شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۲ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۸۲

  • ضرورت توسعه سامانه‌های معاملاتی

    دنیای اقتصاد: در نشست تخصصی بازار مشتقه که اخیرا به میزبانی گروه رسانه‌‌‌ای «دنیای اقتصاد» و با حضور فعالان و مدیران بازار نوپای مشتقه برگزار شد، مصطفی نامنی، مدیر عامل شرکت توسعه ابزار بازار سرمایه فرصت‌‌‌های پیش رو برای توسعه سامانه‌های معاملاتی را تشریح کرد. در این نشست، نامنی با بررسی سامانه‌‌‌های مدیریت سفارش یا OMS پیشنهادهایی در خصوص یکپارچه‌‌‌سازی این سامانه‌‌‌ها ارائه داد. در حال حاضر سه استراتژی در بازار مشتقه بدون وجه تضمین قابل اجراست. در آینده‌ای نزدیک هشت استراتژی دیگر به این بازار افزوده خواهد شد که نیازمند تسهیلاتی در زمینه وجه تضمین است. بنابراین کارشناسان حاضر در این نشست ، پیشنهادهایی در خصوص این تسهیلات ارائه دادند. احتمال دارد که طی سال جاری هشت راهبرد معاملاتی دیگر به راهبردهای بازار اختیار معامله افزوده شود. بنابراین لزوم یکپارچه‌سازی سامانه معاملاتی در این برهه حساس قابل توجه است. همچنین اجرای سیاست یکپارچه سازی فرآیند ثبت‌نام و معاملات بازار نقدی و آپشن در سامانه‌ای یکتا توسط بورس، فرابورس و بورس کالا اجرا خواهد شد.
  • بورس ارزنده است؟

    مهدی کریمی/تحلیلگر بازار سرمایه
    ارزش دلاری بازار سرمایه عبارت‌است از ارزش کل سهام بورس و فرابورس تقسیم بر قیمت دلار آزاد. در این نوشتار می‌خواهیم به این مساله بپردازیم که آیا ارزش دلاری بازار باید طی زمان ثابت لحاظ شود و آیا بررسی کف‌ها و سقف‌های تاریخی ارزش دلاری بازار پاسخ صحیحی به ما می‌دهد؟
  • فتح سنگر ۲میلیونی

    دنیای اقتصاد: شاخص بورس پس از سه روز جنجالی که با کانال ۱.۹میلیون واحدی سپری کرد، دوباره ۲میلیون واحد را پس گرفت. از اردیبهشت۱۴۰۲ که نماگر اصلی بالای سطح ۲میلیونی سال ۹۹معامله شده است، شاخص کل سه بار به سطح ۱.۹میلیون واحدی رسیده است. برخورد اخیر شاخص کل با ۱.۹میلیون واحد، در شرایط متفاوتی رقم خورده است. افزایش یک واحد درصدی دامنه نوسان پس از دو هفته معاملاتی، اقدامات حمایتی اخیر بانک مرکزی، افت P/E بازار به سطح پاییز۱۴۰۱ و کاهش فاصله نرخ ارز نیما با دلار بازار آزاد محرک بازار در شرایط فعلی خواهد بود. علاوه بر اقدامات حمایتی سیاستگذار از بازار سرمایه، خبرها حاکی از آن است که افراد و مشاوران نزدیک به دولت پیشنهادهایی را درخصوص اصلاحات ساختاری در بازار سرمایه ارائه داده‌اند. حذف قیمت‌گذاری دستوری، کنترل تورم، ایجاد نظم در بازار بدهی و منابع مالی دولت، شفاف‌سازی نرخ موثر بهره و حل ابرچالش انرژی از جمله موضوعاتی است که درخصوص این اصلاحات مطرح شده است.
  • لزوم توسعه ابزارهای نوین مالی

    دنیای اقتصاد: بسیاری از مردم که قصد سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را دارند، وقت و دانش کافی جهت انتخاب نماد و سرمایه را ندارند. به همین جهت ابزارهای مالی جهت سرمایه‌گذاری غیرمستقیم برای این دسته از افراد طراحی شده‌اند، حتی برخی از مدیران نهادهای مالی به دلیل اینکه زمان کافی برای رصد معاملات را ندارند، سرمایه خود را در اختیار سبدهای سرمایه‌گذاری و صندوق‌ها قرار می‌دهند.
  • گواهی سپرده کالایی نقره منتشر می‌شود

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: مدیر بازار مشتقه و صندوق‌های کالایی بورس کالا گفت: بر اساس صحبتی که اخیرا انجام شده در هفته آخر شهریور گواهی شمش نقره افتتاح می‌شود. بعد از آن صندوق‌های چند‌کالایی می‌توانند مجوز بگیرند و حتی صندوق‌های طلا می‌توانند اساسنامه خود را تغییر دهند و روی نقره هم کار کنند. رحمان آراسته در نشست تخصصی مشتقه که در گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد، گفت: در حال حاضر پذیرش گواهی سپرده شمش نقره در خزانه‌های بورس کالا انجام می‌شود. در این فرایند باید لینکی بین سامانه‌های بورس‌کالا و سامانه سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده برقرار شود؛ اما بر اساس صحبتی که اخیرا انجام شده در هفته آخر شهریور می‌توانیم افتتاح گواهی شمش نقره را داشته‌باشیم و بعد از آن صندوق‌های چند‌کالایی می‌توانند مجوز بگیرند و حتی صندوق‌های طلا می‌توانند اساسنامه خود را تغییر دهند و روی نقره هم کار کنند.
  • بازپس‌گیری پس از سه روز

    دنیای‌اقتصاد- امیرمحمد بختیاری: نماگر اصلی بازار با سبزپوشی به استقبال نخستین روز هفته رفت. پس از سه روز متوالی سرخ‌پوشی در سایه محدودیت دامنه‌نوسان و کم‌رمقی، بازار در بیست و هفتمین روز مردادماه در سوی دیگر و رونق نسبی قرارگرفت. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع۰.۷۱درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز شنبه در سطح ۲‌میلیون و ۱۲‌هزار‌واحدی ایستاد. رشد ۱۴‌هزار و ۲۳۸‌واحدی شاخص‌کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با رشد۰.۳۶درصدی، روبه‌رو و در سطح ۶۳۵‌هزار و ۴۵۷‌واحدی قرارگرفت. در این بین شاخص‌کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۲۸درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۰‌هزار و ۷۲۶واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • آیا توسعه ابزارهای مالی بحران‌ساز است؟

    امیرتقی‌خان تجریشی /کارشناس ارشد بازار سرمایه
    توسعه ابزارهای مالی بدون عمق پیدا کردن بازار سرمایه می‌تواند به بحران‌های اقتصادی منجر شود، این مساله‌ای است که در تئوری به آن پرداخته شده و در کشورهای مختلف نیز تجربه شده است؛ توسعه ابزارهای مالی در بازارهای کم‌عمق و بدون زیرساخت‌های مناسب، مانند ابزارهای مالی پیچیده در آمریکا (۲۰۰۸) که شامل اوراق بهادار با پشتوانه وام‌های مسکن (MBS) و تعهدات بدهی وثیقه‌ای (CDO) بود، منجر به بحران شد. در بحران مالی آسیای شرقی (۱۹۹۷)، افزایش بدهی‌های خارجی در بازاری با نقدینگی کم باعث فروپاشی شد. بحران مالی روسیه (۱۹۹۸) نیز به دلیل صدور بیش از حد اوراق قرضه دولتی در بازاری با نقدینگی محدود رخ داد. در یونان (۲۰۱۰)، توسعه بی‌رویه بدهی‌های عمومی در بازاری کم‌عمق بحران ایجاد کرد.
  • زنگ هشدار برای سیاستگذار

    دنیای اقتصاد: بازار سهام به لطف استمرار حمایت سیاستگذار برای سهام یک گام دیگر در مسیر صعودی برداشت. معاملات بورس تهران در اولین روز کاری پس از مانور حمایتی از بورس با رشد ۰.۷۱درصدی شاخص کل مواجه شد. پس از اصلاح تند‌وتیز قیمت‌ها و در‌حالی‌که شاخص کل کانال دو‌میلیون واحد را از دست داده بود، دیروز شاخص کل تحت تاثیر تغییر فضا با تقاضای سهام روبه‌رو شد و به سمت کانال دو‌میلیون واحد حرکت کرد و در این کانال پرحاشیه آرام گرفت. این تقاضا عمدتا در سهام بزرگ‌تر بازار شکل گرفت، این درحالی است که سد ابهامات در موضوعات سیاسی در هفته‌های اخیر (به‌ویژه از مردادماه)، بورس تهران را بیش از هر چیز دیگری تحت‌تاثیر قرار داده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر