شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۶ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۶۶

  • شوک بدموقع به بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: دادوستدهای بورس تهران در روز گذشته با افت ۱.۳۵‌درصدی شاخص‌کل بورس همراه شد. شاخص هموزن نیز در جریان معاملات دیروز کاهش ۱.۲۱‌درصدی را ثبت کرد. در فرابورس نیز شاخص‌کل بازار افت ۰.۸۵‌درصدی را تجربه کرد. افت ۱.۳۵‌درصدی در نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی رقم خورد که این میزان افت در نماگر اصلی بازار سهام از ۳۰ اردیبهشت سال‌جاری بی‌سابقه بوده‌است.
  • سناریوی دوم ریزش بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: دومین روز منفی بازار در هفته جاری معاملاتی در حالی به ثبت رسید که سه شاخص اصلی بازار سرمایه افت روشنی را به ثبت رساندند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که هفته‌های گذشته سطح ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی را از دست داده بود، روز دوشنبه با سقوط حدود ۱.۳۵درصدی از کانال ۲میلیون و ۱۵۰هزار واحدی مواجه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز دوشنبه در سطح ۲میلیون و ۱۳۱هزار واحدی قرار گرفت. افت ۲۹هزار و ۲۱۴واحدی شاخص کل در حالی به وقوع پیوست که نماگر هموزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال و روز نمادهای مختلف بازار سهام است، با افت ۱.۲۱درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۸۳هزار و ۲۰۸واحدی قرار گرفت.
  • انتظارات بورسی از دولت چهاردهم

    محمدسعید حیدری/ تحلیلگر بازار سرمایه
    انتخابات ریاست‌جمهوری پایان یافت و شاهد بودیم که یکی از مشاوران اصلی کاندیدای پیروز و یکی از اعضای شورای راهبردی انتقال دولت و انتخاب وزرا مردی از جنس بازار سرمایه است (دکتر حسین عبده‌تبریزی). تا همین جای کار می‌توان بسیار خوش‌بین بود به ساختار سیاستگذاری‌های دولت جدید و ریل‌گذاری اقتصادی آن در مسیری که کمترین ضربه را به بازار سرمایه وارد کند. اما در این مسیر اهالی و فعالان بازار چه انتظارتی از دولت جدید دارند؟ (که البته لیست بلندبالایی است) یا حداقل چه انتظاراتی برای آنها در اولویت است و در تعامل با مقامات سیاسی باید روی آنها تمرکز کنند؟ با توجه به بحران‌های موجود و مشکلات سیاسی و اقتصادی، ظرفیت دولت در برآورده کردن این خواسته‌ها چگونه است؟
  • نسخه «ترامپ ۲» برای بازارها

    دنیای اقتصاد: به نظر می‌رسد بازارها از تجربه دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ به‌منظور برنامه‌ریزی برای دوره دوم احتمالی او استفاده می‌کنند؛ درحالی‌که اقتصاد آمریکا شرایط متفاوتی دارد. اظهارات اخیر ترامپ باعث شارژ بیت‌کوین شد. از سوی دیگر اکونومیست پیش‌بینی می‌کند او به دنبال تضعیف دلار جهانی برای حفاظت از صنایع آمریکایی است.
  • نیاز بازار به محرک جدید

    محمد نعمت‌زاده
    بازار سرمایه در دومین روز معاملاتی خود با افت قابل‌توجهی مواجه شد و شاخص‌کل افت کمتر از ۳۰‌هزار‌واحدی و شاخص هموزن نیز با کاهش بیش از ۸‌هزار و ۳۰۰‌واحدی همراه شد. گمانه‌‌‌‌زنی‌‌‌‌هایی وجود دارد که این ریزش یک واکنش نسبت به مشخص‌شدن معاون اولی ریاست‌جمهوری است اما برخی از کارشناسان معتقدند که علل مهم‌تری در ریزش‌‌‌‌های بازار نقش دارند و انتخاب محمدرضا عارف، صرفا یک همزمانی با سایر مولفه‌‌‌‌های مهم‌تر است. به گفته کارشناسان این متغیرها شامل نرخ بهره بالا، تداوم مداخلات قیمتی و نبود انگیزه فعالان بازار برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه است. در روزهای گذشته نیز شاهد ابطال مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی و افزایش نرخ دلار نیما بودیم که بازار نسبت به این دو اتفاق مهم تمایل چندانی نشان نداد و این امر حاکی از آن است که برای شروع‌شدن روند صعودی، نیازمند محرکه‌‌‌‌های قوی‌‌‌‌تر هستیم.
  • چرا موتور بورس روشن نمی‌شود؟

    دنیای اقتصاد: بازار سرمایه در روزهای اخیر با اتفاقات عجیبی مواجه بوده است. بسیاری از کارشناسان بازار بر این اعتقاد بودند که با روی کار آمدن دولت جدید فرش قرمز زیر پای سرمایه‌گذاران پهن خواهد شد. اما با توجه به اینکه نخستین بازتاب حضور دولت جدید همراه با تنش‌های برون‌مرزی بود، آثار روانی اتفاقات بیرونی خود را اکنون در محدوده منفی نشان داده و عاملی مهم برای کاهش تقاضا در بورس تلقی می‌شود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر