شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

هفته رکورد‌زنی شاخص کل؟

دنیای اقتصاد: با رشد ۱.۲۹ درصدی نماگر اصلی بورس تهران، شاخص کل تا یک قدمی کانال ۲.۸ میلیون واحدی پیشروی کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که امروز چهارمین عرضه اولیه نیز انجام شد.

ورود پول سرعت گرفت؛

دنیای اقتصاد: صعود بورس تهران چهارمین روز متوالی را سپری کرد و معاملات این بازار در حالی به پایان رسید که همه شاخص‌های سهامی مثبت شدند؛ این در حالی است که روز گذشته به غیر از شاخص کل، سایر نماگرها با کاهش ارتفاع را ثبت کردند.

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    پول در زمین بورس

    دنیای اقتصاد: هر روز در «تریبون بورس»، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.
  • هفته رکورد‌زنی شاخص کل؟

    بورس در مرز حساس

    دنیای اقتصاد: با رشد ۱.۲۹ درصدی نماگر اصلی بورس تهران، شاخص کل تا یک قدمی کانال ۲.۸ میلیون واحدی پیشروی کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که امروز چهارمین عرضه اولیه نیز انجام شد.
  • وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه بررسی شد؛

    موج مکزیکی در راه طلا

    دنیای اقتصاد: معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه با صعود همه‌ جانبه اکثر صندوق‌­های سرمایه­‌گذاری همراه بود؛ به نحوی که ورود دلار به کانال ۷۸ هزار تومان، سبب شد تا صندوق­‌های طلا با استقبال حقیقی‌­ها مواجه شوند؛ ضمن اینکه با تداوم روند صعودی شاخص کل، صندوق­‌های اهرمی و بخشی نیز به حرکت خود در مسیر صعودی ادامه دادند.
  • رشد تقاضا پیش از آغاز تعطیلات با هدف ذخیره‌سازی؛

    بازگشت فلزات در لحظه پایانی

    دنیای اقتصاد: رشد تقاضای مصرفی برای کامودیتی‌ها به منظور ذخیره‌سازی پیش از آغاز سال نوی میلادی، باعث شد تا فلزات در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ وارد مدار صعود قیمت شوند.
  • ورود پول سرعت گرفت؛

    بورس در راه قله جدید؟

    دنیای اقتصاد: صعود بورس تهران چهارمین روز متوالی را سپری کرد و معاملات این بازار در حالی به پایان رسید که همه شاخص‌های سهامی مثبت شدند؛ این در حالی است که روز گذشته به غیر از شاخص کل، سایر نماگرها با کاهش ارتفاع را ثبت کردند.
  • موج تقاضای نمادهای خودرویی در نیمه اول معاملات، منجی بازار سرمایه شد؛ عطش خریداران در تالار شیشه‌ای

    دنیای اقتصاد: با وجود افزایش عرضه در انتهای معاملات روز گذشته، بورس تهران از ابتدای روز جاری بر مدار مثبت کار خود را آغاز کرد.
  • دوراهی سخت سهامداران؛

    آیا ترمز بورس کشیده می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: روند داد و ستدهای بازار سهام در روز یکشنبه،سناریوی استراحت بورس پس از صعود مستمر شاخص کل را به تصویر می‌کشد و از این رو، نباید انتظار داشت در روز آینده رشد قدرتمند دماسنج اصلی بورس تداوم یابد.
  • اختلاف ۱۲‌واحد درصدی بازدهی میان دو نماگر اصلی بازار سهام در ۲ ماه گذشته

    سبقت بزرگان در رالی بورس

    معاملات بورس تهران در روز گذشته با واگرایی نماگرهای سهامی پیگیری شد. در رالی صعودی کنونی بازار، شاخص کل رشد ۴۰درصدی و شاخص هموزن رشد ۲۸درصدی را تجربه کرد. شکاف ۱۲واحد درصدی میان این دو نماگر، گویای این است که رشد پایدار بازار سهام نیازمند رشد همگون همه نمادهاست.
  • کارشناسان چالش‌های جدید بازار سرمایه را بررسی کردند؛

    موتور رشد بازار روشن می‌ماند؟

    بازار سرمایه در هفته‌های گذشته در تقاطع تغییرات ساختاری و اخبار مثبت قرار گرفته است؛ حذف دلار نیما و رونق‌بخشی به معاملات توافقی از یک سو، و اخبار و گمانه‌زنی‌ها از نوسانات نرخ بهره و سیاست‌های مالی دولت از سوی دیگر، جو مثبتی در بازار ایجاد کرده است.
  • تحلیل لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور

    لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که در سال ۱۳۹۸ پیشنهاد شده است، یکی از مهم ‌ترین تلاش‌ها برای ایجاد تحول در ساختار پولی و اقتصادی ایران به شمار می‌رود. این لایحه که به دنبال تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر از واحد پول است، اهداف متعددی را دنبال می‌کند که شامل بهبود عملکرد نظام پولی، کاهش آثار روانی تورم و تسهیل در انجام مبادلات مالی است. این تغییرات در حالی پیشنهاد شده‌اند که اقتصاد ایران با چالش‌های جدی مانند تورم مزمن، کاهش ارزش پول ملی و افزایش نقدینگی دست‌‌وپنجه نرم می‌کند. بررسی دقیق این لایحه از منظر اجرایی، اجتماعی و اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد.
  • پرش دوم بورس

    نماگر بازار سهام روزهای سبز خود را دیروز با جهشی ۲۴هزار واحدی ادامه داد و توانست به پرواز در کانال دومیلیون و ۷۰۰هزار واحد در هفته جاری ادامه دهد. بنابراین شاخص بورس تهران با ورود به کانال دو‌میلیون و ۷۶۳هزار واحدی، رکورد جدیدی را در تاریخ خود به ثبت رساند. افزایش قیمت سهام بزرگ‌ترهای بورس که طبیعتا اثر بیشتری بر شاخص کل دارند، نوعی سوءتفاهم را میان برخی سهامداران مبنی‌بر شاخص‌سازی ایجاد کرده است که احتمالا ریشه در بی‌توجهی به عوامل بنیادین و ساختار بازار دارد.
  • خبر خوش برای کشاورزان، تولید‌کنندگان و صادرکنندگان

    سیاست‌های رانتی؛ عامل مهم تورم

    احمد انارکی محمدی؛ رئیس کمیته بازار سرمایه، تامین مالی و بیمه کمیسیون اقتصاد مجلس شورای‌اسلامی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: پس از سال‌ها تلاش درخصوص توجیه صادرات با ایجاد بازار ارز توافقی، از این پس صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را در بازار توافقی عرضه کنند و به‌جای انتقال رانت‌های کلان توسط رانت‌خواران؛ از این به بعد تولیدکنندگان، کشاورزان و صادرکنندگان می‌توانند تا حدودی هزینه‌های خود را پوشش دهند.
  • بورس در مسیر رسیدن به تعادل

    بازار سرمایه در ماه‌های اخیر با تغییرات قابل‌توجهی همراه بوده و شاخص‌کل بورس با رکوردهای تازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای مواجه شده‌است. این تغییرات که بیشتر در سهام شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز و شرکت‌های بزرگ نمود پیدا کرده، باعث‌شده تا شاخص‌کل از دو‌میلیون و ۷۶۰‌هزار واحد عبور کند و شاخص هموزن نیز به مرز ۸۴۰‌هزار واحد برسد، با این‌حال این رشد سریع، فرصت بررسی عواملی که تعادل را به بازار بازمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرداند، فراهم کرده‌است.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • تداوم ترافیک در سامانه کدال؛

    سه شرکت بورسی مجوز افزایش نرخ دریافت کردند

    دنیای اقتصاد: شرکت کاشی و سرامیک حافظ از دریافت مجوز افزایش نرخ محصولات خود خبر داد. این شرکت اعلام کرد که محصولات کف و دیوار شرکت از ۳دی ماه به‌میزان ۲۰درصد مجوز افزایش نرخ دریافت کرده‌اند.
  • سهامداران در صف فروش ایستادند؛

    شرط حفظ رونق بورس

    دنیای اقتصاد آنلاین: شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان داد و ستدهای امروز با رشد ۰.۹۱ درصدی از نیمه کانال ۲.۷ میلیون واحدی گذشت. همچنین در این روز ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم نیز نسبت به روز گذشته ۴۹ درصد افزایش یافت و در محدوده ۹۴۲۲ میلیارد تومان قرار گرفت.
  • عملکرد صندوق‌های بازار سرمایه بررسی شد؛

    ورود محتاط پول به طلایی‌ها

    دنیای اقتصاد: در معاملات روز یکشنبه، بازار سرمایه تمام صندوق‌­های طلا با افت قیمت همراه شدند و صندوق‌های اهرمی نیز رشد قیمت را ثبت کردند. در معاملات صندوق­‌های بخشی نیز همچنان صندوق­‌های بخشی پتروشیمی و خودرویی مورد استقبال اهالی بازار قرار گرفتند.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    بازار پرنوسان با ادامه صعود شاخص کل

    دنیای اقتصاد: دومین روز دی شاخص کل با رشد ۰.۹۱ درصدی به ۲ میلیون و ۷۶۳ هزار واحد رسید، در حالی که شاخص هم‌وزن کاهش ۰.۲۴ درصدی را ثبت کرد.
  • پیشنگر بازار سهام نشان می‌دهد؛

    رشد ۱درصدی ارزش معاملات؛ بازار به طور منطقی خرید می‌کند

    دنیای اقتصاد: در دومین روز معاملاتی هفته، ارزش کل معاملات بازار آپشن از ۵۱۷ میلیارد تومان روز گذشته به ۵۲۳ میلیارد تومان رسید و رشد ۱.۱۶ درصدی داشت.
  • واگرایی شاخص‌های سهامی ادامه دارد؛

    صعود بورس به ارتفاعات بالاتر

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در روز یکشنبه پرنوسان ظاهر شد. شکاف میان نمادهای بزرگ و کوچک بیش از پیش مشهود بود. به این صورت که عرضه‌ها در نمادهای پرتراکنش شدت گرفت و در مجموع، ۵۴ درصد از نمادها با کاهش قیمت بسته شدند.
  • عرضه در نیمه اول معاملات بورس تهران افزایش یافت؛ غلبه بزرگترها بر کوچکترهای بورسی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در دومین روز از هفته آغازین زمستان با فشار فروش کار خود را آغاز کرد.
  • جهت‌یابی بورس تهران؛

    خوش‌بینی سهامداران به تداوم صعود

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در دومین روز دی‌ماه وارد چه مسیری خواهد شد؟جریان معاملات روز شنبه نشان می‌دهد؛ بازار سهام می‌تواند به سمت متعادل شدن حرکت کند.حتی ممکن است لیدری بازار تغییر کند.
  • ۷۰ کارشناس بازار سرمایه در نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» پتانسیل رشد «شاخص» را بررسی کردند

    سناریوهای بورس تهران

    شاخص کل بورس در اولین روز زمستان با رشد بیش از ۲درصد به سطح ۲میلیون و ۷۴۰هزار واحد رسید. روند صعودی دوماهه و رکوردشکنی‌های پی‌درپی شاخص این سوال را مطرح می‌کند که آیا بازار سهام به‌طور بنیادی پتانسیل سقف‌شکنی‌های بعدی را دارد؟ به این ترتیب ۷۰کارشناس بازار سرمایه به ۴سوال درباره آینده بورس تهران پاسخ دادند. برآیند این پاسخ‌ها نشان می‌دهد ۸۷درصد کارشناسان معتقدند که در سه‌ماه انتهایی سال جاری، بورس روند صعودی خواهد داشت. همچنین با اینکه در آذرماه میانگین ارزش معاملات روزانه بازار سهام بیش از ۱۱هزار میلیارد تومان رقم خورد، اما ۸۱درصد از کارشناسان معتقدند اقبال گسترده به بورس بازنگشته است. البته بسیاری از کارشناسان این اقبال را مانند آنچه در سال۹۹ رخ داد، چندان به نفع بورس نمی‌دانند. از سوی دیگر عواملی چون جاماندگی بازار سهام به نسبت بازارهای رقیب، افزایش نرخ دلار موثر در صنایع و تقویت قیمت کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی به واسطه تحولات، مهم‌ترین عوامل موثر بر آینده بورس است.
  • بازدهی شاخص‌کل از کف دوم آبان به ۳۹‌درصد رسید‌

    تداوم رالی صعودی بورس

    بورس تهران یک روز معاملاتی باشکوه دیگر را پشت‌سر گذاشت و شاخص‌کل با قدرت، یک کانال جدید دیگر را فتح کرد. قفل‌بودن سهام شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز بازار در صف خرید، موجبات رشد ۲.۱۸‌درصدی نماگر اصلی بازار سهام را فراهم کرد و شاخص‌کل را تا سقف ۲‌میلیون و ۷۳۸‌هزار‌واحدی رشد داد. بورس، بازار برتر دو ماه اخیر بوده‌است و در این دو ماه توانسته گوی سبقت را از دیگر بازارهای موازی برباید. در معاملات روز گذشته، ۲‌هزار و ۱۱‌میلیارد‌تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات سهام، حق‌‌‌‌‌‌‌‌‌تقدم و صندوق‌های سهامی شد.
  • چرا نمادهای شاخص‏‏‌ساز در صدر تقاضای معامله‏‏‌گران قرار دارند؟

    حرکت بورس در دو جبهه

    نماگر بازار سهام روزهای سبز خود را در نخستین روز زمستان با جهش ۲.۱۸درصدی شاخص کل ادامه داد و توانست با قدرت وارد ابرکانال ۲میلیون و ۷۰۰‌هزار واحدی شود تا رکورد جدیدی را در تاریخ خود به ثبت برساند. افزایش اقبال سهامداران به سمت بزرگ‌ترهای بورس که طبیعتا اثر بیشتری بر شاخص کل دارند، علاوه بر اینکه یک پرسش مهم را مطرح می‌کند، نوعی سوءتفاهم را میان برخی سهامداران مبنی‌‌‌بر تبعیض روند دو نماگر اصلی بازار ایجاد کرده است.
  • بورس در موج اخبار؛

    واقعیت یا هیجان؟

    بازار سرمایه همیشه تحت‌تاثیر اخبار و شایعات بوده و این موضوع در شرایط فعلی که بورس روندی صعودی را تجربه می‌کند، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده‌است. در ماه‌های اخیر، جریان اخبار مثبت و امیدبخش به یکی از عوامل اصلی رونق بازار تبدیل شده‌است. این اخبار در کنار شایعاتی که به آنها دامن می‌زند، بر رفتار سرمایه‌گذاران و نوسانات بازار تاثیر عمیقی داشته‌است.
  • عرضه‌های اولیه زیر ذره‌‌‌‌‌‌بین کارشناسان

    دنیای‌اقتصاد- محمد نعمت‌زاده: بازار سرمایه در اولین روز معاملاتی زمستان، بیش از ۵۸‌هزار واحد در شاخص‌کل و ۱۴‌هزار واحد در شاخص‌کل هموزن رشد را به‌ثبت رساند و به ترتیب ۲.۱۸ و ۱.۷۸‌درصد نسبت به‌روز گذشته صعود داشت. رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار در اولین روز هفته از ۱۳ هفته داغ برای بازار و عرضه‌شدن شرکت‌ها در بازار سرمایه خبر داد. به‌زعم کارشناسان، بسته به نحوه مدیریت و اندازه ارزش شرکت‌ها بازار سرمایه از عرضه‌اولیه‌ها تاثیر خواهد پذیرفت.
  • بررسی اثرات حذف چهار صفر از پول ملی

    حذف چهار صفر از پول ملی به معنای تغییر واحد پول بوده و به‌عنوان یک اصلاح پولی شناخته می‌شود. این اقدام می‌تواند بر اقتصاد و همچنین بازار سرمایه اثرات قابل‌توجهی بگذارد که در ادامه به آن می‌پردازیم: