شماره روزنامه ۶۱۸۵
|

۵ درصد تا کانال ۳ میلیون واحد؛

دنیای اقتصاد: بورس تهران یک روز صعودی دیگر را به پایان رساند و با عبور از کانال ۲.۸ میلیون واحدی، تنها ۵.۳ درصد تا فتح ابرکانال ۳ میلیونی فاصله دارد؛ این در حالی است که بازار سرمایه حدود ۲۰ ماه است که از رخوت و رکود خارج شده و در هفته‌های اخیر رکورد‌شکنی‌های متعددی را در کارنامه خود ثبت کرده است.

گزارش «دنیای‌اقتصاد» از میانه معاملات بازار؛

دنیای اقتصاد: پس از دفاع تمام قد همتی وزیر اقتصاد از تک نرخی شدن ارز و حذف دلالان، بازار سرمایه بار دیگر به سخنان وزیر چراغ سبز نشان داد. در روز جاری شتاب افزایش بورس تهران بالا گرفت و در کمتر از ۱۰دقیقه از آغاز معاملات، شاخص کل توانست با رشد بیش از ۱درصد از سد مقاومت روانی ۲.۸میلیون واحد براحتی…

    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • ۵ درصد تا کانال ۳ میلیون واحد؛

    زلزله بورسی

    دنیای اقتصاد: بورس تهران یک روز صعودی دیگر را به پایان رساند و با عبور از کانال ۲.۸ میلیون واحدی، تنها ۵.۳ درصد تا فتح ابرکانال ۳ میلیونی فاصله دارد؛ این در حالی است که بازار سرمایه حدود ۲۰ ماه است که از رخوت و رکود خارج شده و در هفته‌های اخیر رکورد‌شکنی‌های متعددی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از میانه معاملات بازار؛

    شکست سطح ۲.۸میلیون واحدی بورس تهران؛ انتظار برای حرکت بازیگران کوچک

    دنیای اقتصاد: پس از دفاع تمام قد همتی وزیر اقتصاد از تک نرخی شدن ارز و حذف دلالان، بازار سرمایه بار دیگر به سخنان وزیر چراغ سبز نشان داد. در روز جاری شتاب افزایش بورس تهران بالا گرفت و در کمتر از ۱۰دقیقه از آغاز معاملات، شاخص کل توانست با رشد بیش از ۱درصد از سد مقاومت روانی ۲.۸میلیون واحد براحتی عبور کند. این رشد در دیگر شاخص های بازار سرمایه یعنی شاخص هموزن و فرابورس نیز تکرار شد و جو مثبت از ابتدای روز در تمامی شاخص های بورس تهران برقرار بود. با این حال همچنان وضعیت نمادهای شاخص ساز بهتر از نمادهای کوچک بازار است و هنوز رشد کوچکترهای بازار سرمایه آغاز نشده است. بنظر می رسد طی روزهای آتی رالی کوچکترها آغاز شود و در پی آن شاخص هموزن بتواند سقف تاریخی خود را فتح کند.
  • اما و اگرهای صعود شاخص سهام ادامه دارد؛

    یک گام به جلوی بورس

    دنیای اقتصاد: قرار گرفتن شاخص بورس تهران در مرز ۲ میلیون ۸۰۰ هزار واحد، سناریوی بورس ۳ میلیون واحدی را روی میز معامله‌گران قرار داده است. آیا سناریوی مذکور قابلیت محقق شدن را دارد؟
  • رویترز چشم‏‏‏‏‏‏‏‌انداز ۲۰۲۵ وال‏‏‏‏‏‏‏‌استریت را بررسی کرد؛

    بورس‌بازان آمریکایی در سودای سه‏‏‏‏‏‏‏‌گانه

    پس از دو سال‌خاص برای بازار سهام آمریکا، سرمایه‌گذاران انتظار دارند سال‌آینده نیز شاخص‌های بورسی این کشور صعودی باشند. شرایط مناسب اقتصاد کلان که از سودآوری شرکت‌ها حمایت می‌کند، تعدیل نرخ بهره و سیاست‌های حامی رشد اقتصادی دونالد ترامپ از جمله عواملی هستند که باعث خوشبینی سرمایه گذاران شده اند. شاخص معیار S&P ۵۰۰ از ابتدای سال‌بیش از ۲۳‌درصد رشد کرده‌است و در مسیر ثبت دومین سال‌پیاپی با بازده بیش از ۲۰‌درصد قرار دارد. استقبال از سهام شرکت‌های بزرگ فناوری و هیجان ناشی از پتانسیل درآمدزایی هوش‌مصنوعی از موتورهای محرک اصلی حرکت صعودی بازار بوده‌اند.
  • مسیریابی شاخص کل بررسی شد

    «شاخص» در مسیر ۳ میلیون؟

    شاخص کل بورس در حالی روز گذشته تا مرز ۲میلیون و ۷۹۹ هزار واحد بالا آمد که مقایسه این وضعیت با روزهای کم‌رمق نشان می‌دهد شاخص تا لمس ابرکانال ۳میلیون واحدی تنها ۷ درصد فاصله دارد. اکنون پرسش این است؛ با توجه به شرایط فعلی بورس، شاخص سهام توانایی تکیه زدن بر محدوده‌ مذکور را دارد؟
  • ورود ‌هزار و ۴۵‌میلیارد‌تومان پول حقیقی به بازار در معاملات روز گذشته؛

    بورس در مرز کانال جدید

    روند صعود قیمت‌ها در بورس تهران همچنان ادامه‌دار است و رشد ناهمگن نمادها در این روزها، از مهم‌ترین ویژگی‌های روند صعودی اخیر بازار سهام تلقی می‌شود. در معاملات روز گذشته نیز استقبال از نمادهای بزرگ و شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز بازار ادامه‌دار بود و اقبال به سهام باارزش بازار بالا، شاخص‌کل بورس را با رشد ۱.۲۹‌درصدی همراه کرد و این نماگر را به سطح ۲‌میلیون و ۷۹۹‌هزار‌واحدی رساند. بورس تهران در دو ماه اخیر بهترین بازار دارایی به لحاظ کسب بازدهی بوده‌است و توانسته گوی سبقت را از بازارهای ارز، طلا و سکه برباید.
  • فرش سبز بازارها

    دنیای اقتصاد: در روزهای گذشته، روند بازار سرمایه تهران به‌شدت مورد توجه عموم قرار گرفته است. در‌حالی‌که برخی از تحلیلگران و کارشناسان همچنان به رشد مستمر قیمت‌ها در بورس اشاره دارند، نکات قابل‌توجهی در معاملات این روزهای بازار به چشم می‌خورد. در این روند متفاوت، بسیاری از نمادها با روندی متفاوت از یکدیگر عمل می‌کنند و این تنوع در رشد سهام، نشانه‌ای از تعادل نامناسب در بازار به‌ویژه میان سهام بزرگ و کوچک است. به‌رغم این تفاوت‌ها، شاخص کل بورس همچنان به صعود خود ادامه داده و در دو ماه گذشته بازدهی مطلوبی را به ثبت رسانده است.
  • بررسی دو رویکرد کوتاه و بلندمدت در بازار سرمایه؛

    کدام سرمایه‌گذاران در بورس سود می‌کنند؟

    بازار سرمایه ایران در هفته‌های اخیر، رفتارهای متناقض و گاه هیجانی سرمایه‌گذاران را بیش از پیش به نمایش گذاشته‌است. در چنین فضایی، رویکرد سرمایه‌گذاری، بیش از هر زمان دیگری، اهمیت پیدا می‌کند. سرمایه‌گذاران در این بازار عموما به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: آنهایی که در پی سودهای سریع و کوتاه‌مدت هستند و آنهایی که با دیدگاه بلندمدت، سرمایه‌گذاری می‌کنند. انتخاب میان این دو رویکرد، نه‌‌‌‌‌‌تنها بر اساس شرایط بازار، بلکه بر اساس شخصیت، تحلیل و استراتژی هر فرد تعیین می‌شود.
  • جدال متقاضیان و فروشندگان کی به پایان می‌رسد؟

    واکاوی عقب‌‌‌‌‌‌ماندگی دلاری بورس

    بورس دوشنبه کماکان میدان نبرد متقاضیان و فروشندگان بود. شاخص‌کل بیش از ۳۵‌هزار واحد و شاخص هموزن نیز بیش از ۵‌هزار واحد رشد رابه‌ثبت رساند.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    صف واگذاری‌ها در کدال

    دنیای اقتصاد: در سامانه کدال، طی روز جاری دو بانک بورسی از برگزاری مزایده خبر دادند. بانک تجارت قصد واگذاری تمامی سهام زیرمجموعه خود را دارد و بانک دی قصد دارد اموال مازاد خود را در زیرمجموعه ها به طور کامل واگذار کند.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    پول در زمین بورس

    دنیای اقتصاد: هر روز در «تریبون بورس»، تازه‌ترین تحلیل‌ها و گزارش‌های پایان بازار سهام را بشنوید.
  • هفته رکورد‌زنی شاخص کل؟

    بورس در مرز حساس

    دنیای اقتصاد: با رشد ۱.۲۹ درصدی نماگر اصلی بورس تهران، شاخص کل تا یک قدمی کانال ۲.۸ میلیون واحدی پیشروی کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که امروز چهارمین عرضه اولیه نیز انجام شد.
  • وضعیت صندوق­‌های بازار سرمایه بررسی شد؛

    موج مکزیکی در راه طلا

    دنیای اقتصاد: معاملات روز دوشنبه بازار سرمایه با صعود همه‌ جانبه اکثر صندوق‌­های سرمایه­‌گذاری همراه بود؛ به نحوی که ورود دلار به کانال ۷۸ هزار تومان، سبب شد تا صندوق­‌های طلا با استقبال حقیقی‌­ها مواجه شوند؛ ضمن اینکه با تداوم روند صعودی شاخص کل، صندوق­‌های اهرمی و بخشی نیز به حرکت خود در مسیر صعودی ادامه دادند.
  • رشد تقاضا پیش از آغاز تعطیلات با هدف ذخیره‌سازی؛

    بازگشت فلزات در لحظه پایانی

    دنیای اقتصاد: رشد تقاضای مصرفی برای کامودیتی‌ها به منظور ذخیره‌سازی پیش از آغاز سال نوی میلادی، باعث شد تا فلزات در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ وارد مدار صعود قیمت شوند.
  • ورود پول سرعت گرفت؛

    بورس در راه قله جدید؟

    دنیای اقتصاد: صعود بورس تهران چهارمین روز متوالی را سپری کرد و معاملات این بازار در حالی به پایان رسید که همه شاخص‌های سهامی مثبت شدند؛ این در حالی است که روز گذشته به غیر از شاخص کل، سایر نماگرها با کاهش ارتفاع را ثبت کردند.
  • موج تقاضای نمادهای خودرویی در نیمه اول معاملات، منجی بازار سرمایه شد؛ عطش خریداران در تالار شیشه‌ای

    دنیای اقتصاد: با وجود افزایش عرضه در انتهای معاملات روز گذشته، بورس تهران از ابتدای روز جاری بر مدار مثبت کار خود را آغاز کرد.
  • دوراهی سخت سهامداران؛

    آیا ترمز بورس کشیده می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: روند داد و ستدهای بازار سهام در روز یکشنبه،سناریوی استراحت بورس پس از صعود مستمر شاخص کل را به تصویر می‌کشد و از این رو، نباید انتظار داشت در روز آینده رشد قدرتمند دماسنج اصلی بورس تداوم یابد.
  • اختلاف ۱۲‌واحد درصدی بازدهی میان دو نماگر اصلی بازار سهام در ۲ ماه گذشته

    سبقت بزرگان در رالی بورس

    معاملات بورس تهران در روز گذشته با واگرایی نماگرهای سهامی پیگیری شد. در رالی صعودی کنونی بازار، شاخص کل رشد ۴۰درصدی و شاخص هموزن رشد ۲۸درصدی را تجربه کرد. شکاف ۱۲واحد درصدی میان این دو نماگر، گویای این است که رشد پایدار بازار سهام نیازمند رشد همگون همه نمادهاست.
  • کارشناسان چالش‌های جدید بازار سرمایه را بررسی کردند؛

    موتور رشد بازار روشن می‌ماند؟

    بازار سرمایه در هفته‌های گذشته در تقاطع تغییرات ساختاری و اخبار مثبت قرار گرفته است؛ حذف دلار نیما و رونق‌بخشی به معاملات توافقی از یک سو، و اخبار و گمانه‌زنی‌ها از نوسانات نرخ بهره و سیاست‌های مالی دولت از سوی دیگر، جو مثبتی در بازار ایجاد کرده است.
  • تحلیل لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور

    لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور که در سال ۱۳۹۸ پیشنهاد شده است، یکی از مهم ‌ترین تلاش‌ها برای ایجاد تحول در ساختار پولی و اقتصادی ایران به شمار می‌رود. این لایحه که به دنبال تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر از واحد پول است، اهداف متعددی را دنبال می‌کند که شامل بهبود عملکرد نظام پولی، کاهش آثار روانی تورم و تسهیل در انجام مبادلات مالی است. این تغییرات در حالی پیشنهاد شده‌اند که اقتصاد ایران با چالش‌های جدی مانند تورم مزمن، کاهش ارزش پول ملی و افزایش نقدینگی دست‌‌وپنجه نرم می‌کند. بررسی دقیق این لایحه از منظر اجرایی، اجتماعی و اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد.
  • پرش دوم بورس

    نماگر بازار سهام روزهای سبز خود را دیروز با جهشی ۲۴هزار واحدی ادامه داد و توانست به پرواز در کانال دومیلیون و ۷۰۰هزار واحد در هفته جاری ادامه دهد. بنابراین شاخص بورس تهران با ورود به کانال دو‌میلیون و ۷۶۳هزار واحدی، رکورد جدیدی را در تاریخ خود به ثبت رساند. افزایش قیمت سهام بزرگ‌ترهای بورس که طبیعتا اثر بیشتری بر شاخص کل دارند، نوعی سوءتفاهم را میان برخی سهامداران مبنی‌بر شاخص‌سازی ایجاد کرده است که احتمالا ریشه در بی‌توجهی به عوامل بنیادین و ساختار بازار دارد.
  • خبر خوش برای کشاورزان، تولید‌کنندگان و صادرکنندگان

    سیاست‌های رانتی؛ عامل مهم تورم

    احمد انارکی محمدی؛ رئیس کمیته بازار سرمایه، تامین مالی و بیمه کمیسیون اقتصاد مجلس شورای‌اسلامی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: پس از سال‌ها تلاش درخصوص توجیه صادرات با ایجاد بازار ارز توافقی، از این پس صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را در بازار توافقی عرضه کنند و به‌جای انتقال رانت‌های کلان توسط رانت‌خواران؛ از این به بعد تولیدکنندگان، کشاورزان و صادرکنندگان می‌توانند تا حدودی هزینه‌های خود را پوشش دهند.
  • بورس در مسیر رسیدن به تعادل

    بازار سرمایه در ماه‌های اخیر با تغییرات قابل‌توجهی همراه بوده و شاخص‌کل بورس با رکوردهای تازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای مواجه شده‌است. این تغییرات که بیشتر در سهام شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساز و شرکت‌های بزرگ نمود پیدا کرده، باعث‌شده تا شاخص‌کل از دو‌میلیون و ۷۶۰‌هزار واحد عبور کند و شاخص هموزن نیز به مرز ۸۴۰‌هزار واحد برسد، با این‌حال این رشد سریع، فرصت بررسی عواملی که تعادل را به بازار بازمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌گرداند، فراهم کرده‌است.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • تداوم ترافیک در سامانه کدال؛

    سه شرکت بورسی مجوز افزایش نرخ دریافت کردند

    دنیای اقتصاد: شرکت کاشی و سرامیک حافظ از دریافت مجوز افزایش نرخ محصولات خود خبر داد. این شرکت اعلام کرد که محصولات کف و دیوار شرکت از ۳دی ماه به‌میزان ۲۰درصد مجوز افزایش نرخ دریافت کرده‌اند.