برندمحوری، شرط موفقیت در بازارهای جهانی
مدیر اجرایی کنفرانس
با عرض سلام و ادب خدمت حضار گرامی آقایان و خانمهای محترم. بعد از برگزاری موفقیت آمیز نخستین جشنواره بین المللی یکصد برند برتر ایران در دی ماه سال گذشته ،انگیزه و اشتیاق دست اندرکاران برای راهی که در آن قدم گذاشته بودیم بسیار بیشتر شد و امروز بسیار مفتخریم که شاهد برگزاری مراسم اختتامیه دومین جشنواره با حضور شما سروران ارجمند باشیم.
مهندس پورعبدالهیان
مدیر اجرایی کنفرانس
با عرض سلام و ادب خدمت حضار گرامی آقایان و خانمهای محترم. بعد از برگزاری موفقیت آمیز نخستین جشنواره بین المللی یکصد برند برتر ایران در دی ماه سال گذشته ،انگیزه و اشتیاق دست اندرکاران برای راهی که در آن قدم گذاشته بودیم بسیار بیشتر شد و امروز بسیار مفتخریم که شاهد برگزاری مراسم اختتامیه دومین جشنواره با حضور شما سروران ارجمند باشیم. از طرف خودم و تمام همکارانم در گروه مطالعاتی هوشمند تدبیر مقدم شما عزیزان را به این مراسم گرامی می دارم. مراسمی که درآن صد نام نیک و ماندگار کشور عزیزمان در کنار یکدیگر جمع ،معرفی و تجلیل می شوند و از آنها تقدیر میشود.
این مهم تنها در سایه مفهوم و واژه ای بنام "برند" امکان پذیر شده. مقوله ای که چندین سال است در کشور ما در مورد آن صحبت می شود اما متاسفانه آنچنان که باید و شاید و آنچنان که اهمیت دارد به آن توجه نشده. در کشور ما برند بعنوان یک دارایی نامشهود در اسناد مالی و ترازنامه ها هیچ جایی ندارد. اما ارزش برند در بسیاری از بنگاه هایی که شما دوستان بعنوان نماینده و صاحبانش امروز اینجا حضور دارید، بسیار بسیار بیشتر از ارزش دارایی های مشهودش است. حسابهای بانکی، ساختمان ها، تجهیزات و ....
اگر بخواهم مثالی را در این زمینه در دنیای پیشرفته خدمتتان عرض کنم که یک مقدار بحث روشنتر شود، برندی مثل گوگل را همه ما می شناسیم. در سال ۲۰۰۹ براساس آن چیزی که موسسه "میلوارد براون" بعنوان یک موسسه معتبر در امر ارزش گذاری برند اعلام کرد ارزش برند گوگل بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاراست. در حالیکه دارایی های مشهود و ملموس برند گوگل بسیار بسیار کمتر از این است. اگر از دیدگاه دیگری بخواهیم به مساله برند و اهمیتش توجه کنیم نقشی که برند می تواند در توسعه و رشد اقتصادی کشور داشته باشد. باز مثالها زیاد است. برندی مثل نوکیا را همه ما می شناسیم. خاستگاهش کشوری است بنام فنلاند. امروز بیش از آنچه فنلاند به نوکیا اعتبار بدهد، این نوکیا است که به فنلاند اعتبار می دهد. باز طبق گزارشی که موسسه یورو برند در سال ۲۰۰۸ منتشر کرده سهم نوکیا در تولید ناخالص داخلی کشور فنلاند(GDP ) بیش از ۳۰درصد بوده است. از این دست مثالها بسیار است. خوب با شنیدن این مثالها شاید این سوال برای همه ما بوجود بیاید که شما دوستانی که اینجا بعنوان صاحبان برندهای برتر حضور دارید، در کشوری که اقتصادش متکی به نفت است، سهم هر کدام از این برندها در تولید ناخالص داخلی کشور ما چقدر است؟ برندهایی که در بازاهای بین المللی حضور داشته و موفق هستید ولی اگر بخواهید موفق تر ودرخشان تر ظاهر شوید چه باید بکنید؟ اینها همه در زیر چتر مفهومی بنام برند امکان پذیر است.این اتفاق زمانی در یک بنگاه متجلی خواهد شد که در آن بنگاه دیدگاه برند محور وجود داشته باشد. دیدگاهی که در آن تمام فعالیتهای بنگاه، محصولات، خدمات، فرآیندهای درون سازمانی، نوآوری ها، فن آوری ها و ... همه و همه زیر چتر و پوشش برند باشد. شاید این نیاز به یک تغییر را در بعضی از بنگاه ها بطلبد و مثل هر تغییر دیگری یک خروج از انجماد نیاز دارد. این خروج از انجماد با تغییر در دانش و نگرشی است که نسبت به مقوله برند باید در کل جامعه ما بوجود بیاید.
چند وقت پیش قرار بود متنی برای یکی از این مجموعه هایی که در کشور ما در زمینه برند بسیار شناخته شده هستند فرستاده شود، یک عبارتی به کار برده بودند براساس اقدامات کیفیت محور مجموعه، ما این عبارت را تغییر دادیم و گفتیم برند محور. چون در دنیای امروز کیفیت شرط لازم برای برند بودن هست اما شرط کافی نیست. ما بر اساس شاخص های ادراکی، شاخصهای عملیاتی و شاخص های مالی بسیاری از عوامل را می توانیم در نظر بگیریم که در ارزش یک برند موثر باشند. این نشان می دهد که ما با یک مقوله بسیار پیچیده، بسیار تخصصی، میان رشته ای در این مورد صحبت می کنیم.
در دو سال گذشته گروه مطالعاتی هوشمند تدبیر با خلا و فقدانی که در این زمینه در جامعه صنعتی کشور احساس می کرد وارد میدان شد و جشنواره ای که ما امروز در خدمتتان هستیم یکی از این اقداماتی است که این مجموعه در کنار کارهای دیگر انجام داده. امیدواریم که فعالیتها و اقداماتی که انجام می دهیم با هدف توسعه و تقویت برندهای کشورمان، ایجاد بستر مناسب تری برای حضور هرچه بهتر این برندها در بازارهای جهانی و بین المللی، نقشی هر چند کوچک و در حد بضاعت خودمان داشته باشیم. در این راه با مشکلات، سختیها و کارشکنیهای بسیاری مواجه بودیم. اما همیشه با امید مسیرمان را طی کردیم و با امید به راهمان ادامه خواهیم داد.
ساحل افتاده گفت؛ گرچه بسی زیستم هیچ که معلوم شد، آه که من چیستم
موج ز خود رفته ای تیز خرامید و گفت هستم اگر می روم، گر نروم نیستم
در این مراسم از مدیر شرکت پتروشیمی اراک ، جناب آقای محمدی
به عنوان حامی مالی کنفرانس تجلیل شد
ارسال نظر