شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

«دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

دنیای اقتصاد: امروز ۱ دی ۱۴۰۳ با جهش ۵۸ هزار واحدی شاخص همراه بود و بازدهی بازار از ابتدای سال به ۲۵ درصد رسید. هر روز تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را در پادکست تریبون بورس بشنوید.

ورود پول به بازار سرمایه سرعت گرفت؛

دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران در نخستین روز زمستان توانست با رشد بیش از ۵۸ هزار واحد در محدوده ۲.۷۳ میلیون واحدی قرار بگیرد. همچنین امروز پس از سه روز متوالی خروج پول، جریان نقدینگی به سمت بازار مثبت شد و سهامداران خرد بیش از یک همت پول وارد بازار کردند.

    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • دو واحد پتروشیمی اثرات ابطال نرخ شورای رقابت را اعلام کردند

    آماده‌باش پتروشیمی‌ها

    دنیای اقتصاد: با اهمیت‌ترین افشای روز جاری سامانه کدال، مربوط به افشای شرکت پتروشیمی نوری مبنی بر اثرات نرخ خدمات جانبی بر عملکرد این شرکت بود. اخیرا که مباحث مرتبط با یوتیلیتی‌ها و واحدهای پتروشیمی بر سر نرخ بالا گرفته است؛ عمده شرکت‌های این صنعت بسته شدند.
  • خروج پول از صندوق‌­های طلا پس از ۱۸ روز معاملاتی؛

    پشت پرده تغییر بازی معامله‌گران

    دنیای اقتصاد: در معاملات روز شنبه بازار سرمایه، روند معکوسی میان صندوق‌­های طلا و صندوق­‌های اهرمی و بخشی شکل گرفت. با توجه به افت قیمت دلار در بازار آزاد صندوق‌­های طلا با افت قیمت همراه شدند؛ اما صندوق‌­های اهرمی و بخشی در روز درخشان تالار شیشه‌­ای با رشد قیمتی مواجه شدند.
  • ورود پول به بازار سرمایه سرعت گرفت؛

    پیشروی سهامداران خرد

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس تهران در نخستین روز زمستان توانست با رشد بیش از ۵۸ هزار واحد در محدوده ۲.۷۳ میلیون واحدی قرار بگیرد. همچنین امروز پس از سه روز متوالی خروج پول، جریان نقدینگی به سمت بازار مثبت شد و سهامداران خرد بیش از یک همت پول وارد بازار کردند.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    بورس در اوج زمستان؛ شاخص کل به ۲.۷ میلیون واحد رسید

    دنیای اقتصاد: امروز ۱ دی ۱۴۰۳ با جهش ۵۸ هزار واحدی شاخص همراه بود و بازدهی بازار از ابتدای سال به ۲۵ درصد رسید. هر روز تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را در پادکست تریبون بورس بشنوید.
  • سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد؛

    واریز ۳۳ همت سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام سپرده‌گذاری مرکزی در پاییز امسال از طریق اطلاعات سامانه سجام بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار واریز شد.
  • شاخص کل وارد کانال ۲.۷ میلیون واحد شد؛

    روزهای رکوردشکنی بورس تهران

    دنیای اقتصاد: بورس تهران نخستین روز زمستان را با رشد چشمگیر ۵۸ هزار واحد ( معادل ۲.۱۸ درصد) آغاز کرد و در کمال ناباوری وارد کانال دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد شد تا به این ترتیب، بازدهی بازار سرمایه از ابتدای سال تاکنون به حدود ۲۵ درصد برسد.
  • بورس تهران در اولین روز زمستان سبزپوش شد؛

    فتح کانال ۲.۷ میلیون واحدی شاخص کل

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در اولین روز از فصل زمستان یکپارچه سبزپوش شد. دماسنج اصلی بورس تهران در کمتر از ۱۰دقیقه توانست رشد ۱درصدی را به ثبت برساند و به بالای سطح ۲میلیون و ۷۰۰هزار واحد صعود کند؛ این در حالی است که شاخص کل در روز معاملاتی چهارشنبه از سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد نتوانسته بود، عبور کند.
  • رییس سازمان بورس اعلام کرد؛

    ۱۳ هفته گرم در زمستان؛ هر هفته یک IPO

    دنیای اقتصاد: رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه ۱۳ هفته گرم زمستانی پیش روی بورس تهران قرار دارد، گفت: عرضه‌های اولیه در زمستان رونق می‌گیرد.
  • عملکرد بازارها تا پایان پاییز سنجش شد؛

    صدرنشینی بورس تهران

    بورس تهران برای دومین‏‏‌ ماه متوالی در آذرماه صدرنشین بازارها شد. شاخص کل بورس با رشد ۱۹درصدی در نهمین ماه سال موفق شد تا بازدهی بیش از سایر بازارها را به ارمغان آورد. شاخص هم‌وزن نیز ۱۵درصد بهبود یافت. البته در پاییز و همچنین در بازه زمانی ۹ ماه نخست سال جاری بیشترین بازدهی به طلای ۱۸ عیار رسیده است. به نظر می‌رسد که دومینوی نااطمینانی‌ها در سال جاری باعث شده که طلا بیشترین عایدی را به خریداران برساند، هر چند با توجه به مسیر پرشتاب بورس، احتمالا تا پایان سال رالی بازار سهام و طلا جذاب خواهد بود.
  • محرک‌های رشد بازار در سه‌ماهه پایانی سال کدام‌اند؟

    بورس در انتظار زمستان بهاری

    بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت، صحنه تاثیرگذاری رویدادهای مهم اقتصادی و سیاسی بود که هر یک نقشی کلیدی در جهت‌دهی به رفتار معامله‌گران ایفا کردند. حذف دلار نیما و جایگزینی آن با دلار توافقی، تحولی بنیادین در نظام ارزی کشور به شمار می‌رود که توانست در روزهای ابتدایی هفته موجی از هیجان را در معاملات ایجاد کند.
  • ورود آهسته نشاط به معاملات دی‌ماه

    شاخص کل بورس تهران که معاملات ماه گذشته را با قدرت‌نمایی معامله‌گران در سمت خرید سهام به پایان برد، برای نخستین بار موفق به عبور از سطح دو‌میلیون و ۶۰۰هزار واحدی شد. اگرچه در روزهای گذشته و در ادامه دادوستدها با شناسایی سود از سوی معامله‌گران پس از رشد‌های اخیر قیمت سهام، تا حدودی شاهد افزایش عرضه در بازار بودیم، موضوعی که البته پیش از این نیز انتظار می‌رفت، اما بازار سهام نشان داد در صورتی که از طرف متغیرهای اثرگذار ریسک جدیدی بازار را تهدید نکند، روند صعودی یکی از سناریوهای محتمل خواهد بود. اما پرسشی که اکنون مطرح می‌شود این است که با توجه به بازدهی حدود ۱۹درصدی شاخص کل در آذرماه، بازار مذکور زمستان را با چه استراتژی‌ای پشت سر خواهد گذاشت؟
  • فشارهای فصلی بر تقاضای ارز؛

    دلار آزاد به کجا چنین شتابان

    نوسانات ارزی به‌خصوص در بازار ایران همواره یکی از چالش‌های اقتصادی کشور بوده است. در این میان، افزایش نرخ دلار در ماه‌های پایانی سال میلادی هرساله در ایران تکرار می‌شود. این موضوع پیامدهای اقتصادی در بازارهای داخلی دارد و اثرات روانی و اجتماعی نیز به همراه دارد. در ادامه به تحلیل این پدیده و ریشه‌های آن خواهیم پرداخت.
  • پایان پاییز پرخاطره برای بورس

    از سقوط تا رکوردشکنی

    عاطفه چوپان: پاییز امسال، بورس دو روی متفاوت داشت: روزهای زیان‌بار مهرماه و جهش‌‌‌‌‌‌‌‌های چشمگیر آبان و آذر. سیاست‌های حمایتی وزیر اقتصاد، اصلاح نرخ ارز و تغییرات مدیریتی در سازمان بورس، جانی تازه به بازار بخشید و شاخص‌کل را به سقف تاریخی خود رساند. حالا، در سایه امید به ادامه حمایت‌ها و کاهش ریسک‌های سیاسی، بورس به استقبال زمستان می‌رود. آیا این روند مثبت ادامه خواهدداشت؟
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • رونق شاخص‌های سهامی تمدید می‌شود؟

    شرط پرواز بورس

    دنیای اقتصاد: با توجه به این که نرخ ارز همواره به عنوان «سوپاپ اطمینان» رشد بازار سرمایه عمل کرده است؛ این مهم می‌تواند شرایط را برای تداوم رونق بورس فراهم کند.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پاسخ می‌دهد؛

    کدام شرکت‌ها در پرداخت سود سهام عدالت تاخیر کردند؟

    دنیای اقتصاد: معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص این که کدام شرکت ها تاخیر در سود سهام عدالت داشتند گفت: گروه مپنا، پتروشیمی های بندرعباس و خلیج فارس برای تامین وجه سهام عدالت تاخیر داشتند که از هر سه مجموعه تشکر میکنم . با تامین وجهی که انجام شد، توانستیم مرحله سوم سود سهام عدالت سال مالی ۱۴۰۱ رابه جامعه ۵۰ میلیونی سهام عدالت پرداخت کنیم.
  • مس در کف قیمت ۱۰۰ روزه؛

    میلگرد چینی در کف یک ماهه

    دنیای اقتصاد: کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره ایالات متحده آمریکا برای ماه دسامبر و وعده افزایش ۴ درصدی کسری بودجه چینی‌ها نتوانست فلزات را به مسیر رشد قیمت بازگرداند؛ به نظر می‌رسد فدرال‌رزرو برای سال ۲۰۲۵ کمتر از برآوردها به سراغ سیاست کاهش نرخ بهره برود؛ در عین حال فعالان بازارهای کالایی سیاست‌های فعلی دولت پکن در حمایت از تقاضا را ناکافی دانسته و مجموع این موارد باعث شده تا فلزات در سراشیبی افت قیمت نوسان کنند.
  • رکورد ارزش معاملات ۱۹‌ماهه در معاملات هفته گذشته شکسته شد؛

    رالی ۶ هفته‌ای بورس

    معاملات بورس تهران در هفته گذشته با رشد نماگرهای سهامی پیگیری شد. شاخص‌کل بورس برای ششمین هفته متوالی با رشد همراه شد. شاخص‌کل با رشد ۵.۶۳‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۶۸۰‌هزار ‌واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۱.۴۲‌درصد بر ارتفاع خود افزود؛ شاخص فرابورس نیز با افزایش ۲.۲۱‌درصدی همراه شد.
  • عواقب فراموشی تحلیل بنیادین در بازارهای مالی بررسی شد؛

    بازارها در نقطه عطف آسیب‌پذیری

    زمانی که یک دارایی در بازار سهام فهرست می‌شود، انتظار می‌رود بدون هیچ تخفیفی معامله شود. قیمت سهم‌ها به صورت لحظه‌ای بر روی تابلوی تالارها ظاهر می‌شود، ولی این قیمت‌ها تنها در صورتی حقیقی و معتبر هستند که امکان معامله در آن سطح فراهم باشد. این درحالی است که در بسیاری از مواقع، به دلیل ضعف نقدشوندگی، امکان معامله در آن قیمت وجود ندارد. امروزه، بحران نقدشوندگی بیشتر از هر زمان دیگری بازارهای مالی سراسر دنیا را تحت‌تاثیر قرار داده است.
  • چالش‏‏‌های مدیریتی و نقض حقوق سهامداران در شرکت‌های سهامی عام بررسی شد

    تحلیل علمی و حقوقی با نگاهی به شرکت‌های بورسی

    شرکت‌های سهامی‌عام به دلیل تنوع گسترده سهامداران و تاثیرگذاری مستقیم بر بازارهای مالی، نیازمند رعایت اصول حاکمیت شرکتی در جهت ارتقای شفافیت، پاسخگویی و مدیریت حرفه‌‌‌ای هستند. با این حال، در برخی موارد، مدیران این شرکت‌ها از ساختار سهامداری به گونه‌‌‌ای بهره‌‌‌برداری می‌کنند که حقوق سهامداران خرد و اصول قانونی نقض می‌شود. این مقاله به بررسی مواردی که مدیران، با استفاده از شرکت‌های تابعه و ایجاد چرخه‌‌‌های مدیریتی بسته، حقوق سهامداران را تضییع می‌کنند می‌‌‌پردازد و پیامدهای اقتصادی، حقوقی و اجتماعی این رفتارها را تحلیل می‌کند.
  • نقشه‏‏‏‏‏‌خوانی شاخص‌کل

    بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت، ارزش معاملات چشمگیر وخوبی را به‌ثبت رساند. در ابتدای هفته شاخص‌کل با حمایت نهاد پولی و تلاش‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی جهت تغییر کاربری نظام ارزش از سامانه نیما به بازار ارز توافقی رکوردشکنی کرد و توانست سقف تاریخی خود را بشکند.
  • تلاطم یا نوسان؛ مساله این است

    در این یادداشت قصد دارم درباره دو مفهوم کلیدی در بازارهای مالی، یعنی نوسان (Volatility) و تلاطم قیمتی (Price Fluctuation) صحبت کنم. این دو واژه هرچند به‌ظاهر مشابه به نظر می‌‌‌رسند، اما معانی و کاربردهای متفاوتی دارند.نوسان به تغییرات قیمتی یک سهم یا دارایی در بازه زمانی مشخص اشاره دارد که می‌‌‌تواند مثبت یا منفی باشد. این مفهوم به عنوان یک معیار مهم برای سنجش ریسک سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود و از ابزارهایی مانند انحراف معیار برای اندازه‌‌‌گیری آن استفاده می‌کنند. نوسان را می‌‌‌توان برای گذشته یا حتی پیش‌بینی نوسانات مورد انتظار آینده محاسبه کرد که این موضوع از طریق مدل‌‌‌های پیچیده آماری و ریاضی انجام می‌شود.از سوی دیگر، تلاطم قیمتی بیشتر به تغییرات ناگهانی و کوتاه‌‌‌مدت اشاره دارد.
  • «دنیای‌اقتصاد» بازارها را بررسی می‌کند؛

    پایان پاییز در محدوده سبز

    شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز چهارشنبه را با صعود ۰.۲۴درصدی به پایان رساند. ایستادن شاخص کل در محدوده ۲میلیون و ۶۸۰‌هزار واحدی در حالی رخ داد که شاخص کل هم‌وزن با افت ۰.۷۶درصدی برخلاف روند شاخص کل گام برداشت و با ۳روز متوالی منفی، هفته را به پایان رساند. شاخص کل هم‌وزن با ۶‌هزار و ۳۲۷ واحد نزول به ۸۲۷‌هزار و ۲۷۱واحد رسید، که می‌توان آن را نشانه‌‌‌ای از افت وضعیت در صنایع کوچک بازار دانست. همچنین، شاخص کل فرابورس نیز با نزول ۰.۲۱درصدی همراه شد و به ۲۵‌هزار و ۶۶۴واحدی رسید.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • در مطبوعات خارجی بررسی شد

    تأثیر مبهم تعرفه‌های آمریکا بر تورم یورو/ گام دوم سیاستی در «پایتخت کریپتو»

    دنیای اقتصاد: در رسانه های خارجی، بانک مرکزی اروپا نسبت به اثر تعرفه های امریکایی بر تورم یورو هشدار داد. از سوی دیگر، وال استریت ژورنال در گزارشی عنوان کرد که گام بعدی در آمریکا باید تدوین سیاست‌هایی باشد که درک درستی از فناوری بلاک چین و کریپتو داشته و علاوه بر این از فعالان بازار بدون سرکوب، حمایت کند.