شماره روزنامه ۶۰۴۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۳۵ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۳۵

  • احساس‌سنجی در بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص PCR به‌عنوان یکی از شاخص‌های پیشرو در بازار سهام، نسبت موقعیت‌های باز در قرارداد اختیارفروش در برابر اختیارخریدها را اندازه‌گیری می‌کند. کاهش این نسبت به معنی سیگنال صعود بازار و افزایش آن، احتمال نزول بازار را بالا می‌برد. این نسبت در ایران به‌دلیل عدم رونق نسبی اختیارهای فروش، در محدوده ۰.۱۲ تا ۰.۳۳است. زمانی که شاخص PCR به ۰.۱۲ می‌رسد، سرعت کاهش موقعیت‌های اختیار فروش از اختیار خرید بیشتر می‌شود. این کاهش، سیگنال تغییر روند بازار را مخابره می‌کند. اکنون این شاخص در نزدیکی کف۰.۱۲است و تغییر فاز بازار نزدیک خواهد بود.
  • روی بد خودرو به بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: شاخص‌کل بورس تهران برای چهارمین روز متوالی با کاهش ارتفاع همراه شد و با افت ۰.۴۴‌درصدی، در سطح ۲‌میلیون و ۳۶‌هزار‌واحدی آرام گرفت. نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، کاهش ۰.۱۵‌درصدی داشت و نهایتا شاخص‌کل فرابورس نیز با نزول ۰.۳‌درصدی کار خود را به اتمام رساند. در روزی که گذشت، ۲۸۷‌میلیارد‌تومان از تالار شیشه‌ای خارج شد و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، رقم ‌هزار و ۵۵۴‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. قرارگرفتن ارزش معاملات در سطوح بسیار نازل، فاجعه و رکود حاکم بر بازار سهام را نشان می‌دهد. سازمان بورس اخیرا اعلام کرده، دامنه‌نوسان تا روز انتخابات، محدود باقی خواهد ماند.
  • تراژدی در سه پرده

    دنیای اقتصاد: بورس تهران از ابتدای خرداد سه پرده ضعیف را به نمایش گذاشته است. از دست دادن کانال ۲.۱میلیون واحد (پنجم خرداد)، کاهش ۳.۶۲درصدی شاخص کل تا اینجای کار و خروج پول ۵۱۹۹میلیارد تومانی، سه اتفاق منفی در این بازار بوده است. پرونده روز گذشته بازار سهام نیز مجددا با نزول دسته‌جمعی شاخص‌ها بسته شد. بورس چهارمین هفته نزولی متوالی طی خردادماه را با کاهش ۳.۶۲درصدی شاخص کل به پایان برد.
  • سوالات بدون پاسخ!

    هابیل خاوری / کارشناس بازار سرمایه
    سه‌شنبه شب اولین برنامه تلویزیونی که اصلا شبیه به مناظره‌‌‌‌‌ تلویزیونی نبود و بیشتر معارفه بود تا مناظره، برگزار شد. جدا از اینکه به هیچ‌کدام از سوالات به‌صورت دقیق و کارشناسی پاسخ‌داده نشد، عمیقا از اینکه برخی از کاندیدا‌ها بعد از سال‌ها تصدی مناصب سیاسی مختلف این حد درکشان از اقتصاد و بازار سرمایه ناقص است، انسان را افسرده می‌کند! جدا از اینکه حتی هیچکدام منظومه‌‌‌‌‌ فکری مشخصی حول اقتصاد و بازار سرمایه نداشتند، باید کاملا بی‌تعارف و با عدد و رقم صحبت کنیم. بازار سرمایه ما از روزی زمینگیر شد که پای سیاسیون به آن باز شد و هرچند سال ‌یک‌بار به واسطه مناظره یا بر‌‌گزاری یک انتخابات به‌یاد بورس و سهامداران می‌افتند! اگر بخواهیم نظرات کاندیدا‌ها را در مورد اقتصاد و بازار سرمایه ‌بررسی کنیم و در موردش حرف بزنیم، نکته جدید و راهکاری پیدا نمی‌کنیم.
  • فریز بورس تا انتخابات

    عاطفه چوپان: بورس طی سه سال ‌از عمر دولتی که قرار بود در آن یکی از اولویت‌های مهم باشد، ۱۳۳هزار و ۲۲۱‌میلیارد‌تومان نقدینگی از دست داد که ۵۱۹۹‌میلیارد‌تومان از این مقدار از حادثه سقوط هلی‌کوپتر تاکنون بوده‌است. در این یک ماه بورس که پیش از آن‌هم حال و روز خوشی نداشت، وضعیت بغرنجی پیدا کرده و تنها شاخص‌کل ۳.۶۲‌درصد افت‌کرده و این در حالی است که دامنه‌نوسان محدود شده و برخی از سهام شاخص‌ساز نیز کمی حمایت شدند.
  • کاندیداهای فاقد برنامه برای بورس

    محمدعلی مرادی/فعال بازار سرمایه
    در اولین جلسه مناظره کاندیداهای ریاست‌جمهوری که با محوریت موضوعات اقتصادی برگزار شد بیشتر به کلی‌گویی پرداخته شد؛ اما آنچه مشهود بود نیمی از کاندیداها شرایط و سیاست‌های فعلی را در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی ایده‌آل توصیف کردند که در واقع به معنی افزایش تمرکز دولتی، اداره اقتصاد به صورت دستوری و کنترل متغیرهای اقتصادی با وضع قوانین و مقررات بدون اتکا به مکانیسم‌های بازار است و در این رویکرد بازار سرمایه جایگاهی ندارد. نیمی دیگر از کاندیداها شرایط فعلی را نامطلوب ارزیابی کردند که در این بین دو تن از کاندیداها عواملی چون رفع تحریم‌ها و تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش بهره‌وری در اقتصاد کلان را راه‌های برون‌رفت از وضعیت موجود دانستند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر