در سال جهـاد اقتصادی اهتمام به کیفیت و سودآوری سرلوحه کار ماست
سبدی از تولید واحدهای مسکونی برای دهک‌های مختلف جامعه در شرکت سرمایه‌گذاری مسکن تشکیل شده است
شرکت سرمایه گذاری مسکن، عضو ارشد جامعه انبوه‌‌سازان و از بزرگترین شرکتهای فعال در این زمینه می‌‌باشد.

این شرکت توانسته است پروژه‌های شاخص فراوانی را در سراسر کشور احداث نموده و از این طریق، تصویر مطلوبی را از خود نزد خریداران ایجاد نماید؛ تصویری که علاوه بر کمیت بالای پروژه‌ها، به دلیل کیفیت منحصر به فرد واحدهای احداثی این شرکت کسب شده است. فرصتی دست داد تا صحبتی کوتاه با جناب آقای مهندس علیرضا نیلی، مدیرعامل محترم این شرکت داشته باشیم و در جریان تحولات اخیر و برنامه‌های آینده آن قرار گیریم ...

شرکت سرمایه‌گذاری مسکن از چه سالی و با چه هدفی تاسیس شد؟ لطفا تاریخچه شرکت را برای خوانندگان ما بیان نمایید.
شرکت سرمایه‌گذاری مسکن ۲۱ سال پیش در ششم اردیبهشت ۱۳۶۹ با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد ریال به صورت سهامی خاص توسط بانک مسکن در راستای تولید انبوه و الگودهی در صنعت ساختمان تاسیس گردیده و با این نگاه، به انجام فعالیت‌های ساختمانی نظیر مکان‌یابی، ارزیابی فنی- اقتصادی و ساخت پروژه‌های بزرگ و کوچک مسکونی، تجاری، اداری، آزادراه، خطوط انتقال و ... پرداخت که با کمک حق‌تعالی تا کنون نیز توانسته است تمامی آنها را با موفقیت به انجام برساند.
شرکت در طول سال‌های فعالیت، همواره و در هر پروژه‌ای که وارد شده‌ است، کیفیت را مهم‌ترین رکن کار قرار داده‌ و به همین دلیل عمده افراد، سرمایه‌گذاری مسکن را با کیفیت بالای محصولات می‌شناسند. چندین پروژه از مجموعه پروژه‌ها در جشنواره‌های مختلف حائز رتبه‌های برتر شده‌اند و امروز هم در تمام فعالیت‌ها از جمله پروژه‌های مسکن مهر، بالاترین حد کیفیت در دستور کار قرار داشته و خواهد داشت. کیفیت، همواره اولین و مهم‌ترین اولویت کار ما بوده و خواهد بود.
لازم است در این فرصت از زحمات کارکنان و مدیران قبلی که در طول ۲۰ سال، شرکت را به مراحل بالایی از تعالی رساندند، نهایت قدردانی را داشته باشم. یکی از نقاط قوت برجسته شرکت که ناشی از نگاه مدیریتی خوب و واقع‌بینانه در مجموعه بانک مسکن است، ثبات مدیریت در طول سال‌های فعالیت است؛ به گونه‌ای که در طول ۲۰ سال، تنها ۲ نفر عهده‌دار مسئولیت مدیریت عامل شرکت بوده‌اند و در ابتدای سال بیست و یکم فعالیت بود که بنده به عنوان سومین مدیر عامل، شروع به انجام وظیفه در این پست نمودم. علاوه بر مدیریت با ثبات، سیاست حفظ نیروی انسانی ارزشمند در تمام رده‌ها همواره اجرا شده و تا حدود زیادی نیز موفق بوده‌ است. در حال حاضر شرکت از کادر متخصص و مجربی سود می‌برد که توانایی ارائه راه‌حل‌های خلاقانه و مقابله با مشکلات را دارند.
در سال 1382 شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و در سال 1383 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد و در طی سال‌های اخیر توانسته است همواره به عنوان یکی از شرکت‌های حاضر در بورس، عملکرد مثبتی داشته باشد
. در سال ۱۳۸۵ با توجه به اقتضائات فضای کسب و کار، طراحی مجدد ساختار در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس، نمایندگی‌ها تبدیل به شرکت‌های مستقل شدند. در مدل جدید ۱۱ شرکت ساختمانی (که هر کدام در حوزه جغرافیایی خاصی فعالیت می‌نمایند) و سه شرکت تخصصی تاسیس شدند تا در تمام زنجیره ارزش صنعت حضور فعال داشته باشیم.

این سه شرکت چه نوع شرکت‌هایی هستند؟ آیا خدماتشان صرفا به شرکت‌های گروه سرمایه‌گذاری مسکن ارائه می‌شود یا به سایر اشخاص و سازمان‌ها نیز خدمات می‌دهند؟
این سه شرکت شامل شرکت مهندسین مشاور، شرکت بازرگانی و شرکت پارس مسکن سامان می‌باشند.
شرکت مهندسین مشاور سرمایه‌گذاری مسکن خدمات طراحی پروژه‌های ساختمانی را انجام می‌دهد. شرکت بازرگانی سرمایه‌گذاری مسکن امر تدارکات و تامین ماشین‌آلات و مصالح پروژه‌های ساختمانی را از تامین‌کنندگان داخلی و خارجی عهده‌دار است و شرکت پارس مسکن سامان خدمات تخصصی بازاریابی و فروش، سرمایه گذاری و مشارکت‌ها و املاک و مستغلات را به انجام می‌رساند. به عبارت دیگر، این شرکت علاوه بر ارائه خدمات مشاوره در حوزه بازاریابی و فروش مسکن، خدمات متنوع مرتبط با حوزه زمین و ساختمان و نیز ارزیابی فنی و اقتصادی پروژه‌های ساختمانی و جذب شریک و سرمایه‌گذار را به صورت تخصصی انجام می‌دهد.
هر سه این شرکت‌ها علاوه بر شرکتهای گروه سرمایه‌گذاری مسکن، خدماتی را به سایر اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می‌دهند.
شاید بتوان گفت مهم‌ترین مزیت تبدیل واحدهای تخصصی سازمان نظیر تدارکات و طراحی به شرکت‌های مستقل، ایجاد امکان ارائه خدمات به سایر اشخاص و کسب درآمد برای سازمان از این طریق بود. به عنوان مثال، طراحی ۷۰۰۰ واحد مسکونی در ونزوئلا توسط شرکت مهندسین مشاور سرمایه‌گذاری مسکن انجام شده است.
در عین حال، پس از تبدیل این واحدها به شرکت‌های تخصصی، به کلیه شرکت‌های ساختمانی گروه سرمایه‌گذاری مسکن اختیار داده شد که این گونه خدمات را از هر شرکت یا شخصی که صلاح بدانند، دریافت کنند. از این طریق و با ایجاد فضای رقابتی، موجبات رشد فعالیت‌های این سه شرکت‌ نیز فراهم شده و امروز خدمات بسیار بهتر و با کیفیت‌تری نسبت به زمانی که این فعالیت‌ها به صورت متمرکز و به عنوان بخشی از ساختار شرکت مادر انجام می‌شد، توسط شرکتها ارائه می‌شود.
در طی سال‌های گذشته، شرکت چه فعالیت‌هایی انجام داده و چه موفقیتهایی کسب نموده است؟
در طول این سال‌ها 51882 واحد مسکونی، تجاری و اداری در قالب 302 پروژه در سراسر کشور از زاهدان و بندرعباس تا تهران، مشهد، تبریز و اصفهان توسط شرکت ساخته و به مشتریان واگذار شده است. همچنین شرکت در ساخت پروژه‌هایی چون آزادراه تهران-پردیس و نیز طرح ملی مسکن مهر مشارکت فعالی داشته و خواهد داشت.
در عین حال با نگاه استراتژیک به صنعتی‌سازی، ارتباطاتی با انجمن‌های علمی و دانشگاهی داخلی و خارجی برقرار و سعی شده است فناوری نوین ساخت در پروژه‌های شرکت به کار گرفته شود. به عنوان مثال، روابط خوبی با مرکز تحقیقات ساختمان، انجمن بتن ایران، دانشگاه تهران و سایر انجمن‌های داخلی ایجاد شده و در بعد خارجی نیز با همکاری دانشگاه برلین، مجتمع ۱۶ واحدی نمونه با استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌ها در هشتگرد ساخته و افتتاح شده است. شرکت سعی دارد با استفاده از تکنولوژی‌هایی نظیر قالب تونلی، صفحات LSF، پانل گچی و سایر مواردی از این دست، دستیابی به اهداف استراتژیکی چون کاهش زمان و افزایش سرعت ساخت پروژه‌ها و کاهش قیمت تمام شده را تسهیل نماید.
شرکت در طول سال‌های گذشته توانسته است موفقیت‌های فراوانی کسب نماید. از این جمله می‌توان به دریافت تقدیرنامه 2 ستاره از جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی، دریافت گواهینامه اهتمام به کیفیت از جایزه ملی کیفیت ایران، عضویت ارشد در جامعه انبوه‌سازان ایران، اخذ گواهینامه ISO 9001 در مدیریت کیفیت، دریافت چندین لوح تقدیر از مسئولین از جمله رئیس کل محترم بانک مرکزی ایران و وزیر محترم مسکن و شهرسازی، انتخاب چندین پروژه از مجموعه پروژه‌های شرکت در جشنواره‌های مختلف به عنوان طرح‌های برگزیده و موفقیتهای دیگر اشاره کرد. در کنار تمام موارد ذکر شده، بزرگترین موفقیت شرکت سرمایه‌گذاری مسکن را می‌توان جلب اعتماد مشتری و ساخت واحدهای مسکونی با کیفیت دانست.
این جمله نه تنها شعار برند، بلکه سرلوحه کار مجموعه است که «مسکن خوب، زندگی را زیباتر می‌کند» و بر همین اساس همواره در ساخت واحدهای مسکونی، کیفیت به عنوان اولین اولویت مد نظر قرار دارد.

تاثیر طرح هدفمند کردن یارانه‌ها بر قیمت مصالح ساختمانی چگونه بوده است؟
طرح هدفمندسازی یارانه‌‌ها، عظیم‌ترین طرح اقتصادی کشور می‌‌باشد که به لطف خداوند و با برنامه‌‌ریزی دقیق، شروع بسیار خوبی داشته و همکاری بسیار مناسبی بین مجموعه تصمیم گیرندگان، مجریان و مردم شکل گرفته است. در مدتی که از آغاز اجرای این طرح می‌گذرد، افزایش قیمت محسوسی در مصالح ساختمانی اتفاق نیفتاده است. طبیعتا قیمت عمده مصالح ساختمانی نظیر فولاد از قیمت‌ بازار جهانی تبعیت می‌کنند و در نتیجه افزایش و کاهش‌ آن در آینده متناسب با روندهای جهانی خواهد بود.
به نظر می رسد با توجه به برنامه‌‌ریزی صورت گرفته در مجموعه دولت محترم و با محوریت وزارت مسکن و شهرسازی و بانک مسکن، تغییرات قیمتی ناشی از این طرح در بازار مسکن مدیریت شده و در حد قابل پذیرش توسط خریداران و تولیدکنندکان می‌‌باشد.
پیش‌بینی می‌کنیم حساسیت و درک صحیح جناب آقای مهندس نیکزاد، وزیر محترم مسکن و جناب آقای شریفی، ریاست محترم بانک مسکن از شرایط بازار مسکن و اخذ سیاست‌های صحیح و هماهنگ در این بازار، شرایط خوبی را برای سازندگان و خریداران فراهم خواهد آورد. یکی از این سیاستها که خود ما نیز در آن مشارکت داریم، طرح تامین فولاد مسکن مهر است. بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده با وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت صنایع و معادن، مجوز واردات مقدار قابل توجهی فولاد به شرکت داده شد که بخشی از آن انجام شده و مابقی نیز بر اساس برنامه در حال انجام می‌باشد.

لطفا برای خوانندگان دنیای اقتصاد در مورد سهام شرکت سرمایه‌گذاری مسکن در بازار بورس توضیح دهید.
سهام شرکت سرمایه‌گذاری مسکن در سال ۱۳۸۳ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و مورد معامله قرار گرفت. اولویت اول شرکت از بدو تاسیس و به ویژه از زمان ورود به بازار بورس، تداوم در سودآوری بوده است و همان گونه که می‌دانید، علی‌رغم وجود دوره‌های رونق و رکود در بازار مسکن، شرکت سرمایه‌گذاری مسکن از این لحاظ همواره روند صعودی داشته است.
گستره جغرافیایی فعالیت شرکت در 28 استان و 38 شهر، توانایی تولید محصولات متنوع، نام تجاری شناخته شده، ثبات در سودآوری و شفافیت بالای اطلاعات از منظر سازمان بورس اوراق بهادار تهران را می‌توان از مهم‌ترین امتیازات شرکت در مقایسه با سایر شرکت‌های حاضر در صنعت ساختمان دانست. در حال حاضر ارزش بازار شرکت در بورس اوراق بهادار تهران بالغ بر 310 میلیارد تومان می‌باشد در حالی که مطابق ارزیابی‌های صورت گرفته، ارزش ذاتی شرکت بسیار بیشتر از این مقدار می‌باشد.

همواره تامین نقدینگی به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی شرکت‌های ساختمانی مطرح بوده است. چه اقداماتی را برای مقابله با این مشکل انجام می‌دهید یا در دست اجرا دارید؟
همان طور که اشاره فرمودید تامین نقدینگی مورد نیاز جهت انجام پروژه‌ها از اساسی‌ترین چالش‌های صنعت ساخت و ساز می‌باشد که در جهت کاهش این مشکلات، در آخرین سال مالی سقف اعتبارات شرکت از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۲۴۰ میلیارد تومان افزایش یافت. اما با توجه به پتانسیل بالای شرکت، نقدینگی مورد نیاز بیشتر از اعتبارات مذکور می‌باشد. بر همین اساس، شرکت اقدامات گسترده‌ای جهت تامین نقدینگی از طریق فروش سهام پروژه، انتشار اوراق مشارکت، تاسیس صندوق زمین و ساختمان، انتشار گواهی سپرده خاص، اوراق صکوک و همچنین تهاتر انجام داده و یا در برنامه کوتاه مدت به دنبال عملی نمودن آن می‌باشد.



شما به عنوان شرکتی که به طور تخصصی در زمینه ساخت مسکن فعالیت می‌نمایید، چه تمهیداتی برای مقابله با تبعات ناشی از دوره‌های رونق و رکود در بازار مسکن اندیشیده‌اید؟
آن‌چه مسلم است، دوره‌های رونق و رکود همواره بخشی جدایی ناپذیر از بازار مسکن ایران بوده است. در سال‌های 85 و 86 شاهد جهش چشمگیری در قیمت مسکن بودیم که این دوره را از سایر دوره‌های رونق و رکود متمایز نمود. اما پس از این جهش قیمت‌ها، بخش مسکن وارد دوران رکود خود شد و صاحب‌نظران معتقدند این رکود تا زمانی که خریداران قادر به ترمیم قدرت خرید خود نباشند، ادامه خواهد یافت. شرکت سرمایه‌گذاری مسکن نیز در تلاش است با متنوع‌سازی سبد محصولات خود بتواند نیازهای طبقات مختلف درآمدی جامعه را پاسخ دهد و از طریق تولید مسکن مطابق با قدرت خریداران، درآمد خود را حفظ نماید و مانع اثرگذاری رکود بر عملکرد شرکت شود.
اصولاً بازار مسکن ایران از نظر نوع تقاضا به دو بخش سرمایه‌‌ای و مصرفی تقسیم‌بندی شده است.
تقاضای مصرفی ناشی از اقتصاد خانواده‌ها و تقاضای سرمایه‌‌ای تحت تأثیر شرایط محیطی حاکم بر بازار می‌‌باشد. عامل رونق و تحرک بازار، تقاضای مصرفی است چرا که همواره مسکن به‌ عنوان مهمترین دارایی خانوار به حساب می‌‌آید و سهم بزرگی از بعد دارایی و سرمایه‌گذاری خانواده را تشکیل می‌دهد.
نحوه تاثیرگذاری شرایط محیطی بازار بر تقاضای مسکن نیز متفاوت خواهد بود بدین‌صورت که تغییرات شرایط محیطی ابتدا بر روند تقاضای سرمایه‌‌ای تاثیر گذاشته و در ادامه با سرعت کمتری تأثیرات خود را روی تقاضای مصرفی نمایان می‌‌کند.
به ‌عبارت دیگر تقاضای مصرفی بر روی یک خط مستقیم با شیب معمولی حرکت خواهد کرد که شیب این خط توسط پارامترهایی همچون رشد جمعیت، میزان تشکیل خانواده‌های جدید و ... تعیین می‌شود. در صورتی‌که تقاضای سرمایه‌‌ای (سفته بازی) وارد بازار شود، این خط به یک منحنی تبدیل شده و دوران رونق و رکود در بازار ایجاد می‌شود.
شرکت با دارا بودن گروه کارشناسی خبره در حوزه برنامه‌‌ریزی و با شناختی که از روند تغییرات بازار مسکن طی سال‌های گذشته کسب نموده، در تلاش است با اخذ تصمیمات مناسب و خلاقانه، تاثیرات ناشی از دوره‌‌های رونق و رکود را کاهش دهد.
در این راستا مجموعه شرکت با اتخاذ استراتژی ساخت بر مبنای خط توانمندی اقشار و مناطق مختلف، اقدام به تعریف دقیق پروژه‌‌ها با در نظر گرفتن شاخص‌هایی فراتر از طرح‌های توجیه اقتصادی معمول نمود. همچنین مجموعه شرکت با ایجاد ارتباط بین مهندسی فروش و مهندسی مالی، سعی در متعادل نمودن جریان نقدینگی دارد.

به صورت سنتی، این تفکر در میان اقشار جامعه وجود دارد که «سود خرید و نگهداشت زمین در بلند مدت، بیشتر از سایر کالاهای سرمایه‌ای است.» اگر این نظر صحیح است، چه اقداماتی برای استفاده از این فرصت‌های بالقوه انجام داده‌اید؟
در سال‌های گذشته نگهداری زمین‌ و فروش آن پس از گذشت زمان، امری سودآور بوده و اقشار مختلف (حتی افراد فاقد تخصص) با خرید و نگهداری زمین به سودهای کلان دست می‌‌یافتند. اما طی سال‌های اخیر و با تغییر ارزش‌های تعریف شده در بخش مسکن، عملا کسب سودهای این چنینی به سادگی گذشته نیست.
در حال حاضر داشتن ملک ممکن است دارای ارزش باشد ولی بهترین گزینه‌ سرمایه‌گذاری نخواهد بود. به هر حال رقبایی بسیار جدی در بازار سرمایه برای زمین و املاک وجود دارد؛ بورس اوراق بهادار، فلزات گرانبها، اوراق مشارکت و سپرده‌گذاری بانکی و یا حتی ایجاد کسب و کارهای نوین و خدماتی در بسیاری از موارد سوددهی بالاتری نسبت به خرید زمین دارند.
آنچه مشخص است، لزوم برخورداری از تخصص جهت فعالیت در بازار زمین، املاک و مستغلات می‌باشد. بر این اساس، شرکت تیم مجربی را در شرکت پارس مسکن سامان، مامور انجام فعالیتی نموده است که در میان فعالان بازار با عنوان «توسعه زمین» شناخته می‌شود.
بر این اساس، زمین‌های خریداری شده با انجام اقداماتی نظیر تغییر کاربری، افراز، تجمیع و ... برای شرکت ایجاد ارزش افزوده می‌کنند. توسعه زمین سودده است، به شرطی که شما از تخصص، تجربه و اطلاعات کافی برخوردار باشید.
سرمایه‌گذاری مسکن به ‌عنوان یک شرکت تخصصی، برنامه جامعی برای فراهم آوردن منابع مورد نیاز فعالیت شرکت از طریق توسعه زمین طی سال‌های آینده تهیه نموده‌ و برای اینکه پروژه‌‌های شرکت قدرت رقابت در قیمت را داشته باشند، سعی در استفاده از این ابزار برای تامین اصلی‌ترین نهاده ساخت و ساز، یعنی زمین را دارد.

بانک مرکزی برای سال جاری نرخ سود تسهیلات را کاهش داده است. این اقدام چه تاثیرات مثبت و منفی می‌تواند بر بازار معاملات مسکن و همچنین ساخت ‌و ساز داشته باشد؟
کاهش سود بانکی تسهیلات موجب کاهش سربار مالی شرکت‌ها خواهد شد که به عنوان یک نکته مثبت مورد توجه می‌‌باشد.
البته برخی صاحب‌نظران اعتقاد دارند با کاهش سود تسهیلات، بانک‌ها از پرداخت وام خودداری خواهند نمود که شخصا با توجه به سابقه دولت در این حوزه چنین تصوری از آینده ندارم. به نظر می‌‌رسد دولت با کاهش سود تسهیلات ساخت و ساز مسکن و افزایش تنها ۲۰ میلیون ریال به سقف وام خرید مسکن، سعی در هدایت سرمایه‌‌ها به بخش تولید به جای سفته بازی دارد. ما نیز به ‌عنوان یک شرکت بزرگ تخصصی از این موضوع استقبال می‌‌نماییم زیرا بررسی‌ها‌ نشان داده است شوک‌های بزرگ قیمتی در نهایت به زیان شرکت‌هایی مانند ما که به صورت مستمر در بازار حضور دارند، تمام خواهد شد. اعتقاد داریم سیاست‌های دولت در این حوزه در کنار آرام نگه داشتن بازار می‌‌تواند باعث رونق ساخت و ساز شده و شرایط مناسبی را برای شرکتهایی نظیر شرکت ما و نیز مجموعه اقتصاد کشور فراهم نماید.

طی دو سال اخیر که بازار مسکن دچار رکود بوده، وضعیت فروش واحدهای شرکت چگونه بوده است؟
به هر حال دوره رکود، تبعات و اثرات خاصی را به همراه دارد. سرمایه‌گذاری مسکن نیز مانند سایر شرکت‌ها با مشکلات ناشی از رکود روبرو شده و عدم فروش واحدها، کاهش قیمت، فشار تسهیلات بانکی و ... همگی شرایط سختی را به وجود آورده بود.
علی‌رغم وجود چنین مشکلاتی و با تکیه بر توانمندی نیروی کارشناسی شرکت و همچنین همدلی ایجاد شده، تلاش شد با یک مدیریت بحران صحیح، راهکارهایی در جهت مقابله با تهدیدات ناشی از رکود و استفاده از فرصت‌های موجود در بازار به کار گرفته شود. بدین ‌منظور با تغییر سریع جهت‌گیری شرکت در بازار و به‌روزآوری برنامة استراتژیک شرکت، به این معنی است تا با فرصت‌سازی مناسب همواره جایگاه شرکت در بازار حفظ شود.
متوازن‌سازی سبد کسب و کار و درآمدی شرکت یکی از سیاست‌های کلیدی در این راستا بوده است.


شرکت با افزایش فعالیت در امور پیمانکاری، بازرگانی و مالی، ضمن مدیریت ریسک‌های ناشی از رکود، توانسته است سهم بازار و سطح درآمدی مطلوب خود را حفظ نماید. همچنین با استفاده از اقداماتی مانند تسهیل شرایط فروش واحدها و نیز تهاتر در امور پیمانکاری، تامین مصالح در مقیاس انبوه، خرید زمین و ... در مجموع، به لطف خداوند و همت همکاران، امروز شرایط مناسبی در شرکت حاکم است و روند رو به رشدی در بیشتر بخش‌های شرکت قابل مشاهده می‌‌باشد.

درباره حضورتان در طرح ملی مسکن مهر توضیح دهید. در حال حاضر چه پروژه‌هایی را در این زمینه در حال اجرا دارید؟
ما نیز همچون سایر شرکتهای معتبر و صاحب برند، در طرح فکورانه دولت و وزارت مسکن و شهرسازی که منجر به رونق غیر تورمی در بازار مسکن شده و توانسته است بخش قابل توجهی از نیاز کشور به واحدهای مسکونی را پاسخ دهد، شرکت داریم.
با توجه به سابقه درخشان و پتانسیل بالای شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، وزارت مسکن و شهرسازی همواره یک نگاه مثبت و ویژه به این شرکت داشته که آثار آن در موارد متعددی ما را یاری نموده است. بر همین اساس در حال حاضر، شرکت ما یکی از بزرگترین فعالان ساخت مسکن مهر در کشور است و عملیات اجرایی حدود ۱۲۰۰۰ واحد مسکونی را آغاز نموده که طبق برنامه‌‌ریزی صورت گرفته، قسمتی از آن در نیمه ابتدایی سال تکمیل و آماده بهره برداری می‌‌گردد.
در این راستا پروژه‌های دیگری نیز در شهرهای متقاضی مسکن مهر مورد بررسی قرار گرفته که روند اجرایی آنها به یاری خداوند متعال در آینده‌ای بسیار نزدیک، آغاز خواهد شد. همچنین با مساعدت‌های به عمل آمده، در سال گذشته و با همکاری یکی از شرکتهای معتبر ساختمانی، شرکتی تخصصی و مستقل برای فعالیت در بخش مسکن مهر تاسیس شد که در حال بررسی و مطالعه احداث بیش از 100000 واحد مسکن مهر در سراسر کشور می‌‌باشد.
در مورد بافتهای فرسوده چه برنامه‌‌ای دارید؟
نوسازی بافتهای فرسوده یک از بازارهای بسیار بزرگ انبوه‌سازی‌‌ می‌‌باشد که حجم بسیار بالایی از سرمایه‌گذاری و ساخت و ساز را طلب می‌‌نماید. شرکت ما در حال بررسی و مذاکره در شهرهای مختلف برای حضور در پروژه‌های نوسازی بافت‌های فرسوده می‌‌باشد. با توجه به حساسیت و حمایت دولت در این زمینه به نظر می‌‌رسد بازار بسیار مناسبی طی سالهای آینده در بخش بافت فرسوده پیش روی شرکت باشد. شرکت نیز ضمن حضور در بازار بافت فرسوده برخی شهرها، در حال گسترش حضور خود در این بازار می‌باشد.

سال 1390 را سال رکود بازار مسکن می‌دانید یا رونق آن؟ به نظر شما قیمت مسکن در سال 90 چگونه تغییر خواهد کرد؟
بررسی‌ها نشان می‌‌دهد وضعیت چرخه‌‌های رونق و رکود در کشور با تغییرات روبرو شده است. در سال‌های گذشته الگوی دوره‌های رونق و رکود در بازار به صورت پله‌ای بوده است اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر مدل پله‌‌ای در بازار مسکن حکمفرما نمی‌‌باشد و به علت تغییر پارامترهای موثر بر بازار، فعالان هر ساله اقدام به انطباق خود با شرایط جدید می‌‌نمایند.
آن چه مشخص است، تغییر الگوی حاکم بر بازار می‌باشد که تعریف جدیدی از رونق و رکود را ارائه کرده است. برخی از صاحب‌نظران تغییرات را بدین‌گونه تفسیر می‌نمایند که مدلی متفاوت از مدل پله‌‌ای ایجاد خواهد شد. با توجه به این امر در آینده انتظار رشد قیمت‌های بزرگ و یک‌باره در بازار را نداریم و معتقد هستیم در سال 1390 این موضوع اتفاق نخواهد افتاد. هر چند بازار ممکن است با تورم روبرو شود ولی به نظر می‌رسد این تورم کمتر از سایر بازارها و تورم عمومی باشد.
شرکت سرمایه‌گذاری مسکن خود را برای مواجهه با شرایط جدید مهیا کرده است. پیش‌بینی ما این است که شرایط نسبتا مناسب بازار مسکن در سال ۱۳۸۹، در سال ۱۳۹۰ بهبود یافته و موجبات رونق در بازار مسکن را فراهم آورد و به تبع آن حجم ساخت و ساز و نیز آمار معاملات افزایش یابد. البته به نظر نمی‌رسد با افزایش جهشی قیمت مواجه باشیم و پیش‌بینی می‌کنیم این افزایش متناسب با افزایش قیمت نهاده‌های تولید باشد.

چه برنامه‌هایی برای صدور خدمات فنی و مهندسی دارید؟
همان‌طور که اشاره شد در سال جهاد اقتصادی، شرکت با استفاده از روحیه و فضای جهادی حاکم، سعی در حضور پرقدرت در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی دارد و بدین منظور در حال تدوین برنامه جامع گسترش حضور در بازارهای کشورهای منطقه و ایجاد درآمد بیشتر از طریق کسب درآمدهای ارزی می‌باشد زیرا یکی از ابعاد اصلی جهاد از نظر ما حضور در حوزه‌‌های دانش‌‌محور در سایر کشورها تحت لوای ایران می‌‌باشد.
بر این اساس شرکت ضمن تمرکز بر تکنولوژی‌های نوین ساخت و ساز، سعی در کاهش قیمت تمام شده، افزایش عمر محصولات، کاهش مصرف انرژی در زمان ساخت، کاهش میزان مصرف مصالح و همچنین کاهش مصرف انرژی در زمان بهره‌‌برداری دارد. در حال حاضر نیز موفقیت‌های چشمگیری در این زمینه‌ها در شرکت حاصل شده است که به عنوان یک مزیت نسبی، شرایط ارائه به بازارهای منطقه را دارا می‌باشد. با توجه به استراتژی شرکت، درحال برنامه‌ریزی برای ایجاد مزیت‌های رقابتی در زمینه‌های مرتبط به خدمات فنی و مهندسی و فراهم آوردن شرایط حضوری پایدار در کشورهای هدف هستیم. امید است این رویکرد بتواند گامی موثر در جهت اعتلای هر چه بیشتر نام میهن عزیزمان ایران در عرصه‌های بین‌المللی باشد. برای برقراری ارتباطات تجاری نیز حضورمان در برخی از نمایشگاه‌های خارجی نظیر نمایشگاه بازرگانی الجزیره قطعی شده و سایر گزینه‌های نمایشگاهی و غیر نمایشگاهی موجود برای توسعه ارتباطات شرکت با بازارهای خارج از کشور در حال بررسی است.

مهم‌ترین استراتژی‌ها و برنامه‌های شرکت در سال جهاد‌اقتصادی را بیان فرمایید؟
با نام‌گذاری سال 1390 به‌ عنوان جهاد اقتصادی، برنامه جامع جهادی در حال تدوین و پیاده‌سازی است. افزایش حضور در بازار صدور خدمات فنی و مهندسی، اصلاح فرایندها و رویه‌ها جهت کاهش زمان و افزایش سرعت ساخت پروژه‌‌ها، تحقیق و توسعه و استفاده از فناوری‌های نوین، هدفگذاری جهت افزایش سهم بازار و افزایش بهره‌‌وری نیروی کار و سرمایه و در یک کلام بهبود شاخص‌های عملکردی شرکت، مهم‌ترین اولویت‌ برنامه جهادی شرکت می‌‌باشد.
همچنین بنا بر استراتژی بلندمدت شرکت، در اولین گام سعی داریم ضمن هم‌راستایی با سیاست‌های دولت محترم در بخش مسکن، در جهت تامین انتظارات سهامداران، در بازارهای سودآور بخش ساختمان و مسکن همچون گذشته حضور فعالی داشته باشیم. شرکت در نظر دارد علاوه بر حضور در بازار انبوه‌سازی و مسکن مهر در پروژه‌‌های شاخص و لوکس، آماده‌سازی و توسعه زمین و ساخت مجتمع‌‌های تجاری، اداری و تفریحی حضور فعال داشته باشد و سهم درآمدی خود را از این پروژه‌‌ها افزایش دهد. در این مسیر سعی داریم علاوه بر رشد شرکت، توسعه همه‌جانبه را نیز دنبال نماییم. تمرکز بر نیاز ذینفعان، افزایش کیفیت محصولات و خدمات، تمرکز بر بازار و ایجاد مفاهیم جدید در صنعت مسکن و ساختمان (مانند برندینگ در صنعت ساختمان)، خلاقیت و نوآوری در طراحی، توسعه فرآیندهای اجرایی - پشتیبانی شرکت و در یک کلام حرکت در مسیر تعالی، محورهای اساسی مسیر آینده شرکت می‌باشد. به طور خاص، در سال ۱۳۹۰ برای دستیابی به اهداف ذکر شده، باید اقدامات زیربنایی در حوزه متنوع‌سازی تامین منابع مالی نظیر افزایش سرمایه، انتشار اوراق مشارکت، واگذاری برخی از شرکت‌های تابعه در فرابورس و چندین برنامه کوچک و بزرگ دیگر را به انجام برسانیم تا مسیر دستیابی به اهداف کلان شرکت هموار شود. امیدواریم به یاری خداوند بسیاری از این برنامه‌ها در نیمه اول سال ۱۳۹۰ اجرایی شوند.

به عنوان کلام آخر اگر مطلبی دارید. بیان بفرمایید.
موفقیت شرکت سرمایه‌گذاری مسکن درنتیجه اهتمام همیشگی آن به کیفیت و در الویت قراردادن نظرات و نیازهای مشتریان حاصل شده‌است. هدف من و همکارانم تولید محصولاتی است که برای مشتریان امکان تجربه زندگی زیبا در مسکن خوب را فراهم سازد. به برکت مورد تاکید قرار گرفتن این مقوله‌های حیاتی نام تجاری شرکت شکل گرفته و مورد اقبال عمومی واقع شده‌است. علاوه بر این، همانند هر کسب و کار دیگری، سود سهامداران برای ما بسیار با اهمیت می‌باشد و حداکثر تلاشمان را برای تامین سود مورد انتظار آنان انجام داده و خواهیم داد..
لازم است در انتهای مطلب از زحمات تمامی کارکنان خانواده بزرگ سرمایه‌گذاری مسکن، اعم از کارکنان شرکت مادر و شرکتهای تابعه که در واقع با تمام قوا و نهایت دلسوزی برای اعتلای شرکت تلاش می‌کنند، کمال قدردانی را داشته باشم.
مدیریت چنین مجموعه‌ای را افتخار خودم می‌دانم و امیدوارم با همکاری این کارکنان فهیم و دلسوز، بتوانیم به یاری حق تعالی، گام‌های بلندتری در راه اعتلای شرکت سرمایه‌گذاری مسکن و میهن عزیزمان برداریم. به اعتقاد ما مسکن مناسب، موجب ارتقای آسایش انسانی است که خود پاره‌ای از وجود خداست بر روی زمین. در این خاک، در این مزرعه پاک، به جز مهر، به جز عشق، دگر بذر نکاریم.