شماره روزنامه ۶۲۱۸
|

تداوم روند بازگشایی نمادهای پتروشیمی در بازار سهام؛

بازار سهام پس از تجربه چهار روز منفی، بالاخره در جهت معکوس حرکت کرد و در مسیر صعودی قرارگرفت. در معاملات دیروز بورس تهران، شاخص‌کل بورس با رشد ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۷۷۶‌هزار‌واحدی رسید. در معاملات دیروز ارزش معاملات به‌رغم سبزپوشی نماگرها در تالار شیشه‌ای، به ۷‌هزار و…

شاخص کل بعد از ۴ روز سبز شد؛

دنیای اقتصاد: بورس پس از تجربه چهار روز متوالی منفی، سرانجام در مدار مثبت قرار گرفت و توانست با رشد ۰.۴۶ درصدی، خود را به سطح ۲ میلیون و ۷۷۶ هزار واحدی برساند. به نظر می‌رسد؛ بازار سهام در مقطع کنونی بیش از هر زمان دیگری تشنه منابع جدید است و سرازیر شدن جریان نقدینگی به سمت این بازار، موجب خواهد…

    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • تداوم روند بازگشایی نمادهای پتروشیمی در بازار سهام؛

    بورس در سودای صعود

    بازار سهام پس از تجربه چهار روز منفی، بالاخره در جهت معکوس حرکت کرد و در مسیر صعودی قرارگرفت. در معاملات دیروز بورس تهران، شاخص‌کل بورس با رشد ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۷۷۶‌هزار‌واحدی رسید. در معاملات دیروز ارزش معاملات به‌رغم سبزپوشی نماگرها در تالار شیشه‌ای، به ۷‌هزار و ۳۹۰‌میلیارد‌تومان رسید، اما همچنان ارزش معاملات در مقادیر پایین قرار دارد و چنین ارقام نازلی برای این متغیر آماری در مقطع کنونی، گویای عدم‌تمایل قوی به خرید و فروش توسط فعالان بازار سهام است.
  • تنش‌های تعرفه‏‏‏‏‏‌ای و سیاستی، بورس‌های جهانی را متوقف نکرد

    ژانویه سبز بازارهای مالی

    بازارهای مالی جهانی ماه پرفراز و نشیب ژانویه را در نهایت در محدوده مثبت به پایان بردند و ارزش همه دارایی‌ها، از طلا گرفته تا سهام شرکت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی، با وجود تشدید تنش‌های تجاری، مسیر نامشخص نرخ بهره و شوک پیشرفت شگفت‌‌‌‌‌‌انگیز شرکت دیپ‌سیک به شرکت‌های آمریکایی فعال در حوزه هوش‌مصنوعی، افزایش‌یافت.
  • چرا بازار سرمایه به پتروشیمی‌ها بی‌‌‌‌‌‌‌توجه بود؟

    بازار سهام در دومین روز معاملاتی هفته پس از چهار روز معاملاتی که در فاز‌اصلاحی قرار داشت، مثبت ظاهر شد. بورس یکشنبه با بیش از ۱۲‌هزار واحد رشد در شاخص‌کل و بیش از‌ هزار واحد افزایش در شاخص هموزن همراه بود. همچنین نمادهای پتروشیمی از روز چهارشنبه هفته گذشته یکی پس از دیگری در حال بازگشایی هستند و به‌نظر می‌رسد هنوز ابهاماتی برای سرمایه‌گذاران وجود دارد که شفاف و مشخص نشده‌اند.
  • ورود استارت‌آپ‌ها به بورس‌

    فرصتی برای رشد اکوسیستم کارآفرینی

    ورود شرکت‌های استارت‌آپی به بورس یکی از مراحل حیاتی در چرخه حیات آنها محسوب می‌شود. این فرآیند نه‌تنها به تامین مالی و رشد شرکت کمک می‌کند، بلکه برای سرمایه‌گذاران اولیه نیز امکان خروج و بازگشت سرمایه را فراهم می‌سازد.
  • چرا اخبار مثبت بورسی‌ها را هیجانی نمی‌کند؟

    چشم‌انداز مبهم بورس

    بازار سرمایه در این روزها در شرایطی پیچیده و نوسانی قرار دارد. پس از ثبت فشار فروش سنگین در هفته‌های گذشته، شاخص‌های کل و هم‌وزن توانستند در محدوده‌های حمایتی به تعادل برسند، اما این روند مثبت موقتی بود و به نظر می‌رسد با افزایش مجدد فشار فروش، بازار فاز اصلاحی را ادامه دهد. در همین راستا، جریان نقدینگی به سمت صندوق‌های طلا و درآمد ثابت کشیده شده، در‌حالی‌که صندوق‌های اهرمی با خروج نقدینگی روبه‌رو بودند.
  • بررسی قانون بودجه ۱۴۰۴ و اثرات آن بر بازار سرمایه

    قانون بودجه ۱۴۰۴ روز شنبه به طور رسمی توسط مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد. بودجه سالانه کشور نه‌تنها یک سند مالی بلکه بازتابی از سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی و نظامی دولت است. بررسی قانون بودجه ۱۴۰۴ و مقایسه آن با قانون بودجه ۱۴۰۳ می‌تواند تصویر واضح‌تری از وضعیت اقتصادی کشور و اولویت‌های دولت به ما بخشد.
  • سررسید اختیار معامله؛ نوسان طبیعی یا دستکاری؟

    در بازارهای مالی، روزهای سررسید قراردادهای اختیار معامله (آپشن) همواره با نوسانات قیمتی همراه است. این نوسانات در بورس‌های پیشرفته اغلب طبیعی تلقی می‌شوند، اما در بازارهای نوظهور مانند ایران، پرسش‌هایی درباره «دستکاری قیمت» مطرح است. این مقاله به بررسی ریشه‌های این نوسانات و راهکارهای کاهش ریسک آن می‌پردازد.
    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد؛

    توهم بورس

    دنیای اقتصاد: بورس در روز یکشنبه سرانجام در جهت معکوس حرکت کرد و وارد مسیر صعودی شد. اگرچه شاخص‌های سهامی در این روز مثبت شدند اما سهامداران خرد همچنان ترجیح می‌دهند در سمت فروش بایستند.
  • وضعیت صندوق‌­های بازار سرمایه بررسی شد؛

    ورود بی‌سابقه پول به صندوق‌­های طلا

    دنیای اقتصاد: بورس تهران برای پنجمین روز متوالی نظاره‌گر خروج پول سهامداران خرد بود. به نظر می­‌رسد که پول­‌های خارج­ شده از بازار سهام راهی صندوق­‌های درآمد ثابت و صندوق­‌های طلا شده‌اند.
  • شاخص کل بعد از ۴ روز سبز شد؛

    بورس در انتظار پول

    دنیای اقتصاد: بورس پس از تجربه چهار روز متوالی منفی، سرانجام در مدار مثبت قرار گرفت و توانست با رشد ۰.۴۶ درصدی، خود را به سطح ۲ میلیون و ۷۷۶ هزار واحدی برساند. به نظر می‌رسد؛ بازار سهام در مقطع کنونی بیش از هر زمان دیگری تشنه منابع جدید است و سرازیر شدن جریان نقدینگی به سمت این بازار، موجب خواهد شد تا ارزش معاملات با افزایش همراه شود و شاخص کل را از مرز روانی ۳ میلیون واحدی عبور دهد.
  • دو محرک تقویت تقاضا در تالار شیشه‌ای؛

    رفت و برگشت اصطکاکی بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران برخلاف انتظارات در دومین روز هفته با سبزپوشی کار خود را آغاز کرد. بورس‌بازان بعد از سه هفته نزولی و شنبه‌ای ناامید کننده، اکنون نسبت به مثبت شدن نماگرهای بازار سرمایه مردد هستند.
  • بیشترین خروج پول حقیقی از بازار سهام در ۸روز معاملاتی اخیر رقم خورد

    حمایت شکننده شاخص بورس؟

    ابهامات سیاسی همچنان گریبان‌گیر معاملات بورس تهران است. سایه این ریسک‌ها به حدی سنگینی می‌کند که شاخص بورس کانال ۲.۸میلیون واحد را پس از ۶روز معاملاتی از دست داد و با وجود بازگشایی تعداد زیادی از نمادهای پتروشیمی، بازار در مقابل فشار عرضه‌ها دوام نیاورد. آخرین‌‌‌‌‌‌‌‌بار، شاخص بورس در اول بهمن‌ماه سال‌جاری این کانال را از دست داد.
  • بورس در سراشیبی ابهام

    تصمیم‌‌‌‌‌‌های نابهنگام و بحران نقدینگی!

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه در هفته‌های اخیر به‌جای ادامه رشد، با چالش‌های تازه‌‌‌‌‌‌ای روبه‌رو شده‌است. نمادهای پتروشیمی که انتظار می‌رفت جانی دوباره به معاملات بدهند، پس از دو ماه تعلیق، بدون تغییر خاصی بازگشایی شدند و به‌‌‌‌‌‌جای تقویت بازار، به پاشنه آشیل آن تبدیل شدند.
  • روز سرد بازار سهام

    بازی کاهشی بورس

    یک نمایش ضعیف دیگر از بورس تهران؛ آن‌هم در روزی که طلا و دلار تحرکات صعودی نشان دادند. همین مساله کافی بود تا بازار سهام در روز گذشته علاوه بر ریزش ۱.۳۳درصدی با فرار بزرگ پول نیز مواجه شود.
  • پرتفوی مناسب برای گذار از دوره ترامپ

    یکی از مسائلی که ذهن سرمایه‌گذاران را به خود درگیر کرده، نحوه چینش ترکیب سبد سرمایه‌گذاری برای عبور از دوره ریاست‌جمهوری دولت دونالد ترامپ است. سرمایه‌گذاران بین نقد نگه‌داشتن، انتخاب صندوق درآمدثابت و صندوق‌های طلا و سایر بازارها در تردید هستند.
  • سرخ‌پوشی در نخستین روز هفته

    روز شنبه حجم عرضه‌ها در ساعات ابتدایی بازار افزایش قابل‌توجهی پیدا کرد و روز معاملاتی با کاهش ارتفاع نماگرهای اصلی به پایان رسید، به طوری که فضای کلی بازار به‌جز برخی تک‌سهم‌ها سرخ‌پوش بود.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد؛

    سقوط سنگر روانی

    امروز ۱۳ بهمن ماه در حالی که به نظر می‌رسید بعد از بازگشایی نمادهای پتروشیمی شاهد بازگشت رونق به چرخه معاملات باشیم، اما این اتفاق نیفتاد و بورس برای چهارمین روز متوالی ریخت تا کانال ۲.۸ میلیونی از دست برود.
  • دنیای‌اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه در معاملات روز شنبه

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در روز شنبه نیز همانند روزهای گذشته نزولی بود. شاخص کل با کاهش ۱.۳۳ درصدی در سطح ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحدی قرار گرفت.اما هر گرم طلای ۱۸ عیار به رقم ۵ میلیون و ۶۷۴ هزار تومان رسید. همچنین سکه امامی نیز در قیمت ۶۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد. دلار آزاد نیز در کانال ۸۴ هزار تومان در حال نوسان است.
  • دو وزنه کاهشی بازار سهام بررسی شد؛

    موج احتیاط در بورس

    دنیای اقتصاد: استارت بورس در روز شنبه نزولی زده شد. نخستین روز هفته در بورس تهران با افت قابل­ توجه نماگرهای سهامی همراه بود. شاخص کل کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را در معاملات امروز از دست داد و با کاهش ۱.۳۳ درصدی تا سطح ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحدی عقب ­نشینی کرد.
  • چرا بورس به کاهش نرخ بهره واکنش مثبت نشان نداد؟

    دنیای اقتصاد: فعالان بازار سرمایه مدت‌ها در انتظار کاهش نرخ بهره گواهی‌های بانکی بودند، زیرا این تغییر معمولاً به عنوان سیگنالی مثبت برای بورس در نظر گرفته می‌شود. با کاهش نرخ بهره از ۳۰ درصد به ۲۵ درصد، انتظار می‌رفت که بازار سرمایه رشد کند، اما برخلاف پیش‌بینی‌ها، چنین واکنشی مشاهده نشد.
  • چرا حمایت‌ها اثر نکرد؟

    بورس در لاک دفاعی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران نخستین روز هفته را با سرگردانی معامله‌گران بین ماندن و ‌رفتن آغاز کرد؛ با این حال طولی نکشید که فروشندگان قدرت را در دست گرفتند و با ایجاد موج عرضه، نماگرهای سهامی را سرخ پوش کردند.
  • اصلاح بازار به پایان رسید؟

    سومین هفته سرخ بورس تهران

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات هفته گذشته، شاخص‌کل با افت ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و در آستانه از دست‌دادن کانال ۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار‌واحدی قرارگرفت. شاخص هموزن هم ۱.۰۵‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و شاخص‌کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۶۲‌درصدی همراه شد. هفته قبل، سومین هفته متوالی سرخ‌پوشی نماگرهای سهامی بود و به‌نظر می‌رسد که با کم‌‌‌‌‌‌‌تر‌شدن شتاب افت شاخص‌کل در معاملات هفته گذشته، گام‌های اصلاحی بازار به پایان رسیده‌است.