شماره روزنامه ۶۰۱۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۸۰ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۸۰

  • ماندگاری شاخص در منطقه قرمز؟

    دنیای اقتصاد - امیرمحمد بختیاری: هجدهمین روز فروردین‌ماه روز سرخ دیگری برای بازار سهام درحالی به ثبت رسید که سه شاخص اصلی بازار کاهش ارتفاع را تجربه کردند. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که سطح ۲میلیون و ۲۵۰هزار واحدی را ابتدای ماه فتح کرده بود، روز گذشته با کاهش ارتفاع ۰.۸۸درصدی روبه‌رو شد و در پایان ساعت معاملاتی روز شنبه در سطح ۲میلیون و ۲۳۱هزار واحدی قرار گرفت. افت ۱۹هزار و ۸۸۴واحدی شاخص کل در حالی به وقوع پیوست که نماگر هموزن که شاخصی برای ارزیابی همه‌جانبه حال و روز نمادهای مختلف بازار سرمایه است با افت سنگین‌تر ۲.۱۴درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۷۴۳هزار و ۴۳۳واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۱.۵۶درصد سرخ‌پوش شد و در سطح ۲۵هزار و ۱۸۰ واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • سردرگمی مضاعف بورس

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی: بورس تهران در روز گذشته با کاهش ارتفاع نماگرها همراه شد. در روزی که گذشت، ۸۸‌درصد نمادها در محدوده سرخ تابلوی معاملاتی کار خود را به اتمام رساندند و مابقی نمادها در قسمت سبز تابلو جای‌گرفتند. همچنین در روز گذشته، شاخص‌کل بورس تهران ‌۰.۸۸درصد از ارتفاع خود را از دست داد و نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، با افت ۲.۱۴‌درصدی همراه شد. همان‌طور که از آمار و ارقام فوق نیز پیداست، فشار فروش در نمادهای کوچک‌تر بازار در روز گذشته، بسیار بیشتر از نمادهای بزرگ و باارزش بازار بالا بوده‌ و این موضوع در افت بیشتر شاخص هموزن نسبت به شاخص‌کل پدیدار شده‌است. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار افت ۱.۵۶‌درصدی را تجربه کرد.
  • بورس صعود می‌کند؟

    دنیای اقتصاد : فاصله قیمتی دلار آزاد و نیما به ۶۰درصد رسید. بررسی روند تاریخی شکاف قیمتی این دو نرخ و مقایسه آن با شاخص کل نشان می‌دهد هرگاه فاصله قیمتی در این محدوده قرار گرفته است، با کاهش این فاصله احتمال ثبت سقف جدید برای نماگر اصلی وجود دارد.
  • درخشش بزرگ‌ترین بورس خاورمیانه

    محدثه علیزاده: بورس سعودی به عنوان بزرگ‌ترین بازار سهام با بیشترین میزان نقدینگی در خاورمیانه شناخته می‌شود. این بورس میزبان بزرگ‌ترین شرکت نفتی جهان، آرامکو است و با وجود اینکه تا چند سال‌پیش تحت‌تسلط شرکت‌های پتروشیمی و بانک‌ها بود، اکنون توانسته میزبان طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها در حوزه‌های سلامت، خرده‌‌‌‌‌فروشی و برق باشد.
  • تورم و بورس در سال‌۱۴۰۳

    امیررضا اعلاباف / تحلیلگر بازار سرمایه
    تورم و انتظارات تورمی همواره به‌عنوان یکی از محرک‌های بازار سرمایه مطرح است‌‌‌‌‌. در این‌خصوص باید نگاهی به وضعیت انتظارات تورمی در سال‌جاری داشت‌‌‌‌‌.میانه نرخ رشد اقتصادی ایران از سال‌۱۹۷۹ حدود ۲.۶۵درصد و طی ۱۰سال‌ میلادی گذشته میانگین رشد اقتصادی ایران حدود ۲‌درصد بوده است و به‌صورت انباشته به حدود ۲۶‌درصد می‌رسد که در مقایسه با منطقه و کشور‌های همسایه عملکرد بسیار ضعیف‌تری را نشان ‌داده‌است.
  • واریز ۹۱۰‌میلیارد‌ تومان سود به‌ حساب سهامداران با سجام

    سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری مرکزی اوراق‌بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: ۳ ناشر سود سنواتی و جاری صاحبان سهام خود را از طریق اطلاعات سامانه سجام برای بیش از ۶۰‌هزار سهامدار در نیمه اول فروردین ماه واریز کردند.اطلاعات منتشرشده درخصوص جزئیات واریز مطالبات جاری و سنواتی سهامداران در نیمه اول فروردین‌ماه امسال نشان می‌دهد که در این بازه زمانی، یک ناشر سود سنواتی و ۲ ناشر سود جاری صاحبان سهام خود را پرداخت کرده‌اند.
  • بورس سرمایه‌گذاران خرد را فرا می‌خواند

    روز گذشته طلسم عبور شاخص کل بورس تهران از مرز روانی ۲ میلیون و ۲۶۱هزار واحد شکسته نشد و این نماگر ضعیف‌ترین نمایش خود از ابتدای سال را به نمایش گذاشت. به این ترتیب دیروز نماگر اصلی بازار سهام با کاهش بیش از ۱۹هزار واحدی به ارتفاع ۲میلیون و ۲۳۱هزار واحد رسید تا رشد دماسنج تالار شیشه‌ای در تنها ۹ روز معاملاتی سپری‌شده از سال‌ جدید به حدود ۱.۶۴درصد برسد. این روزهای ناخوشایند برای بورس‌بازان درحالی پشت‌سر گذاشته می‌شوند که از عطش خرید در بازارهای موازی کاسته نشده است، بلکه با وجود اینکه سخن از حباب‌های بزرگ نقل هر محفلی است اما عموم سرمایه‌گذاران حاضر نیستند وارد بازاری شوند که حباب ندارد. این در حالی است که بازار سهام جامانده‌ترین بازار از وضعیت تورمی حاکم بر اقتصاد کشور است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر