شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • دورنمای بورس در سال جدید

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: در حالی به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم و نفس‌های سال پرافت‌و‌خیز ۱۴۰۲ به شماره افتاده، که این سال برای بازار سرمایه چندان خوشایند نبوده است. بازار سهام ابتدای سال سبزپوش بود و توانست اواسط اردیبهشت‌ماه قله ۲میلیون و ۵۳۵هزار واحدی را فتح کند. با این وجود هر چه به فصل تابستان نزدیک شدیم از طراوت روزهای ابتدایی سال در معاملات بورس کاسته شد و بازار بیشتر در باتلاق رکودی فرو رفت. در این میان سیاست‌های تثبیتی و انقباضی بانک مرکزی در کنار افزایش موج ریسک‌های سیستماتیک و غیرسیستماتیک را می‌توان مهم ترین عوامل رکود بازار در سال جاری دانست. با وجود اینکه تصور می‌شد نیمه دوم سال برای بورس نیمه متفاوتی با نیمه نخست باشد، اما افزایش تنش‌های بین‌المللی رمق بازار را گرفت و بازار سرمایه کم‌توان را وارد دور جدیدی از رکود و نااطمینانی کرد.
  • جاماندگی بورس

    دنیای اقتصاد -علی قاسمی: شاخص‌کل بورس تهران، طی سال‌۱۴۰۲ با رشد ۱۰.۲درصدی همچنان از سایر بازارها، عقب مانده‌است. دلار حدود ۲۶درصد، طلای ۱۸عیار، ۲۵درصد و سکه طلا، ۲۳درصد رشد قیمتی را تجربه کرده‏‏‏‌اند. بازدهی شاخص هم‌وزن نزدیک به بازدهی بازارهای مورداشاره است و این موضوع حکایت از آن دارد که سهم‌های کوچک یا اصطلاحا ‌ریالی، بازدهی دلاری را برای سهامداران خود به ارمغان آورده‌اند. میانگین ارزش معاملات خرد بازار سهام، حدود ۶هزار و ۲۰۰میلیارد ‌تومان بوده‌است.
  • درس‏‏‏‏‌های بورس ۱۴۰۲ برای سهامداران

    دنیای اقتصاد -عاطفه چوپان : گویند سرانجام ندارید شما/ماییم که بی‌‌‌‌‌هیچ سرانجام خوشیم. مثل «پی‌‌‌‌‌پاد» در تابلوی معاملات بورس ۱۸ اردیبهشت‌‌‌‌‌ماه، ما محکومیم به سبز ماندن، امیدواری و ادامه‌دادن که امید، بذر هویت ماست و جز این زندگی بی‌‌‌‌‌معناست. پرونده بورس در سال‌سخت و طولانی ۱۴۰۲ هم بسته شد. سالی که نقطه‌‌‌‌‌های عطف فراوانی داشت و درس‌‌‌‌‌های فراوان‌‌‌‌‌تری. از کارشناسانی که در این یک سال ‌با ما همراه بودند خواستیم درس‌‌‌‌‌های این سال ‌را برایمان بازگو کنند و گوشه‌‌‌‌‌ای از نتیجه را در ادامه خواهیم خواند و این باشد یادگاری صفحه ۹ برای سال‌جدید...
  • صنعتی که روزی قدرتمند بود

    محمد ناطقی
    در حدود ۲۰سال پیش، صنعت خودروی ایران یکی از پیشرفته‌‌‌ترین صنایع کشور بود. در سال ۲۰۰۱ ایران‌خودرو محصولی را تولید می‌‌‌کرد که پرفروش‌‌‌ترین خودروی سال اروپا شده و جوایز متعدد دیگری را نیز کسب کرده بود. در همان سال‌‌‌ها انواع دیگر خودروهای روز دنیا از جمله نیسان ماکسیما، سوزوکی گرندویتارا، دوو واتیز، سیتروئن زانتیا و تندر۹۰ در ایران مونتاژ و برخی از قطعات آن تولید می‌‌‌شد. شاید بتوان گفت دهه ۸۰ دهه شکوفایی صنعت خودروی کشور بود.
  • یک سناریو، چند بازار

    دنیای‌اقتصاد: یکی از نکات قابل‌توجه معاملات در هفته‌های اخیر کاهش محسوس ارزش معاملات خرد سهام بود؛ به‌طوری که این متغیر به‌زحمت از یک سطوح عبور می‌کند و به‌سرعت به سطح قبلی بازمی‌گردد. اما با توجه به وضعیت متزلزل بازار سهام می‌توان انتظار بازگشت رونق را داشت؟ در پاسخ به این ابهام می‌توان گفت عملکرد غیرقابل‌قبول بورس از ابتدای سال انتظارات از این بازار را کاهش داده است، یعنی بازدهی ۱۰.۲درصدی شاخص سهام باعث شده بازار سرمایه در کوتاه‌مدت از اولویت سرمایه‌گذاران خارج شود. بنابراین نمایش ضعیف بورس ۱۴۰۲ به رغم پیش‌بینی‌های ابتدای سال، اکنون این بازار را از اولویت صاحبان نقدینگی خارج کرده است. اما این موضوع بنا به چند دلیل نمی‌تواند برای طولانی‌مدت دوام آورد.
  • هراس بورس‌بازان از مقاومت نرخ تورم

    محمدامین مکرمی
    شاخص معیار بازار سهام آمریکا روز جمعه نیز نزولی بود تا دومین هفته خود در محدوده قرمز را تجربه کند. این اتفاق پس از آن رخ داد که انتشار داده‌های تورمی داغ‌تر از انتظار باعث ترس فعالان بازار شد. براساس گزارش وال‌استریت ژورنال، هر سه شاخص اصلی بازار سهام آمریکا هفته گذشته شاهد افت بودند و شاخص معیار S&P ۵۰۰ نیز برای اولین‌بار از ماه اکتبر، دو هفته متوالی کاهشی را پشت سر گذاشت. گزارش‌های مربوط به شاخص قیمت مصرف‌کننده و شاخص بهای تولیدکننده که اوایل هفته گذشته منتشر شد، نشان‌دهنده نرخ‌های بالاتر از پیش‌بینی اقتصاددانان بود و امید سرمایه‌گذاران به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در آینده نزدیک را تضعیف کرد.
  • محرک‌های شاخص ۳‌میلیونی

    دنیای اقتصاد -علی عبدالمحمدی : بورس تهران در سالی که گذشت نتوانست انتظارات را برآورده سازد و در سالی که همچنان تورم در کشور برقرار بود و در برهه‌های مختلف انتظارات تورمی اقتصاد کشور را در معرض تهدید قرار داد، بازار سهام نتوانست بازدهی متناسب با ریسک تحمیل‌شده را برای سهامداران به‌ارمغان آورد. به کرات در گزارش‌های قبلی «دنیای‌اقتصاد» به تشریح کامل دلایل این موضوع پرداخته‌شد و در پرونده‌ای جداگانه در گزارش روز ۲۳ اسفند «دنیای‌اقتصاد» تحت‌عنوان ۴ ریسک بورس تهران، دلایل این موضوع بررسی شد. در گزارش حاضر به این موضوع پرداخته خواهد شد که آیا بازار سهام در سال‌آتی این جاماندگی خود نسبت به بازارهای موازی را جبران خواهد کرد یا نه؟ چه عواملی می‌توانند محرک بورس در مسیر صعودی در سال‌آتی باشند؟
  • رشد ادامه‌دار بورس هند

    دنیای اقتصاد-محدثه علی‏زاده: پس از ابراز نگرانی سازمان بورس هند درخصوص وجود حباب در بورس این کشور، سهام‌‌ خرد این بازار با ریزش مواجه شدند. این اصلاح موجب فراهم شدن فرصت برای خرید سهام‌ شرکت‌های ارزشی شده و سرمایه‌گذاران را مجدد مجذوب بازار سرمایه هند کرده است. شباهت عملکرد اقتصاد کل و بورس هند در سال‌های اخیر با دهه ۲۰۰۰ نشان از امیدهای بیشتر برای ادامه روند روبه‌رشد سهام خرد این بازار دارد. نزول ارزش سهام‌ کوچک بورس هند طی یک ماه گذشته در دید بسیاری از سرمایه‌گذاران به عنوان موقعیت خرید فرض شده است. از آنجا که شرکت‌های کوچک‌تر ذی‌نفعان اصلی رشد اقتصادی ۸درصدی هند تلقی می‌شوند، سهام‌ آنها پس از نزول از ۲۷ام فوریه که موجب افت ۱۰درصدی شاخص Nifty smallcap ۲۵۰ (شاخص سهام‌ خرد بورس هند) شد، مجددا به مدار صعود بازگشته‌اند.
  • مزایای توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیر‌مستقیم

    سیدعلی هاشمی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بهترین ابزار برای سرمایه‌گذاری اشخاصی که دانش مالی و زمان کافی برای تحلیل و فعالیت در این بازار را ندارند، استفاده از ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است تا منابع سرمایه‌گذاران توسط متخصصان و حرفه‌‌‌‌ای‌‌‌‌های بازار، مدیریت شود. او ضمن تاکید بر مزایای توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم بیان کرد: یکی از مهم‌ترین راهکارها برای حرفه‌‌‌‌ای‌‌‌‌تر‌شدن بازار سرمایه، توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است.
  • پایان مبهم بورس

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: شنبه به‌عنوان آخرین روز معاملاتی که فروشندگان می‌توانستند با فروش سهام خود به نقدینگی در سال‌۱۴۰۲ دست‌یابند با افزایش فشار فروش همراه بود. ۱۶۱‌میلیارد‌تومان نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد و ارزش معاملات نیز در سطوح حداقلی ماند و با حدود ۱۷‌درصد کاهش نسبت به چهارشنبه هفته گذشته در سطوح ۳هزار و ۶۲۸‌میلیارد‌تومان ایستاد. درحالی‌که انتظار بازار برای تکمیل اخبار مثبتی که در هفته‌های گذشته از بانکی‌ها و خودرویی‌ها آمده بود بی‌نتیجه ماند یک خبر منفی به بازار مخابره شد که به اعتقاد تحلیلگران می‌تواند اثر منفی خود را در همین روزهای باقی‌مانده بر بازار بگذارد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر