به گزارش حوزه معاونت اجرایی رییس جمهوری در پانزده سفر استانی رییس‌جمهور (از تاریخ 19/8/1384 تا 1/4/1385) 2694 فقره توافقات و تفاهمات تنظیم شده است که از میان 1691فقره به صورت بندهای مصوبات و 1003 فقره به صورت توافقات در قالب تصمیم‌نامه‌ها و تصویبنامه‌های هیات وزیران ابلاغ شده است.

از کل مصوبات و توافقات ۲۰۹۱ فقره در زمینه احداث، تکمیل و تجهیز پروژه‌ها و طرح‌ها و ۴۱۳ فقره در زمینه مطالعه پروژه‌ها و طرح‌ها و ۱۹۰فقره در زمینه صدور مجوزها است.
5/ 52درصد این طرح‌ها در سال 1384 و 5/47درصد مابقی در سال 1385 و سال‌های برنامه چهارم توسعه اجرایی شده و خواهند شد.
در این گزارش که در اختیار تحریریه روزنامه دنیای اقتصاد قرار گرفته است، آمده است که تقریبا تمامی دستگاه‌های اجرایی (۳۲دستگاه اجرایی) در ایجاد هماهنگی و اجرای مصوبات دخیل بوده‌اند که در این میان بیشترین مصوبات و توافقات مربوط به وزارت نیرو (۳/۲۳فقره) و وزارت بهداشت و درمان (۱۸۰فقره) و کم‌ترین آن مربوط به مرکز امور زنان و خانواده (۳فقره) و وزارت خارجه (۷فقره) است.
در 15 سفر استانی با مردم 123 شهرستان (36درصد شهرستان‌های کشور) با همراهی جدی و فعال 92 نماینده مجلس (32درصد از جمع 268نماینده) دیدار صورت گرفته است.
از ۲۶۹۴ فقره توافقات و مصوبات استانی، بیشترین آنها مربوط به استان‌های خراسان رضوی (۲۲۳فقره) و همدان (۲۱۶فقره) و کم‌ترین آنها مربوط به استان‌های قم (۱۰۲فقره) و هرمزگان (۱۳۴فقره) است.
کل اعتبارات توسعه استانی که در مصوبات ابلاغ شده است جمعا شش هزار و 587میلیارد ریال و کل تسهیلات ارزان برای اجرای طرح‌های اقتصادی در بنگاه‌های کوچک زودبازده 40هزار و 104میلیارد ریال و تسهیلات ارزی برای اجرای طرح‌های اقتصادی از محل منابع حساب ذخیره ارزی چهار هزار و 300میلیون دلار است.
علاوه بر آن تسهیلاتی به میزان ۸۱۰میلیارد ریال به عنوان قرض‌الحسنه برای انجام ازدواج، تامین ودیعه مسکن و... جوانان اختصاص یافته است.
اختصاص حداقل 734میلیارد ریال از محل اعتبار ردیف‌های در اختیار نهاد ریاست جمهوری برای اجرای پروژه‌های مختلف مورد توافق در استان‌ها اختصاص یافته است.
اهم موضوعات، مصوبات و توافقات
آموزشی، فرهنگی و ورزشی
براساس گزارش معاونت اجرایی رییس‌جمهوری، مهم‌ترین اقدامات این سه حوزه شامل احداث، تکمیل و تجهیز ۱۳۶مدرسه شبانه‌روزی، آموزشکده و مراکز فنی و حرفه‌ای، احداث تکمیل و تجهیز ۱۳۶ مدرسه شبانه‌روزی، آموزشکده و مراکز فنی و حرفه‌ای، احداث، تکمیل و تجهیز ۶۲ مجتمع فرهنگی و هنری، احداث و تکمیل ۲۷ باب خوابگاه، مسجد و فضای ورزشی دانشگاهی، احداث و تکمیل ۲۵۱سالن ورزشی، ۴۳ استادیوم ورزشی و اختصاص حداقل ۶۸میلیارد ریال برای احداث فضاهای ورزشی روستایی، تعیین ۹۶ منطقه به عنوان مناطق نمونه گردشگری استانی و ملی و تامین زیرساخت برای ۶۱منطقه گردشگری و مرمت و بهسازی ۳۹ بافت تاریخی، اختصاص حداقل ۴۶۴میلیارد ریال اعتبار برای گسترش پوشش تلویزیونی در ۲۲۶ شهر و روستا، سیگنال‌رسانی به ۶۶منطقه و نصب و راه‌اندازی ۲۳ فرستنده تلویزیونی و بهسازی و بازسازی ۳۶ گلزار شهدا در شهرستان‌ها و اختصاص مبلغ ۲/۱۱میلیون دلار برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی و تحقیقاتی موسسات آموزش عالی و بیمارستان‌ها از محل منابع ارزی نهاد ریاست جمهوری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور است.
اقتصادی
از جمله مصوبات و توافقات صورت گرفته در حوزه‌های مختلف اقتصادی شامل احداث و تکمیل ۵۰طرح بزرگ پالایشگاهی، پتروشیمی، تولیدی، صنعتی و صدور مجوز اکتشاف معادن در ۱۵منطقه، ایجاد، احداث و تکمیل ۳۴شهرک صنعتی، تاسیس حداقل یک هزار و ۳۱۹واحد تعاونی برای اشتغال افراد جویای کار، احداث و تجهیز ۱۴گمرک در مناطق مرزی و احداث ۸نمایشگاه بین‌المللی در مراکز استان‌ها است.
زیربنایی
مطالعه و احداث ۷۰پروژه راه اصلی و اتوبان و ۳۰پروژه راه‌آهن و اختصاص حداقل ۳۶۹میلیارد ریال برای احداث، بازسازی و آسفالت راه‌های روستایی از مهم‌ترین اقدامات دولت نهم در امور زیربنایی بوده است.
در بخش حمل‌ونقل هوایی تکمیل و تجهیز 11فرودگاه و افزایش تعداد پروازهای طول هفته در 18فرودگاه ماحصل سفرهای استانی رییس‌جمهوری بوده است.
برای احیا و بازسازی بافت‌های فرسوده شهری مبلغ حداقل ۶۰۵میلیون دلار فاینانس اختصاص یافته است.
همچنین به 15استان که رییس جمهور و اعضای هیات‌ دولت به آنها سفر کرده‌اند، یک هزار و 686دستگاه اتوبوس، مینی‌بوس و ماشین‌آلات راهسازی و آتش‌نشانی برای شهرها اختصاص یافته است.
اختصاص ۲۲۶میلیارد ریال برای کمک به عمران شهری
(از محل منابع وزارت کشور) و 618میلیارد ریال برای اتمام پروژه‌های متاثر از حوادث غیرمترقبه، گازرسانی به 1031روستا، 18شهر و 4استان، احداث 77هزار و 600واحد مسکونی روستایی و 33هزار و 846 واحد مسکونی اجاره‌ای برای محرومان و کم‌درآمدها، احداث و تکمیل 19نیروگاه، مطالعه احداث 77سد اجرا و نصب 57‌ فاضلاب شهری و تصفیه‌خانه و اختصاص حداقل 333‌میلیارد ریال برای مجتمع‌های آبرسانی روستایی تجهیز و احیای حداقل 650‌هزار هکتار اراضی کشاورزی با اختصاص اعتبار حداقل 278‌میلیارد ریال و واگذاری 262‌هزار و 300‌ شماره تلفن ثابت، پوشش تلفن همراه در 326‌سایت در جاده‌ها، اجرای فیبر‌نوری به طول 660‌کیلومتر و 105‌شهر و اتصال 42‌ شهر و چند استان به دیتا و احداث 5 سیلوی گرم از جمله مهم‌ترین اقدامات دولت در امور زیربنایی بوده است.
بهداشت و درمان
در بخش بهداشت و درمان، مطالعه و احداث و تکمیل 137‌بیمارستان، احداث 162‌پایگاه امداد‌ جاد‌ه‌‌ای و اختصاص حداقل 162‌دستگاه آمبولانس بنز و تجهیزات به این پایگاه‌ها و احداث 252‌باب خانه پزشکان جزو مصوبات و تصمیمات هیات دولت در 15 استان کشور است.
از جمع ۲‌هزار و ۶۹۴‌ مصوبه و توافق مربوط به ۱۵ استان سفر شده یک‌‌هزارو ۱۷۵‌فقره در حال انجام و اقدام شده است که ۵/۵۰‌درصد را شامل می‌شود.
بیشترین این مصوبات به استان سیستان‌و بلوچستان با 83‌درصد و خراسان جنوبی با 78‌درصد اختصاص دارد.
درصد پیشرفت کلی اجرای طرح‌ها، اما برای کلیه دستگاه‌های اجرایی ۶/۴۳‌درصد است. به عبارتی مصوبات در کلیه استان‌ها با پیشرفت ۶/۴۳‌درصد مواجه بودند.


pic1