شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۱۰۲ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۱۰۲

  • نقشه‌خوانی بازارها تا ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد: ۷۵ نفر از فعالان حرفه‌ای بازار سرمایه در نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» با پاسخ به ۶سوال، چشم‌انداز بازارسرمایه و سایر بازارهای دارایی در نیمه دوم سال جاری را ترسیم کردند. نتایج به‌دست‌آمده از این نظرسنجی نشان می‌دهد اکثریت شرکت‌کنندگان نسبت به آینده بورس خوش‌بین هستند و پیش‌بینی می‌کنند که شاخص کل بورس در نیمه دوم سال جاری صعودی خواهد بود. درپی این خوش‌بینی‌ها، بسیاری از سرمایه‌گذاران تمایل دارند در سبد سرمایه‌گذاری خود تجدیدنظر کنند و به خرید سهام، وزن بیشتری اختصاص دهند. با توجه به این نظرسنجی، دلار کمترین سهم را در سبد سرمایه‌گذاری کارشناسان بازار سرمایه در ۶ماه دوم سال جاری خواهد داشت. کارشناسان، قیمت‌گذاری دستوری و تفاوت‌ معنادار میان نرخ دلار نیمایی و دلار آزاد را به‌عنوان موانع اصلی پیش روی بازار سهام نام می‌برند. در صورت اصلاح این چالش‌ها که می‌تواند منجر به بازگشت اعتماد به بازار شود، شاخص کل، ظرفیت رکوردشکنی تا پایان سال را خواهد داشت.
  • شکست مقاومت «هموزن»

    دنیای اقتصاد-محمدصادق صفا: بازار سرمایه هفته گذشته را با وضعیتی نه‌چندان مناسب به پایان رساند و در ابتدای هفته نیز در محدوده منفی ادامه‌یافت. از ابتدا شهریورماه این نخستین‌بار است که تمامی شاخص‌های بنیادین بورس تهران قرمزپوش بود که می‌توان به شاخص‌کل و هموزن بورس و فرابورس اشاره کرد. شاخص‌کل نسبت به یکشنبه هفته قبل، ۲۲‌هزار و ۵۰۰ واحد افت کرد و به مرز ۲‌میلیون و ۶۵‌هزار واحد رسید. مقاومت ۴روزه شاخص هموزن نیز شکسته شد و این شاخص با کاهش ۰.۲۷‌درصدی به ۶۷۴‌هزار و ۷۶۵ واحد رسید ‌و وارد محدوده منفی شد، هرچند که بازدهی آن نسبت به شاخص‌کل بهتر است. بررسی‌ها نشان می‌دهد مشکلات نقدینگی و جذابیت بازار‌های موازی، عامل اصلی ناپایداری بازار است و به خروج بیشتر پول از بازار دامن زده و از جذابیت بازار سرمایه ‌برای ورود نقدینگی کاسته است.
  • مسیر تعادلی سخت بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: دماسنج اصلی بازار سرمایه در دومین روز هفته جاری با کاهش ارتفاع ۰.۴۸درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز یکشنبه در سطح ۲میلیون و ۶۵هزار واحدی ایستاد. افت ۹هزار و ۹۲۳واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با افت ۰.۲۷درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۷۴هزار و ۷۶۴واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۱۱درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۱هزار و ۵۶۷واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • گرفتاری بورس چین در مارپیچ نزولی

    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: تشدید عرضه سهام در بورس چین وضعیت بحران اعتماد در دومین اقتصاد بزرگ جهان را وخیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر‌کرده و فشار بر سیاستگذاران برای اتخاذ تدابیری به‌منظور متوقف‌کردن «مارپیچ نزولی» بازار سهام را افزایش داده‌است. براساس گزارش بلومبرگ، شاخص معیار بورس چین به کمترین سطح خود از ژانویه۲۰۱۹ رسیده‌است؛ اتفاقی که عمق ناامیدی فعالان بازار را نشان می‌دهد. شاخص CSI ۳۰۰ که از ابتدای سال‌جاری نزدیک به ۷‌درصد افت کرده‌است، در مسیر ثبت چهارمین سال‌نزولی متوالی قرار دارد. سنجه شرکت اطلاعات مالی MSCI برای رصد بازار سهام چین نیز حاکی از آن است که شاهد طولانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین بازه عملکرد ضعیف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر بورس چین در مقایسه با سایر بازارهای سهام بین‌المللی از ابتدای قرن حاضر خواهیم بود.
  • صنایع جذاب راند دوم بازی

    دنیای‌اقتصاد: بازار سرمایه در هفته‌های اخیر تحت‌تاثیر اخبار انتشار ۴همت اوراق‌تبعی، اختیاری‌شدن بازارگردانی در نمادهای بازار دوم بورس و تزریق ۸.۲همت برای تامین نقدینگی صنعت دارو بود. به‌نظر می‌رسد این اخبار آرام‌آرام تاثیر خود را بر بازار سرمایه نشان دهند، اما مهم‌ترین عواملی که در راند دوم تعیین‌‌‌‌‌کننده بازی می‌توانند باشند، نرخ بهره و تک‌نرخی‌شدن قیمت ارز است.
  • اثر تحریم‌ بر بازار مشتقه

    حمیدرضا نظری/کارشناس بازار سرمایه
    بازار مشتقه ایران با چالش‌هایی از جمله عدم تنوع در کالاهای قابل‌معامله، نوسانات شدید قیمت‌ها و عدم ثبات قوانین مواجه است. برای توسعه این بازار نیاز است که دولت و نهادهای مالی بر معرفی ابزارهای جدید مالی تمرکز کنند. معرفی قراردادهای مشتقه برای کالاهای استراتژیک مانند نفت، گاز و محصولات پتروشیمی می‌تواند به رشد این بازار کمک کند. علاوه بر این، تقویت زیرساخت‌های نظارتی و قانونی و تطبیق با استانداردهای بین‌المللی از دیگر راهکارهای موثر است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر