دنیای اقتصاد: درحال حاضر به نظر میرسد اقداماتی که جهت مقابله با تورم در طول این مدت صورت گرفته، موفقیتآمیز بوده است؛ اما همچنان نگرانیهایی در خصوص فشارهای قیمتی وجود دارد که میتواند اعتماد نسبت به کاهش نرخ بهره را تحت تأثیر قرار دهد.
دنیای اقتصاد: شاخص کل پس از ۱۹ ماه رکود و نزول سرانجام امروز موفق شد بعد از ۳۸۷ روز معاملاتی سقف تاریخی خود را بشکند و از سد دو میلیون و ۵۳۵ هزار واحد عبور کند.
دنیای اقتصاد: با تداوم پیشروی نرخ ارز در بازار آزاد مجددا موجی از تقاضا روانه بازار طلا و سکه شده است. صندوقهای طلا در این هفته با استقبال قابل توجهی همراه شدند.
دنیای اقتصاد: درحال حاضر به نظر میرسد اقداماتی که جهت مقابله با تورم در طول این مدت صورت گرفته، موفقیتآمیز بوده است؛ اما همچنان نگرانیهایی در خصوص فشارهای قیمتی وجود دارد که میتواند اعتماد نسبت به کاهش نرخ بهره را تحت تأثیر قرار دهد.
دنیای اقتصاد: شاخص کل پس از ۱۹ ماه رکود و نزول سرانجام امروز موفق شد بعد از ۳۸۷ روز معاملاتی سقف تاریخی خود را بشکند و از سد دو میلیون و ۵۳۵ هزار واحد عبور کند.
دنیای اقتصاد: وراثی که مراحل انحصار وراثت و ثبت مدارک در سامانه میراث را تکمیل کرده باشند، میتوانند سود سهام عدالت متوفیان را همزمان با باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ دریافت کنند.
کامودیتیها با محوریت نفت، گاز و سایر فرآوردههای هیدروکربوری روز چهارشنبه یازدهم دسامبر را در مسیر رشد قیمت آغاز کردند. این افزایش قیمت شامل حال فولاد، مس و قلع نیز شد. امیدواری نسبت به تداوم حمایتهای اقتصادی دولت پکن و افزایش احتمال کاهشی دیگر در نرخ بهره آمریکا از سوی فدرالرزرو در این جریان مثبت قیمتی که در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه یازدهم دسامبر در بازار ایجاد شد، نقش داشت. در این شرایط فعالان بازارهای کالایی چشمانتظار انتشار داده تورمی آمریکا برای ماه نوامبر بوده هستند و نتایج این داده میتواند آینده قیمتی کامودیتیها در بازار را جهتدهی کند.
دنیای اقتصاد آنلاین: در روز سهشنبه بیش از هشت افشا در سامانه کدال منتشر شد که عمدتا شامل شرکتهای فرابورسی بود. سه افشای روز جاری به واگذاری سهام بانکیها تعلق داشت و در آخر نیز تیم استقلال انعقاد یک قرارداد ۱۰۵میلیارد تومانی را اطلاعرسانی کرد که البته این قرارداد مربوط به تیرماه بوده و پس از پنج ماه در سامانه کدال اطلاع رسانی شد.
دنیای اقتصاد: آیا پرونده بورس تهران در آخرین روز معاملاتی هفته با رشد دسته جمعی شاخصهای سهامی بسته خواهد شد؟ برخی از کارشناسان بازار سرمایه میگویند با توجه به عملکرد بازار در روز سهشنبه به نظر میرسد معاملات روز چهارشنبه متعادلتر پیش رود.
