امروزه توربین‌های بادی نقش اصلی در اختصاص تولید سهم عمده ای از انرژی الکتریکی تولیدی توسط نیروی باد بازی می‌کنند. مزرعه‌های بادی در نقاط مختلف جهان و همچنین ایران توسعه یافته و کشورهای مختلف فناوری‌های نوینی را برای بهره گیری از این انرژی سبز بکار ﻣﻲگیرند. امیر طاهری، مدیر عامل شرکت صبا نیرو و نائب رئیس هیات مدیره شرکت توان باد در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد ضمن اعلام این مطلب که شرکت صبانیرو اولین و تنها تولیدکنندة توربینهای بادی در ایران و خاورمیانه می‌باشد افزود: این شرکت توانسته است با برخورداری از نیروهای متخصص و امکانات تولیدی و آزمایشگاهی مدرن و منحصر بفرد، با داشتن گواهینامه ISO ۹۰۰۱-۲۰۰۰ در مدیریت کیفیت، ISO ۱۴۰۰۱-۲۰۰۴ در محیط زیست و OHSAS ۱۸۰۰۱-۲۰۰۷ در ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، در زمینه طراحی، تولید، نصب، راه‌اندازی و ارایه خدمات پس از فروش توربینهای بادی، عرضه نماید.

او در ادامه افزود: این شرکت با توجه به محدودیتهای اخیر در تامین مواد قطعات خارجی اقدام به داخلی سازی و مهندسی معکوس بسیاری از قطعات مربوطه کرده است و توانسته است در این امر مهم گامهای مؤثری بردارد که در این خصوص پروژه بومی سازی قطعات توربین بادی موفق به کسب رتبه کشوری در سال تولید ملی از طرف وزارت کار شده است و از طرف ریاست محترم جمهوری و وزیر محترم تعاون،کار و رفاه اجتماعی و وزیر محترم صنعت، معدن وتجارت مورد تقدیر قرار گرفته است.

وی دستاوردهای بومی سازی قطعات توربین بادی را به کسب دانش فنی مربوط دانست و اعلام کرد: در این راستا تعداد ۶ مقاله علمی استخراج شده و به دبیرخانه اولین کنفرانس انرژی بادی ایران ارسال شده است که همگی این مقالات برای ارائه در این کنفرانس (۱۸ و ۱۹ مهرماه جاری) پذیرفته شده‌اند.

طاهری همچنین اعلام کرد: در اجرای پروژه ملی نیروگاههای بادی، شرکت صبانیرو وابسته به گروه صنعتی سدید، بعنوان پیمانکار سازمان انرژیهای نو ایران در سال تولید ملی موفق به ارسال مابقی و تمامی ناسلهای توربین بادی ۶۶۰ کیلوواتِ این پروژه به مزارع بادی مورد نظر گشته است. موتورخانه یا ناسلهای ارسالی جمعاً به تعداد ۱۶۶ دستگاه به مزارع بادی ارسال شده است که ۱۲۳ دستگاه آن تاکنون راه‌اندازی شده و در حال تولید برق هستند و تعداد ۴۳ دستگاه در پروسه راه اندازی قرار دارند. با راه‌اندازی این تعداد از ناسلهای ارسالی، ظرفیت کل نیروگاه‌های بادی نصب شده در ایران به حدود ۱۲۰مگاوات میرسد. توربین‌های بادی این شرکت در مزارع بادی منجیل، هرزویل، سیاه‌پوش، بینالود، زابل، اصفهان، ماهشهر، تبریز، شیراز، اردبیل نصب شده‌اند.

طاهری، نایب رئیس هیات مدیره شرکت توان باد ضمن اعلام اجرایی شدن نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خواف با کارفرمایی شرکت توان باد، افزود: به لطف خدا تلاش خواهیم کرد تا در سال تولید ملی اولین واحد این نیروگاه راه اندازی گردد.

وی در پایان ضمن اعلام مذاکرات انعقاد قرار‌داد ۱۲۸ مگاواتی با سازمان انرژیهای نو ایران افزود: امید می رود در راستای بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت همه جانبه از تولید ملی، پشتیبانی از این صنعت نوپا از طرف همه دستگاههای ذیربط به نحو شایسته‌ای صورت پذیرد تا بتوانیم در جبهة اقتصاد مقاومتی به صورت قدرتمند ظاهر شویم.