شماره روزنامه ۶۲۱۷
|

بیشترین خروج پول حقیقی از بازار سهام در ۸روز معاملاتی اخیر رقم خورد

ابهامات سیاسی همچنان گریبان‌گیر معاملات بورس تهران است. سایه این ریسک‌ها به حدی سنگینی می‌کند که شاخص بورس کانال ۲.۸میلیون واحد را پس از ۶روز معاملاتی از دست داد و با وجود بازگشایی تعداد زیادی از نمادهای پتروشیمی، بازار در مقابل فشار عرضه‌ها دوام نیاورد. آخرین‌‌‌‌‌‌‌‌بار، شاخص بورس در اول بهمن‌ماه…

دو وزنه کاهشی بازار سهام بررسی شد؛

دنیای اقتصاد: استارت بورس در روز شنبه نزولی زده شد. نخستین روز هفته در بورس تهران با افت قابل­ توجه نماگرهای سهامی همراه بود. شاخص کل کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را در معاملات امروز از دست داد و با کاهش ۱.۳۳ درصدی تا سطح ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحدی عقب ­نشینی کرد.

    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • بیشترین خروج پول حقیقی از بازار سهام در ۸روز معاملاتی اخیر رقم خورد

    حمایت شکننده شاخص بورس؟

    ابهامات سیاسی همچنان گریبان‌گیر معاملات بورس تهران است. سایه این ریسک‌ها به حدی سنگینی می‌کند که شاخص بورس کانال ۲.۸میلیون واحد را پس از ۶روز معاملاتی از دست داد و با وجود بازگشایی تعداد زیادی از نمادهای پتروشیمی، بازار در مقابل فشار عرضه‌ها دوام نیاورد. آخرین‌‌‌‌‌‌‌‌بار، شاخص بورس در اول بهمن‌ماه سال‌جاری این کانال را از دست داد.
  • بورس در سراشیبی ابهام

    تصمیم‌‌‌‌‌‌های نابهنگام و بحران نقدینگی!

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه در هفته‌های اخیر به‌جای ادامه رشد، با چالش‌های تازه‌‌‌‌‌‌ای روبه‌رو شده‌است. نمادهای پتروشیمی که انتظار می‌رفت جانی دوباره به معاملات بدهند، پس از دو ماه تعلیق، بدون تغییر خاصی بازگشایی شدند و به‌‌‌‌‌‌جای تقویت بازار، به پاشنه آشیل آن تبدیل شدند.
  • روز سرد بازار سهام

    بازی کاهشی بورس

    یک نمایش ضعیف دیگر از بورس تهران؛ آن‌هم در روزی که طلا و دلار تحرکات صعودی نشان دادند. همین مساله کافی بود تا بازار سهام در روز گذشته علاوه بر ریزش ۱.۳۳درصدی با فرار بزرگ پول نیز مواجه شود.
  • پرتفوی مناسب برای گذار از دوره ترامپ

    یکی از مسائلی که ذهن سرمایه‌گذاران را به خود درگیر کرده، نحوه چینش ترکیب سبد سرمایه‌گذاری برای عبور از دوره ریاست‌جمهوری دولت دونالد ترامپ است. سرمایه‌گذاران بین نقد نگه‌داشتن، انتخاب صندوق درآمدثابت و صندوق‌های طلا و سایر بازارها در تردید هستند.
  • سرخ‌پوشی در نخستین روز هفته

    روز شنبه حجم عرضه‌ها در ساعات ابتدایی بازار افزایش قابل‌توجهی پیدا کرد و روز معاملاتی با کاهش ارتفاع نماگرهای اصلی به پایان رسید، به طوری که فضای کلی بازار به‌جز برخی تک‌سهم‌ها سرخ‌پوش بود.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • در پادکست «تریبون بورس» مطرح شد؛

    سقوط سنگر روانی

    امروز ۱۳ بهمن ماه در حالی که به نظر می‌رسید بعد از بازگشایی نمادهای پتروشیمی شاهد بازگشت رونق به چرخه معاملات باشیم، اما این اتفاق نیفتاد و بورس برای چهارمین روز متوالی ریخت تا کانال ۲.۸ میلیونی از دست برود.
  • دنیای‌اقتصاد گزارش می‌دهد؛

    وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه در معاملات روز شنبه

    دنیای اقتصاد: بازار سهام در روز شنبه نیز همانند روزهای گذشته نزولی بود. شاخص کل با کاهش ۱.۳۳ درصدی در سطح ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحدی قرار گرفت.اما هر گرم طلای ۱۸ عیار به رقم ۵ میلیون و ۶۷۴ هزار تومان رسید. همچنین سکه امامی نیز در قیمت ۶۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد. دلار آزاد نیز در کانال ۸۴ هزار تومان در حال نوسان است.
  • دو وزنه کاهشی بازار سهام بررسی شد؛