آیا فشار عرضهها به شاخصکل بازار سهام اجازه رشد خواهد داد؟
بورس تهران طی روز سهشنبه با رشد ۱۲هزارواحدی به ۲میلیون و ۵۱۸هزار واحد رسید. بررسیها حکایت از آن دارد که با وجود نزدیکشدن نماگر اصلی بورس به سقف ۲.۵میلیونی، فشار عرضهها نیز افزایش یافته است. بازار بر سر عبور از سقف ۲میلیون و ۵۳۵هزارواحدی مردد است. جدال میان عرضه و تقاضا در این کانال، احتمالا وضعیت بورس را طی روزهای آینده معین خواهد کرد. در صورت پیروزی خریداران، شاخصکل بورس باقدرت از قله اردیبهشت سالقبل عبور خواهد کرد، اما غلبهفروشندگان، احتمالا یک اصلاح قیمتی را در پی خواهد داشت.
ارزش معاملات در ۱۹ ماه گذشته چهارمین رکورد خود را ثبت کرد
روز دوم سبزپوشی کمتوان بازار، با کماقبالی برخی سهامداران نسبت به برخی سهام در بیستمین روز آذرماه به ثبت رسید. درحالیکه شاخص اصلی در روز سهشنبه تا یکقدمی سقف تاریخی اردیبهشتماه نوسان کرد، جدال میان خریداران و فروشندگان از ساعات ابتدایی معاملات به طور مشخص صفوف هیجانی در برخی نمادها را تشکیل داد. با این وجود شناسایی سود توسط سرمایهگذاران و افزایش حجم عرضهها در محدوده فعلی امری طبیعی است.
ناترازی انرژی به عنوان یکی از بزرگترین چالشهای اقتصادی ایران، تاثیرات عمیق و گستردهای بر اقتصاد، صنایع، محیطزیست و بازار سرمایه گذاشته است. این ناترازی که به معنای عدم تعادل میان عرضه و تقاضای انرژی است، نهتنها بهرهوری صنایع بزرگ کشور را تحتتاثیر قرار داده، بلکه ثبات اقتصادی را نیز تهدید کرده است. بررسی ابعاد این بحران و پیشبینی پیامدهای آن در سالهای آینده، اهمیت اقدامات فوری و استراتژیک برای مهار این مشکل را برجستهتر میکند.
دنیای اقتصاد: بازار سهام از ابتدای سال روند کاهشی و در میانه سال روند رنجگونهای را در پیش گرفت؛ بهطوریکه شاخص کل اکنون حدود نیمدرصد تا قله تاریخی خود فاصله دارد. بررسیهای آماری نشان میدهد بازدهی حدود ۱۴درصدی شاخص کل از ابتدای سال در حالی رقم خورده که سایر رقبای این بازار نمایش جذابتری را به نمایش گذاشتند. اما بهطورکلی بازار تا هفته نخست آبانماه عموما میان کانال یکمیلیون و ۹۰۰هزار واحد تا ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد نوسان کرد.
روز سهشنبه از گواهی صرفهجویی برق با حضور علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی بههمراه حجتالله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراقبهادار رونمایی شد. به گفته نقوی، «مصرف انرژی در ایران بیش از میانگین جهانی است و باید اهتمام جدی در راستای تولید برق، انتقال و کاهش مصرف انجام داد.» در همین راستا، این رویداد جهت توسعه ابزارهای مالی سرمایهگذاری نوین در راستای مسوولیت اجتماعی، بهینهسازی انرژی و اوراق گواهی صرفهجویی، طراحی و راهاندازی شدهاست.
بازار سرمایه این روزها روند روبه رشد و پرنوسانی را پشتسر میگذارد. شاخصکل که به نزدیکی سقف تاریخی خود رسیده، امیدها را برای رکوردشکنی مجدد زنده کردهاست. از سوی دیگر، افزایش ارزش معاملات و ورود نقدینگی به صندوقهای طلا و سهامی نشاندهنده اعتماد سرمایهگذاران به آینده بازار است. همزمان، تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن بر شرکتهای کامودیتیمحور، توجه بسیاری از تحلیلگران را جلب کردهاست. روند صعودی نرخ نیما و کاهش فاصله آن با نرخ بازار آزاد، زمینهساز افزایش سودآوری و بهبود نسبتهای مالی شرکتها شدهاست، با اینحال نوسانات کوتاهمدت و ورود و خروج سرمایه در صندوقهای مختلف، پویایی و جذابیت بازار را دوچندان کردهاست.
