بهره برداری وکلنگ زنی از 21 طرح آبرسانی در دهه فجر
شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان 35 طرح آبرسانی در قالب 76 پروژه با اعتباری معادل 1453433 میلیون ریال در دست اجرا دارد که تعداد 322 روستا را تحت پوشش خود قرار می دهد. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با بیان این مطلب اظهار داشت: در ایام دهه فجر سال جاری 18 پروژه با اعتباری معادل 13 میلیارد ریال در بخش آبرسانی افتتاح می گردد.

مهندس صادق پور در ادامه عمده پروژه های بخش آبرسانی شامل احداث شبکه توزیع، اجرای خطوط انتقال، تجهیز تاسیسات آبشرب، توسعه و بازسازی ۵ طرح آبرسانی دانست و تصریح کرد: با اجرای این طرح ۴۲ روستا با جمعیتی بالغ بر ۵۰۸۱ هزار خانوار از نعمت آب‌شرب سالم و بهداشتی بهره مند شوند. وی مهمترین پروژه آبرسانی را افتتاح فاز اول دشت براشت دانست و افزود : این پروژه از سال ۸۲ آغاز به کار کرده و دهه فجر با اعتباری بالغ بر ۱۵/۶۵۵۶۰ میلیون ریال به اتمام می رسد و ۹ روستا با جمعیتی معادل ۱۲۷۵ خانوار از روستاهای بستک از آب آشامیدنی برخوردار خواهند شد. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان در خصوص اثرات خشکسالی بر روی روستاها و منابع آبی اظهار داشت: در سال جاری تعداد ۲۸۲ روستا با جمعیت نزدیک به ۵۵۸۰۷ خانوار بر اثر پدیده خشکسالی منابع آبی آنها دچار کم آبی شده اند و خشکسالی اثراتی همچون فرو نشست زمین، ایجاد شکاف، افزایش هزینه استحصال آب ، شور شدن منابع آبی را در بر خواهد داشت که با مدیریت صحیح مصرف آب از میزان خسارتهای مالی وارده کاسته خواهد شد.
مهندس صادق پور مورد نیاز جهت مقابله با خشکسالی 280 میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت : برای مقابله با این پدیده اقداماتی از جمله حفر و تجهیز 10 حلقه چاه ، بهسازی 13 دهنه چشمه، کف شکنی 20 حلقه چاه در حال انجام می باشد و علاوه بر اقدامات فوق، اصلاح و بازسازی مخازن ذخیره آب به حجم بیش از 1400 مترمکعب نیز انجام شده است. وی یکی از عوامل محدود کننده توسعه هرمزگان را کمبود آبشرب دانست و اظهار داشت : به دو دلیل استان هرمزگان با کمبود منابع آبی مواجه است یکی کاهش بارندگی در دهه های گذشته بطوریکه متوسط بارش بارندگی کمتر از کشور میباشد و دیگری وجود گنبدهای نمکی و بافت زمین شناسی آن می باشد که این میزان بارندگی را به شوری تبدیل می کند و در نتیجه آب استحصالی از منابع آبی زیرزمینی پس از مدت کوتاهی به دلیل شوری آب قابل شرب نمی باشد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستائی هرمزگان با بیان اینکه 100 روستا در پارسیان و بندرلنگه از خط محرم بهره مند می شوند، بیان داشت : آبفار در راستای جبران کمبود منابع آبی بهره مندی از طرح انتقال آب از سد جگین به شرق استان و از سد استقلال میناب به قشم در دستورکار دارد که با انجام این طرح مشکلات بسیاری از روستائیان مرتفع خواهد شد.
مهندس صادق پور با اشاره به ۱۲۰۰ کیلومتر خط ساحلی روستایی در استان بیان داشت : امروز برای تامین آب می بایست از راهکارهای نوین بهره برد و با استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها می‌توان از تمام ظرفیت خط ساحلی استفاده کرد. در همین راستا امیدواریم بتوانیم در دهه فجر کلنگ بزرگترین آب‌شیرین‌کن روستایی کشور را در جزیره قشم به زمین بزنیم. بدلیل کمبود منابع آبی مجدداً ۱۰ مجتمع آبرسانی که ۱۵۰ روستا را تحت پوشش قرار می دهد که با هزینه ای بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال اجرا شده اند که نشان از توجه دولت عدالت محور به روستائیان می باشد. وی با اشاره باینکه ۹۰ درصد روستاهای استان از تاسیسات آبرسانی برخوردارند تصریح کرد : با وجود ایجاد تاسیسات و شبکه های آبرسانی در روستاها سفره های زیرزمینی با کمبود شدید منابع آبی رو به رو هستند و برای رفع این مشکل از آبرسانی سیار توسط ۲۹ دستگاه تانکرانجام شده با وجود این مشکلات ، مشترکین این شرکت از ۹۰ هزار مشترک در قبل از دولت نهم به ۱۳۰ هزار مشترک رسیده که رشد قابل توجهی در عرصه آبرسانی را نشان می دهد. وی با بیان اینکه ۷ مجتمع آبرسانی برای ۱۳۰ روستا در حال اجرا می باشد ، اظهار داشت : در دولت نهم و دهم ۴۰۰ پروژه با اعتباری معادل ۱۰۰ میلیارد تومان اجرا شده و در حال حاضر نیز یکی از بزرگترین مجتمع آبرسانی روستایی در سطح کشور در جزیره قشم در حال اجرا می باشد. مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با اشاره باینکه کنترل کتبی در استان در حد استانداردهای بین المللی است ، اظهار داشت : شرکت آبفار علاوه بر اجرای کمی پروژه ها به کیفیت آب نیز توجه ویژه ای داشته بطوریکه در ۴ سال اخیر از ۲ آزمایشگاه کنترل کیفی با یک جهش قابل ملاحظه به ۱۴ آزمایشگاه کنترل کیفی رسید.
وی به برنامه های سال اصلاح الگوی مصرف در شرکت آبفار هرمزگان حول سرمحور اصلاح مبانی فنی و مهندسی ، اصلاح تعرفه ها ، قوانین و فرهنگ سازی اطلاع رسانی مصرف صحیح آب‌شرب دانست و گفت : در همین راستا در بحث فنی خازن گذاری تابلوهای برق بمنظور کاهش جریان راکتیو به مقدار 420 کیلووات، سازماندهی تاسیسات و خاموشی آنها در ساعات اوج بار در بیش از هفتاد تابلو برق ، کاهش دیماندهای اضافی خریداری شده به مقدار 340 کیلووات و استاندارد سازی تابلوهای برق به منظور استفاده بهینه از تابلوها و افزایش طول عمر مفید آنها و تلفات کمتر به تعداد 28 دستگاه می باشد. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان افزود : در راستای اصلاح قوانین و واگذاری امور نگهداری و تعمیرات شبکه ها به بخش خصوصی رتبه اول را در بین شرکتهای آب و فاضلاب سطح کشور کسب نمود و از جمله فعالیتهای فرهنگی میتوان به جشنواره فراگیری نخستین واژه آب ویزه کلاس اولیها بمنظور آموزش صحیح مصرف آب به دانش آموزان اشاره کرد.