شماره روزنامه ۶۰۴۷
|

  • سبزپوشی بورس در آستانه انتخابات

    دنیای اقتصاد-علي عبدالمحمدي: در جریان معاملات هفته جاری بورس تهران، شاخص کل بورس با افزایش ۰.۷۴درصدی همراه شد و در سطح ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی قرار گرفت. نماگر هموزن نیز در هفته جاری صعود ۰.۲۶درصدی داشت. برخلاف روند صعودی دو شاخص مذکور، در معاملات این هفته، شاخص کل فرابورس با افت ۰.۶۶درصدی همراه شد. در هفته جاری، در چهار روز از پنج روز معاملاتی، بازار با رشد شاخص کل همراه شد و فقط در معاملات روز یکشنبه، افزایش عرضه سبب شد تا شاخص کل بورس با افت همراه شود.
  • بورس‌ها در مسیر انتخابات

    دنیای اقتصاد: سال جاری با بیش از ۳۰انتخابات سیاسی در سطح جهان، سالی تاریخی برای دموکراسی جهانی خواهد بود. اما چه رابطه‌ای بین انتخابات و بورس‌ها وجود دارد؟ بررسی داده‌های بازارهای سهام نشان می‌دهد که دو عامل بازدهی بازار سهام پیش از انتخابات و دوره‌های رونق و رکود اقتصادی، بر آنچه مردم انتخاب می‌کنند، اثر قابل توجهی دارد. در کنار این دو عامل، ظهور چهره‌های جدید نیز اثر تعیین‌کننده‌ای بر رای فعالان بازار سرمایه خواهد داشت.
  • مسیر طلایی رشد بورس‌ها

    محدثه علیزاده: تعداد زیاد انتخابات ملی در سال۲۰۲۴، موجب تمرکز بر اثر انتخابات بر شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهان شده است. فایننشال‌تایمز در یادداشتی به اثر انتخابات‌ها بر بازارهای مالی پرداخته است. طبق این گزارش، بر خلاف تفکر عام مبنی بر اثر جبهه سیاسی حزب پیروز بر بازارهای سهام، بورس‌ها واکنش چندانی به پیروزی راست‌گراها یا چپ‌گراها نمی‌دهند. آیا این به آن معنا است که بازارها اثری از انتخابات نمی‌پذیرند یا عامل اصلی مغفول مانده است؟
  • پایان خوش هفته مبهم

    عاطفه چوپان: هفته‌ای که گذشت برای بازار سرمایه هفته‌ای مبهم و با نوسانات زیاد بود. هرچند ارزش معاملات خرد در سطح حداقلی و در محدوده ۲همت باقی ماند و خروج پول در تمام هفته ادامه داشت؛ اما بازار سرمایه تنها به مناظرات انتخاباتی و اخباری که حول و حوش این موضوع بود نگاه داشت و با انتخاب کاندیدای خود نسبت به افزایش یا کاهش احتمال برنده شدن او بین مثبت‌ها و منفی‌های کم‌رمق سرگردان بود. با این وجود در آخرین روز هفته شاخص کل توانست بیش از ۱۰هزار واحد ارتفاع بگیرد و سرانجام بعد از ۲۵روز دوری از کانال ۲.۱میلیون واحد مجددا این کانال را پس گرفت و این موضوع می‌تواند مبین خوش‌بینی بازار به نتیجه انتخابات باشد. با هر شرایطی که بود بورس روزهای شک و تردید را در آخرین هفته منتهی به انتخابات پشت سر گذاشت و احتمالا شنبه به مرور و با هر چه مشخص‌تر شدن آمار آرای کاندیدا بازار خود را آماده یک واکنش هیجانی کوتاه‌مدت خواهد کرد. کارشناسان سناریوهای پیش رو را بررسی کردند.
  • دوئل بورسی در انتخابات

    شب گذشته آخرین مناظرات دو نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد. در هفته‌های گذشته با حضور شش نامزد نهایی انتخابات، برنامه‌ها و نشست‌های گوناگونی در خصوص موضوعات گوناگون برگزار شد و کاندیداها ضمن ارائه برنامه‌های خود، به دغدغه‌های مردم پاسخ‌های مدنظر را ارائه دادند. با به دور دوم کشیده شدن چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و راه یافتن مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به دور دوم، در هفته جاری دو مناظره با موضوعات تاثیرگذار تدارک دیده شد و دو کاندیدای راه‌یافته به دور دوم بر اجرای برنامه‌های خود تاکید داشتند.
  • بورس از لنز FATF

    دنیای اقتصاد: اخیرا و در مناظره‌های انتخاباتی مشاهده‌شده که به کرات از واژه FATF استفاده شده که به معنای گروه ویژه اقدام مالی است. فارغ از نتایج و آثار دیگر پیوستن یا نپیوستن به FATF، بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیوستن ایران به FATF می‌تواند برای بازار سهام و شرکت‌ها، فرصت‌های زیادی بیافریند.
  • سرنوشت بورس بعد از انتخابات

    دنیای‌اقتصاد: معاملات دیروز بازار سهام با تشکیل صف فروش پایان یافت. در این روز به‌رغم صعود شاخص‌‌‌های سهامی اما سهامداران ترجیح دادند سهام خود را نقد کنند تا اگر بعد از تعیین‌تکلیف انتخابات ریاست‌جمهوری، بازار واکنش هیجانی نشان داد با زیان کمتری مواجه شوند.
  • دولت جدید طبق قانون برنامه هفتم ملزم به حذف قیمت‌گذاری دستوری است

    سنا: محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه دولت جدید طبق قانون برنامه هفتم ملزم به حذف قیمت‌گذاری دستوری است، گفت: کالاهای انحصاری، خدمات دولتی و یارانه‌ای که از ارز ترجیحی استفاده می‌کنند شامل قیمت‌گذاری دستوری می‌شوند و به غیر از این گروه از کالاها، دولت حق هیچ‌گونه اقدامی درخصوص قیمت‌گذاری دستوری ندارد.
  • سمت بورس در انتخابات

    دنیای‌اقتصاد: سه‌شنبه یک روز نوسانی دیگر برای بازار سرمایه بود، با وجود رشد بیش از ۱۵هزار واحدی شاخص کل و سبز بودن کلیت ۷۲درصدی نمادها در تابلوی معاملاتی، با خروج ۱۳۸میلیارد تومان نقدینگی از بازار، بورس وارد چهارمین روز متوالی خروج نقدینگی شد و ارزش معاملات خرد نیز با افت نسبت به روز قبل‌تر در محدوده ۱۹۹۸میلیارد تومان ماند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر