شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۵ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۷۵

  • تکرار سریال آبان۱۴۰۱؟

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: بازار سرمایه طی هفته گذشته با تحولات جدی همراه شد. شاخص‌کل بورس و نماگر ثانویه بازار، کاهش بیش از ۳درصدی را تجربه کرد. نماگر اصلی بورس درحالی به مرز ۲میلیون واحد رسیده‌است که همچنان ابهامات سیاسی و اقتصادی در کشور وجود دارد. صرف وجود احتمال درگیری و دخالت ایران در آن و همچنین ابهام در تعیین تیم اقتصادی دولت، بازار سرمایه را دچار سردرگمی کرده‌است. افت قیمت سهام در چهارشنبه دو هفته قبل و تداوم آن در شنبه گذشته، سبب شد تا با محدود‌کردن دیرهنگام دامنه‌نوسان توسط سازمان بورس، به‌ظاهر از هیجانات معاملاتی بازار کاسته شود، اما واقعیت این است که صنایع بازار سهام، آنقدر با ضربات اقتصادی متعدد همراه شده‌اندکه شاید درگیری نظامی بهانه آخر سرمایه‌گذاران برای فرار از بورس تهران باشد.
  • رکود سنجی با چهار نشانه

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: بازگشت بازار سهام از چه مسیری می‌گذرد؟ آیا می‌توان شرایطی برای بورس فراهم کرد که با تقویت تقاضا روبه‌رو شود؟ در روزهای گذشته متولیان بازار سهام برای کاستن از سرعت خروج پول، دست به تغییر برخی از قوانین قبلی، مانند محدودیت دامنه نوسان زده‌اند. این تصمیمات با هدف کاهش ریسک موجود در فعالیت بازار اتخاذ شده است اما انتظار می‌رود به غیر از این ترفند، چند مسیر دیگر نیز پیش ‌روی بازار گذاشته شود تا بورس بعد از رکودی طولانی بتواند شاهد بازگشت پول قدرتمند باشد. مسیر آتی بورس تهران در کوتاه‌مدت کماکان تحت‌تاثیر چهار متغیر اثرگذار، بلاتکلیف است. رکود جهانی، نرخ بهره بالا، تداوم تحریم‌های بین‌المللی و سرکوب نرخ نیما، چهار نشانه مهم از ادامه رکود بازار سهام در کوتاه‌مدت است. سال ۱۴۰۳ بدون‌شک یکی از بدترین دوره‌های کاری بازار سرمایه از حیث افت بازده بوده است.
  • برگ برنده به بورس می‌رسد؟

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه هفته منتهی به ۱۲مرداد را به سختی گذراند، افت شدیدی که از هفته پیش از آن و در نتیجه یک ریسک سیستماتیک دیگر رخ‌داده بود، به این هفته نیز کشیده شد و محدود‌کردن دامنه‌نوسان که البته با دو روز تاخیر انجام شد هم تنها توانست از شدت منفی‌ها بکاهد. حالا بورس در حالی به سومین هفته مردادماه قدم می‌گذارد که در مرز از دست‌دادن حمایت روانی ۲‌میلیون‌واحدی برای شاخص‌کل است و از دست‌دادن آن اتفاق دور از ذهنی نمی‌نماید. کارشناسان معتقدند بازار سرمایه نیازمند تزریق یک نقدینگی قابل‌توجه برای حفظ این محدوده مهم است و در ادامه با کاهش ابهامات درخصوص کابینه و مخصوصا تیم اقتصادی دولت چهاردهم و به شرط قدم برداشتن پزشکیان در راستای وعده‌های داده‌شده، بازار به مرور وضعیت بهتری می‌یابد، با این‌وجود انتظار تحلیلگران بر این است که هفته‌جاری نیز وضعیت نوسانی ادامه پیدا کند. ابتدای هفته احتمالا با فشار فروش آغاز خواهد شد و به مرور و هرچه به پایان هفته نزدیک‌تر شویم از شدت این منفی‌ها کاسته می‌شود. در این میان تصمیمات و اقدامات حمایتی و همچنین ابهام‌زدا می‌تواند بازی را به نفع بورس تمام کند.
  • تصمیمات درست، در زمان نادرست

    مریم محبی /کارشناس بازار سرمایه
    درنظر گرفتن خط اعتباری ۵۰همتی برای بازار سرمایه شاید در کوتاه‌مدت بتواند نقش مسکن را ایفا و از شیب تند روند نزولی جلوگیری کند، اما باعث بهبود و خروج بازار سرمایه از وضعیت فعلی و روند نزولی نخواهد شد. در حقیقت خط اعتباری ۵۰همتی صرفا به عنوان یک راهکار کوتاه‌مدت و غیرمنطقی، می‌تواند بخشی از کمبودهای بازار سرمایه را التیام ببخشد. کنترل دامنه نوسان معمولا برای کنترل هیجانات ناشی از اتفاقات ناگهانی در بازار سرمایه صورت می‌گیرد. در تمامی بازارهای سرمایه‌ که دامنه نوسان محدود دارند این نوع تصمیم‌گیری قابل مشاهده است.
  • زخم‌های کهنه بازار

    مهدی کاردان/کارشناس بازار سرمایه
    این روزها بازار سرمایه رنگ قرمز به تن کرده اما این رنگ برای اهالی بازار سرمایه چندان غریبه‌ نیست. خبر بحران‌های منطقه‌ای باعث تشدید عرضه سهام در بازار شد، اما موضوعی که وجود دارد این است که در سراسر دنیا زمانی که خبر از جنگ و بحران منطقه‌ای می‌شود تمامی اهالی بازار‌های مالی و حتی کسانی که شناخت کمی از این بازار دارند، پایین آمدن قیمت‌ها و فشار فروش را دور از انتظار نمی‌دانند. اما بورس ایران از زخم‌های کهنه رنج می‌برد، زخم‌های که تعدادشان کم نیست؛ نرخ بهره بانکی، ناترازی انرژی، عرضه اخزا، چندنرخی بودن ارز، دستوری بودن قیمت‌ها و غیره. تمامی این موارد و مسائل دیگر باعث شده بازارهای رقیب بازار سرمایه بتوانند جریان نقدینگی را از چنگ این بازار دربیاورند؛ بازاری که رسالتش چیزی نیست جز جذب پول‌های سرگردان و بی‌هدف به سمت کارهای مولد.
  • امنیت سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه

    محمدرضا بیک‌وردی/تحلیلگر بازار سرمایه
    بازار سرمایه به‌عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی اقتصادی، همواره مورد توجه کارشناسان و سرمایه‌گذاران بوده است. این بازار به‌طور غیرمستقیم بازتاب‌دهنده نتایج و تاثیرات فعالیت‌های عوامل اقتصادی است. تغییرات در الگوی هزینه‌های خانوار، نوسانات سودآوری بنگاه‌ها و اثرات سیاستگذاری‌های حاکمیت به‌طور ملموس در شاخص‌های آن منعکس می‌شود. عملکرد این بخش از اقتصاد، نمایانگر وضعیت کلی اقتصادی و سطح اعتماد سرمایه‌گذاران به حاکمیت و اقتصاد کشور است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر