طبخ غذا روی شعلههای گرانقیمت
فاقد فر و کابینت هستند
فاقد فر و کابینت هستند
توصیههای خرید اجاقگاز
اجاقگاز یکی از اجزای لاینفک آشپزخانههای امروز است که هنگام استفاده و خرید آن باید به نکاتی توجه شود.
هنگام خرید اجاقگاز باید علاوه بر ظاهر و کارایی، به نیاز خانواده هم توجه کرد. برای خانوادههای پرجمعیت اجاقهای 5 یا 6شعله مناسب است اما یک خانواده کمجمعیت با یک اجاق 4شعله یا اجاقرومیزی 2شعله هم میتواند امور خود را بگذراند. البته تجهیزات اجاقها هم اهمیت دارد. برای مثال خیلیها از فر اجاق استفاده زیادی میکنند و برخی دیگر استفاده زیادی ندارند.
یکی دیگر از نکات پراهمیت در اجاقگازها، داشتن ترموکوبل و فندک است. در بازار اجاقگاز هم ضربالمثل هرچه پول بدهی، آش میخوری مصداق عینی دارد و در انواع گرانقیمتتر علاوه بر کیفیت به نکات ایمنی هم توجه بیشتری شده است. کارشناسان معتقدند از آنجایی که اجاقگاز یکی از پرمصرفترین و در عین حال بادوامترین لوازم منزل به شمار میآید، بهتر است تا درصورت امکان نوع با کیفیتتر آن خریداری شود، چرا که گاهی هزینه تعمیر اجاقگازهای بیکیفیت در طول چند سال بیشتر از یک اجاقگاز خوب میشود.
بازار نامه - از حدود 60 تا 70 سال پیش که اجاقگاز با شکل و شمایل امروزی وارد بازار شد، تاکنون این کالا تحولات زیادی از لحاظ طرح و مدل و قابلیت یافته است.
میتوان گفت اجاقگاز رسما با توزیع گاز مایع در کشور به ایران وارد شد و مانند هر کالای جدیدالورود دیگری، اوایل ورودش به بازار به عنوان یک کالای لوکس و تجملاتی شناخته میشد.
اما رفتهرفته با ورود مدلهای مختلف این کالا به بازار و افزایش قدرت خرید مردم تقاضا برای این کالا زیاد شد. بهطوری که لقب لوکس و تجملاتی از این کالا حذف شد تا جاییکه امروزه هیچ آشپزخانهای را نمیتوان بدون حضور چنین وسیلهای تصور کرد.
طبق اعلام یکی از فروشندگان کهنهکار بازار، اجاقگاز بوتان و پس از آن آردل از اولین تولیدکنندگان اجاقگاز داخلی بودهاند که به تولید اجاقگازهای رومیزی تکشعله، دوشعله و سهشعله اقدام کردند که طراحی این اجاقگازها ایتالیایی بوده است.
پس از این اجاقگازها، نوبت به عرضه اجاقگازهای سهوچهارشعله و پایهدار رسید و پس از آن اجاقهای چهارشعله کابیندار تولید و روانه بازار شدند. به گفته وی از اواخر دهه 1340 نیز تولید و عرضه اجاقگازهای فردار چهار شعله و پنجشعله رایج شد که طراحی این اجاقها و قالبهای مربوط به آنها ایتالیایی بوده است.
این روال ادامه داشت تا اینکه صنعت اجاقگاز پس از خروج از مرحله مونتاژ وارد مرحله کپیسازی شد.
پس از این مرحله شرکتهای مختلفی اقدام به تولید و عرضه انواع اجاقگاز با طرحهای مختلف کردند.
اما جریان تولید این اجاقگازها به اینجا ختم نشد و اجاقگازهای روکار وارد بازار شدند.
این اجاقگازها که دارای همه ویژگیهای یک اجاقگاز معمولی هستند، فاقد فر بوده و میتوانند در کابینت جاسازی شوند.
اجاق گازهای توکار که به اجاقهای صفحهای معروفند، دارای شعله، شعله پخشکن، ولوم و فندک هستند، ولی در مقابل فاقد فر و کابینت هستند.
اجاقگازهای صفحهای روی صفحه رویی کابینتهای آشپزخانه در ابعاد و اندازههای مختلف و با کیفیت و جنس متفاوت صفحه
(از لعابی تا سرامیک یا شیشههای نشکن مخصوص) کار گذاشته میشوند. طراحی مدرن، زیبایی، تنوع در رنگ و مصرف کمتر انرژی از ویژگیهای اجاقهای توکار است.
همچنین سیستم حرارتی این اجاقگازها به دو شکل برقی و گازی است.
طبق اعلام فروشندگان، استیل، سرامیک و شیشه از موادی هستند که اجاقهای صحنهای موجود در بازار از آنها ساخته شدهاند و در این بین اجاق گازهای توکار استیل از استقبال بیشتری برخوردارند.
بهگفته فعالان بازار، تصور مصرفکنندگان این کالا در مورد مقاومت ضعیف سرامیک و شیشه در مقابل حرارت باعث استقبال بالا از اجاق گازهای توکار استیلی شده است.
شایان، یک فروشنده در این مورد میگوید: این تصور مصرفکنندگان اشتباه است و اجاقگازهای صفحهای که از جنس سرامیک و شیشه ساخته شدهاند، از مقاومت زیادی در برابر حرارت برخوردارند. بهطوری که اگر حین استفاده از این اجاقها آب سرد به اطراف آن ریخته شود، نمیشکنند. بهگفته این فروشنده اکثر مدلهای موجود اجاقگازهای صفحهای در بازار ایران محصول کشورهای آلمان و ایتالیا هستند که از قیمت بالایی برخوردارند.
وی، آسیون، لاجرمنی، پکا و زیمنس را از مارکهای پرفروش خارجی اجاق گازهای توکار در بازار داخلی معرفی کرد.
آلیش، تابان و آذرپاد نیز از تولیدکنندگان داخلی اجاقگازهای صفحهای هستند.
فروشندگان قیمت مارکهای ایرانی اجاقگازهای صحنهای را حدود 200 تا 300 و گاه 400هزار تومان و قیمت مارکهای خارجی را بین 200هزار تا یک میلیون و500هزار تومان اعلام کردند.
فروشندگان همچنین برندهای پیلوت، آردل، تکنوگاز و عالیستان را از پرفروشهای بازار اجاق گازهای پایهدار معرفی کردند.
طبق اعلام این فروشندگان، اجاق گازهای پایهدار بسته به تعداد شعله و برند و طرحی که دارند، از قیمتهای مختلفی بین 300 هزار تا دو میلیون تومان برخوردارند.
موسوی، یک فروشنده در مورد نوسانات قیمت این کالا نیز میگوید: طی دو تا سه ماه اخیر مسائلی از جمله افزایش نرخ تورم، رشد قیمت ورقآهن و افزایش هزینههای تولید باعث شده است تا تولیدکنندگان قیمتها را در حدود ۱۵تا ۲۰درصد افزایش دهند.
کارشناس فروش شرکت آردل ضمن تایید این خبر گفت: از اواخر فصل بهار این شرکت قیمت محصولات خود را حدود 20درصد افزایش داده است که رشد نرخ تورم و هزینههای تولید دلیل اصلی این افزایش قیمت بوده است.
ارسال نظر