نحوه نظارت و کیفیت ساخت   مسکن مهر در مقایسه با ساخت و سازهای سطح شهر به مراتب بهتر است
با توجه به اینکه مسئولین پیگیر و علاقمند هستند تا پروژه با دقت، کیفیت و سرعت بالا و به بهترین نحو ممکن به اتمام برسد، همکاری خوبی دارند
پروژه در مرحله ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار دارد، ولی حتی یک ریال هم از سهم متقاضیان پرداخت نشده است!
اساس کار در صنعتی سازی بر پایه برنامه ریزی است و بدون برنامه ریزی و تخصیص منابع امکان صنعتی سازی وجود ندارد

شرکت ساختمانی سازانه بتن دارای رتبه ۱ رشته ساختمان در سال ۱۳۷۰ تأسیس شد. این شرکت از ابتدای فعالیت خود تاکنون در مناقصات مختلف حضور مؤثر داشته و توانسته است ده ها پروژه اجرایی را تحویل قطعی و موقت نمایدو پروژه های مسکونی متعددی از جمله پروژه ۷۹۵ واحدی مسکن مهر را نیز به صورت EPC در ۱۹ بلوک ۶ طبقه در دست اجرا دارد.
همچنین شرکت سازانه بتن ، رتبه 1 در مدیریت انبوه سازی و رتبه 1 صلاحیت مضاعف اجرایی را در انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن دارا می باشد.

شرکت سازانه بتن از چه فن آوری‌ای در ساخت واحدهای مسکن مهر شهر جدید پرند بهره می گیرد و مزایای استفاده از روش صنعتی در ساخت چیست؟
زمانی‌که بحث مسکن مهر و محدودیت زمانی و قیمت مطرح شد، پیمانکاران ناگزیر ملزم به رعایت سقف قراردادها بودند. قبل از اجرای پروژه بمدت یکسال بررسی های کارشناسی را جهت انتخاب مناسبترین روش صنعتی سازی انجام دادیم. چون بدون استفاده از روش‌های صنعتی امکان اجرای پروژه با قیمت و مدت زمانی محدود وجود نداشت،. زیرا در روش های سنتی پرت مصالح ، زمان، نیروی انسانی و هزینه ها بالاست.
در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در پروژه های انبوه سازی روش استفاده از قالبهای تونلی به لحاظ سرعت اجرا و عمر مفید بالا برای اجرای اسکلت کار، مناسبترین روش می باشد. استفاده از این روش مشکلاتی را نیز بهمراه دارد که مهمترین آنها سرمایه گذاری بالایی است که ابتدای کار در ساخت قالب ها باید انجام شود.
در ابتدای کار جهت تهیه قالبها به سراغ شرکتهای سازنده قالبهای تونلی که عمدتاً ترک هستند رفتیم و طی چند مرحله مذاکره، وقتی متوجه نیاز ما در داخل شدند قیمت های پیشنهادی را به طور غیر منطقی بالا بردند و ما هم بالاجبار امکانات داخلی را مورد بررسی قرار دادیم و با یک شرکت سازنده قالب در داخل کشوری به توافق رسیدیم که در تحویل قالبها به تعهدات زمانی خود عمل نکردند. شرکتهای ترکیه‌ای مدت زمان یک ماه را جهت تحویل و شرکت ایرانی مدت زمان دو ماه را جهت تحویل قالبها اعلام کردند ولی در عمل تحویل قالبها هفت ماه به طول انجامید و این تأخیر به لحاظ زمانبندی و برنامه ریزی مشکلاتی را برای ما به وجود آورد.
در صنعتی سازی اساس کار بر پایه برنامه ریزی است، بدون برنامه‌ریزی و تخصیص منابع امکان صنعتی سازی وجود ندارد. طولانی شدن ساخت قالبها، برنامه زمانبندی ما را تحت تأثیر قرار داد.
صنعتی سازی در بخش ساختمان فقط در مرحله اسکلت خلاصه نمی‌شود، بلکه در مراحل بعدی نیز باید نگاه مدیریت صنعتی باشد. در مراحل سفت کاری، نازک کاری، تأسیسات و ... باید مانند خط تولید یک کارخانه صنعتی برنامه ریزی شود. در مقوله صنعتی سازی دو بخش اهمیت ویژه ای دارد، یک بخش تکنولوژی و روش های صنعتی است و بخش دیگر مدیریت صنعتی است. در صنعتی سازی چند پارامتر را می‌توان کنترل نمود؛ پرت مصالح، زمان، که وقتی بحث زمان مطرح می‌شود یعنی می توان جلوی پرت نیروی انسانی را گرفت و هزینه های بالاسری را کم نمود و مصالحی را مورد استفاده قرار می دهیم که قابلیت استفاده در این روش ها را داشته باشد؛ و اغلب از مصالح پیش ساخته استفاده می کنیم شود، بخشی از زمانی را که در کارگاه ساختمانی جهت ساخت و اجرا به هدر می رود، در پیش ساختگی جبران خواهد شد؛ قطعات در کارخانه ساخته می شوند و در کارگاه ساختمانی فقط مونتاژ می شوند که با این روش پرت مصالح ساختمانی به حداقل خواهد رسید.
در روش صنعتی سازی قیمت واحد مصالح ساختمانی مورد استفاده در ساخت به روش صنعتی بالاتر از مصالح سنتی است، ولی بدلیل اینکه پرت زمان و مصالح کم می شود در مجموع قیمت ها کنترل می شود و پائین می‌آید. از لحاظ استحکام بعلت اینکه کار بصورت کارخانه ای است، مسائل فنی و مهندسی بیشتر رعایت می شود که کیفیت و عمر سازه را بالا می‌برد.
در صنعتی سازی، تفکر صنعتی در تمام لایه ها و مراحل ساخت دیده می شود. در انبوه سازی صنعتی نمی توان با استفاده از چند تکنسین و سر کارگر کار را پیش برد، بلکه باید با تشکیل دفتر فنی مهندسی مجرب و اتاق فکر در محل پروژه، برگزاری جلسات روزانه ، هفتگی و ماهانه مسائل را به طور مرتب بررسی نمود و نقاط ضعف و قوت را مشخص کرد، تمامی این موارد باعث بالا رفتن کیفیت فنی کار می‌شود..
در گذشته امکان ساخت هزار واحد در مدت زمان یکسال وجود نداشت، ولی اکنون شاهد ساخت چندین هزار واحد با استفاده از روش‌های صنعتی توسط انبوه سازان طی مدت یکسال هستیم.

کیفیت ساخت و نظارت بر اجرای پروژه های مسکن مهر در مقایسه با ساخت و سازهای مشابه در سطح شهر چگونه است؟
نحوه نظارت و کیفیت ساخت پروژه های مسکن مهر با ساخت و سازهای سطح شهر اساساً قابل مقایسه نیست و به مراتب بهتر است. نظارت ساخت و سازهای شهری بسیار پائین و در مواقعی هم صوری است ، ولی در پروژه مسکن مهر علاوه بر نظارت کارشناسان شهرداری، دو تیم تشکیلات نظارتی در کارگاه وجود دارد، یکی دفتر فنی که نظارت لحظه ای و دائمی قبل از اجرای کار را بر عهده دارد، که این نظارت باعث کنترل قیمت نیز می شود. ما به این نتیجه رسیده ایم که پائین نگه داشتن هزینه ها و کنترل قیمت در گرو کنترل کمی و کیفی کار است.
نظارت دیگر توسط واحد کنترل کیفیت شرکت انجام می شود و بدون اجازه و تأیید این واحد هیچ کاری انجام نمی شود. تشکیلات مهندسی شرکت در پروژه 800 واحدی پرند مستقر می باشد و به طور متوسط ماهانه تعداد 35 مهندس مجرب در کارگاه مشغول به کار هستند. علاوه بر نظارت های فوق، در انتخاب مصالح نیز پس از بررسی های انجام شده بر روی انواع مختلف مصالح با رعایت استانداردهای مرکز تحقیقات مسکن بهترین و با کیفیت ترین آنها انتخاب و پس از تأیید معاونت شرکت عمران پرند مصالح مورد استفاده قرار می گیرد.
چه زمانی پروژه مسکن مهر شرکت سازانه بتن در شهر جدید پرند به اتمام خواهد رسید؟
اگر مسئله سهم متقاضیان سریعاً حل شود تا پایان آبان ماه پروژه آماده تحویل خواهد بود، در غیر اینصورت با مشکل مواجه خواهیم شد.

همکاری و تعامل مسئولین با مجریان و انبو سازان مسکن مهر رضایت بخش بوده است؟
با توجه به اینکه مسئولین پیگیر و علاقمند هستند تا پروژه با دقت، کیفیت، سرعت بالا و به بهترین نحو ممکن به اتمام برسد، همکاری خوبی دارند.
تنها مشکلی که در حال حاضر وجود دارد و اگر چاره ای برای آن اندیشیده نشود، در آینده مشکلات بیشتری را به وجود خواهد آورد، عدم دریافت سهم متقاضیان است. از همان روز اول که متقاضیان ثبت نام کردند، باید دریافت پول به سیستم بانکی واگذار می شد و متعهد می‌شدند که از طریق دفترچه اقساط سهم خود را پرداخت نمایند. در حال حاضر پروژه در مرحله 80 درصد پیشرفت فیزیکی قرار دارد و حتی یک ریال هم از سهم متقاضیان دریافت نکرده ایم و این موضوع ادامه کار را با مشکل مواجه می کند.

با توجه به سوابق و تجربیاتی که در زمینه انبوه سازی دارید، چه زمینه هایی باید فراهم شود تا به استانداردهای جهانی در ساخت و ساز صنعت ساختمان سازی برسیم؟
مهم ترین عامل حمایت از انبوه سازان صنعتی ساز در کشور است. در پروژه مسکن مهر بهترین کاری که دولت و متولیان مسکن مهر به انجام رساندند، حمایت از صنعتی سازی در بخش ساختمان بود، که این حمایت ها باید ادامه یابد. با صنعتی سازی است که می توان در سطح ملی و بین المللی حرفی برای گفتن داشت. در حال حاضر برخی از انبوه‌سازانی که در ایران مشغول به فعالیت هستند، حتی توان شرکت در پروژه های بین المللی را دارند؛ در صورتی که در سال های گذشته با توجه به استفاده از روش های سنتی توان علمی و فنی این کار را نداشتند.
وقتی صنعتی سازی انجام می شود، مصالح با کیفیت به علت پرت پایین، اهمیت بالایی دارند و این موضوع باعث می شود که تولیدکنندگان، مصالح با کیفیت تولید کنند، زیرا انبوه سازان از مصالح بی کیفیت به علت پرت بیشتر و افزایش هزینه ها استفاده نمی کنند؛ این قضیه یک تعامل دو طرفه است که باعث می شود زنجیروار اصلاحات بنیادی در ساخت‌و‌ساز صورت پذیرد. اگر این سیستم به طریقه درست حمایت شود، خود به خود بقیه سیستم های مرتبط را اصلاح خواهد نمود.
مسکن مهر به عنوان اولین طرح عظیم ساخت و ساز مسکن در سطح ملی تجربیات زیادی را به همراه داشت؛ این طرح چه برای مسئولین و متولیان دولتی و چه برای انبوه سازان اولین تجربه بود و مهم این است که از این تجربیات برای کارهای آینده به نحو احسن استفاده کنیم.

روش های نوین اجرائی مورد استفاده شرکت
اجرای سازه بتنی به روش قالب تونلی:
سیستم موسوم به تونلی، یکی از روش‌های مورد استفاده برای اجرای ساختمان‌های با سیستم باربر دیوار و سقف بتنی است. نام تونلی به دلیل شکل قالب‌های فلزی هم زمان دیوار‌ها و سقف‌هاست. در سیستم تونلی، دیوار‌ها و سقف‌های بتن مسلح به صورت هم زمان آرماتوربندی، قالب‌بندی و بتن‌ریزی می‌شوند. قالب تونلی از لحاظ سازه ای عملکرد جعبه ای دارد و به عنوان یک عنصر یکپارچه و سه بعدی در برابر بارهای قائم و جانبی عمل می کند. این روش ضمن بالا بردن سرعت و کیفیت اجرا، عملکرد سازه‌ای و رفتار لرزه‌ای مجموعه سازه را به لحاظ یکپارچگی اعضاء و اتصالات آن‌ها به نحو چشمگیری بهبود می‌بخشد، در هنگام وقوع زلزله تشکیل لوله های پلاستیک در اعضاء و نواحی بحرانی سازه مانند اتصالات دیوار به سقف یا اطراف بازشوها به تعویق می افتد.
در ساختمان‌های با سیستم تونلی، در برخی موارد، برای افزایش سهولت و سرعت اجرا، اجزای غیر سازه‌ای مانند دیوار‌های جداکننده، پله‌ها و پانل‌های نما به صورت پیش ساخته در نظر گرفته می‌شوند و بعد از تکمیل، سازه اصلی به آن متصل می‌شود.
این سیستم صرفاً برای طرح‌های انبوه‌سازی مطرح است و در پروژه‌های کوچک، قابلیت توجیه ندارد ، لذا این شرکت در پروژه انبوه سازی مسکن مهر از این روش استفاده می نماید. به علت جدید بودن این روش و استفاده از قالب های ساخت ایران اجرای هر طبقه ۱۰الی ۱۵ روز به طول می انجامید که با آموزش نیروی کار این زمان به ۴ روز کاهش پیدا کرده است که این سرعت ساخت در صنعت ساختمان بسیار حائز اهمیت است.


سیستم ساخت و ساز خشک جهت دیوارهای داخلی (Dry Wall):
سیستم های ساخت و ساز خشک (Dry Wall) با هدف کاهش ضایعات ساختمانی و استفاده بهینه از منابع طبیعی، ارتقاء کیفیت ساختمان‌سازی، صرفه جویی در زمان و هزینه های ساخت و ساز، تأمین ایمنی بناها در برابر زلزله و بهینه سازی مصرف انرژی طراحی و تولید شده اند.
این سیستم از سهولت، سرعت و دقت اجرایی بسیار بالاتری نسبت به روش های سنتی (بنایی) برخوردار بوده و به همین دلیل در زمان و هزینه‌های ساخت صرفه جویی قابل ملاحظه ای را امکان پذیر ساخته است. شرکت سازانه بتن برای پروژه انبوه سازی مسکن مهر خود از این سیستم استفاده نموده است.

بلوک سیمانی و گچی با هسته پلی استایرن:
این محصول دارای وزن مخصوص کمتری نسبت به مصالح سنتی مشابه بلوک سفالی می باشد و با داشتن سطح صاف و صیقلی خود نیاز به پلاستر را بعد از دیوارچینی برطرف نموده است . قابلیت اجرای سریع و آسان تاسیسات مزیت دیگر این محصول است.