شماره روزنامه ۶۱۷۹
|

دلایل بازگشت احتیاط به معاملات بررسی شد؛

صف‌های خرید بورس تهران پس از روزهای متوالی با عرضه روبه‌رو شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه شاخص کل در روز معاملاتی گذشته رشد ۱.۲۴درصدی داشت، اما روند نماگر هموزن کاهشی ثبت شد. البته این واگرایی نشان می‌دهد که با عرضه سهام، مبادلات خوبی میان اهالی بازار شکل گرفت؛ به‌طوری‌که ارزش معاملات خرد با…

«دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

دنیای اقتصاد: در هفته جاری فدرال رزرو تحت تأثیر داده‌های اقتصادی اخیر، بار دیگر در کانون توجه بازارهای مالی قرار گرفته است. طبق برآوردها، این نهاد پولی قصد دارد در پایان نشست دو روزه خود، نرخ بهره را یک‌چهارم درصد کاهش دهد. چنین اقدامی دامنه هدف نرخ بهره را در محدوده ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد قرار می‌دهد…

    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • دلایل بازگشت احتیاط به معاملات بررسی شد؛

    افت ترافیک در بورس

    صف‌های خرید بورس تهران پس از روزهای متوالی با عرضه روبه‌رو شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه شاخص کل در روز معاملاتی گذشته رشد ۱.۲۴درصدی داشت، اما روند نماگر هموزن کاهشی ثبت شد. البته این واگرایی نشان می‌دهد که با عرضه سهام، مبادلات خوبی میان اهالی بازار شکل گرفت؛ به‌طوری‌که ارزش معاملات خرد با احتساب صندوق‌ها از ۱۸همت گذشت که از ۱۹اردیبهشت سال قبل رکورد به حساب می‌آید. علاوه بر این، اختلاف قیمتی دلار موثر بر بورس و دلار بازار آزاد به حوالی ۲۰درصد رسید.
  • دلایل بازگشت احتیاط به معاملات بررسی شد؛

    تردید دوگانه بورس

    در معاملات روز گذشته بورس تهران شاهد بازگشت احتیاط به دادوستدها بودیم. خریداران ریسک‏‏‌پذیر‏‏‌تر که نسبت به وضعیت آینده امیدواری بیشتری دارند، به پشتوانه عوامل بنیادی اقدام به خرید کردند. اما هراس از ریزش ناگهانی به دنبال تب و تاب سناریوی اصلاح موجب احتیاط بسیاری از معامله‏‏‌گران شده بود. بورس اوراق بهادار تهران معاملات روز گذشته خود را با رشد ۱.۲۴درصدی شاخص کل پشت سر گذاشت تا بازدهی بازار مذکور از ابتدای سال به بیش از ۲۲‌درصد برسد. البته دماسنج اصلی بورس دوشنبه را با نوسان پشت سر گذاشت؛ موضوعی که نشان‏‏‌دهنده «بازگشت نسبی تردید و احتیاط بین معامله‏‏‌گران» است؛ امری که با خروج پول سهامداران حقیقی به تثبیت رسید.
  • منفی‌‌‌های سازنده بورس

    بازار سرمایه طی ماه‌های اخیر با افزایش قابل‌توجهی در ارزش معاملات همراه بوده است. این افزایش، در کنار افزایش حجم تبادل سهام، می‌‌‌تواند نشانه‌‌‌ای از تغییرات مثبت در فضای بازار باشد. سرمایه‌گذاران فعال‌‌‌تر شده‌‌‌اند و این به معنای جذب بیشتر نقدینگی به بازار است.
  • در همایش «ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد» مطرح شد

    لزوم کناره‌‌‌گیری دستگاه‌‌‌های امنیتی از مبارزه با فساد

    کنوانسیون جهانی مبارزه علیه فساد، ۲۹سپتامبر ۲۰۰۳ برابر با مهرماه ۸۲ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و کشور ما نیز به عنوان یکی از نخستین کشورهای امضاکننده به آن پیوست. پس از تصویب قانون مبارزه با فساد در مجلس شورای اسلامی در سال ۸۵ و تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۸۷، سرانجام در سال ۸۸ جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی به عضویت «کنوانسیون جهانی مبارزه با فساد» درآمد. این در حالی است که کشور ما هشت‌سال قبل از تصویب کنوانسیون ملل متحد، خود را ملزم به مبارزه با فساد کرده بود، اما در حال حاضر ایران در مبارزه با فساد در بین ۱۸۰ کشور دارای رتبه ۱۴۹ است.
  • اصلاح زمانی بازار زیر ذره‌‌‌‌‌بین کارشناسان

    بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته با رشد بیش از ۳۲‌هزار‌واحدی شاخص‌کل و کاهش بیش از یک‌هزار و ۷۰۰‌واحدی شاخص هموزن همراه بود. به‌رغم اینکه بازار ۹۳‌میلیارد‌تومان خروج پول را در بورس دوشنبه به‌ثبت رسانده، صندوق‌های طلا با ۶۷۷‌میلیارد‌تومان ورود پول حقیقی همراه بوده‌اند.
  • آمار مربوط به معاملات صندوق‌های طلا بررسی شد

    ابزارهای نوین سرمایه گذاری در بازار طلا و سکه

    در طول تاریخ دارایی‏های گوناگون به‌عنوان ابزاری برای حفظ ارزش سرمایه افراد و خانوارها نقش‌آفرینی کرده‏اند. طلا یکی از این دارایی‏هاست که با توجه به کمیاب بودن و کاربری زینتی همواره در طول تاریخ توجهات را به خود جلب کرده است. با توجه به اینکه اقتصاد ایران در سنوات اخیر همواره گرفتار تورم‏های مزمن بوده است؛ نقش دارایی‏هایی که بتواند در برابر تورم به عنوان سپر حمایتی عمل کند، دوچندان شده است. در گذشته برای سرمایه‏گذاری در بازار طلا و سکه، صرفا به روش‌های خرید طلای فیزیکی اکتفا می‏شد و روش دیگری برای سرمایه‏گذاری در این بازار وجود نداشت. اما در سنوات اخیر صندوق‌های طلا به‌عنوان ابزارهای نوین سرمایه‏گذاری در بازار طلا و سکه مطرح شده‏اند و توانسته‏اند به‌عنوان پناهگاه سرمایه‌ها لقب بگیرند.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • توقف فعالیت چهار شرکت بورسی؛

    کمبود گاز تولیدات کشور را فلج کرد

    دنیای اقتصاد: سامانه کدال در روز دوشنبه میزبان افشاهای عمدتا منفی از سوی شرکت‌های بورسی و فرابورسی بود.
  • دنیای اقتصاد در یک گفت‌وگوی اختصاصی بررسی کرد؛

    آخرین و جدیدترین تحولات سهام عدالت؛ پرداختی جدید در راه است؟

    «دنیای اقتصاد »میزبان مهدی حاجیوند، دستیار ویژه رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت بود تا به سوالات مطرح در مورد سهام عدالت؛ از وعده‌های اولیه تا چالش‌های امروز، پاسخ دهد.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    هفته سرنوشت ساز کشورها؛ بانک‌های مرکزی در آخرین روزهای سال ۲۰۲۴ چه تصمیماتی اتخاذ خواهند کرد؟

    دنیای اقتصاد: در هفته جاری فدرال رزرو تحت تأثیر داده‌های اقتصادی اخیر، بار دیگر در کانون توجه بازارهای مالی قرار گرفته است. طبق برآوردها، این نهاد پولی قصد دارد در پایان نشست دو روزه خود، نرخ بهره را یک‌چهارم درصد کاهش دهد. چنین اقدامی دامنه هدف نرخ بهره را در محدوده ۴.۲۵ تا ۴.۵ درصد قرار می‌دهد.
  • وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه بررسی شد؛

    صندوق‌های طلا روی دور شانس

    دنیای اقتصاد: تداوم افزیش قیمت دلار در بازار آزاد، تنور معاملات صندوق­‌های طلا را گرم نگه داشته و این صندوق­‌ها همچنان به افزایش قیمت خود ادامه می‌دهند.
  • ارزش معاملات در قله ۱۷ماهه؛

    تغییر استراتژی بورس‌بازان؟

    دنیای اقتصاد: با تداوم رشد شاخص کل بورس و قرار گرفتن آن در محدوده ۲.۶۸ میلیون واحدی ،ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم نیز بار دیگر رکورد زد و با ثبت عدد ۱۳ هزار و ۳۹۳ واحدی، در قله ۱۷ ماهه قرار گرفت.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    نوسانات بورس و تاثیر قیمت دلار بر معاملات بازار سهام

    دنیای اقتصاد: بورس امروز با نوسانات شدید همراه بود؛ در حالی که شاخص کل با رشد ۱.۲۴ درصدی مواجه شد، نمادهای کوچک و متوسط روند متفاوتی داشتند. هر روز در تریبون بورس، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.
  • در نشست «دنیای‌اقتصاد» آینده بازارها را بررسی شد؛

    تب بازارها، تیماری دولت؟

    دنیای اقتصاد: در نشست پیش بینی بازارها و انتظارات تورمی با حضور کارشناسان آخرین تحولات بازارها دارایی و مسیر آینده آن بررسی و از سوی دیگر، به نقش دولت و سیاستگذاران برای محدود کردن نوسانات این بازارها پرداخته شد. البته به نظر کارشناسان این مداخلات در برخی موارد باعث تشدید نوسانات بازار و خروج از ریل اصلی شده است.
  • ناامیدی کامودیتی‌ها از داده خرده‌فروشی و سرمایه‌گذاری در بخش املاک‌ چین؛

    زیان فلزی‌ها با انتشار داده‌های اقتصادی چین

    فلزات اساسی در پی انتشار داده‌های جدید اقتصادی چین روز ابتدایی هفته را در سراشیبی افت قیمت آغاز کردند؛ به این ترتیب تا میانه روز آلومینیوم یک درصد، قلع ۱.۵ درصد روی ۰.۱۳ درصد، نیکل ۱.۸۵ درصد و مس ۰.۳ درصد ارزان شد. اداره ملی آمار چین صبح روز دوشنبه شانزدهم دسامبر داده خرده‌فروشی برای ماه نوامبر را با رشد ۳ درصدی نسبت به زمان مشابه در سال قبل اعلام کرد؛ این درحالی بود که نظرسنجی رویترز رشد این شاخص را ۴.۶ درصد برآورد کرده بود. رکود در بخش سرمایه‌گذاری در بازار املاک و مستغلات چین نیز در دوره یازده ماهه از ژانویه تا نوامبر شدت گرفت و این موضوع نیز حامی عقبگرد قیمتی در بازار فلزات شد.
  • ارزش معاملات خرد رکورد زد؛

    مانور بورس در سطوح بالا

    دنیای اقتصاد: روزهای عجیبی در تالار شیشه‌ای سهام در حال رقم خوردن است؛ به خصوص اینکه حجم و ارزش معاملات در روز دوشنبه طی ۲۰ ماه گذشته بی‌سابقه بود.
  • در نیمه بازار رکورد ارزش معاملات در هر دقیقه شکسته شد؛

    شاخص‌کل رشد ۳۲ هزار واحدی را ثبت کرد؛ دست برنده خریداران در نیمه ابتدایی بازار

    دنیای اقتصاد: بورس تهران از ابتدای ساعات معاملاتی روز دوشنبه رفتار نوسانی را به نمایش گذاشت. در ۱۵دقیقه ابتدایی معاملات، شاخص هموزن به سرعت در محدوده منفی قرار گرفت و در ۱۵دقیقه آغازین روز جاری کاهش ۰.۰۵درصدی را به ثبت رساند. همین موضوع موجب فزونی جو منفی در بازار سرمایه شد و بدنبال آن عرضه در نمادهای شاخص ­ساز بالا گرفت. عرضه صفوف خرید بزرگترها موجب شد تا یک رکورد بینظیر از لحاظ ارزش معاملات ابتدای بازار به ثبت برسد. پس از گذشت ۱۵دقیقه از شروع بازار، ارزش معاملات خرد به بیش از ۳هزار و ۸۰۰میلیارد تومان رسید. این به ­معنای آن است که در هر دقیقه ۳۲۵میلیارد تومان جابه ­جا شده است که به نوع خود یک رکورد بینظیر محسوب می­شود.
  • ورود ریالی‌ها به مدار صعود؟

    تقابل احتیاط و هیجان در بورس؛ سهامدار بمانید!

    دنیای اقتصاد: معاملات بازار سهام در روز دوشنبه وارد چه مسیری خواهد شد؟ کارشناسان بازار سرمایه می‌گویند؛ سرمایه‌گذارانی که یکشنبه اقدام به عرضه سهام خود کردند پشیمان خواهند شد.
  • بررسی بورس مشتقات شیکاگو نشان می‌دهد

    مدیریت ریسک و تعادل در بازار

    بورس مشتقات شیکاگو به‌عنوان الگویی جهانی در مدیریت ابزارهای مشتقه، مجموعه‌ای از محدودیت‌ها و معافیت‌ها را برای کنترل ریسک و تضمین پایداری بازار اعمال می‌کند. این قوانین شامل محدودیت سقف موقعیت‌های معاملاتی برای جلوگیری از نوسانات شدید و سفته‌بازی است. معافیت‌هایی نیز برای پوشش ریسک از طریق استراتژی‌های خاص مانند کانورژن و معاملات دلتای خنثی ارائه می‌شود. همچنین، بازارگردانان و نهادهای تسهیل‌گر با شرایط مشخص از معافیت سقف موقعیت‌ها بهره‌مند می‌شوند تا نقدشوندگی بازار تضمین شود.
  • چگونه بازار ارز توافقی به آرامی به ‌رشد بازار کمک می‌کند؟

    طی دوره‌ای طولانی در سال‌های گذشته، به دلیل راه‌اندازی و فعالیت سامانه نظام یکپارچه مبادلات ارزی یا همان سامانه نیما و تعیین قیمت و مداخله توسط دولت، ارز تولیدکنندگان با قیمتی بسیار ارزان‌تر از قیمت دلار کالاهای دیگر و ارز بازار آزاد فروخته می‌شد که مسبب زیان شرکت‌های تولیدی در اقتصاد کشور شده بود، چراکه بسیاری از شرکت‌ها هزینه‌های خود را با ارز بازار آزاد محاسبه می‌کردند و درآمد ارزی آنان با نرخ پایین‌تری محاسبه می‌شد. این مساله به افزایش زیان شرکت‌ها به دلیل افزایش هزینه‌ها و کاهش سودآوری و حاشیه سود خالص منجر شده بود. همچنین سامانه ارز نیما موجب انتقال رانت قابل ملاحظه به خریداران ارز و واردکنندگان شده بود. بازار ارز توافقی، رانت را حذف و سود را به جیب تولیدکنندگان منتقل می‌کند.
  • کارشناسان روند رشد بازار را زیر ذره‌بین قرار دادند

    ایستگاه تغییر ریل بورس؟

    بازار سرمایه در شرایطی با توجه به متغیرهای فعلی در مسیر صعودی گام بر‌می‌دارد که همچنان معاملات هیجانی در اتمسفر بازار به طور مشخص نمایان است. با این وجود برخی از کارشناسان رشد این روزهای بازار را به دید خوشایندی می‌بینند و نسبت به ارزندگی بازار و جاماندگی آن از سایر بازارها همچنان تاکید دارند.
  • بازگشت رونق بعد از فرسایش و رکود؛

    بورس‌هراسی؛ از واقعیت تا توهم

    دنیای اقتصاد: سرعت تحولات در بورس تهران رو به افزایش است. از صعود مستمر شاخص کل گرفته تا رشد افزایش معاملات خرد؛ آن هم در شرایطی که بازار سهام تا مهرماه در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برد. آنچه در بازار سهام رخ می‌دهد حاکی از عزم جدی بازار مذکور برای بازسازی و بازیابی مجدد است. با توجه به اینکه بازار سهام نسبت به رقبایش جامانگی قابل‌توجهی از رشد را ثبت کرده، اکنون که‌ از حمایت سیاستگذار اقتصادی برخوردار است می‌تواند تا بروز ریسک‌های جدید در مسیر افزایشی حرکت کند. وضعیت ارزش معاملات خرد در روزهای گذشته این موضوع را تایید می‌کند.
  • آیا نقره جای طلا را خواهد گرفت؛

    واکاوی آینده بازار نقره

    یکی از مسائلی که در فضای مجازی و میان فعالان و کارشناسان مورد توجه قرار گرفته، آینده بازار نقره و ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم یا محصولات مالی وابسته به نقره است. همچنین برخی از سرمایه‌گذاران نسبت به مزایای خرید نقره در بورس کالا، اطلاعی ندارند و ممکن است خریداری نقره به صورت مستقیم، معایبی از جمله ریسک نقدشوندگی را در سبد سرمایه‌گذاری افزایش دهد. در این گزارش با کسب آرا و نظرات کارشناسان، به چالش‌ها و آینده بازار نقره پرداخته‌ایم.
  • میانگین ارزش معاملات آذرماه به بیش از ۱۱ همت رسید

    خوش‌بینی به تداوم رشد بورس

    سریال افزایش قیمت‌ها در بازار سهام همچنان ادامه‌دار است و شاخص‌کل پس از فتح قله تاریخی تجربه‌‌‌‌‌‌شده در سال‌گذشته، به حرکت خود به سمت ارتفاعات بالاتر ادامه می‌دهد. معاملات بورس تهران در روز گذشته با فوران تقاضا آغاز به‌کار کرد و پول زیادی در صف خرید نمادهای کوچک و بزرگ بازار، خواهان پیوستن به گردونه معاملات سهام بود. بعد از ساعت۱۰، عرضه‌ها در تالار شیشه‌ای افزایش‌یافت و نمادهای گروه خودرویی در محدوده سرخ تابلوی معاملات قرارگرفتند. همسو با این قضیه صف خرید برخی نمادهای شاخص‌‌‌‌‌‌ساز عرضه شد و از حجم صف خرید در دیگر نمادها کاسته شد، اما با توجه به تعدد خریداران در بازار، این عرضه‌ها در دل بازار هضم شد و مجددا نمادهایی که صف خرید خود را از دست داده بودند، به سقف قیمتی روزانه خود رسیدند.
  • تب ابزارهای نوین داغ شده‌ است؛

    ریسک نوآوری در کمین بازارهای مالی

    از ۵نوامبر، روزی که آمریکایی‌‌‌‌‌ها دونالد ترامپ را به‌عنوان رئیس‌‌‌‌‌جمهور ایالات‌متحده انتخابات کردند، ارزش شرکت‌های حاضر در بازار سهام این کشور ۴تریلیارد دلار، یعنی بیش از ارزش کل بورس لندن، افزایش ‌یافته‌است. شاخص معیار S&P ۵۰۰ از ابتدای سال‌حدود ۳۰‌درصد رشد‌کرده و نسبت قیمت به درآمد آینده‌نگر بورس آمریکا به ۲۳ رسیده‌است. پیش از این به‌ندرت پیش‌آمده بود که سرمایه‌گذاران چنین نسبت‌های بالای ارزش‌گذاری را برای بازار سهام آمریکا بپذیرند، همچنین در سال‌های اخیر کمتر پیش‌آمده بود که عناصر تشکیل‌دهنده بازار بتوانند با نرخ‌های پایین‌تر از نرخ‌های کنونی استقراض کنند.
  • نمایش قدرت رشد در تالار شیشه‌ای

    عاطفه چوپان: با آغاز هفته‌ای که با اعلام نرخ‌های جدید ارز توافقی همراه شد، بازار سرمایه ‌بار دیگر تحت‌تاثیر این تغییرات قرارگرفت و روندی صعودی را تجربه کرد. بر اساس اعلام بانک‌مرکزی، نرخ ارز توافقی در محدوده ۶۰ تا ۷۰‌هزار‌تومان تعیین شد و شرکت‌های پتروشیمی نیز از ابتدای بهمن‌‌‌‌‌‌ماه مجاز به‌فروش ارز در این بازار شدند. این تحولات به‌عنوان شوک مثبت، نه‌‌‌‌‌‌تنها در رشد ارزش معاملات تاثیر داشت، بلکه زمینه‌‌‌‌‌‌ساز صف‌‌‌‌‌‌های خرید گسترده‌ای در نمادهای کامودیتی‌‌‌‌‌‌محور و صادراتی شد. کارشناسان معتقدند شاخص‌کل بورس تنها با تکیه بر همین محرک مثبت می‌تواند تا محدوده سه‌میلیون واحد پیش‌ برود و بعد از آن منتظر نتیجه مذاکرات و توافق‌های برجامی بماند.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش خواندنی فایننشال تایمز از حال و هوای بورس لندن:

    زنگ خطر در بورس لندن فعال شد؛‌ قهر کمپانی ها با بورس انگلیس؟

    دنیای اقتصاد: فایننشال تایمز امروز در تیتر یک خود هشدار داد که زنگ خطر در بورس لندن فعال شده است؛ بورسی که در حال سپری کردن بدترین سال خود از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ است؛ به طوری که ادامه دار شدن این روند می‌تواند جایگاه تاریخی این بازار را به عنوان قطب مالی اروپا به چالش بکشد.