شماره روزنامه ۶۰۰۱
|

  • معادله تورمی بازدهی سهام

    دنیای اقتصاد: تورم از دو کانال بر رابطه میان سود حسابداری و بازده بورسی اثر می‏گذارد. از سویی، افزایش تورم موجب واگرایی میان وضعیت واقعی شرکت و گزارش‏ مالی می‌شود و به تضعیف رابطه میان سودها می‏انجامد. از سوی دیگر، افزایش تورم به افزایش نرخ تنزیل می‏انجامد. این مساله موجب تغییر ارزش شرکت منطبق بر جریان‏های نقدی کوتاه‏مدت آن می‌شود و ارتباط میان سود حسابداری و بازده بورسی شرکت را افزایش می‏دهد. به‌نظر می‏رسد وزن‏کشی این دو کانال در اقتصادهای مختلف نشان‌دهنده نوع اثر تورم بر رابطه میان سودها است.
  • آینده بورس در چند پرده

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: نوسان نماگرهای بورسی همچنان ادامه دارد؛ اما هنوز نمی‌توان با قدرت در زمینه خروج بازار سهام از فراز و فرود فرسایشی ۲۶روزه ۱۴۰۳سخن گفت.بورس تهران هنوز نتوانسته مسیر واقعی خود را به رخ سهامداران بکشد.نخست به این دلیل که هرگاه در مسیر صعودی قرار گرفته برخی از دست‌‌اندازها مانع از پایداری در مسیر صعودی شده است.از ریسک‌‌های بیرونی و بی‌‌اعتمادی حاکم بر بازار گرفته تا گره قیمت‌گذاری دستوری که مانند دیواری سد راه ورود پول به بورس شده است . طبیعتا در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت بازار سهام کارکردهای طبیعی خود را پیاده کند. بررسی عملکرد بورس بعد از مرداد ۹۹ نشان می‌دهد؛عوامل مذکور باعث شده تا سهامداران نوپا انگیزه جدی برای ورود به تالارشیشه‌‌ای نداشته باشند.
  • چرایی انتشار زودهنگام اوراق‌بدهی در بورس

    امیررضا اعلاباف/ کارشناس بازار سرمایه
    طی حراج اجرای عملیات بازار باز هفته گذشته بانک‌مرکزی با پذیرش و پاسخ به ۱۰۰‌درصد از درخواست‌های ارسال‌شده بانک‌ها در سامانه بازار بین‌بانکی (تابا)، در مجموع مبلغ ۲۰۵‌هزار‌ میلیارد‌تومان منابع موقت در قالب توافق بازخرید با سررسید‌ یک هفته در اختیار ۲۲بانک متقاضی قرار‌داد. همچنین با لحاظ ارزش ریپو سررسید‌شده و به‌کارگیری پنجره تنزیل این هفته در مجموع ذخایر بانک‌ها نزد بانک‌مرکزی (حساب جاری) به میزان ۳.۱همت افزایش پیدا کرد که شاخص داخلی ما را در عدد ۱.۰۱واحد قرار می‌دهد. این عدد به‌معنای ثبات و انبساط بسیار ملایم است که در مقایسه با موعد مشابه سال‌قبل بانک‌مرکزی سیاست پولی بسیار ملایم‌تری را دنبال می‌کند. به‌نظر می‌رسد فعلا بانک‌مرکزی با لحاظ ملاحظات کلان اقتصادی و اندیکاتور‌های موجود قصد افزایش فراتر نرخ بهره شبانه و افزایش فشار در بازار پول و بدهی را نداشته‌باشد.
  • رابطه مهم بورس در خصوصی‌‌‌‌‌‌‌سازی شرکت‌های دولتی

    سنا: محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران، تقویت بورس را زمینه‌‌‌‌‌‌‌ساز ورود سرمایه‌های خرد مردم به سمت تولید دانست و گفت: بازار سرمایه می‌تواند ایفا‌کننده نقش مهم در فرآیند خصوصی‌‌‌‌‌‌‌سازی شرکت‌های دولتی باشد که این امر به‌مراتب سبب افزایش کارآیی و رقابت‌پذیری در بخش‌های مختلف اقتصادی خواهد شد.
  • رشد خوشایند بازارها

    دنیای‌اقتصاد: به دنبال رشد ضعیف‌‌‌تر از حد انتظار مشاغل در ماه آوریل و گزارش‌های مربوط به درآمد اپل، سهام این شرکت روز جمعه جهش قیمتی را تجربه کرد. سهام ایالات متحده روز گذشته پس از آنکه داده‌های جدید نشان داد که رشد شغلی ایالات متحده به طور قابل‌توجهی در ماه گذشته کاهش یافته، افزایش نسبی را تجربه کردند. در این میان شاخص داوجونز Industrial Average ۴۵۰ واحد معادل با ۱.۲درصد افزایش و شاخص S&P ۵۰۰ ۱.۳درصد جهش را به ثبت رساند.
  • خستگی بورس از «نیما»

    شاخص کل بورس هفته دوم اردیبهشت را با افت ۱.۷درصدی به پایان رساند. شاخص کل بورس با این میزان از بازدهی هفتگی بخشی از بازدهی ۴.۳۵درصدی نماگر اصلی را در هفته اول اردیبهشت پس گرفت. همچنین بازدهی شاخص هموزن نیز مشابه شاخص کل در این هفته حدود ۱.۶۸درصد منفی بود. این درحالی است که این نماگر ثانویه بازار، بازدهی ۵.۵۴درصدی را طی هفته اول اردیبهشت تجربه کرده بود.
  • پیدا و پنهان مصوبه بازارگردان ها

    دنیای اقتصاد -امیرمحمد بختیاری: روز سه‌شنبه نشست خبری سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع «بازارگردانی و لغو الزام بازارگردانی توسط برخی ناشران در بازارهای بورس و فرابورس» با حضور رضا عیوض‏‏‌لو عضو هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، قادر معصومی خانقاه مدیر نظارت بر بورس‏‏‌های سازمان، محمود گودرزی مدیرعامل و سخنگوی بورس تهران و محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران برگزار شد. براساس مصوبه هفته گذشته، با تصویب هیات‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج شد و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت.
  • بورس در تله سیاستگذار

    دنياي اقتصاد- عاطفه چوپان: تداوم روزهای منفی در بورس آن هم در شرایطی که بازار سرمایه در انتظار اخبار خوشی بود که باید از سمت مجلس و بانک مرکزی می‌رسید، دوباره نارضایتی فعالان بازار و سهامداران از فاکتور مهم و تعیین‌کننده سیاستگذار را افزایش داده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر