بودجه دولت برای فراهم آوردن  امکانات ورزشی کافی نیست

فرزانه احمدی

پیرامون بحث صنعت و ورزش شاید ساعتها بتوان سخنرانی کرد؛ از بررسی سابقه گرفته تا صحبت درباره آینده و چالشهای پیش رو. در عمل اما اجرایی شدن این طرحها، برنامه ها و صحبتها، از سوی مسئولان در رده های بالای استان همتی در خور می طلبد. این جاست که سخنان استاندار اصفهان اهمیتی بسیار می یابد. مسلما بخش صنعت برای ورود به ورزش به پشتوانه ها و حمایتهایی نیاز دارد تا حضورش در صحنه رقابتهای ورزشی با نتایجی مطلوب و دو طرفه همراه باشد. برای بررسی ارتباط صنعت و ورزش و نیز نتایج حاصل از تعامل این دو بخش و آگاهی از حمایتهای صورت گرفته، در یک مصاحبه اختصاصی به پای صحبتهای استاندار اصفهان نشستیم.

چه شرایطی برای بخش خصوصی فراهم است تا با اطمینان از رسیدن به نتیجه مطلوب، وارد بخش ورزش شود؟

این موضوعی است که به واسطه اهمیت هر دو بخش صنعت و ورزش بایستی با سرعت به آن پرداخته شود. به طور تجربی در طول تاریخ نشان داده شده است که صنعت اصفهان توانایی ورود به مقوله ورزش را دارد. بخش صنعت اصفهان، بخش قدرتمندی است چرا که اکنون بیش از هشت هزار واحد صنعتی در استان مشغول به فعالیت هستند و ما قطب اول صنعت در کشور هستیم و ظرفیتهای بالایی از نظر تکنولوژیک، فنی، تخصصی و نیز توان تولیدی در اصفهان وجود دارد که باید از این توان در سایر بخشها استفاده کنیم. امروز محدودیت‌هایی قانونی برای حضور دولت در بعضی بخش های ورزشی مانند ورزش حرفه ای ایجاد شده است. در سایر بخشها هم به نظر می رسد امکانات محدود دولت نتواند کفایت کند. ما عقیده داریم همه به ورزش نیازمندند. اگر قصدمان این است که در حوزه ورزش همگانی خدمتی کنیم و توجه قانون اساسی به ورزش را جدی بگیریم، لازم است جهت تامین هزینه ها به سراغ منابع دیگری برویم. همانطور که گفته شد بخش صنعت نشان داده است توانایی ورود به حوزه ورزش را دارد، به خصوص در دو سال اخیر این حضور چشمگیر بوده است. در حال حاضر حدود ۱۳ باشگاه ورزشی فرهنگی داریم که البته معتقدم کافی نیست. ولی ظرفیتهای کلانی به صورت نهفته وجود دارد که باید آن را به حالت بالفعل درآورد.

به عنوان استاندار اصفهان، چه کمبودهایی در ورزش استان می بینید که صنعت می تواند به آن کمک کند؟

صنعت می تواند در همه رشته های ورزشی آقایان و بانوان، یاری دهنده باشد به خصوص در مورد رشته هایی که جایشان در استان خالی است مثل ورزش والیبال. افتخاراتی که ورزشکاران اصفهانی در همه رشته ها، چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی آفریده‌اند، گواه این مطلب است که استان اصفهان استعدادهای زیادی دارد. در مسابقات گوانگجو چهار مدال طلا متعلق به ورزشکاران اصفهانی بود. باید استعدادها را شناسایی کنیم و به آنها میدان بدهیم تا پیشرفت کنند. این سرمایه‌گذاری ها منافع زیادی برای ما دارد. جدا از مسئله افتخار آفرینی در عرصه های بین المللی، در عرصه بهداشت و درمان، مسائل اجتماعی و غیره فواید زیادی دارد. به طور مثال با سرمایه گذاری در بخش ورزش، می توانیم هزینه های مبارزه با مواد مخدر را کاهش دهیم.

با توجه به تعامل دو طرفه این بخش، نقش متقابل ورزش در پیشرفت صنعت چه می تواند باشد؟

صنعت از ابتدای ورود خود به ورزش در پی تبلیغات بود ولی امروزه اکثر تولیدکننده ها بدون قصد تبلیغات به این حوزه وارد می شوند. اغلب این صنایع، شناخته شده هستند و از فروش خوبی برخوردارند. بخش خصوصی استان اصفهان از نخبگانی تشکیل شده است که حضورشان صرفا به سرمایه گذاری و تولید محدود نمی شود. انسانهای متدین و خلاقی هستند که در بخشهای دیگری مانند خیریه ها حضور دارند. این افراد آمادگی حضور در ورزش را دارند که باید از این قابلیتهای ارزشمند استفاده شود.

آیا بسترهای لازم برای این همکاری فراهم است؟

یقینا، ما حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد. این حمایتها می تواند مادی یا معنوی باشد. در حوزه تسهیلات و ارائه زمین و ... می توانیم همکاری کنیم. با این وجود من فکر می کنم پشتیبانی های معنوی تاثیر بیشتری خواهند داشت. ایجاد امنیت از نکات مهمی است که سعی کرده ایم به آن دست یابیم. ایجاد امنیت باعث شده است اقبال لازم هم صورت بگیرد.