استاندارد یعنی اعتماد، صداقت، شفافیت

مترجم: فاطمه دکترعرفانیان تقوایی *

- KLaus WUCHERER - رئیس سازمان بین المللی الکتروتکنیک (IEC)

- دکتر Boris ALESHIN - رئیس سازمان بین المللی استاندارد (ISO)

- دکتر Hamdoun TOURÉ - دبیر کل اتحادیه بین المللی ارتباطات راه دور (ITU)

در دنیای امروز سطح توقع ما از انجام کارها باید در حد والایی از انتظارات معمول باشد. انتظار داریم هنگامی‌که گوشی تلفن را بر می‌داریم بتوانیم بی درنگ با دستگاه تلفن دیگری در این کره خاکی ارتباط برقرار کنیم. توقع داریم بلافاصله به اینترنت متصل شویم و اخبار و اطلاعات را به دست آوریم. زمانی که بیمار می‌شویم به تجهیزات پزشکی / خدمات پزشکی که برای معالجه ما مورد استفاده قرار می‌گیرد اعتماد می‌کنیم. هنگامی‌که اتومبیل های خودمان را می‌رانیم، اطمینان داریم سیستم های کنترل موتور اتومبیل، فرمان، ترمز و سیستم های ایمنی کودک قابل اعتماد هستند. امیدواریم در مواقع قطع برق و در مقابل اثرات زیان بار مواد آلوده کننده محافظت شویم.

استانداردهای بین المللی به طور کلی این اعتماد را به ما عرضه می‌نمایند. در واقع یکی از اهداف اصلی استاندارد سازی ایجاد چنین اعتمادی است. سیستم ها، محصولات و خدمات آن چنان که انتظار داریم عمل می‌نمایند زیرا ویژگی های اساسی و بنیادی در استانداردهای بین المللی لحاظ شده است.

استانداردهای بین المللی زیر بنای کیفیت، بوم شناسی، ایمنی، قابلیت اطمینان، قابلیت همکاری، کارآیی و اثر بخشی را برای محصولات و خدمات تشکیل می‌دهند. در عین حال با پرداختن به همه این موارد، به تولید کنندگان اطمینان خاطر از توانایی دستیابی به بازارهای جهانی ایمن با آگاهی از کارکرد جهانی محصولات، می‌دهند.

قابلیت های همکاری با صرفه جویی در کاهش قیمت ناشی از افزایش تولید به کاربران اطمینان می‌دهـد به هر جای دنیا سفر نمایند از خدمات یکسـان بهــره مند خواهنــد شد. بنابراین، مصرف کنندگان، تولید کنندگان و ارایه دهندگان خدمات به تساوی از استانداردهای بین المللی بهره برداری می‌نمایند.

مهم تر آن که، این استانداردها در کشورهای در حال توسعه زمینه افزایش تولیدات، ارایه خدمات جدید و حمایت از توسعه اقتصادی را فراهم می‌آورند.

استانداردهای بین المللی این اعتماد را با تدوین در فضایی سرشار از صداقت و شفافیت که هر ذی نفعی می‌تواند در آن مشارکت نماید، ایجاد می‌کنند.

این هدف نهایی شرکای جهانی استاندارد (WSC) یعنی کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC)، سازمان بین المللی استاندارد (ISO) و اتحادیه بین المللی ارتباطات راه دور (ITU) می‌باشد تا اعتماد سازی جهانی را تسهیل کرده و بهبود بخشند، به نحوی که جهان را با استانداردهای بین المللی پیوند دهند.به تولید کنندگان اطمینان خاطر از قابلیت دستیابی به بازارهای جهانی ایمن با آگاهی از کاربرد جهانی محصولات را برای تولید کنندگان فراهم می‌نماید.

* معاون اداره کل روابط عمومی‌و امور بین الملل