    موج احتیاط در بورس

    دنیای اقتصاد: استارت بورس در روز شنبه نزولی زده شد. نخستین روز هفته در بورس تهران با افت قابل­ توجه نماگرهای سهامی همراه بود. شاخص کل کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی را در معاملات امروز از دست داد و با کاهش ۱.۳۳ درصدی تا سطح ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار واحدی عقب ­نشینی کرد.
  • چرا بورس به کاهش نرخ بهره واکنش مثبت نشان نداد؟

    دنیای اقتصاد: فعالان بازار سرمایه مدت‌ها در انتظار کاهش نرخ بهره گواهی‌های بانکی بودند، زیرا این تغییر معمولاً به عنوان سیگنالی مثبت برای بورس در نظر گرفته می‌شود. با کاهش نرخ بهره از ۳۰ درصد به ۲۵ درصد، انتظار می‌رفت که بازار سرمایه رشد کند، اما برخلاف پیش‌بینی‌ها، چنین واکنشی مشاهده نشد.
  • چرا حمایت‌ها اثر نکرد؟

    بورس در لاک دفاعی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران نخستین روز هفته را با سرگردانی معامله‌گران بین ماندن و ‌رفتن آغاز کرد؛ با این حال طولی نکشید که فروشندگان قدرت را در دست گرفتند و با ایجاد موج عرضه، نماگرهای سهامی را سرخ پوش کردند.
  • اصلاح بازار به پایان رسید؟

    سومین هفته سرخ بورس تهران

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با افت نماگرهای سهامی پیگیری شد. در معاملات هفته گذشته، شاخص‌کل با افت ۰.۴۶‌درصدی همراه شد و در آستانه از دست‌دادن کانال ۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار‌واحدی قرارگرفت. شاخص هموزن هم ۱.۰۵‌درصد از ارتفاع خود را از دست داد و شاخص‌کل فرابورس نیز با کاهش ۰.۶۲‌درصدی همراه شد. هفته قبل، سومین هفته متوالی سرخ‌پوشی نماگرهای سهامی بود و به‌نظر می‌رسد که با کم‌‌‌‌‌‌‌تر‌شدن شتاب افت شاخص‌کل در معاملات هفته گذشته، گام‌های اصلاحی بازار به پایان رسیده‌است.
  • دو عامل موثر بر رشد بازار سهام بررسی شد؛

    بازار در انتظار خروج از رخوت

    بازار سرمایه این روزها در حال تجربه یک دوره نوسانی و رخوت‌آمیز است. شاخص کل بورس در حالی در کانال ۲میلیون و ۸۰۰هزار واحدی در نوسان است که برخی معامله‌گران با شناسایی سودهای کوچک، سهام خود را می‌فروشند.خبر عدم‌ تمدید گواهی‌های سپرده با نرخ ۳۰درصدی با واکنش مثبت بازار در هفته گذشته مواجه نشد. از سوی دیگر، ثبات نرخ دلار در محدوده ۶۷هزار تومان و عدم تزریق نقدینگی جدید، باعث شده بازار در یک دور بیهوده نوسان کند.
  • تاثیر سیاست‌های ترامپ بر سودآوری شرکت‌ها و بازار سهام

    مالیات‌های کمتر و مقررات‌زدایی، شمشیری دولبه

    انتظار می‌رود برخی از سیاست‌های کلیدی ترامپ، از جمله کاهش مالیات شرکت‌ها و مقررات‌زدایی، تاثیر مثبتی بر سودآوری بنگاه‌های اقتصادی داشته باشد. بااین‌حال، این سیاست‌ها می‌توانند انتظارات سرمایه‌گذاران را از رشد درآمدی شرکت‌ها افزایش داده و معیاری سخت‌گیرانه‌تر برای عملکرد مالی آنها تعیین کنند. از آنجا که تحقق این انتظارات نقشی اساسی در ثبات و بازدهی بازار سهام در سال جاری دارد، هرگونه عملکرد ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌ها می‌تواند موجب نوسانات گسترده در بازار شود.
  • واکنش سرد بورس به کاهش نرخ بهره گواهی سپرده بانکی

    مدت‌‌‌ها بود که فعالان بازار سرمایه در انتظار کاهش نرخ بهره گواهی‌‌‌های بانکی بودند؛ زیرا این اقدام معمولا سیگنالی مثبت برای بورس تلقی می‌شود. با کاهش نرخ بهره از ۳۰درصد به ۲۵درصد، انتظار می‌‌‌رفت که بازار سرمایه واکنش مثبتی نشان دهد، اما برخلاف پیش‌بینی‌‌‌ها، این اتفاق رخ نداد.
  • اصول «تنظیم‌گری مطلوب» بررسی شد

    چالش‌ها و راهکارهای ارتقای بازار سرمایه

    بازار سرمایه، به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد هر کشور، نقشی حیاتی در جذب سرمایه، تامین مالی بنگاه‏‏‌های اقتصادی و در نهایت، رشد و توسعه اقتصادی ایفا می‌کند. اما این بازار برای عملکرد صحیح، نیازمند «تنظیم‏‏‌گری» دقیق و مناسب است. در واقع، تنظیم‏‏‌گری بازار سرمایه از مهم‌ترین الزامات رشد و توسعه آن به شمار می‌رود. این مفهوم، به مجموعه‏‏‌ای از قوانین، مقررات و سیاست‌هایی اشاره دارد که با هدف ایجاد شفافیت و کارآیی و به طور کلی بهبود عملکرد بازار ایجاد شده‏‏‌اند. در ادبیات علمی این حوزه، اصولی مانند «استقلال»، «شفافیت»، «پاسخگویی» و «سلامت» مقام تنظیم‏‏‌گر از ارکان اصلی تنظیم‏‏‌گری مطلوب برشمرده می‏‏‌شوند. اهمیت این اصول تا جایی است که کارشناسان، نقض هر یک از آنها را آسیب جدی به بازار و بی‏‏‌اعتمادی سرمایه‌گذاران می‏‏‌دانند.
  • بورس پس از پایان گواهی ۳۰‌درصدی

    روز چهارشنبه هفته گذشته بازگشایی نمادهای پتروشیمی بعد از دو ماه غیبت به بازار مخابره شد و انتظار می‌رود که در هفته آتی تمام این نمادها بازگشایی شوند.
    جمعه، ۱۲ بهمن ۱۴۰۳
  • گزارش ویدئویی «دنیای‌اقتصاد» از روند بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت؛

    فرود هفتگی بورس

    دنیای اقتصاد: آیا بدون حذف ریسک‌های سیاسی می‌توان به آینده بورس امیدوار بود؟ علی قاسمی، خبرنگار بازار سرمایه در این ویدئو ضمن بررسی وضعیت بازار سهام در هفته نخست بهمن‌ماه به این پرسش، پاسخ می‌دهد.
  • چرا هیجان خرید سهام فروکش کرد؟

    سیگنال ضد و نقیض بورسی

    دنیای اقتصاد: غلبه ناآرامی‌ها بر فضای سیاسی و اقتصادی جهان همزمان با روی کارآمدن دونالد ترامپ، سبب شده است تا بازارهای مالی نیز با تلاطم‌های پی در پی همراه شوند.
    پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
  • چرا بازار سهام به انتشار گواهی سپرده ۲۵درصدی واکنش مثبت نشان نداد؟

    «نه» بورس به سیگنال فرزین

    با وجود آنکه خبر کاهش نرخ بهره می‌توانست بازار سهام را در آخرین روز معاملاتی هفته وارد فاز صعودی کند، اما عوامل سیاسی مانع آن شد تا بورس به رونق برگردد. شاخص کل بورس به‌رغم آنکه در نیمه اول معاملات روز چهارشنبه با رشد خوبی همراه شد، اما در نیمه دوم فضای رخوت‌انگیزی را تجربه کرد؛ به‌طوری‌که در نهایت با افت بیش از ۶هزار واحدی، شاخص کل بورس در محدوده ۲میلیون و ۸۰۰هزار واحدی آرام گرفت.
  • چرا بورس به تعیین نرخ گواهی سپرده واکنشی نشان نداد؟

    اخیرا فرزین، رئیس بانک‌مرکزی، از تغییر سازوکار تعیین نرخ گواهی سپرده خبر داد. براساس این تغییرات، نرخ ثابت ۳۰درصدی برای گواهی‌‌‌های سپرده تمدید نخواهد شد و بانک‌ها می‌‌‌توانند براساس نوع پروژه و نیاز خود، نرخ‌های متفاوتی را تعیین کنند. این تصمیم با هدف انعطاف‌‌‌پذیری بیشتر در نظام بانکی و تطبیق نرخ‌ها با شرایط واقعی اقتصاد اتخاذ شده است. با این حال، بازار سرمایه ایران به این تغییر واکنش خاصی نشان نداده است که دلیل این امر را می‌‌‌توان در چند عامل کلیدی جست‌وجو کرد.
  • بی‌توجهی بازار سرمایه به سیگنال مثبت بانک مرکزی

    هرچند هنوز به‌طور رسمی نرخ جدید گواهی‌‌‌‌های سپرده خاص بانک‌ها مشخص نشده است، اما زمزمه‌های کاهش نرخ به گوش می‌رسد.
    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • گزارش ویدئویی «دنیای‌اقتصاد» از حال و هوای این روزهای بورس؛

    افت تب دماسنج دلاری بورس

    دنیای اقتصاد: ارزش دلاری بازار سهام در پایان معاملات این هفته به ۱۲۲ میلیارد دلار رسید. سقف سال جاری این نسبت در محدوده ۱۵۰ میلیارد دلار قرار دارد که در اواخر اردیبهشت تجربه شده و کف این نسبت نیز در اوایل آبان ثبت شده است.
  • وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه بررسی شد؛

    تغییر زمین پول

    دنیای اقتصاد: بورس تهران اگرچه در معاملات روز چهارشنبه با افول نماگرهای سهامی مواجه شد، اما صندوق‌های این بازار ورود پول قدرتمند را به نظاره نشستند.