شماره روزنامه ۶۰۴۵
|

  • تشخیص ارزندگی با خط‏‏‌کش P/E

    دنیای اقتصاد: P/Eبورس با رسیدن به ۶.۵واحد در کف پاییز۱۴۰۱ قرار دارد. با افزایش ریسک‏های سیاسی، تثبیت دلار نیما و افزایش نرخ بهره طی سال جاری، P/Eمعیار در بازار کاهش یافته است؛ به‌طوری‌که تداوم شرایط، جلوی تحقق سیگنال «ارزندگی بازار» را خواهد گرفت ‌.
  • وزن‌کشی احتمالات در بورس

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در روز گذشته در دو پرده متفاوت پیگیری شد. اقبال نسبی به سمت نمادهای شاخص‌ساز بازار سبب شد تا شاخص‌کل بورس در معاملات روز دوشنبه با رشد ۰.۱۱‌درصدی همراه شود، اما در نمادهای کوچک بازار اوضاع چندان امیدوارکننده نبود و این موضوع به افت اندک شاخص هموزن منجر شد. با وجود بهبود نسبی روند معاملات نسبت به‌روز گذشته، اما همچنان بر کلیت بازار بلاتکلیفی حاکم است و باید تا تعیین‌تکلیف‌ نهایی نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری منتظر ماند.
  • بورس در سنگر مقاومت

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: بورس تهران در معاملات دیروز شاهد خروج پول سهامداران خرد بود. کاهش اشتهای شدید پول‌های خرد برای خرید سهام شاخص کل بازار را دچار فرسایشی ممتد کرده است. طی روز گذشته شاخص کل بعد از ریزش ۲۳هزار واحدی روز یکشنبه تنها توانست دو هزار واحد ارتقا یابد. به این ترتیب فتح دوباره کانال ۲.۱میلیون واحد بعد از پنجم خرداد‌ماه به یکی از مشقت‌آورترین دستاوردهای دماسنج اصلی بورس مبدل شده است. با رشد اندک شاخص کل و قرار گرفتن نماگر مذکور در سطح ۲میلیون و ۷۵هزار واحد، بازدهی بورس تهران از ابتدای سال به منفی ۵.۴۶ درصد رسید.
  • سردرگمی کم‌جان

    پیمان شوریابی/کارشناس بازار سرمایه
    روز گذشته شاخص اصلی بازار افزایش ارتفاع محدودی داشت. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۰.۱درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز گذشته در سطح ۲‌میلیون و ۷۵‌هزار‌واحدی قرارگرفت. رشد ۲‌هزار و ۱۵۷‌واحدی نماگر اصلی در حالی محقق شد که نماگر هموزن با افت ۰.۰۱درصدی‌ روبه‌رو شد و در پایان روز معاملاتی در سطح ۶۶۸‌هزار و ۱۴۷‌واحدی قرارگرفت. در این بین شاخص‌کل فرابورس نیز حدود ۰.۱۸درصد سرخ‌پوش شد و در سطح ۲۱‌هزار و ۹۶۶‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. در این میان سه نماد «حکشتی»، «فملی» و «مبین» بیشترین تاثیر را بر شاخص‌کل بورس تهران و نمادهای «مارون»، «خاور» و «انتخاب» بیشترین تاثیر را بر شاخص‌کل فرابورس داشتند. همچنین«ذوب»، «شستا» و «وبملت» سه نماد پرتراکنش روز دوشنبه بازار بودند.
  • مناظرات تکلیف بورس را مشخص می‌کند؟

    عاطفه چوپان
    با کشیده‌شدن انتخابات به دور دوم ابهامات نیز در بازار سرمایه شدت‌گرفت. انتخاب دو کاندیدا با نظراتی تقریبا در تقابل با هم، بازار سرمایه را در بلاتکلیفی شدیدی گذاشته‌است. نگاه بدبینانه و خوش‌بینانه همچنان در بازار مشاهده می‌شود اما با نگاهی به ورودی دو صندوق درآمد ثابت و اهرمی می‌توان دریافت که نگاه بدبینانه به آینده بازار در حال‌حاضر قوت بیشتری دارد. روز گذشته بیشترین میزان نقدینگی که وارد بازار سرمایه شد به صندوق‌های درآمد ثابت با حدود ۲۷۰‌میلیارد‌تومان اختصاص داشت که نشان‌داد فعلا نرخ‌های صندوق‌های درآمد ثابت جذاب است و سهامداران برآورد می‌کنند با توجه به شرایط فعلی فضای ابهامات همچنان ادامه داشته‌باشد.
  • دولت و بورس علیه فساد

    نیوشا شایان‌مهر: در سال‌های اخیر، اهمیت شفافیت و سلامت مالی در محیط کسب‌و‌کار به شدت افزایش یافته است. یکی از راه‌های موثر برای کاهش فساد در شرکت‌ها، ورود به بازار سهام و عمومی شدن سهام آنهاست. بورسی شدن شرکت‌ها و افزایش شفافیت مالی آنها نه تنها بر شرکت‌ها و سهامداران تاثیر می‌گذارد، بلکه نقش مهمی در بهبود عملکرد دولت و اقتصاد کلان دارد. در این راستا، دولت‌ها می‌توانند با سیاستگذاری‌های مناسب، فرآیند بورسی شدن شرکت‌ها را تسهیل و تشویق کنند. این فرآیند از طریق مکانیسم‌های متعدد می‌تواند به بهبود شفافیت و کاهش فساد در سازمان‌ها منجر شود.
  • بورس در برزخ انتخاباتی

    دنیای اقتصاد: معاملات روز یکشنبه بازار سهام در حالی دنبال شدند که شاخص کل بورس تهران بیش از ۲۳هزار واحد کاهش یافت و به مرز ۲میلیون و ۷۳هزار واحد رسید. به نظر می‌رسد افزایش ابهامات در فضای بین دو انتخابات علت اصلی این کاهش بوده است.
  • جهت‌یابی وال‌استریت در نیمسال دوم

    دنیای اقتصاد-محمدامین مکرمی: رونق هوش‌ مصنوعی، سوخت رشد قدرتمند بازار سهام آمریکا در نیمه اول سال ۲۰۲۴ را فراهم کرد، و اکنون معامله‌گران انتظار دارند این روند صعودی در نیمه دوم سال نیز تداوم یافته و حتی تقویت شود. براساس گزارش بلومبرگ، شاخص معیار S&P ۵۰۰ از آغاز سال جاری ۱۴درصد بالا رفته است. در این دوره به لطف وضعیت مناسب اقتصاد کلان، بهبود عملکرد درآمدی شرکت‌ها و تقاضای قوی برای سهام شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی، بیشترین تعداد رکوردزنی شاخص از آغاز قرن جاری ثبت شد.
  • قفل انتخاباتی بورس

    دنیای اقتصاد: سرمایه‌گذاران همچنان درگیر ناپایداری در اعتماد به مسیر پیش روی بورس هستند. انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری تا اینجای کار برای بورس‌بازان جذاب نبوده است. بازار سهام در هفته منتهی به ۸تیرماه بعد از چند هفته منفی با سبزپوشی، کار خود را خاتمه داد. اما در معاملات روز گذشته بورس هم خروج پول حقیقی سرعت گرفت و هم نماگرهای سهامی سرخ‌پوش شدند. رفتار سهامداران در این روز حاوی یک پیام مهم بود؛ بدین معنا که در کمتر از ۶ روز تا مشخص شدن رئیس دولت چهاردهم، ممکن است بورس با سیاستگذاری‌هایی مواجه شود که برای بازار نامطلوب است. در جریان روز گذشته نیز سایه سنگین تردید در اتمسفر بورس تهران مشهود بود. از پنجم خردادماه که شاخص کل کانال ۲.۱ میلیون واحد را از دست داد، گرفتار یک روند نزولی طولانی شد و این روند تاکنون ادامه یافته است. این یعنی شاخص‌کل از ابتدای سال بیش از ۱۰‌درصد از قله امسال خود عقب‌نشینی کرد که در بازه زمانی کمتر از دو ماه یک روند فرسایشی برای قیمت یک کلاس دارایی محسوب می‌شود. آنچه در بازار سهام می‌گذرد نشان می‌دهد نیمه خالی لیوان در بورس طرفداران بیشتری دارد و سهامداران تحت‌تاثیر فضای روانی منفی که در بورس وجود دارد، ترجیح می‌دهند از بازار سهام خارج شوند.
  • بلاتکلیفی «سرخ‌فام»

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز گذشته نماگرهای اصلی بازار سرمایه افت محسوسی را به‌ثبت رساندند، به‌طوری‌که نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با کاهش ارتفاع ۱.۱درصدی روبه‌رو بود و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲‌میلیون و ۷۲‌هزار‌واحدی قرارگرفت. افت ۲۳‌هزار‌واحدی شاخص‌کل بورس تهران در حالی محقق شد که نماگر هموزن با کاهش ارتفاع ۱.۵۴درصدی، همراه و در نهایت در سطح ۶۶۸‌هزار و ۲۲۸‌واحدی قرارگرفت. در این بین شاخص‌کل فرابورس نیز که نماگر مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۱.۹۵درصد سرخ‌پوش شد و در نهایت در سطح ۲۲‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. در این میان با به دور دوم کشیده‌شدن چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان بازار یک هفته تا تعیین‌تکلیف رئیس‌جمهور آینده فاصله دارد و باید دید روز شنبه بازار چه روندی به خود خواهد دید.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر