شماره روزنامه ۶۱۳۵
|

  • بورس در سراشیبی

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: شاخص‌کل بورس تهران در پایان معاملات هفته گذشته به سطح یک‌میلیون و ۹۷۰‌هزار واحدی رسید که کمترین مقدار این شاخص از ۱۰ آبان سال گذشته تلقی می‌شود. شاخص‌کل بورس در هر پنج روز معاملاتی هفته‏‏‏‏‏‌ای که گذشت، جامه سرخ به تن کرد و با کاهش ۴.۵۹‌درصدی همراه شد. افت شاخص‌کل در هفته گذشته در حالی رقم خورد که دلار در سامانه نیما که یکی از مهم‌ترین فاکتورهای اثرگذار بر بورس است، همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهد و در روز چهارشنبه این نرخ در آستانه فتح کانال ۴۹‌هزار‌تومان قرار گرفت. بورس تهران در ماه‏‏‏‏‏‌های اخیر علاوه بر رنجش از ناحیه ریسک‏‏‏‏‏‌های سیستماتیک، از اهمال و بی‏‏‏‏‏‌برنامه‏‏‏‏‏‌بودن سیاستگذار بورسی نیز رنج برده است.
  • ایستگاه پایانی نزول؟

    دنیای اقتصاد: سرخ‌پوشی شاخص‌های اصلی بازار طی هفته اخیر با افت ارزش معاملات همراه بود؛ به طوری که دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای هفته گذشته در سایه تنش‌های ادامه‌دار منطقه‌ای و بین‌المللی و حال ناخوش سهامداران حدود ۴.۵۹‌درصد افت ارتفاع هفتگی را به ثبت رساند و درنهایت در سطح یک‌میلیون و ۹۷۰‌هزار واحدی ایستاد. این در حالی است که نماگر اصلی بازار دوهفته پیش افت ۱.۶۲‌درصدی را به ثبت رسانده بود. نماگر هم‌وزن نیز که سنجه قابل قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با افت هفتگی نماگر اصلی بازار سهام با نزول ۳.۷۲درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۶۵۵‌هزار و ۶۳۷واحدی قرار گرفت.
  • پرتفوی متناسب با بودجه ۱۴۰۴ چیست؟

    علی فراقی/کارشناس بازار سرمایه
    بودجه سال ۱۴۰۴ دارای نکات مثبت و منفی بسیاری است و باید جزءبه‌‌‌جزء بررسی شود. هرچند در وهله اول از نگاه خیلی از تحلیلگران مطلوب نبود؛ اما می‌‌‌توان آن را منبسط‌‌‌تر از سال گذشته دانست. گرچه برخی نگاه‌‌‌های انقباضی که در بودجه وجود دارد ناگزیر از گذشته است که به اسناد بودجه سال‌های آینده تحمیل شده است و می‌‌‌تواند گام‌‌‌به‌‌‌گام کاهش یابد. اما در مجموع، سند بودجه ۱۴۰۴ نسبت به وضعیت اقتصادی، واقع‌‌‌گرایانه تنظیم شده است. همچنین این سند، توجه زیادی به برنامه هفتم دارد که می‌‌‌تواند به نوبه خود اثرات اقتصادی خود را نشان دهد. یکی از موارد مهم و مثبت در بودجه، واگذاری شرکت‌های دولتی است که با رشد ۱۲۵درصدی همراه بوده است.
  • زمان، مشکل بورس را حل می‌کند؟

    عاطفه چوپان: بازار بحران‌‌‌‌‌زده بورس هفته دیگری را پیش‌رو دارد، هفته‌ای که به اعتقاد برخی تنها با تزریق نقدینگی به روزهای متفاوتی برای بازار تبدیل خواهدشد. از دید عده‌ای از کارشناسان دو بحران پیش‌روی بازار سرمایه است اما مرور زمان می‌تواند افت را تقلیل داده و کاهش انتظارات منفی حتی منجر به رشد شود.
  • گره کور بورس باز می‌شود؟

    شاخص کل سهام در هفته گذشته ۴.۶درصد افت را تجربه کرد و کف حمایتی ۲میلیون واحدی را از دست داد. در شرایطی که بازار سهام روندی نزولی دارد و نسبت قیمت به سود گذشته‌نگر بازار به سال ۹۴ رسیده است، «دنیای‌اقتصاد» از خبرگان بازار سرمایه درباره راهکارهای نجات بورس پرسیده است. بیش از ۶۷درصد از فعالان بورسی معتقدند اگرچه سیاستگذار می‌تواند با استفاده از ابزارهای موجود از شدت بحران بکاهد، اما تا زمانی که ریسک‌های سیستماتیک بر بازار سهام سایه افکنده‌اند، راهکار قاطعی برای عبور بورس از بحران وجود ندارد.
  • شوک P/E به بازار

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس برای نهمین روز متوالی روندی کاهشی را دنبال کرد، به‌طوری‌که با افت بیش از ۲۲هزار‌واحدی به یک‌میلیون و ۹۷۰هزار واحد رسید. این درحالی است که شاخص هموزن نیز با کاهش ۶هزار‌واحدی به ۶۵۵هزار واحد نزدیک شد. بررسی‏‏‏‏‏‌ها از شاخص‏‏‏‏‏‌های مهم بازار نشان می‌دهد که طی ۹روز اخیر بیش از ۲هزار و ۳۰۰میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است. همچنین ارزش معاملات نیز زیر‌۲هزار‌ میلیارد‌تومان است. با رشد هیجانی قیمت ارز در بازار آزاد، ارزش دلاری بازار به شهریور ۹۸بازگشت.
  • کاهش شیب ریزش‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‌ها؟

    ابراهیم سماوی/تحلیلگر بازار سرمایه
    بورس ناشی از ریسک‌های سیستماتیک هفته بدی را پشت‌سر گذاشت. شاخص‌کل بورس در جریان افزایش احتمال آغاز مجدد درگیری‌ها بین ایران و رژیم صهیونیستی که در این‌هفته بارها اخباری در این‌خصوص توسط رسانه‌های داخلی و خارجی نیز به گوش رسید، سنگر حمایتی دو‌میلیون واحد را از دست داد و در این هفته مجموعا ۴.۵۹‌درصد افت داشت.
  • سند بودجه ‌چه ابهاماتی دارد؟

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت‌زاده: در روزهای معاملاتی اخیر، رخدادهای مهمی در مورد بازار سرمایه اتفاق افتاد که تاثیر آنها بر بازار سرمایه به‌صورت کوتاه‌مدت و مقطعی نخواهد بود. بررسی سند بودجه‌۱۴۰۴ و مجمع صندوق توسعه و تثبیت و جلسات سازمان بورس و اوراق‌بهادار با فعالان بازار سرمایه از جمله این رخدادهای مهم و تاثیرگذار بود. با توجه به وعده‌‌‌‌‌های رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار، مبنی‌بر دفاع از حقوق سرمایه‌گذاران در زمان تنظیم این سند و دفاع از جایگاه بازار سرمایه، بررسی این سند نشان می‌دهد که نسبت به سال‌های گذشته در شرایط بهتری به‌سر می‌برد و نسبت به آنچه که در دولت قبلی شاهد بودیم، از حالت انقباضی کمتری برخوردار است.
  • خروج بورس از سنگر

    دنیای اقتصاد: در روزی که دلار از مرز ۶۵هزار و ۵۵۰تومان گذشت و سکه به ۵۴میلیون تومان عقب‌نشینی کرد، بورس تهران به واسطه سنگینی سایه تحولات منطقه‌ای قرمزپوش شد. شاخص کل با کاهش ۱۳هزار واحدی پس از ۲ماه، کانال۲میلیون را از دست داد. خبرهای مرتبط با بودجه نیز اثر مثبتی بر بازار سهام نداشت. از سوی دیگر، صورت‏های مالی ۶ماهه نیز روانه کدال شده است. بررسی اجمالی کارنامه صنایع، نشان‌دهنده عملکرد ضعیف آنها بوده که نزول شاخص را معنا‌دار کرده است.
  • بورس در دوراهی تغییرات بودجه

    دنیای اقتصاد- امیرمحمد بختیاری: روز گذشته مسعود پزشکیان، نهمین سکاندار قوه مجریه، لایحه بودجه سال آینده کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. با نگاه اولیه به اعداد و ارقام این لایحه به نظر می‌رسد بودجه سال آینده مانند بودجه سال‌های اخیر با کسری‌های زیادی دست‌وپنجه نرم خواهد کرد و ردیف درآمدی همتراز با ردیف مخارج بهبودی چندانی را تجربه نکرده است. در لایحه بودجه نرخ تسعیر کالاهای اساسی شناور در نظر گرفته شده و نسبت به تغییرات نرخ تورم رشد داده خواهد شد. ازطرفی در این لایحه استقراض از صندوق توسعه ملی حدود ۵۴۱هزار میلیارد تومان در نظر گفته شده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر