شماره روزنامه ۶۱۵۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۲۹۲۷ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۲۹۲۷

  • نسخه بازار برای فولاد بورسی

    دنیای اقتصاد - هاجر شادمانی: به‌رغم رشد عرضه شمش فولادی در معاملات دیروز رینگ صنعتی بورس‌کالا، حجم معاملات این محصول بیش از ۲۴‌درصد نسبت به ‌روز معاملاتی هفته گذشته (دوشنبه، ۲۱ آبان‌ماه)، کاهش یافت. بررسی‏‏‌های «دنیای‌اقتصاد» از «نبود نقدینگی برای خرید شمش از سوی کارخانه‏‏‌های تولیدکننده محصولات فولادی» از یک‌سو و همچنین «اختلاف قیمت محصولات فولادی عرضه‌شده در رینگ صنعتی با بهای همان محصولات در بازار آزاد»، به عنوان دو عامل مهم کاهش حجم معاملات روز گذشته شمش فولادی خبر می‌دهد.
  • سوخت خودرویی بورس تهران

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: تاخت و تاز قیمت‌ها و نماگرها در تالار شیشه‌ای همچنان ادامه‌دار است و شاخص‌های سهامی در مسیر صعودی گام برمی‌دارند. شاخص‌کل در معاملات روز گذشته بورس تهران با رشد ۱.۹۷‌درصدی همراه شد و به سطح ۲‌میلیون و ۲۵۵‌هزار‌واحدی رسید. با ایستادن در محدوده مذکور، شاخص‌کل به بیشترین مقدار خود از شانزدهم اردیبهشت امسال رسیده‌است. سقف شاخص‌کل در سال‌جاری، محدوده ۲‌میلیون و ۳۱۶‌هزار‌واحدی است که شاخص می‌تواند در روزهای آتی، قله سال‌جاری خود را مرتفع‌تر سازد، همچنین سقف تاریخی شاخص‌کل نیز محدوده ۲‌میلیون و ۵۳۵‌هزار‌واحدی است که در اردیبهشت سال‌گذشته ثبت شده‌است و اکنون شاخص‌کل، فاصله ۱۱‌درصدی با محدوده مذکور دارد.
  • بورس به کمک تامین مالی بیاید

    دنیای اقتصاد-عاطفه چوپان: در نشست مشترک رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و روسا و اعضای هیات‌رئیسه کمیسیون‏‏‌های ۲۰گانه اتاق ایران، چالش‏‏‌های موجود در بخش خصوصی، تولید، سرمایه‌گذاری و بازارهای مالی مطرح و زمینه‏‏‌های همکاری بیشتر بین اتاق ایران و سازمان بورس به منظور حل این چالش‏‏‌ها بررسی شد. در این جلسه رئیس اتاق بازرگانی ایران بر لزوم استقلال هر چه بیشتر سازمان بورس و همچنین جلب اعتماد از بین رفته به این سازمان تاکید و برای همکاری اعلام آمادگی کرد. رئیس سازمان بورس نیز خواستار حضور شخص ریاست اتاق ایران به‌عنوان نماینده اتاق در جلسات شوای عالی بورس شد.
  • دو راهکار رفع پیامدهای محدودیت دامنه نوسان

    ابراهیم التجائی/دانشیار اقتصاد، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
    سال‌‌‌‌های متمادی است که دادوستد سهام و واحد‌‌‌‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس اوراق‌بهادار تهران و فرابورس ایران و نیز اغلب معاملات در بورس‌کالای ایران تابع محدودیت‌های شدید تا نسبتا شدید دامنه‌نوسان روزانه در ترکیب با حجم مبنا است و هر از گاهی این محدودیت‌ها بیشتر یا کمتر می‌شود، به‌گونه‌ای که معمولا در شرایط تشدید تنش‌ها و ریسک‌های سیاسی که قیمت سهام تمایل به کاهش دارد، این محدودیت بیشتر و با فروکش‌کردن تنش‌ها، دامنه‌نوسان بازتر و به‌عبارتی محدودیت کمتر می‌شود. صرف‌نظر از وجود یا چند و چون حد نوسان قیمت سهام در بورس‌های سهام سایر کشورها که ممکن است به‌ویژه در اقتصادهای کمتر توسعه‌یافته با محدودیت‌هایی مواجه باشند، در این نوشتار قرار است تا برخی از پیامدهای محدودیت دامنه‌نوسان قیمت سهام در بورس و فرابورس ایران مورد بررسی اجمالی قرار گیرد و راهکارهایی اجمالی برای جایگزینی این اقدام ارائه شود.
  • چرا فرابورس از بورس عقب ماند؟

    دنیای‌اقتصاد- محمد نعمت‌زاده: بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته، روز دوشنبه، رشد بالا و قابل‌توجهی را به‌ثبت رساند. شاخص‌کل بورس یک رشد خیره‌‌‌‌‌کننده ۴۳‌هزار‌واحدی یعنی ۱.۹۷‌درصدی را نسبت به‌روز گذشته به‌ثبت رساند. همچنین شاخص هموزن ۱.۶۳‌درصد نسبت به‌روز گذشته و بیش از ۱۱‌هزار واحد رشد کرد. در فرابورس نیز شاخص‌کل با رشد بیش از ۳۴۰واحدی نسبت به‌روز گذشته ۱.۵۷‌درصد افزایش سطح را تجربه کرد.
  • بارش اخبار مثبت

    رویا جلالی/کارشناس بازار سرمایه
    بورس تهران معاملات روز یکشنبه را با افزایش تقاضا آغاز کرد، اما با گذر از دقایق ابتدایی و عرضه‌شدن صفوف خرید طیفی از نمادهای تاثیرگذار، جنگی تمام‌‌‌عیار در بازار شکل گرفت و ارزش معاملات رکورد زد. درواقع روز یکشنبه نخستین روزی بود که بعد از سیگنال‌‌‌های مثبت سیاسی و اقتصادی که بازار دریافت کرده بود، فرصت خرید ایجاد شد و در همین راستا بسیاری از معامله‌‌‌گران به‌واسطه باز ماندن از رشد اخیر، در مسیر خرید قرار گرفتند و از طرف دیگر طیفی از معامله‌‌‌گران کوتاه‌‌‌مدت، شناسایی سود را در دستور کار داشتند. اما برآیند مشاهدات بازار روز یکشنبه نشان‌دهنده این نکته است که بازار از ایستادگی خوبی برخوردار بود.
  • بورس در ایستگاه تعادل

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیــاری: روز یکشنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۰.۸۸ درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲ میلیون و ۲۱۱‌هزار واحدی ایستاد. رشد ۱۹‌هزار و ۳۶۱ واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هم‌وزن نیز با صعود ۰.۴۵ درصدی روبه‌رو و در سطح ۷۰۸‌هزار و ۲۴۵ واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۳۷‌درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۱‌هزار و ۸۶۲ واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • جدال عرضه و تقاضا در بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در روز گذشته با رشد نماگرهای سهامی همراه شد. تابلوی معاملات دیروز، به‌معنای واقعی کلمه نمایانگر جدال و کشمکش میان خریداران و فروشندگان بود و همین موضوع منجر به‌ثبت ارزش معاملات بالایی در بازار شد. در معاملات روز گذشته، ابتدا شاخص تا محدوده ۲‌میلیون و ۲۱۶‌هزار‌واحدی افزایش ارتفاع داشت و سپس افزایش عرضه در جریان معاملات منجر به عقب‌نشینی شاخص‌کل از سقف روزانه شد و نهایتا شاخص با رشد ۰.۸۸‌درصدی و در سطح ۲‌میلیون و ۲۱۱‌هزار‌واحدی به‌کار خود پایان داد. به‌این‌ترتیب رشد شاخص از ابتدای سال‌ بعد از مدت‌ها وارد محدوده مثبت شد. در جــــــریــــــان دادوستدهای روز گــذشـــته بورس تهران، شاخص هموزن نیز ۰.۴۵‌درصد بر ارتفاع خود افزود و به سطح ۷۰۸‌هزار و ۲۴۵‌واحدی رسید. در فرابورس نیز شاخص‌کل این بازار با رشد ۰.۳۷‌درصدی همراه شد.
  • فروکش هیجان انتخاباتی در وال‏‏‏‏‌استریت

    دنیای اقتصاد-محمدامین مکرمی: شاخص‌های بورسی وال‌‌‌‌‌استریت روز جمعه در محدود منفی قرارگرفتند و دو نماگر اصلی S&P ۵۰۰ و نزدک بزرگترین ریزش روزانه خود در دو هفته اخیر را تجربه کردند. این اتفاق به‌دنبال افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال کند‌شدن شتاب تعدیل نرخ بهره و همچنین واکنش سرمایه‌گذاران به برخی گزینه‌‌‌‌‌ها در کابینه رئیس‌‌‌‌‌جمهور جدید آمریکا؛ دونالد ترامپ رخ‌داد. بر اساس گزارش رویترز، جرمی‌پاول، رئیس فدرال‌رزرو روز پنج‌شنبه به تداوم رشد اقتصادی، بازار کار قدرتمند و بالاتر ماندن تورم از نرخ هدف ۲‌درصد به‌عنوان عواملی اشاره کرد: بانک‌مرکزی آمریکا را متقاعد می‌کنند تا در مورد سرعت و دامنه کاهش نرخ بهره با احتیاط بیشتر عمل کند. بعد از این‌سخنان، معامله‌گران بیشتری انتظار دارند که نرخ بهره در جلسه سیاستی دسامبر فدرال‌رزرو بدون تغییر باقی‌بماند. همچنین آنها انتظارات خود درباره روند کاهش نرخ بهره در سال‌۲۰۲۵ را تعدیل کردند.
  • بورس در مسیر احیا

    دنیای اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سرمایه ایران، پس از ماه‌ها افت و رکود فرسایشی، اخیرا نشانه‌هایی از بهبود را نشان ‌داده‌است، درحالی‌که رشد اخیر به دلیل کاهش ریسک‌های سیستماتیک و برخی اخبار مثبت در حوزه سیاست‌های اقتصادی و بین‌المللی رخ ‌داده‌است، بسیاری از تحلیلگران نسبت به پایداری این روند با احتیاط صحبت می‌کنند. علیرضا تاجبر، تحلیلگر بازار سرمایه، عوامل مختلفی از جمله کاهش نرخ بهره و رشد تدریجی نرخ دلار نیما را به‌عنوان محرک‌های اصلی بازار معرفی می‌کند و معتقد است؛ سیاست‌های پولی بانک‌مرکزی می‌تواند نقشی حیاتی در تقویت این مسیر ایفا کند.
  • جدال در بورس یکشنبه

    علی فراقی/کارشناس بازار سرمایه
    ارزش معاملات به صورت پله‌‌‌ای در حال رشد است و بازار سرمایه در دو هفته اخیر نسبت به ماه گذشته و حتی نسبت به یک سال گذشته که بحرانی بود، وضعیت بهتری دارد، به‌خصوص از زمانی که تنش‌‌‌های برون‌‌‌مرزی کمرنگ‌‌‌تر شده است. تداوم رشد بازار سرمایه منوط به ادامه یافتن رشد حجم و ارزش معاملات به صورت پلکانی است و ارزش معاملات باید به بالای ۱۰ همت برسد. اما اکنون ارزش معاملات بدون در نظر گرفتن صندوق‌ها و ابزارهای مالی، بالاتر از میانگین روزانه بوده اما به بالای ۱۰ همت نرسیده است. روز یکشنبه در بازار سرمایه جدالی وجود داشت اما این نبرد به‌‌‌گونه‌‌‌ای نبود که خریداران و متقاضیان از گود بورس خارج شوند و در یک وضعیت مساعد قرار داشتند و اگر خوش‌بینانه نگاه کنیم، بازار قصد یک نفسگیری داشته تا رشد خود را سریع‌‌‌تر طی کند و اگر سیاست‌‌‌های حمایتی کنونی تغییر کند، ممکن است مسیر بازار متفاوت باشد، اما عقب‌‌‌نشینی دولت از سیاست‌‌‌های پولی و مالی گذشته، می‌تواند تلاطم بازار را داغ کند.
  • ساز بورس با عدم‌قطعیت‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: حرکت بورس تهران سبب نمی‌شود از دو رنج مهم حاکم بر این بازار غفلت کرد. بازار سهام در روزهای اخیر و همزمان با رشد حدود ۱۰درصدی طی ۷روز معاملاتی همچنان از دو ناحیه رنج می‌‌‌برد. نخست اینکه برخی کارشناسان بیم این را دارند که خطر تنش فراگیر ایران و آمریکا پس از بازگشت ترامپ به دفتر بیضی‌شکل به طور قابل‌توجهی افزایش یابد که عمدتا به دلیل «مشاوران سیاست خارجی جنگ‌طلب طرفدار اسرائیل» است که به طور بالقوه در دولت او حاضر خواهند بود. این وضعیت متغیرهای اثرگذار بر روند بازار را متاثر می‌کند. از این‌رو می‌‌‌تواند از سرعت رشد بورس بکاهد.
  • رقابت سنگین صندوق‌ها در رالی بورس

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: همزمان با رشد شاخص کل بورس از اوایل آبان‌‌‌ماه و پس از انتخابات آمریکا، شاخص کل بورس با رشد ۸.۹۳درصدی و شاخص هموزن با رشد ۵.۵۱درصدی، همراه بوده است. این درحالی است که رقابت در میان صندوق‌های سهامی بسیار بالاست. در میان صندوق‌های سهامی، دارایکم با بازدهی ۱۷.۲۹درصدی در صدر بازدهی‌‌‌های صندوق‌ها از کف اول آبان امسال قرار دارد. در این بازه، صندوق پالایش با رشد ۱۶.۴۳درصدی، در رتبه دوم است. همچنین، در میان اهرمی‌‌‌ها صندوق موج با بازدهی بیش از ۳۰درصدی در این مدت، گوی سبقت را از رقبای خود گرفته است. صندوق‌های بخشی نیز عملکرد قابل قبولی دارند. از صندوق‌های فلزات اساسی، متال با بازدهی ۱۱درصدی در صدر است. همچنین صندوق پتروآبان بازدهی بیش از شاخص صنعت پتروشیمی را ثبت کرده و در میان خودرویی‌‌‌ها، خودران پیشران بوده است. هر دو صندوق سیمانی از شاخص صنعت بهتر عمل کردند. فراما کیان، با رشد ۵.۶درصدی و بازبیمه با افزایش ۷.۸درصدی همراه بوده‌اند.
  • حمایت دلار از قیمت‌های پایه

    دنیای اقتصاد - نسیم نوحه خوان: قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۲۷ آبان‌ماه در حالی اعلام شد که ۹۶‌درصد پلیمری‏‏‌ها و ۴۵‌درصد محصولات شیمیایی تحت‌تاثیر رشد ۷۸۰تومانی نرخ دلار مبادله‏‏‌ای، افزایشی اعلام شدند. قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان می‌دهد که قیمت‌های جهانی این محصولات بدون تغییر باقی مانده‏‏‌اند یا در کانال کاهشی قرار دارند. این در حالی است که بازارهای جهانی در کانال نزولی قرار دارند.
  • جزئیات معامله نقره در بازار سرمایه

    دنیای‌اقتصاد: با پذیرش اولین محموله‌‌‌های شمش نقره در انبارهای بورس‌کالا، به‌زودی این فلز گرانبها در بازار سرمایه آماده معامله خواهد شد. آن‌طور که مسوولان بورس‌کالا اعلام کرده‌‌‌اند، بعد از پذیرش حجم مناسبی از شمش‌‌‌های نقره، نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی این فلز گرانبها مانند نمادهای گواهی سپرده صندوق‌های کالایی طلا و سکه که هم‌‌‌اکنون از طریق بورس‌کالای ایران برای سرمایه‌گذاران قابل معامله هستند، بازگشایی خواهد شد.
  • آلارم بورسی به بازار طلا و سکه

    دنیای اقتصاد- هاجر شادمانی: قیمت دارایی‏‏‌های طلایی عرضه‌شده در بازار مالی بورس‌کالای ایران، در روز بازدهی مثبت بازارهای فیزیکی، کاهش یافت. دیروز، شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳، طلا و سکه بورسی، مسیر قیمتی خلاف جهت دارایی‏‏‌های طلایی فیزیکی را در پیش گرفتند. قیمت سکه بورسی در روز بازدهی مثبت بازار دارایی‏‏‌های طلایی (طلا و سکه فیزیکی) کاهش یافت. صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا در بورس‌کالا نیز به‌رغم ریزنوسان مثبت قیمت طلا در بازار فیزیکی، افت محسوس قیمت را تجربه کردند. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، چشم‏‏‌انداز فعالان بازار سرمایه برای کاهش بهای طلا و سکه در روزهای پیش‏‏‌رو، مهم‌ترین عامل کاهش قیمت طلا و سکه بورسی است که نوعی آلارم بورسی به بازار معاملات دارایی‏‏‌های طلایی فیزیکی نیز محسوب می‌شود.
  • قفل بورس باز شد؟

    دنیای اقتصاد: شروع توفانی بورس در روز شنبه را می‌توان در ۶پرده به تصویر کشید. بازار سهام با رشد بیش از ۲درصدی در این روز گامی جدی در مسیر احیا گذاشت. اما در برهه کنونی که عدم قطعیت‌ها سمت و سوی بازارها را مشخص می‌کنند، آیا می‌توان پرونده رفتار زیگزاگی بورس را مختومه اعلام کرد؟ شواهد نشان می‌دهد ابهامات در عرصه سیاسی به درازا کشیده و سهامداران در برخورد با «حاشیه‌های فرامتن» ممکن است به زودی دچار سردرگمی شوند. اما اکثر تحلیلگران با اتکا به ارزندگی این بازار، راه بورس را برای صعود هموار توصیف می‌کنند. شاخص کل روز گذشته با رشد ۲.۱۲درصدی همراه شد و به سطح ۲میلیون و ۱۹۲هزار واحد رسید. رشد ۴۵هزار واحدی نماگر اصلی بازار سهام در حالی رقم خورد که این شاخص در دوم آبان‌ماه تا محدوده یک‌میلیون و ۹۷۰هزار واحدی نیز عقب‏نشینی کرده بود؛ اما با رشدی که در هفته‌های اخیر در بازار سهام اتفاق افتاد، بازدهی ۱۱.۲درصدی در شاخص کل از کف تجربه‏شده در دوم آبان به ثبت رسیده است.
  • بازگشت بورس به نقطه صفر

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: بازار سهام در هفته‌های باقی‌‌‌مانده تا حضور دوباره ترامپ در کاخ سفید چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟ آیا ورود پول و آشتی سهامداران ادامه خواهد داشت یا باید منتظر خروج تدریجی پول از معاملات سهام باشیم؟ حالا که بازار سهام به صعود خود ادامه می‌دهد، با چه اهرمی می‌توان پول سرگردان را روانه تالار سهام کرد؟ بازار سهام از هفته گذشته تاکنون با رشد قابل‌توجهی همراه شده و وارد شرایط ‌ویژه‌ای شده است. فعالان حرفه‌ای بازار، به‌ویژه تحلیلگران، سرمایه‌گذاری در قیمت‌های فعلی را منطقی می‌دانند و از سویی دیگر تجارب تلخ گذشته در این بازار نمی‌گذارد پول به شکلی پیوسته وارد بورس شود.
  • کارنامه طلایی‏‏‌ها در رالی پاییز

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: پس از انتخابات آمریکا و فروکش کردن نرخ ارز، قیمت طلای جهانی نیز به دلیل حضور ترامپ در کاخ‌سفید، روندی کاهشی را دنبال می‌کند. کمی از تب و تاب بازار طلا در ایران نیز کاسته شده است و قیمت‌ها به طرز قابل‌توجهی کاهش یافته‌اند؛ به طوری که سکه امامی پس از سقف جدیدی که به ثبت رساند، تا کف ۴۸میلیون تومان اصلاح قیمتی را انجام داد. حباب سکه‌‌‌های طلا نیز به کف تاریخی خود رسید؛ به‌طوری که حتی حباب ربع‌سکه نیز تا۳۰درصد افت پیدا کرد. به تبع تحولات فوق‌الذکر، حباب صندوق‌های طلا دوباره به کف‌‌‌های تاریخی بازگشت. همچنین بازدهی صندوق‌های طلا از ابتدای پاییز سال‌جاری و حال و هوای انتخاباتی دنیا نشان می‌دهد که عملکرد صندوق‌های طلا برای فعالان این بازار قابل قبول بوده است. اما آیا اصلاح قیمتی که طی چند روز اخیر شامل حال صندوق‌های طلا شده، فرصت را برای ورود مجدد سرمایه‌گذاران فراهم کرده است؟ با بررسی حباب صندوق‌های طلا و روند آتی قیمت جهانی طلا و دلار، می‌توان به این سوال پاسخ داد.
  • بنگاه‌سازی بانک‌ها از حرف تا عمل

    حسن حسین‏‏‏‏‌نیا/تحلیلگر بازار سرمایه
    بازار سرمایه در سال‌های اخیر با رکود فراگیر دست‌به‌گریبان بوده و عملا در حوزه تامین مالی تولید دستاورد خاصی نداشته‌است. پس از رونق خوب بورس در سال‌۱۳۹۹، سیاستگذار اقتصادی از فرصت به‌وجود آمده نتوانست بهره‌برداری مناسبی کسب کند و نبود برنامه مشخص و منطبق بر واقعیت در کنار عملکرد منفعلانه، فرصت تاریخی به‌وجود آمده را از بین برد و در مقطع زمانی پس از آن تصمیم‌های سیاستگذار به‌نحوی رقم خورد که بازار سرمایه از کانون توجه خارج شد و بازارهای رقیب جولانگاه پول و سرمایه مردم شد، تا آنجا که ارزش معاملات شناسایی‌شده رمزارزها در کشور بسیار فراتر از ارزش معاملات بورس رفت و بازدهی منفی سهام کدهای معاملاتی فعال را به حدود ۳۰‌هزار نفر تقلیل داد.
  • بازار منتظر کسی نمی‌‌‌‌ماند

    دنیای اقتصاد- محمد نعمت‌زاده: بازار سرمایه پس از مشخص‌شدن نتیجه انتخابات ایالات‌متحده، به‌رغم پیش‌بینی بسیاری از فعالان و سرمایه‌گذاران، به سمت صعودی‌شدن حرکت کرد و نرخ ارز، سکه و طلای‌جهانی کاهشی شد. البته علل کاهش سکه در کشور، تخلیه حباب آن و عرضه سکه در بازار بیان شده‌است و قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی به دلیل رویکرد جمهوری‌خواهان در تقویت ارزش دلار، کاهش پیدا کرد. شاخص‌کل بورس از ابتدای آبان‌‌‌‌ماه ۹.۲‌درصد و از کف یک‌میلیون و ۹۷۰‌هزار واحد، ۱۱.۲‌درصد رشد را به‌ثبت رسانده‌است که این میزان تحرک چشمگیر و قابل‌توجه است. بورس پس از عبور از تنش‌های برون‌‌‌‌مرزی و پس از مشخص‌شدن انتخابات ایالات‌متحده، به‌رغم تمام پیش‌بینی‌‌‌‌ها و تصورات رشد خود را آغاز کرد، نرخ بهره بالا و جنگ باعث شد بسیاری از فعالان و سرمایه‌گذاران یا معامله‌گران به تغییرات بنیادی در اقتصاد و تصمیمات کلانی که در حال اخذ‌شدن بود، توجه نکنند، اما بازار سرمایه مسیر خود را طی کرد و نشان‌داد که بازار منتظر کسی نخواهد ماند.
  • چالش‌های تامین مالی

    ایمان خاکپزان/کارشناس بازار سرمایه
    یکی از مهم‌ترین دغدغه فعالان و معامله‌گران بازار سرمایه همواره موضوع نرخ بهره بوده است. در این میان ارکان جدید اقتصادی دولت جدید نیز در مصاحبه‌ها و صحبت‌های گوناگون دغدغه کاهش نرخ بهره را به طرق مختلفی مطرح کردند. این صحبت‌ها در شرایطی در روزهای گذشته بیشتر بر سر زبان‌ها افتاده که در ۷ماه ابتدایی سال جاری بر اساس گزارش‌ها حدود سی‌هزار میلیارد تومان اوراق شرکتی منتشر شده است. در واقع باید عنوان کرد کاهش انتشار حجم اوراق، فشار سنگینی از روی بازارهای مالی برمی‌دارد و می‌تواند سبب کاهش نرخ بهره شود. از سوی دیگر جبران هزینه‌های دولت از محل برداشت از صندوق توسعه ملی سیاست انبساط مالی است و می‌تواند وضعیت بورس و سایر بازارها را رونق بخشد.
  • سود بیش از ۴.۳میلیون سهامدار واریز شد

    سنا: سپرده‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: ۴میلیون و ۳۶۲‌هزار سهامدار، بیش از ۶‌هزار و ۶۰۱میلیارد تومان سود، در دوهفته گذشته از طریق اطلاعات سامانه سجام دریافت کرده‌‌‌اند. به گزارش روابط‌عمومی سپرده‌‌‌گذاری مرکزی، جزئیات واریز سود سهامداران در دو هفته گذشته حاکی از آن است که ۶۴ناشر سود جاری، سنواتی و حق‌تقدم ۴میلیون و ۳۶۲‌هزار و ۷۵۸سهامدار را که شامل ۶‌هزار و ۶۰۱میلیارد و ۳۹۳میلیون تومان می‌شود، به حساب سجامی سرمایه‌گذاران واریز کردند.
  • گواهی‌‌‌ مبتنی بر نقره؛ ابزاری امن برای سرمایه‌گذاری

    سنا: سید فواد حسینی، کارشناس بازارهای مالی در یادداشتی به مزیت‌های ورود نقره به بازار سرمایه اشاره و ابعاد مختلف آن را بررسی کرده است. انتشار گواهی‌‌‌های مبتنی بر نقره می‌‌‌تواند نقطه آغازی برای رشد و گسترش معاملات این فلز ارزشمند در بازار سرمایه ایران باشد. این گواهی‌‌‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند تا بدون نیاز به خرید فیزیکی نقره، از تغییرات قیمتی آن بهره‌‌‌مند شوند. از طرفی تجربه‌‌‌ اوراق و ابزارهای مبتنی بر طلا در بازار سرمایه نشان داده است چنین دارایی‌‌‌های مالی می‌‌‌توانند از رونق و استقبال قابل‌‌‌توجهی برخوردار شوند. برای نقره نیز انتظار می‌رود در کنار گواهی‌‌‌های مبتنی بر نقره، ابزارهای مالی دیگری به‌‌‌تدریج توسعه یابند و طیف وسیع‌‌‌تری از ابزارهای مالی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهند.
  • رشد آلومینیوم با لغو مشوق‏‏‌های مالیاتی بر صادرات چین

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه چین اعلام کرد تخفیف مالیاتی را که بیش از ۵میلیون تن صادرات آلومینیوم را پوشش می‌دهد حذف می‌کند، قیمت این فلز افزایش یافت. این در حالی است که قیمت فلز نقره‌‌‌ای در روز ۱۴نوامبر در پی خودداری دولت چین از به‌کارگیری اقدامات محرک اقتصادی، به کمترین سطح خود طی سه‌ماه اخیر رسیده بود و حذف تخفیف‌‌‌های مالیاتی مسیر قیمتی آلومینیوم را تغییر داد. پس از اعلام وزارت دارایی چین برای حذف تخفیف‌‌‌های مالیاتی و در پی آن عدم‌ارائه دلیل برای این تغییر، قیمت‌‌‌ آلومینیوم در معاملات آتی لندن تا ۸.۵‌درصد افزایش یافت.
  • استقبال بورسی از بنیادی‏‏‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: طی یک هفته اخیر با رشد ۶.۴درصدی شاخص‌کل بورس موفق شد تا رکورد جدید بازدهی هفتگی را از هفته منتهی به ۸شهریور۱۴۰۲ به‌ثبت برساند. بررسی‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد؛ صنایع بورسی نیز بازدهی‌‌‌‌‌های خوبی را به‌ثبت رسانده‌اند. درمیان بازدهی هفتگی صنایع خودرو، فرآورده‌های نفتی و بانک‌ها بازدهی بهتری داشته‌اند. از ابتدای آبان و از مقطعی که شاخص بورس چرخش پرقدرتی را آغاز کرد، صنعت خودرو، فلزات گرانبها و لاستیک و پلاستیک به‌خوبی درخشیده‌اند، ضمن آنکه از ابتدای سال‌نیز صنعت اوره بهترین بازدهی را درمیان بورسی‌‌‌‌‌ها داشته‌است. به‌نظر می‌رسد‌ بازار طی سه بازه زمانی مورد اشاره، از صنایع بنیادی که گزارش‌های ماهانه و فصلی خوبی منتشر کرده‌اند، استقبال کرده‌است. صنعت خودرو، به واسطه خبر عرضه در بورس‌کالا حال خوبی داشته‌است. همچنین پالایشی‌‌‌‌‌ها با محرک رشد کرک‌اسپردها و همزمان رشد قیمت ارز به رونق رسیدند. با فرض تداوم رشد پرقدرت شاخص‌کل طی هفته‌های آتی احتمالا ترکیبی از صنایع‌ریالی مانند خودرو و صنایع دلاری مانند فولاد، اوره و فرآورده‌های نفتی می‌توانند بازدهی بهتری را خلق کنند.
  • آغاز ماراتن سبز بورس؟

    دنیای اقتصاد- امیرمحمد بختیاری: سبزپوشی نماگرهای اصلی بازار با بهبود ارزش معاملات هفتگی همراه شد. دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای هفته گذشته، در سایه انتشار اخبار تاثیرگذار و کاهش نسبی تنش‌های منطقه‌ای و بین المللی، حدود ۶.۴درصد رشد ارتفاع هفتگی را به ثبت رساند و درنهایت در سطح ۲میلیون و ۱۴۶هزار واحدی ایستاد. این در حالی است که نماگر اصلی بازار دو هفته قبل منفی ۱.۸۶درصد افت را به ثبت رسانده بود. نماگر هموزن نیز که سنجه قابل قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با بهبود هفتگی نماگر اصلی بازار سهام، با صعود ۵.۳۸درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۶۹۱هزار و ۷۸۹واحدی قرار گرفت.
  • عبرت قله ۹۹ برای بورس

    دنیای اقتصاد: رویدادهای بازار سهام سال۹۹ و پس از آن، حاوی پندهایی برای سیاستگذار و سرمایه‌گذار است که نباید از آنها غافل بود. بورس پس از تجربه قله تاریخی ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی در مرداد ۹۹ به جز مقطعی کوتاه، دیگر هیچ‌گاه روی خوش به خود ندید و قافیه را به دیگر بازارهای موازی واگذار کرد. بررسی بازارها از قله مرداد۹۹ نشان می‌دهد بیشترین بازدهی‌ها توسط دارایی‌های بازار طلا و سکه به ثبت رسیده و بورس در این مدت شاهد درجا زدن قیمت سهم‌ها بوده است.
  • تداوم سبزی بورس

    دنیای اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سرمایه ایران این روزها تحت‌تاثیر نوسانات بنیادی و سیاسی قرارگرفته و مسیر خود را درمیان اخبار مثبت و منفی پیدا می‌کند. افزایش نرخ دلار نیمایی، سیاست‌های ارزی جدید و کاهش نرخ بهره، از جمله عواملی هستند که امید به رشد بازار را تقویت کرده‌اند. از سوی دیگر، صنعت برق کشور همچنان با مشکلات ساختاری مانند کاهش ظرفیت نیروگاهی، ناترازی انرژی و عدم‌مدیریت صحیح روبه‌رو است و خبرهایی که این هفته از ناترازی برق آمد توجهات را به سمت این صنعت جلب کرده‌است.
  • اصلاح قریب‌الوقوع در انتظار بورس؟

    دنیای اقتصاد: معاملات هفته گذشته بورس تهران با رشد غیرمنتظره شاخص کل به پایان رسید. طی معاملات هفته مزبور سهامداران در حالی شاهد افزایش تقاضای سهام بودند که تداوم افزایش ارزش معاملات توأم با بهبود نقدشوندگی بازار می‌تواند حاکی از بهبود نسبی معاملات بعد از یک دوره طولانی‌مدت اصلاح سهام باشد. برهمین اساس اکثر کارشناسان معتقدند در صورتی که وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار همانند هفته قبل باقی بماند و شوک جدیدی به متغیرهای اثرگذار وارد نشود، مولفه‌های متعددی در جهت صعود بورس وجود دارند که می‌توانند بازار را در مسیر صعودی یاری دهند.
  • قدم‌های موثر رشد بورس

    حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار روز جمعه در گفت‌وگو با سنا ضمن اعلام عرضه شدن شرکت‌های مهم در بازار سرمایه، حمایت رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از بازار را جدی دانست و از همکاری جدید میان بازار پول و بازار سرمایه خبر داد. همچنین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، به آغاز همکاری کمیسیون‌‌‌های اقتصادی و بودجه مجلس شورای اسلامی با سازمان برنامه‌وبودجه اشاره کرد. در دو ماه گذشته که حجت‌الله صیدی ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را بر عهده گرفته، اتفاقات متفاوت و غیرقابل‌‌‌پیش‌‌‌بینی رخ داده است. برخی از این اتفاقات ریسک‌‌‌ها و تنش‌‌‌های سیاسی برون‌‌‌مرزی را شامل می‌شد. در کنار این موضوع، سیاست‌های کلان اقتصادی مانند سند بودجه ۱۴۰۴ در حال تنظیم بوده و بازار سرمایه با تصمیمات کلان پولی و مالی مواجه شده است.
  • واکنش‌های منفی به محرک‌های چینی

    دنیای اقتصاد- نسیم نوحه خوان: در پی اعلام رئیس فدرال‌رزرو مبنی‌بر اینکه بانک‌مرکزی برای کاهش نرخ بهره عجله ندارد، دلار آمریکا به رشد خود ادامه داد و بازارها اعتماد خود را نسبت به کاهش نرخ در ماه دسامبر از‌دست‌دادند و باتوجه به این موضوع طلا و شاخص برنت در مدار نزولی قرار گرفتند. از طرفی وزارت دارایی چین از برنامه‌های مالیاتی خود برای معاملات مسکن و مستغلات رونمایی کرد، اما سرمایه‌گذاران از این اقدامات حمایتی با هدف تثبیت اقتصاد ناامید هستند و از این‌رو همچنان میزان تقاضا برای فلزات اساسی همچون مس و سنگ‌آهن ضعیف است و قیمت‌ها در بازارهای کالایی در سراشیبی ارزش قرار دارند.
  • برای خنثی‌کردن حضور ترامپ، دولت با بخش‌خصوصی تعامل کند

    به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا بسیاری از معادلات در دنیا را به‌ویژه در حوزه اقتصادی تغییر داده‌است. حالا بسیاری از دولت‌ها عطف به تجربه دولت نخست رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده در حال تعیین استراتژی‌های خود هستند. در ایران نیز جدا از مسائل سیاسی طبق آنچه ناظران گفته‌‌‌‌‌‌‌اند این تغییر ریل در آمریکا به‌نوعی بر اقتصاد و صنعت ایران موثر خواهد بود و باید آمادگی‌‌‌‌‌‌‌های خاص خود را داشته باشیم.
  • صعود قیمت در بازار سیمان

    هاجر شادمانی: تشدید قطعی گاز کارخانه‌‌‌‌‌های تولیدکننده سیمان، بهای این ماده‌اولیه ساختمانی را در معاملات هفته‌جاری رینگ صنعتی بورس‌کالا صعودی کرد. متوسط قیمت هر کیلوگرم سیمان عرضه‌شده در بورس‌کالا در هفته معاملاتی جاری (شنبه ۱۹ تا سه‌شنبه ۲۲ آبان)، نسبت به هفته معاملاتی قبل (شنبه ۱۲ تا سه‌شنبه ۱۵ آبان)، بیش از ۱۵‌درصد رشد کرد. قیمت پایه عرضه سیمان نیز به‌طور میانگین رشد ۱۲.۵‌درصدی داشت. رشد محسوس تقاضا ناشی از شروع و تشدید قطعی گاز کارخانه‌‌‌‌‌های تولیدکننده، مهم‌ترین دلیل این صعود قیمتی است.
  • هفته ۷درصدی بورس تهران

    دنیای اقتصاد: شاخص کل بورس طی هفته جاری، با رشد حدود ۷درصدی، رکورد جدیدی را به ثبت رساند. این میزان بازدهی هفتگی از هفته اول شهریور۱۴۰۲ بی‏سابقه است. با گذشت ۶۲هفته از شهریور سال گذشته، شرایط کلان اقتصادی و بازار سهام، نسبت به قبل تغییر کرده است. P/Eبازار به کانال ۵واحد رسیده و دلار نیما با عبور از مرز۵۰هزار تومانی به سمت کاهش شکاف با قیمت دلار آزاد خیز برداشته است. همچنین احتمال کاهش نرخ بهره، زمینه را برای ورود پول به بورس فراهم کرده است.
  • تئوری توطئه یا تبدیل تهدید به فرصت؟

    محمد‌سعید حیدری/ کارشناس ارشد بازار سرمایه
    در گذشته تا حد زیادی به تئوری توطئه اعتقاد داشتم، آن زمان خیلی درگیر مطالعات سیاسی و تاریخی بوده و در کنارش تا حدی به‌واسطه فرهنگ حاکم بر جامعه و... گاهی این حس به من دست می‌داد که پشت‌پرده خیلی از رویدادها واقعا صهیونیست‌‌‌‌‌‌‌ها یا انگلیس و آمریکا هستند چون می‌دیدیم هر حادثه و روندی در عصر جدید در نهایت به نفع آن کشورها تمام می‌شود، اما بعدها سعی کردم واقع‌بینانه‌تر نگاه کنم و به این نتیجه رسیدم که ساختار دموکراتیک، شایسته‌سالار و انتقادپذیر حاکم بر این کشورها به‌همراه تسلط نسبی بر گلوگاه‌های اقتصاد جهانی (که البته آن‌هم ناشی از نظام دموکراتیک و شایسته‌سالار بوده) باعث‌شده در اکثر موارد هنگام مواجهه با هر روند و رخداد و... تصمیم گرفته یا در صورت لزوم به‌موقع اشتباهات خود را قبول و تغییر رویه بدهند. و در نهایت آنچه اتفاق می‌افتد تبدیل تهدید به فرصت است، بعد ذهن برخی از ما به‌جای اینکه این مهم (تبدیل تهدید به فرصت) را ببیند، با یک تحلیل آبکی عنوان می‌کند...: «از اول کار خودشون بود» و متوسل به تئوری توطئه می‌شوند.
  • تداوم رشد بورس وابسته به چیست؟

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت‌زاده: بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی هفته یک رشد بیش از ۱۳‌هزار واحد را به‌ثبت رساند و در شاخص‌کل هموزن نیز بیش از ۵‌هزار و ۴۰۰ واحد رشد کرد. در هفته‌ای که گذشت، بورس در تمام روزهای معاملاتی سبزپوش بود و عملکرد مثبت و قابل‌توجهی را به‌ثبت رساند. برخی از کارشناسان این رشد را موقتی و هیجانی نمی‌دانند چراکه دلایل رشد بورس قابل‌مشاهده است. وزیر نیرو روز چهارشنبه مصوبه‌‌‌‌‌ای جهت افزایش نرخ برق را منتشر کرد. برخی از کارشناسان معتقدند؛ این افزایش نرخ می‌تواند بر رشد سودآوری شرکت‌ها و صنایع نیروگاهی اثر مثبتی داشته‌باشد.
  • آینده مبهم بازار مس

    دنیای اقتصاد: نشست تحلیلی شرکت مس شهید باهنر به همت شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین و مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه روز دوشنبه با حضور فعالان بازار سرمایه و اصحاب رسانه برگزار شد. در این نشست مدیرعامل شرکت صدر تامین و مدیر عامل شرکت مس شهید باهنر، ضمن تشریح اقدامات و وضعیت شرکت‌های خود، به آینده بازار مس در بازار بین‌المللی پرداخت. مهم‌ترین متغیر بین‌المللی که در این نشست به آن اشاره شد، پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات ایالات متحده است و با توجه به رویکرد این حزب در تقویت قیمت دلار، ممکن است قیمت دلاری کامودیتی‌ها از جمله مس کاهش پیدا کند و بازار آنها پررونق نباشد. از طرف دیگر یکی از مهم‌ترین استفاده‌های مس در خودروهای برقی است، با توجه به اینکه حزب جمهوری‌خواه علاقه‌ای به انرژی‌های تجدیدپذیر و خودروهای الکتریکی ندارد و احتمال افزایش تعرفه واردات خودروهای برقی چینی در آمریکا از سوی ترامپ بالاست، به نظر می‌رسد بازار مس در دوره وی کم‌رونق باشد و به نظر می‌رسد خودروهای الکتریکی نتوانند قیمت مس را نجات دهند.
  • قوی قرمز بازار‌های جهانی

    رضا حسین آبادی/تحلیلگر بازارهای مالی
    می‌توانیم در ماه‌های آتی شاهد ریزش بازارهای جهانی باشیم و این یک پیش‌بینی نیست بلکه بیان رویدادی است که وقوع آن به زمان گره خورده، شرایط موجود این امکان را فراهم کرده تا شاید همین فردا آغازی باشد برای پایان روند صعودی یک دهه اخیر در بازارها و شاخص‌هایی از جمله داوجونز، آغاز ریزشی همراه با وحشت و از جنس ریزش‌ها در سال ۲۰۰۸ و بحران دات‌کام، بازارها امروزه بیشتر از هر برهه‌ای در تاریخ مستعد ریزش هستند، وقوع این ریزش قابل پیش‌بینی است اما زمان وقوع آن به عوامل دیگری بستگی خواهد داشت.
  • تداوم رشد قیمت میلگرد بورسی

    دنیای اقتصاد- نسیم نوحه خوان: با آغاز قطعی گاز در واحدهای فولادی شرایط تولید بیش از پیش دشوار شده‌است و از این‌رو تولید و عرضه آهن اسفنجی به حداقل رسیده که این موضوع به سایر حلقه‏‏‏‏‌های زنجیره فولاد نیز سرایت کرده‌است. کاهش تولید شمش و کمبود نقدینگی در واحدهای نورد موجب‌شده تا قیمت میلگرد عرضه‌شده در تالار فیزیکی بورس‌کالا به نرخ بازار آزاد نزدیک شود و این موضوع موجب ریزش مشتریان بورسی شده‌است که برخی از کارشناسان، ثبت‌نام در سامانه بهین‏‏‏‏‌یاب را به‌عنوان یک عامل مدیریت قیمت محصولات فولادی در تالار صنعتی بورس‌کالا در شرایط فعلی ضروری می‌دانند.
  • فرمول صعود بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص بورس پس از خروج از کانال نزولی ۶ماهه گارد صعودی گرفته است؛ اما مقاومت‌های قیمتی را پیش رو خواهد داشت. به نظر می‌رسد با عبور قیمت دلار نیما از ۵۰هزار تومان و کاهش احتمالی نرخ بهره، مسیرهموارتری برای عبور از مقاومت‌‌ها فراهم آمده است.
  • اثر نسخه جدید ترامپ بر بازارها

    دنیای اقتصاد-نیوشا شایان‌مهر: راهیابی مجدد دونالد ترامپ به اتاق بیضی‌شکل، بازارهای جهانی را در وضعیت پرنوسانی قرار داده است. اگرچه برخی از شرکت‌های آمریکایی سود خوبی از این تغییرات برده‌اند، با این حال آینده از دید سهامداران سایر نقاط جهان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
  • پاتک خبری به رکود بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: چهارمین روز متوالی سبزپوشی بازار، در سایه کاهش موج تنش‌های بین‌المللی و انتشار اخبار مثبت و گوناگون در بیست و دومین روز آبان‌ماه کلید خورد. بازار سرمایه که هفته گذشته نوسان مطلوبی از خود متبادر نساخته بود، از روز شنبه صعود کم‌خوشایندی را دنبال کرده است. در این بین روز سه‌شنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۰.۳۴درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۱۳۳هزار واحدی ایستاد.
  • چالش‌های سامانه ارز توافقی

    حمیدرضا نظری/کارشناس بازار سرمایه
    راه‌اندازی «سامانه ارز توافقی» به عنوان اولین سامانه جامع معاملاتی ارزی کشور، دریچه‌ای جدید برای توسعه بازارهای ارزی و ایجاد یک بستر شفاف برای تجار و واردکنندگان ایرانی است. این سامانه، به شکلی بی‌سابقه، امکان کشف نرخ ارز بدون دخالت مستقیم بانک مرکزی را فراهم کرده و به نظر می‌رسد در جهت حرکت به سوی یک بازار آزاد ارزی باشد. اما این اقدام چه تاثیری در بازار ارز ایران خواهد داشت و چه چالش‌ها و فرصت‌هایی برای آن پیش‌بینی می‌شود؟
  • بورس به ناحیه ارزشمند خود می‌رسد؟

    پیمان شوریابی /کارشناس بازار سرمایه
    اگر به بررسی روند بازار سرمایه پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ایالات‌متحده آمریکا بپردازیم، متوجه کاهش برخی از ریسک‌های امنیتی، نظامی که مربوط به تنش‌‌های منطقه‌ای برون‌مرزی است، می‌شویم و دیگر از این ناحیه به بازار سرمایه شوکی وارد نمی‌شود. به همین دلیل پس از پیروز شدن دونالد ترامپ در انتخابات، بازار سرمایه یک رشدی را به ثبت رساند و تا امروز این رشد ادامه‌دار بوده است.در کنار کاهش ریسک ناحیه از تنش‌های نظامی، قیمت دلار سامانه نیما و قیمت ارز در بازار آزاد با هم در حال افزایش‌ هستند و این موارد با هم باعث شده‌اند که بازار سرمایه از ناحیه تقاضا تقویت شود. اعلام خبر احتمال کاهش نرخ بهره و نرخ گواهی سپرده به سطوح ۲۵درصد هم باعث شده تا بورس نگران بالا بودن نرخ بهره نباشد و به نظر می‌رسد بازار کمینه ارزنده خود را شناسایی و آرام آرام به سمت یک روند صعودی حرکت کند؛ البته در ترند صعودی، اندکی ریزش و اصلاح طبیعی است.
  • بازگشت امید به بورس

    عاطفه چوپان: در ماه‌های اخیر، بازار سرمایه ایران تحت تاثیر نوسانات اقتصادی و تصمیمات کلان مالی، بار دیگر در مرکز توجه قرار گرفته است. بازار سرمایه که در ماه‌های گذشته به دلیل افزایش نرخ بهره و فشارهای اقتصادی تحت‌الشعاع قرار داشت، اکنون با امیدها و انتظارات جدیدی روبه‌رو شده است. به ویژه، اقدامات اخیر بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در کاهش نرخ بهره و ارائه سیگنال‌های مثبت به سرمایه‌گذاران، موجب شده تا بسیاری از فعالان این حوزه به بهبود شرایط و بازگشت رونق به بازار امیدوار باشند.در همین راستا، کاهش نرخ اوراق خزانه اسلامی‌(اخزا) و تعدیل نرخ دلار به عنوان یکی از مولفه‌های مهم اقتصادی، از عوامل تاثیرگذار بر روند فعلی بازار به شمار می‌روند.
  • دومین فلز گرانبهای بورس‌کالا

    دنیای اقتصاد- هاجر شادمانی: بازار سرمایه برای پذیرش دومین فلز گرانبهای بورس‌کالای ایران فراخوان داد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، با اعلام بورس‌کالا، انبار شمش نقره با نماد CD۱SIB۰۰۰۱ برای پذیرش شمش‏‏‌های نقره داخلی و خارجی بازگشایی شده است. به این ترتیب، نقره به‌عنوان دومین فلز گرانبهای بورسی با نماد جدید، آماده عرضه در بورس‌کالا خواهد شد. در حال حاضر گواهی سپرده سکه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلای بورسی در نمادهای مختلف در بورس‌کالا فعال هستند. با بازگشایی بازار معاملات گواهی سپرده نقره، این فلز گرانبها به‌عنوان دومین فلز ارزشمند بورسی برای سرمایه‌گذاران قابل معامله خواهد شد.
  • مس به کف قیمتی دو ماه اخیر رسید

    دنیای‌اقتصاد - نسیم نوحه‌‌‌خوان: از زمان مشخص شدن آینده سیاسی ایالات‌متحده آمریکا بازارهای کالایی در سرازیری ارزش قرار گرفتند و در این میان اقدامات محرکی که چینی‌‌‌ها برای نجات اقتصاد به کار گرفتند نتیجه‌‌‌بخش نبود. با توجه به اینکه چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی و به‌ویژه مس است، هر نوع تغییری در اقتصاد و سیاست این کشور بر روند قیمتی این فلز تاثیر مستقیم دارد. از این‌رو قیمت مس روز سه‌‌‌شنبه ۱۲نوامبر به کمترین سطح دوماه اخیر رسید و از طرفی تضعیف دلار آمریکا وضعیت نامطلوب این فلز را تشدید کرده است.
  • بورس در مسیر ترمیم

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: برای سومین روز متوالی رشد قیمت‌ها در بازار سهام ادامه‌دار شد و شاخص کل بورس در روز گذشته با رشد ۳۶هزار واحدی (۱.۷۶درصد) با قدرت موفق به باز‌پس‌گیری کانال ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی شد. شاخص کل توانسته در سه روزی که از هفته جاری سپری شده، رشد ۵.۳۷درصدی را به ثبت برساند و افزایش ارتفاع شاخص از کف تجربه‌شده در ۲آبان (محدوده یک‌میلیون و ۹۷۰هزار واحد)، به ۷.۸۸درصد رسیده است.
  • دو‌قطبی جدید بورس

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: بازار سهام از ابتدای هفته با رشد ۵.۳۷درصدی شاخص‌کل مواجه شد. اصلاح قیمت در بازارهای رقیب طی هفته جاری، تقاضا را تا حدی در این بازار فعال کرد و به این ترتیب شاخص‌کل دوباره توانست بالاتر از سطح دومیلیون و ۱۰۰هزار واحدی قرار گیرد. از رفتار معامله‌گران طی روزهای اخیر می‌توان این‌طور استنباط کرد که اغلب آنها درگیر ابهامات عمیق‌تری شدند. به گفته برخی کارشناسان، وضعیت مذکور تحلیل‌گریزی در بورس را تحت‌فشار قرار داده است. شاید به همین دلیل است که فعالان بازار سرمایه با نوعی تضاد قابل‌توجه مواجه هستند. برخی تحلیلگران معتقدند بورس تهران کماکان نشانه‌هایی از صعود پایدار را مخابره می‌کند، اما برخی به دلیل وجود ابهامات و هیجانات ناشی از وضعیت متغیرهای اثرگذار بر معاملات، توجه به تحلیل را ‌اندک ارزیابی کرده‌اند و معتقدند بازار سهام ممکن است مجددا وارد فاز ریزش و نزولی شود.
  • بازار‏‏‌ها در انتظار سیاست فدرال‌رزرو

    امیررضا اعلاباف/تحلیلگر بازار سرمایه
    در جلسه نوامبر ۲۰۲۴، فدرال رزرو کریدور نرخ بهره بین بانکی را ۲۵ نقطه پایه کاهش داده و آن را به محدوده ۴.۵تا ۴.۷۵درصد رساند که مطابق با انتظارات فعالان بازار و داده‌های ابزار cme fedwatch بود و این کاهش دوم پس از کاهش بزرگ ۵۰ نقطه پایه در سپتامبر صورت گرفت. سیاستگذاران بار دیگر تاکید کردند که آنها به دقت داده‌های ورودی، چشم‌‌‌انداز در حال تکامل و تعادل ریسک‌‌‌ها را هنگام بررسی هرگونه تغییر اضافی در هزینه‌های استقراض ارزیابی خواهند کرد.
  • معمای رشد ادامه‌دار بورس

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت زاده: بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته رکورد ارزش معاملات خرد را در سال ۱۴۰۳ ثبت کرد و از ابتدای سال تاکنون، شاهد چنین میزانی در ارزش معاملات نبودیم. به نظر می‌رسد ادعاهای رئیس بانک مرکزی مبنی بر احتمال کاهش نرخ بهره از کانال ۳۰ درصد به سطوح ۲۵درصد و در کنار آن، کاهش تنش‌های برون‌مرزی در منطقه، انتشار اخباری مبنی بر وجود احتمال آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی و نزدیک شدن نرخ دلار سامانه نیما به کانال ۵۰ هزار تومانی یک آسودگی خاطری به سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه داده است تا افق روشن‌تری را نسبت به آینده تصور کنند. البته برخی از اخبار صرفا یک نوع خوش‌بینی است و تا زمان تحلیف دونالد ترامپ و شروع کابینه دولت جدید، ممکن است تنش‌های خارجی کماکان ادامه یابند و برخی مسائل داخلی مانند انتظارات تورمی و نرخ بهره، در سطوح بالا باقی بمانند.
  • هت‌تریک بورس

    مهدی کاردان /کارشناس بازار سرمایه
    بازار سرمایه در شرایطی به فعالیت خود ادامه می‌دهد که برای سومین روز معاملاتی نماگرهای خود را در صعود می‌بیند. روز دوشنبه شاخص اصلی بورس تهران با بیش از یک‌درصد افزایش ارتفاع مواجه شد. وضعیت سایر نماگرهای اصلی بازار نیز تا حدودی مانند شاخص اصلی بود. رشد نماگر اصلی بازار در شرایطی پیگیری شد که ساعات اولیه با حجم تقاضا مانند روز‌های گذشته روبه‌رو شد و به میزانی که به ساعات پایانی نزدیک شد افزایش حجم عرضه‌ها را به خود دید. با این وجود نکته حائز اهمیت بازار روز گذشته صعود ارزش معاملات بود که از بیست و دومین روز اسفندماه سال گذشته میزان آن بی‌سابقه بوده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر