شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۹ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۵۹

  • بورس خلوت در ترافیک مجامع

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات نخستین روز از هفته در بورس تهران همراه با از دست‌دادن کانال ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌واحدی بود. شاخص‌کل در جریان معاملات روز شنبه با افت ۰.۴۷‌درصدی همراه شد و در سطح ۲‌میلیون و ۱۹۲‌هزار‌واحدی آرام گرفت. گزارش سالانه ضعیف پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که زیرمجموعه غیربورسی نماد تاپیکو محسوب می‌شود، بر معاملات روز گذشته سایه افکنده بود و سبب شد تا این نماد در محدوده صف‌فروش قرار بگیرد و شستا نیز به‌عنوان سهامدار اصلی تاپیکو با افت قابل‌توجهی همراه شد. گفتنی است سود خالص پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در سال‌گذشته، ۱۰همت بوده که نسبت به سود خالص سال‌۱۴۰۱، افت چشمگیری داشته‌است. شاخص‌کل در روز جاری، افت ۱۰‌هزار‌واحدی را به‌ثبت رساند که ۴‌هزار واحد از آن تحت‌تاثیر دو نماد تاپیکو و شستا بود.
  • بازی متغیرها با بورس

    دنیای اقتصاد-پروانه کُبره: بررسی رفتار سهامداران خرد نشان می‌دهد اصرار آنها برای فروش سهام، آن ‌هم در شرایطی که افق قابل پیش‌بینی پیش ‌روی بازار سهام در مقطع کنونی نیست، ناشی از این واقعیت است که سرمایه‌گذاران، چه حقوقی باشند و چه حقیقی، دیگر مانند گذشته بازار سهام را فضای جذابی برای سرمایه‌گذاری تلقی نمی‌کنند. تداوم روند خروج پول حقیقی نیز گویای همین موضوع است. با‌این‌حال با اتفاقاتی که در صحنه سیاسی کشور رخ داد، گمانه‌زنی‌های مختلفی در خصوص وضعیت بازار سهام شکل گرفته است.
  • مانع «مالی» جهانی شدن

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: تغییرات رخ‌داده در ماهیت بازار سهام، اهمیت گزارش‌دهی مالی را بیش از پیش نشان داده است؛ به نحوی که گزارش‌دهی با کیفیت بالاتر می‌تواند سرمایه‌گذار را به سرمایه‌گذاری ترغیب کند. هرچند استاندارد‌های ملی حسابداری می‌تواند نیاز‌های اولیه به دسترسی اطلاعات در بازار را رفع کند؛ اما در مقیاس‌های بزرگ‌تر بازار کارآیی خود را از دست می‌دهد. یکسان‌سازی استاندارد‌های حسابداری، قابلیت مقایسه بسیار شفاف‌تری را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند و به جذب هرچه بیشتر سرمایه‌گذار خارجی می‌انجامد. در نگاه اول به دلیل جذب بیشتر سرمایه‌گذار، شرکت‌های بورسی به انتشار صادقانه گزارش‌های مالی خود تمایل دارند؛ این در حالی است که بدهی و سیگنال‌های اطلاعاتی، شرکت‌ها را به پوشش برخی از اطلاعات مالی خود ترغیب می‌کند.
  • ایستگاه ناتمام تعادل

    برزو حق‌شناس /کارشناس بازار سرمایه
    نخستین روز معاملاتی هفته جاری روز متعادل سرخ‌پوشی برای بازار سرمایه بود؛ به طوری که شاخص‌های اصلی بورس تهران کاهش ارتفاع نه‌چندان پرغلظتی را ثبت کردند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۴۷درصدی همراه بود و در پایان ساعت معاملاتی روز شنبه در سطح ۲میلیون و ۱۹۲هزار واحدی ایستاد. افت ۱۰هزار و ۲۶۵واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با نزول ۰.۳۵درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۷۰۱هزار و ۷۹۲واحدی قرار گرفت.
  • تایم‌شیر و ارتباط آن با پول‌شویی

    دکتر روح‌الله نجفی /دبیر اسبق کمیته مبارزه با پول‌شویی سازمان بورس و اوراق بهادار
  • پیشنهاد تسویه کلیه اوراق بهادار در T+۱

    حامد فرخ‌نیا/تحلیلگر بازار سرمایه
    همان‌گونه که می‌دانیم در راستای انجام معاملات اوراق بهادار در بازارهای مالی باید فرآیندی شامل سفارش‌گذاری، معامله، تسویه و پایاپای انجام شود که این فرآیند خود از زیرفرآیندهای متفاوتی تشکیل شده و هریک از این زیرفرآیندها پیش‌نیاز مرحله بعدی بوده و توسط ارکان متفاوتی نیز انجام می‌شود. یکی از ویژگی‌های بازارهای کارآ (Efficient Markets) که موجب عملکرد موثرتر و اثربخش‌تر بازارهای مالی می‌شود کارآیی عملیاتی (Operational Efficiency) است، ویژگی‌ای که بر اساس آن سرعت انجام معاملات در بازار افزایش یافته و موجبات نقدشوندگی دارایی‌ها را فراهم می‌‌کند.
  • ایراد«T+۲»در بورس

    دنیای اقتصاد: زمان تسویه در معاملات مالی از اهمیت بسزایی برخوردار است. در اکثر کشورها زمان تسویه مالی بعد از دو روز کاری (T+۲) است. در سال‌های اخیر کشورهای زیادی این مدت را به T+۱ کاهش داده‌اند. در بازار کریپتو، استفاده از فناوری بلاک‌چین زمان تسویه را کوتاه کرده است.
  • بورس در انتظار موج تغییرات

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه آخرین هفته کامل از دولت سیزدهم را با از دست‌دادن محدوده روانی ۲.۲‌میلیون ‌واحدی شاخص‌کل آغاز کرد. درحالی‌که ۷روز معاملاتی تا تحلیف سکاندار دولت چهاردهم باقی‌مانده‌است، بازار همچنان در ابهام به‌سر می‌برد و سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند پول‌های خود را تا مشخص‌شدن وضعیت تیم اقتصادی دولت جدید پارک کنند. روز گذشته با خروج ۲۱۴‌میلیارد‌تومان سرمایه از بازار سهام، ارزش معاملات در محدوده حداقلی ۱۹۹۲‌میلیارد‌تومان ثابت شد، اما نکته قابل‌توجه بازار دیروز خروج قابل‌توجه ۴۳۳‌میلیارد‌تومانی سرمایه از صندوق‌های درآمد ثابت و در مقابل ورود ۱۰۳‌میلیارد ‌تومانی نقدینگی به صندوق‌های کالایی بود. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با تعیین‌تکلیف کابینه اقتصادی دولت جدید و در واپسین روزهای عمر دولت سیزدهم وضعیت بازار سرمایه بر همین منوال خواهد گذشت و بعد با تعیین‌تکلیف مهره‌های مهم برای بورس شاهد موج آرامی از تغییرات خواهیم بود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر