شماره روزنامه ۶۱۳۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۳۱ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۱۳۱

  • بیماری مزمن بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیــاری: پنجمین روز متوالی سرخ‌پوشی بازار، در سایه تنش‌های منطقه‌ای و ثبت سقف‌های جدید در بازار طلای جهانی به ثبت رسید. بازار سرمایه که از هفته‌های اخیر به دلیل محدودیت دامنه نوسان تحرک به‌خصوصی از خود نشان نداده بود، روز گذشته نوسان رو به پایینی را به ثبت رساند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۹۸ درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز یکشنبه در سطح ۲ میلیون و ۲۱‌هزار واحدی ایستاد.
  • بورس در لبه ۲ میلیون ‌واحد

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: بازار سهام ایران همچنان در روند نزولی قرار دارد. شاخص‌کل بورس طی هفت روز معاملاتی اخیر ۴‌درصد کاهش‌یافته و به ۲‌میلیون و ۲۱‌هزار واحد رسیده‌است. این افت نگرانی‌هایی را درمیان کارشناسان ایجاد‌کرده، به‌ویژه نزدیک‌شدن شاخص به مرز ۲‌میلیون‌واحدی ابهام نسبت به آینده را افزایش داده‌است. خروج پول حقیقی از بازار به ۱۷۰۴‌میلیارد‌تومان رسیده‌است. سرمایه‌گذاران به سمت ابزارهای کم‏‏‏‏‌ریسک مانند صندوق‌های طلا گرایش یافته‏‏‏‏‌اند. سیاستگذاران به‌دلیل واکنش کند در کنترل بحران مورد انتقاد قرارگرفته‏‏‏‏‌اند. اخباری مبنی‌بر عدم‌اجماع شورای‌عالی بورس موجب دلسردی فعالان بازار شده‌است.
  • سریال خروج پول ادامه دارد

    دنیای‌اقتصاد: بازار سهام روز گذشته نیز شاهد صحنه خروج سرمایه‌گذاران بود. از همان ابتدای معاملات شاخص کل در مسیر نزولی، ریزش را تجربه کرد.تداوم تدریجی این روند نزولی نگرانی‌های بی‌شماری را به دنبال داشته است.تغییر جریان نقدینگی و سرازیر شدن پول‌‌ها به سمت صندوق‌های طلا در موارد متعددی بازار سهام را با صف فروش همراه کرده است.چرا بازار سرمایه از رالی بازارها دور مانده است؟ بر اساس اظهارات کارشناسان بازار سرمایه با توجه به اینکه بورس تهران در هفته‌‌های اخیر تحت‌‌تاثیر رخدادهای سیاسی افت‌‌های پی در پی را ثبت کرده و فضای بازار متاثر از این جریانات در یک چرخش ناگهانی به سمت نزول حرکت کرده است؛ طبیعی است که این روند تا حدی از کنترل سیاستگذاران خارج شود.
  • چرا مساله تجدید ارزیابی، باید بازبینی شود؟

    فرهنگ حسینی /کارشناس بازار سرمایه
    با توجه به اینکه بر اساس استانداردهای حسابداری ایران، دارایی‌‌های ثابت را به بهای تمام شده ثبت می‌کنند، در شرایط تورمی بلندمدت ارقام و ارزش دفتری برای سرمایه‌گذاران و تحلیلگران قابل اتکا نیست. بنابراین تجدید ارزیابی بر اساس استاندارد حسابداری بین‌المللی ۲۹ توصیه می‌‌شود. شرکت‌هایی که سهامی عام هستند و در بازار سرمایه عرضه شده‌‌اند، ‌‌ در عمده دارایی‌‌‌‌ها مانند زمین و ساختمان، ماشین‌آلات، تجهیزات و سرمایه‌گذاری‌‌های بلندمدت، ‌‌ به دلیل تورم افسار گسیخته در اقتصاد کشور، شاهد رشد قابل‌توجه ارزش واقعی نسبت به ارزش دفتری می‌‌شوند. در این راستا، ‌‌ بر اساس قوانین داخلی، دارایی شرکت‌ها، تجدید ارزیابی می‌‌شوند تا ارزش آنها به‌روز شوند و صورت‌های مالی شرکت‌ها جهت تحلیل و بررسی برای تحلیلگران، فعالان و سرمایه‌گذاران به طور شفاف ارزیابی شود.
  • حکم‌فرمایی آمریکا در دنیای سهام

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: اگر فردی در پایان سال‌۲۰۰۰، ده‌هزار دلار در بورس آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کرد، سرمایه امروز او پس از تعدیل تورم ۲۷‌هزار دلار بود، درحالی‌که اگر این فرد همین مبلغ را در سایر بازارهای سهام به غیر‌از آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کرد، اکنون تنها حدود ۱۶‌هزار دلار دارایی داشت. عملکرد بهتر وال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌استریت از ابتدای قرن حاضر باعث شده‌است که بازار سهام آمریکا اکنون ۶۱‌درصد از ارزش کل بورس‌های جهان را به خود اختصاص دهد. این اتفاق در حالی رخ‌داده‌است که تسط آمریکا بر بخش واقعی اقتصاد جهانی بسیار کمتر از نیم‌قرن قبل و پیش از شکوفایی اقتصادهای نوظهور است.
  • احتیاط؛ بورس مشغول رکوردزنی است!

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه این روزها در حال رکوردزنی است، رکوردهایی مانند خروج پول از بورس و صندوق‌های درآمد ثابت، افت ارزش معاملات خرد، تعداد سهام قفل‌شده در صف‌‌‌‌‌های فروش، ورود پول به صندوق‌های طلا و رکوردهای اکثرا ناخوشایندی از این قبیل. «امید» واژه رنگ‌‌‌‌‌باخته‌‌‌‌‌ای است که اگرچه بارها برای سرمایه‌گذاران بازار سرمایه مُرد، اما بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم و با وجود نگاهی که وجود داشت و وعده‌‌‌‌‌هایی که داده شد کم و بیش به دل سهامداران بازگشته بود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر