شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۸۵

  • جلیقه نجات بورس

    دنیای اقتصاد: شب گذشته به دنبال پاسخ متقابل ایران به اسرائیل، شاهد نوساناتی در بازارهای مالی بودیم. به دنبال این رخداد، سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین ساعات بامداد روز گذشته با تشکیل جلسه اضطراری، اطلاعیه‌ای با هدف حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، خبر محدود شدن دامنه نوسان کلیه نمادهای سهام و حق تقدم سهام قابل‌معامله در بازارهای بورس و فرابورس برای مدت سه روز متوالی به مثبت و منفی یک‌درصد و دامنه نوسان صندوق‌های سهامی به مثبت و منفی دو درصد را صادر کرد. در دو هفته گذشته بازارهای مالی روزهای معاملاتی را با شک و نااطمینانی سپری کردند.
  • یخ معاملات بورس آب می‌شود؟

    دنیای اقتصاد -گروه بورس: معاملات روز یکشنبه در حالی به انتها رسید ‌که شاخص‌های اصلی بازار سهام با کاهش ارتفاع همراه شدند. در این بین شاخص‌کل بورس تهران پس از ۱۳ روز معاملاتی کانال ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار واحد را از دست داد و با افت ۰.۵۱‌درصدی در سطح ۲‌میلیون و ۱۹۶‌هزار واحد قرارگرفت. این اتفاق در حالی رخ‌داد که در ساعات ابتدایی این روز و در پی پاسخ نظامی ایران به اسرائیل، طی جلسه‌ای اضطراری هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق‌بهادار برای جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار کاهش دامنه‌نوسان به یک‌درصد را تصویب کرد. البته پیش از این هم پیش‌بینی می‌شد که به دلیل مشکلاتی که گریبان‌گیر بازار هستند، هیجان روزهای ابتدایی فروردین ماه تخلیه شده و شاخص‌کل مجددا به کانال گذشته خود بازگردد.
  • تلاطم ژئوپلیتیک در بازارهای مالی جهانی

    محمدامین مکرمی
    دنیای‌اقتصاد – محمدامین مکرمی: بورس آمریکا در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با عرضه سنگین سهام مواجه شد. این عقب‌نشینی در واکنش به تشدید تنش‌های ژئوپلیتیک و همچنین ماندگاری تورم بالا که می‌تواند منجر به واگرایی سیاست‌های پولی در ایالات‌متحده و اروپا شود، رخ‌داد. در همین‌حال، شاخص وزنی بورس‌های بین‌المللی نیز کاهش چشمگیر ۱.۲‌درصدی را تجربه کرد. این ریزش که بیشترین افت روزانه این شاخص در حدود ۶ ماه گذشته محسوب می‌شود، تا حد زیادی ناشی از عملکرد منفی بازار سهام آمریکا بود.
  • برگشت بورس در کوتاه‌مدت

    دنیای‌اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سرمایه روز گذشته و در نتیجه پاسخ متقابل ایران به تجاوز اسرائیل با خروج سرمایه از اکثر نمادها همراه بود، ‌‌‌‌‌ به‌طوری که بیش از ۹۰‌درصد تابلوی معاملاتی قرمز شد، با این وجود تحلیلگران معتقدند در کوتاه‌مدت روندی متعادل با مثبت‌های ملایم پیش‌روی بازار خواهد بود و روند بازار درمیان و بلندمدت بیشتر به افزایش دلار نیما و کاهش فاصله آن با دلار در بازار آزاد بستگی دارد.
  • برداشت‌های متناقض بورس آمریکا از نرخ بهره

    محدثه علیزاده: سرمایه‌گذاران بازار سهام آمریکا طی ماه‌های گذشته دیدگاه‌های متفاوتی درخصوص تغییرات روند اقتصادی این کشور داشته‌اند. درحالی‌که تا اواخر ۲۰۲۳ تمرکز اکثریت تمرکز بر کاهش نرخ تورم این کشور بود، پس از افزایش نرخ بازده اوراق قرضه بیشتر نگرانی‌ها به سمت خطر افزایش بیشتر نرخ بهره بر رشد اقتصادی رفت. پس از ژانویه و با مشاهده عملکرد قوی اقتصاد، روایت بازار از سیاست‌های فدرال رزرو مجدد تغییر کرد و عدم کاهش نرخ بهره نشانه مثبتی از عملکرد قوی اقتصاد در نظر گرفته شد.
  • شانس بورس برای جبران

    دنیای اقتصاد : در شرایط کنونی به نظر می‌رسد همچنان فضای حاکم بر معاملات سهامی از پیشروی تردیدها نشات گرفته و همین موضوع دستاویزی برای خروج پول از معاملات شده است. این روزها بازارهای مالی سرتاسر غیر‌قابل پیش‌بینی هستند و باید دید در این بازی کدام بازار پول بیشتری جذب می‌کند. در چنین وضعیتی که بازارها با عدم‌قطعیت‌ها مواجه هستند، برخی افراد برای کسب سود، قید بازارهای ارزنده را می‌زنند و در سودای سودهای بیشتر راهی معاملات بازارهای پرهیاهو از جمله ارز و طلا می‌شوند. حال آنکه در سوی دیگر این بازارها، بازاری با «ارزندگی قابل‌قبول و عوامل بنیادی مطمئن» تحت فشار است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر