شماره روزنامه ۶۲۱۳
|

با تصمیم سازمان بورس؛

دنیای اقتصاد: سازمان بورس در اطلاعیه‌ای مجوز خرید سپرده نقره توسط صندوق‌های طلا را صادر کرد.

پتروشیمی‌ها ناجی بازار سهام می‌شوند؟

دنیای اقتصاد: بورس تهران در ادامه تحرکات نزولی روز گذشته، در شروع معاملات امروز باز هم سرخ پوش شد و نماگرهای سهامی از همان دقایق ابتدایی معاملات با کاهش ارتفاع همراه شدند.

    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • با تصمیم سازمان بورس؛

    صندوق‌های طلا مجاز به سرمایه‌گذاری در گواهی سپرده نقره شدند

    دنیای اقتصاد: سازمان بورس در اطلاعیه‌ای مجوز خرید سپرده نقره توسط صندوق‌های طلا را صادر کرد.
  • «دنیای اقتصاد» دلایل افت تب تقاضای سهامی را بررسی کرد؛

    باگ بزرگ بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در روز دوشنبه نیز ریخت. به نظر می‌رسد فروکش اخبار مثبت کار دست بورس‌بازان داده است. امروز هر دو شاخص اصلی بازار سهام جامه سرخ بر تن کردند و مجددا کاهش ارتفاع دادند.
  • پتروشیمی‌ها ناجی بازار سهام می‌شوند؟

    مقاومت بورس برای صعود

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در ادامه تحرکات نزولی روز گذشته، در شروع معاملات امروز باز هم سرخ پوش شد و نماگرهای سهامی از همان دقایق ابتدایی معاملات با کاهش ارتفاع همراه شدند.
  • دلایل بازماندن شاخص‌کل برای عبور از ۳میلیون واحد بررسی شد‌؛

    چرخش معنادار بورس

    بورس تهران به فاصله ۲۴ساعت از مسیر صعودی انصراف داد و خروج پول را در روز یکشنبه به نظاره نشست. این در حالی است که شاخص کل، شنبه را توفانی آغاز کرده بود. اظهارات کارشناسی نشان می‌دهد کاهش ۰.۶۸درصدی دماسنج اصلی بورس متاثر از «وضعیت مبهم ریسک‌های غیراقتصادی» رقم خورده است.
  • تغییر مسیر ۲۴ساعته بورس

    تقابل هیجان و بلاتکلیفی

    بورس تهران این روزها شبیه عرصه‌ای برای نبرد میان امید و اضطراب است؛ بازاری که سهامداران آن نسبت به اخبار واکنش هیجانی‌ نشان می‌دهند، گویی به دنبال قطب‌‌‌نمایی برای فرار از توفان بی‌‌‌اعتمادی هستند. در حالی که شاخص کل همچنان از فتح یک‌باره سقف‌‌‌های تاریخی نفس تازه نکرده، بازارهای موازی مثل طلا و سکه، با برق صعود خود، نقدینگی را به‌‌‌سوی خود می‌‌‌کشند.
  • رشد یکپارچه بازارهای سهام جهانی؛

    سرمایه‌گذاران بورسی ترامپ ۲ را دوست دارند

    سرمایه‌گذاران درباره بازگشت دونالد ترامپ به کاخ‌سفید دچار سرگیجه شده‌اند. شاخص معیار بورس آمریکا طی هفته اول بعد از تحلیف ترامپ ۱.۷‌درصد رشد کرد و اولین رکوردشکنی خود در سال‌۲۰۲۵ را به‌ثبت رساند. به‌نظر می‌رسد نماگر S&P ۵۰۰ بتواند بهترین عملکرد ۵ روزه خود بعد از تحلیف یک رئیس‌‌‌‌‌جمهور از سال‌۱۹۸۵ را به نمایش بگذارد.
  • چرا بورس در موضع نوسانی قرار گرفت؟

    بورس روز یکشنبه یک افت بیش از ۱۹‌هزار واحدی در شاخص‌کل و یک ریزش بیش از ۳‌هزار‌واحدی را در شاخص هموزن به‌ثبت رساند و هریک از شاخص‌ها به ترتیب ۰.۶۸‌درصد و ۰.۳۶‌درصد اصلاح داشتند. بورس تهران پس از هفت روز معاملاتی اصلاح قابل‌توجه، روند رشد خود را مجددا آغاز کرد و روز یکشنبه وارد فاز‌اصلاحی شد و نشان‌داد که این روند صعودی بورس در یکشنبه ادامه ندارد. به‌زعم‌ کارشناسان وارد‌شدن بازار به وضعیت نوسانی به چندین موضوع مرتبط است.
  • خطر از دست رفتن ارزندگی بورس

    بورس تهران در معاملات روز گذشته تغییر فاز داد و شاخص‌‌‌های سهامی نوسانات چشمگیری را تجربه کردند. پس از مخابره سیگنال‌‌‌های مثبت پیرامون امکان برگزاری گفت‌وگوهای جدید در خصوص مذاکرات هسته‌‌‌ای ایران، بازار سهام با موجی از تقاضا روبه‌رو شد. چراغ سبز بورس به برگزاری مذاکرات از این حیث حائز اهمیت است که خروجی گفت‌وگوها اثرات قابل‌توجهی بر عملکرد بازار سهام و بنگاه‌‌های اقتصادی برجای می‌‌‌گذارد.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد؛

    ابهام با بورس چه می‌کند؟

    در روزی که به نظر می‌رسید؛ بورس‌بازان شاهد یک نمایش جذاب از شاخص‌های سهامی باشند اما این اتفاق رخ نداد. بورس ریخت و خروج پول مجددا سرعت گرفت.
  • اختلاف پاول و ترامپ بالا گرفت؛

    پلن بعدی سه ارز مهم جهانی

    دنیای اقتصاد: هفته چهارم ژانویه، به دلیل وجود جلسات متعدد بانک ‌های مرکزی، یک هفته نسبتا شلوغ در بازارهای جهانی است. بیشترین رویدادها در این هفته برای دلار آمریکا، دلار کانادا و یورو از ناحیه اروپا رقم خورد، بنابراین انتظار می‌رود این سه ارز بیشترین میزان نوسان را در این هفته تجربه کنند.
  • سکانس پنهان از چرخش معنادار سهامداران؛

    دو سیگنال متضاد بورسی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در معاملات امروز با نمایش متفاوت شاخص‌های سهامی مواجه شد؛ به نحوی مه شاخص‌ کل دو نمایش متضاد را به رخ معامله‌گران کشید اما در نهایت باکاهش ارتفاع همراه شد؛ این در حالی است که در آغاز داد و ستدها هر دو نماگر اصلی بورس با هجوم تقاضا و رشد روبه‌رو شدند.
  • چرا معامله‌گران تغییر استراتژی دادند؟

    هیجان منفی در بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران دومین روز هفته را در حالی آغاز کرد که همه نماگرهای بازار سرمایه سبزپوش شدند. در نیمه دوم معاملات روز گذشته اخبار مثبت fatf موج تقاضا را وارد بازار سرمایه کرد و این تقاضای ایجاد شده در روز جاری نیز ادامه یافت.
  • «شاخص» یک‌درصد رشد کرد؛

    اهرمی‌ها در منگنه بورس

    معاملات روز گذشته بورس تهران با رشد نماگرهای سهامی همراه شد. در جریان دادوستدهای دیروز، ارزش معاملات ۱۱هزار و ۵۵۶میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۱۴۴میلیارد تومان پول حقیقی‌ها نیز وارد بازار سهام شد. همچنان دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی برابر با سهام است و این موضوع یکی از چالش‌های کنونی بازار سهام است؛ با توجه به اهرمی بودن این صندوق‌ها، در روندهای صعودی NAV صندوق‌های اهرمی بیش از قیمت رشد می‌کند و به‌دلیل یکسانی دامنه نوسان این صندوق‌ها با سهام، صندوق‌های اهرمی دچار حباب منفی می‏شوند.
  • ارزش معاملات خرد دوباره به بالاترین مقدار در ۶روز اخیر رسید؛

    امید بورس به تحقق وعده‌ها

    با افزایش حمایت‌های اقتصادی از بازار سهام، انتظار می‌رفت شاخص‌های بازار سهام دوباره سبزپوش شوند. رونق نسبی بورس تهران خود را در ارزش معاملات خرد نشان‌داد. این سنجه آماری با عبور از ۱۱هزار‌میلیارد‌تومان، دوباره امید را به معاملات برگرداند. شاخص‌کل بورس با رشد ۲۵هزار‌واحدی به ۲میلیون و ۸۴۰هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز با رشد ۲هزار و ۵۰۰واحدی به محدوده ۸۹۰هزار واحد افزایش‌یافت. همچنین طی اولین روز هفته، ۱۴۰میلیارد‌تومان پول حقیقی به گردونه معاملات بورس وارد شد.
  • سومین گام صعودی بورس

    بازار سرمایه در اولین روز معاملاتی هفته توانست یک رشد در حدود ۲۶‌هزار واحدی در شاخص‌کل و بیش از ۲‌هزار و ۵۰۰ واحد صعود در شاخص هموزن را به‌ثبت برساند که سومین روز صعودی شاخص کل پس از یک روند اصلاحی محسوب می‌شود.
  • «دنیای‌اقتصاد» کشورهای فاقد «بورس» را بررسی کرد؛

    اقتصادهایی بدون تیک‌تاک سرمایه

    امروزه بورس به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی اصلی برای جذب سرمایه، تسهیل تجارت و توسعه اقتصادی در سراسر جهان شناخته می‌شود. این بازار با فراهم کردن بستری شفاف و سازمان‌یافته، به شرکت‌ها و دولت‌ها کمک می‌کند تا منابع مالی موردنیاز خود را تامین کنند. با وجود این، هنوز کشورهایی وجود دارند که فاقد بورس هستند؛ به‌طوری که پنج‌کشور آسیایی، پنج‌کشور اروپایی، دو کشور آمریکای جنوبی، پنج‌کشور آفریقایی و ۱۰کشور در اقیانوسیه از این بازار بی‌بهره‌اند. این کشورها عمدتا به دلایل مختلف، از جمله ساختار اقتصادی سنتی، فقدان ‌ثبات سیاسی، چالش‌های زیرساختی و محدودیت‌های مالی از ایجاد این بازار در کشور خود بازمانده‌اند.
  • بورس تا کجا ظرفیت رشد دارد؟

    با توجه به رشد قابل‌دفاع بازار طی سه‌ماه گذشته که نقطه آغاز آن را می‌توان از لحاظ زمانی هماهنگ با اعلام نتایج انتخابات ایالات‌متحده و آغاز تغییرات در سیاست ارزی دولت آقای پزشکیان دانست و همچنین افزایش بیش از ۵۰‌درصدی و بعضا نزدیک دوبرابری قیمت بسیاری از سهام در صنایع مختلف طی این مدت به‌ویژه در سهام شرکت‌های بزرگ، سوالی که در ذهن بسیاری از فعالان بازار و سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شود این است که آیا بازار همچنان ظرفیت رشد بیشتر را دارد و آیا این پتانسیل توسط ارزش‌گذاری سهام توجیه و پشتیبانی می‌شود یا خیر.
  • پرواز بورس به کدام محرک گره خورده است؟

    حرکت بورس با علامت دیپلماسی

    بورس‌بازان پس از ۷روز اصلاح و نزول ادامه‌دار در تالار شیشه‌ای، سرانجام از روز چهارشنبه شاهد بازگشت شاخص کل به مدار قدرت بودند. در روز شنبه نیز بازار سهام با ورود سهامداران خرد به زمین خرید سهام و رشد ارزش معاملات همراه شد تا ناامیدی ایجادشده در فضای معاملات مجددا به افزایش جذابیت بازار سهام در میان معامله‌گران مبدل شود. کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که بازدهی منفی بورس در هفته گذشته در کنار رشد بازارهای موازی سبب شد تا شاهد توجه سرمایه‌گذاران به مولفه‌های بنیادی موثر بر سهام باشیم. یکی از نکات مهم که تحلیلگران در مورد بازار سهام اتفاق‌نظر دارند، به مباحث مرتبط با ارزندگی بورس تهران باز‌می‌گردد. البته ارزندگی بازار سهام می‌تواند تحت‌تاثیر ریسک‌های متفاوت قرار گیرد. ریسک‌های سیاسی، در کنار غیرواقعی بودن نرخ ارز که معیار آن، افزایش فاصله قیمتی دلار توافقی با بازار آزاد است و همچنین نرخ بهره بالا، می‌تواند ارزش بورس تهران را مورد هدف قرار دهد.
  • عملکرد بورس فلسطین در سال ۲۰۲۴ بررسی شد

    چالش‌ها و تاب‌آوری در بازار سرمایه فلسطین

    غزاله خانزاده، کارشناس بازار سرمایه: سال ۲۰۲۴ برای بورس فلسطین، همانند اقتصاد کل کشور، یکی از دشوارترین و چالش‌برانگیزترین دوره‌ها بود. شرایط اقتصادی و سیاسی که کشور را درگیر کرده بود، اثرات عمیقی بر بازار سرمایه و شاخص‌های کلیدی آن برجای گذاشت. اما درعین‌حال، این سال نمونه‌ای از تاب‌آوری و انعطاف‌پذیری سیستم مالی و اقتصادی فلسطین نیز بود.
  • بورس چشم‌انتظار پتروشیمی‌ها

    دنیای اقتصاد: بازار سرمایه با وجود سبزپوشی شرایط متفاوتی را سپری می‌کند. شرکت‌های پتروشیمی که در هفته‌های گذشته به دلیل مشکلات مربوط به یوتیلیتی‌ها تعلیق شدند، همچنان در سردرگمی عجیبی به سر می‌برند. با این وجود به نظر می‌رسد با بهبود متغیرهای تاثیرگذار مانند تداوم رشد دلار توافقی در کنار انتشار گزارش‌های نه‌ماهه شرکت‌ها، حل‌وفصل مشکل شرکت‌های پتروشیمی و کاهش سطح ریسک‌ها می‌توان به‌ آینده بازار امیدوار بود. حسن رضایی‌پور و مریم محبی توضیحاتی را پیرامون وضعیت بازار ارائه می‌دهند.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه بررسی شد؛

    یکه‌­تازی صندوق­‌های طلا

    دنیای اقتصاد: در معاملات امروز بازار سهام، شاخص‌­های سهامی با رشد همراه شدند و ارزش معاملات خرد به سطح ۱۱ هزار و ۵۵۶ میلیارد تومان رسید. هم­چنین ۱۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار سهام شد. دلار در بازار آزاد نیز در کانال ۸۳ هزار تومان در حال نوسان است.
  • منفعت بورس از سیاست

    دنیای اقتصاد: بورس تهران قاعده بازی را تغییر داد. بر اساس اظهارات کارشناسی اگر تا روزهای گذشته مولفه‌های بنیادی، سرنوشت بازار سهام را در اختیار داشتند، اکنون «معادله مذاکرات ایران و آمریکا» است که سمت و سوی بازار سهام را مشخص می‌کند.
  • کدام متغیرها از بازار سهام حمایت می‌کنند؟

    گام صعودی بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران پس از یک هفته نفسگیر و پرنوسان، متاثر از ریسک‌های سیاسی، حالا برای دومین روز متوالی نظاره‌گر جولان همه شاخص‌های بازار سرمایه در محدوده سبز معاملات است.
    جمعه، ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
  • گزارش ویدئویی «دنیای‌اقتصاد» از بورس در هفته‌ای که گذشت؛

    بورس‌بازی در فضای مبهم

    دنیای اقتصاد: با وجود اینکه در دو روز پایانی هفته معاملات بازار سهام بهبود یافت؛ اما بازدهی هفتگی شاخص‌های بورسی برای دومین هفته متوالی منفی شد.