در این گزارش، تحلیل ابراهیم سماوی و مهدی ساسانی، دو تن از کارشناسان بازار سرمایه، درباره آخرین وضعیت و چشمانداز بازار ارائه شدهاست. این گفتوگوها به بررسی عوامل موثر بر رشد شاخصها، نقش ابزارهای جدید سرمایهگذاری و انتظارات تورمی میپردازد.
دنیای اقتصاد: فعالان بازار سرمایه امروز شنونده سخنانی متفاوت از سیاستگذاران بودند. عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد میگوید بازار سرمایه جان گرفته و اعتماد به آن بازگشته و در سوی دیگر، حجتاله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار وعده میدهد که بورس کالا، رانتها را حذف میکند.
دنیای اقتصاد: بورس تهران برای دومین روز متوالی در هفته جاری سبزپوش شد و ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم نیز به بیش از ۱۰ همت رسید؛ ضمن اینکه شواهد امر نشان میدهد جریان نقدینگی به بازار نیز همچنان مثبت است.
دنیای اقتصاد: در چهارمین روز معاملاتی هفته، در بازار اختیار معاملات، ارزش کل معاملات بازار آپشن ۵۲۷ میلیارد تومان به ثبت رسید و نسبت به روز گذشته ۳ درصد رشد کرد.
دنیای اقتصاد: بورس تهران معاملات سهشنبه را توفانی آغاز کرد؛ اما در نیمه دوم داد و ستدها بخشی از این رشد از دست رفت و شاخص کل نتوانست سقف تاریخی خود را بشکند.
دنیای اقتصاد: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر نقش سازوکار بازار در حل ناترازی انرژی، تحریم، ضعف مدیریت و بیتوجهی به محیط زیست را سه عامل اصلی این چالش دانست و راهحل آن را تبدیل برق به کالای اقتصادی عنوان کرد.
دنیای اقتصاد: بورس سهشنبه قصد سفر به کدام فاز را دارد؟ به گفته کارشناس بازار سرمایه، سه عامل مثبت میتواند منجر به تداوم روند صعودی شاخصهای سهامی شود.
شرایط منفی حاکم بر بورس تهران در جریان معاملات روز گذشته تداوم نیافت و شاخص کل با رشد ۲.۲۱درصدی به سطح ۲میلیون و ۵۰۶هزار واحدی رسید. عوامل اثرگذار بر نوسانات اخیر بازار سهام را میتوان از دو منظر مورد بررسی قرار داد. در گام نخست عوامل درونی قرار دارد که میتوان به استراحت بازار اشاره کرد. ریسکهای سیاسی نیز از دیگر مولفههای تاثیرگذار بر نوسانات اخیر بورس است که یک روز خروج پول را رقم میزند و ۲۴ساعت بعد رکورد ورود پول را میشکند.
شاخصکل بورس در بالاترین سطح خود از اردیبهشت سالگذشته قرار گرفت؛
معاملات بورس تهران روز گذشته با رشد قابلتوجه نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات دیروز، شاخصکل بورس با رشد ۲.۲۱درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۵۰۶هزارواحدی رسید. سطح کنونی شاخصکل از اردیبهشت سالگذشته تاکنون بیسابقه بودهاست. شاخص هموزن نیز با رشد ۲.۱۱درصدی همراه شد و به سطح ۸۰۶هزارواحدی رسید. در فرابورس نیز شاخصکل این بازار با رشد ۱.۵۵درصدی همراه شد.
روز دوشنبه ۱۹آذرماه، بورس تهران توانست افت دو روز گذشته خود را جبران کند و در مرز ۲میلیون و ۵۰۷هزار واحد قرار بگیرد. همچنین بررسیها نشان میدهد ورود پول حقیقی به بیشترین مقدار طی ۱۹ماه گذشته رسیده است.