پژو405 هم شاخ شد
بازارنامه- هر چند که زانتیا روند نزولی‌ قیمت را طی هفته جاری ادامه داد، اما این بار پژو 405 با افزایش یکباره بها شوک محسوسی را به بازار خودروی کشور وارد کرد. این در حالی است که قیمت پرشیا نه بالا رفت و نه پایین آمد!

شاید تنها قرار گرفتن نام ۴۰۵ در لیست یازده خودروی اخراجی از خط تولید توسط سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت کافی بود تا مسوولان ایران‌خودرو نهایت استفاده را از این لطف غیرمستقیم و ناخواسته سازمان بهینه‌سازی برده و با توقف تحویل حواله‌های فروش ۴۰۵، ۲۰۰هزار تومانی به بهای این خودرو اضافه کنند. این محصول ۳۰ ساله و پیر ایران‌خودرو که اتفاقا پرتیراژ بوده و مشتریان فراوانی را به‌رغم قدیمی بودنش دارد، هم‌اکنون در مدل بنزین‌سوز خود، ۱۳میلیون‌و ۸۵۰هزار تومان قیمت داشته و مدل دوگانه‌سوز آن نیز با بهای ۱۴میلیون و ۲۰۰هزار تومان در بازار داخل خرید و فروش می‌شود. نمایشگاه‌داران خودروی پایتخت معتقدند در صورت جدی بودن خروج ۴۰۵ از خط تولید، روند صعودی بهای این محصول استراتژیک ایران‌خودرو ادامه خواهد داشت؛ چرا که به هر حال عرضه کم در قبال تقاضای بالا، سرانجامی جز گرانی محصول ندارد.
زانتیا، اندک اندک
ظاهرا تزریق یک هزار و ۲۰۰ دستگاه زانتیا به بازار در قالب طرح فروش خودروی سایپا، تاثیر نسبی خود را روی کاهش بهای این خودرو در بازار گذاشته،‌ به نحوی که هم‌اکنون بهای این محصول نسبتا قدیمی سیتروئن فرانسه به ۳۰میلیون و ۲۰۰هزار تومان نزول کرده است. زانتیا محصول سال ۱۹۹۸ شرکت سیتروئن به حساب می‌آید که اتفاقا مشتریان فراوانی را در همان ابتدای ورودش به بازار ایران برای خود دست و پا کرد. البته آن زمان بهای این خودرو، در حدود ۱۷میلیون تومان بود. این در حالی است که تا همین یکی دو هفته پیش رقم ۳۲میلیون تومان به عنوان بهای زانتیا در بازار بر سر زبان‌ها می‌چرخید. این خودرو جزو آن دسته از محصولاتی است که بهای کارخانه‌ای‌اش در فاصله فاحش با قیمتش در بازار قرار دارد؛ یعنی مبلغی حدود ۵میلیون تومان.
اما روند نزولی بهای زانتیا در حالی است که به گفته نمایشگاه‌داران، بعید است مشتریان داخلی بار دیگر رنگ زانتیای زیر 30میلیون تومانی را به چشم ببینند.
بلوغ پرشیا
شاید بحران تولید فروردین ماه سال‌جاری در شرکت ایران‌خودرو روی هیچ خودرویی به اندازه پرشیا تاثیر نگذاشته باشد.
این در حالی است که سایر محصولات این شرکت نیز طی فروردین امسال با کاهش تولید مواجه شدند، اما به ظاهر پرشیا بیش از سایرین تحت تاثیر این بحران قرار گرفته زیرا بهای آن که طی یکی دو هفته پیش به یکباره افزایش چشمگیر را تجربه کرد، هنوز ثابت مانده و پایین نیامده است. هم‌اکنون پرشیای بنزین سوز با بهای ۱۸میلیون و ۷۰۰هزار تومان در بازار داخل خرید و فروش می‌شود.
در حالی که مدل ELX فول آن قیمتی معادل 22میلیون تومان دارد، پرشیا هم جزو خودروهای پرتیراژ و پرفروش ایران‌خودرو به حساب می‌آید که به‌رغم مصرف سوخت نسبتا بالایش همچنان دارای اقبال بلندی میان مشتریان داخلی است.
چشم بادامی‌ بی‌حاشیه
شاید لقب بی‌حاشیه‌ترین خودروی تولیدی (مونتاژی) در ایران برازنده ماکسیما باشد؛ چرا که این محصول تولیدی نیسان ژاپن با تیراژ تولید پایین خود در طول سال معمولا بدون حاشیه و مشکلات جانبی تولید و روانه بازار می‌شود. این محصول که در سبد خودروهای گران دسته‌بندی می‌شود، هم‌اکنون در مدل اتوماتیک خود 43میلیون تومان قیمت دارد. این در حالی است که ظاهرا مسوولان پارس‌خودرو می‌خواهند در آینده نزدیک قیمت ماکسیما را در نمایندگی‌های خود 2میلیون تومان گران کنند که در این صورت بهای این چشم بادامی در بازار نیز روند صعودی به خود خواهد گرفت. شماره‌گذاری این خودرو چندی پیش به دلایلی غیرفنی از سوی نیروی انتظامی متوقف شده بود که با برطرف شدن مشکلات این موضوع از سر گرفته شد.
ثبات بهای سمند
خانواده سمند که به نوعی برند ملی ایران‌خودرو به حساب می‌آید، طی هفته جاری تغییرات محسوسی را در قیمت تجربه نکرد این درحالی است که داخلی‌سازی بیشتر قطعات این خانواده یکی از دلایل تاثیرگذار در ثبات نسبی بهای سمند محسوب می‌شود. هم‌اکنون در بازار داخل، سمند معمولی بنزین‌سوز 13میلیون و 700هزار تومان قیمت دارد در حالی که مدل LX بنزینی این خودرو با بهایی معادل 15میلیون و 500هزار تومان خرید و فروش می‌شود.
قیمت سورن نیز به ۱۸میلیون و ۵۰۰هزار تومان در بازار رسیده است.
بازار تندر
تغییرات قیمتی تندر-۹۰ به لحاظ عرضه کم و تقاضای بالایش همواره مورد توجه مشتریان داخلی است. این خودرو که از بدو ورود به خط تولید خودروسازان داخلی با مشکل کمبود قطعه روبه‌رو بود، هم‌اکنون در هر سه مدل خود بازار گرانی را تجربه می‌کند. به نحوی که بهای مدل E۲ فول آن به ۱۴میلیون و ۸۰۰هزار تومان رسیده و مدل E۱ اش نیز قیمتی معادل ۱۳میلیون تومان دارد در حالی که تندر-۹۰ E۰ بدون کولر با بهای ۱۰میلیون و ۷۰۰هزار تومان در بازار داخل خرید و فروش می‌شود. برخی کارشناسان افزایش نرخ یورو را که قرارداد تندر-۹۰ بر پایه آن بسته شده، عاملی تاثیرگذار در گرانی بازار این خودرو می‌دانند.
به اصطلاح ارزان‌ها
پراید و روآ تنها خودروهای تولیدی زیر ۱۰میلیون در کشور به حساب می‌آیند که به لحاظ رنج بهایشان از مشتریان فراوانی بهره‌مندند. نمودار بهای این دو محصول طی هفته جاری چندان دستخوش تغییر نشده، به نحوی که پراید بنزین‌سوز با قیمت ۷میلیون و ۸۰۰هزار تومان به فروش رفت و روآی بنزینی هم با بهایی معادل ۸میلیون و ۳۰۰هزار تومان در بازار داخل خرید و فروش شد.