ایجاد پژوهشکده شهرداری سنندج

اسرین مقصودی- مقدمات ایجاد پژوهشکده و اتاق فکر علمی شهرداری سنندج با ایجاد تفاهم نامه همکاری بین شهرداری سنندج و دانشگاه کردستان در جلسه ای مورد بررسی قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی و امور بین المل شهرداری سنندج ،شهردار سنندج ،تشکیل اتاق فکر و کمیته ای تخصصی با حضور اساتید دانشگاه کردستان را گامی مهم در علمی کردن فعالیت های شهرداری خواند. مهندس مهدی حسام شریعتی با اشاره به گستردگی حوزه فعالیت های شهرداری افزود: برای تحقق برنامه های شهرداری در حوزه های مختلف نیازمند به پشتیبانی علمی دانشگاهیان هستیم، بنا براین تشکیل پژوهشکده و اتاق فکر علمی برای توسعه عمران شهری در شهرداری یک ضرورت است.

وی اظهار داشت: متاسفانه بین کارهای انجام شده در دستگاه های اجرایی و داده های علمی و دانش روز فاصله زیادی وجود دارد که برای به حداقل رساندن آن باید از توان علمی و تخصصی دانشگاهیان استان بهره گیری شود. وی بیان کرد: تا زمانی که دانشگاهیان درگیر مسایل آکادمی و دستگاه های اجرایی بصورت سنتی عمل کنند هیچ وقت شاهد تحول و پیشرفت نخواهیم بود، بنا براین برای توسعه شهر باید از توان فکری دانشگاهیان استفاده کنیم .

مقدمات ایجاد پژوهشکده شهرداری سنندج با همکاری دانشگاه کردستان کلید خورد

شهردار سنندج با اشاره به مزایای این تفاهم نامه اعلام کرد:انعقاد تفاهم نامه همکاری شهرداری سنندج و دانشگاه کردستان به نفع دانشگاه و شهرداری و نهایتا به نفع مردم و شهر است . وی حوزه های کاری شهرداری سنندج را کارگاهی تخصصی برای عملیاتی کردن تمامی علوم دانشگاهی اساتید و دانشجویان دانشگاه کردستان بیان کرد و افزود:شهرداری سنندج نیز بنا به توانایی های خود با هر گونه همکاری در زمینه های مختلف آمادگی کامل دارد. رییس دانشگاه کردستان نیز گفت: حرکت عمرانی شهرداری سنندج در سال جاری موجب تحولی عظیم در تغییر نگرش شهروندان و دانشگاهیان نسبت به شهرداری شد که این مهم باعث رغبت دانشگاهیان به همکاری با شهرداری گردید. دکتر جهانشیر امینی افزود:دانشگاه کردستان در تمامی زمینه های تخصصی و دانشگاهی برای همکاری با شهرداری سنندج آمادگی کامل دارد و در تدوین برنامه های آینده برای اقدامات شهرداری سنندج همکاری می کند. وی اقدامات فرهنگی را زیر ساخت اصلی و یکی از ضروریات توسعه همه جانبه شهر خواند و افزود: دانشگاه کردستان در زمینه های فرهنگی نیز که جزو رسالت های اصلی دانشگاه می باشد برنامه های ویژه ای برای این همکاری دارد. وی عنوان کرد: برای عملیاتی کردن برنامه های دانشگاه کردستان و شهرداری سنندج با ایجاد پژوهشکده تخصصی برای آبادانی شهر عضویت سازمان مسکن و شهر سازی نیز ضروری است.همچنین معاونت پژوهشی دانشگاه کردستان گفت: در زمینه های مطالعاتی و پژوهشی این دانشگاه با شهرداری سنندج در همه زمینه های مختلف امکان همکاری وجود دارد. دکتر عبد الله سلیمی ،ایجاد دفتر کار آفرینی برای آموزش نیروی انسانی شهرداری سنندج را از سوی دانشگاه کردستان برای بروز رسانی معلومات نیروی انسانی شهرداری در زمینه های مختلف پیشنهاد کرد. رییس دانشکده فنی دانشگاه کردستان هم با اشاره به گستردگی حوزه فعالیت های شهرداری سنندج گفت: هر قدر حوزه فعالیت های دستگاه اجرایی گسترده تر باشد بکارگیری دیدگاه های علمی و تخصصی بیشتر نیاز بوده بنا بر این شهرداری سنندج نیاز بیشتری به همفکری علمی دارد. دکتر اخلاقیان تحقق این تفاهم نامه بین دانشگاه کردستان و شهرداری سنندج را فرصتی غنی برای کاربردی کردن نظریه های علمی و اکادمی دانشگاهیان در شهرداری اعلام کرد و افزود: خروجی آن موجب ارتقاءکیفیت اقدامات صورت گرفته می شود.

معاون اداری و مالی شهرداری سنندج نیز گفت: تقویت مرکز مطالعات شهری شهرداری سنندج را با عملیاتی کردن این تفاهم نامه ،گامی مهم در توسعه برنامه های پیشرفت شهری در حوزه های عمرانی و خدماتی عنوان کرد. شمس الدین ساعد با اشاره به گستردگی دامنه فعالیت های شهرداری افزود: از زمان تولد تا فوت افراد جامعه شهرداری با ارائه دادن بیش از ۲۰۰نوع خدمات مسایل زندگی ساکنین شهر در گیر است که برای ارائه عملکردی مناسب در این حوزه کاری نیازمند پشتیبانی علمی دانشگاهیان است. وی اعلام کرد: شهرداری سنندج نیز در زمینه های مختلفی دارای امکانات و پتانسیل های عالی برای همکاری دانشگاه کردستان بوده که ایجاد این تفاهم نامه یقینا موجب کاهش هزینه های جاری دانشگاه کردستان خواهد شد. وی موضوع آموزش نیروی انسانی و دریافت خدمات مشاوره ای از دانشگاهیان را یکی از نیازهای شدید شهرداری سنندج به دانشگاه اعلام کرد و افزود: شهرداری سنندج آمادگی خود را برای گرفتن مشاورین طرح های خود از دانشگاه کردستان اعلام می کند. معاون فنی و عمرانی شهرداری سنندج گفت:بروز رسانی اطلاعات و معلومات نیروی انسانی شهرداری با کمک دانشگاهیان فرصت غنی برای ارتقاء کمی و کیفی اقدامات عمرانی شهرداری سنندج است. محمد صدیق فتحی بیان کرد:انجام اقدامات مطالعاتی قبل از اجرای طرح های عمران شهری از سوی دانشگاه کردستان در این تفاهم نامه خدمت بزرگی به تحقق برنامه های عمران شهری است . وی نبودن هیچگونه برنامه علمی و تخصصی در شروع طرح های عمرانی شهرداری سنندج را در گذشته معضل بزرگی برای پیشبرد برنامه ها خواند و افزود: ایجاد پژوهشکده شهرداری و عملیاتی کردن تفاهم نامه دانشگاه کردستان با شهرداری گامی تخصصی برای توسعه فعالیت‌های شهرداری سنندج است. دکتر جمیل بهرامی عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: دانشگاه کردستان در زمینه های مبلمان شهری ، شهرسازی ، مسایل حقوقی ، جامعه شناسی ،معماری ، فضای سبز ، عمران ، مدیریت شهری ،مسایل فرهنگی ،کمپوست ، نظر سنجی وسایر رشته های مورد نیاز شهرداری آمادگی کامل برای برگزاری کار گاه تخصصی را دارد. در این نشست مقرر گردید مفاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه کردستان با شهرداری سنندج و مراحل ایجاد پژوهشکده شهرداری سنندج از سوی اساتید دانشگاه در مرکز مطالعات و آموزش شهری شهرداری سنندج عملیاتی شود.