تداوم روند فرسایشی آیفکس
گروه بورس - زهرا رحیمی: جدال پایاپای عرضه و تقاضا در معاملات روز گذشته فرابورس ایران، منجر به افت ناچیز ۱/ ۰ واحدی نماگر این بازار شد تا رقم ۲/ ۶۷۶ واحدی در کارنامه آن به ثبت برسد. به این ترتیب بازدهی بازار از ابتدای سال تا کنون در محدوده کمتر از یک درصد باقی ماند. معاملات فرابورس ایران همچون بورس اوراق بهادار تهران، تحت فشار کمبود نقدینگی است و در همین راستا نیز روندی فرسایشی را تجربه میکند.
در فرابورس ایران در دومین روز از ماه جاری، ۲۲۶ میلیون و ۴۷۹ هزار سهم به ارزش ۵۶۱ میلیارد و ۴۹۵ میلیون ریال در ۱۹ هزار و ۴۱۴ نوبت معاملاتی جابهجا شد.
گروه بورس - زهرا رحیمی: جدال پایاپای عرضه و تقاضا در معاملات روز گذشته فرابورس ایران، منجر به افت ناچیز ۱/ ۰ واحدی نماگر این بازار شد تا رقم ۲/ ۶۷۶ واحدی در کارنامه آن به ثبت برسد. به این ترتیب بازدهی بازار از ابتدای سال تا کنون در محدوده کمتر از یک درصد باقی ماند. معاملات فرابورس ایران همچون بورس اوراق بهادار تهران، تحت فشار کمبود نقدینگی است و در همین راستا نیز روندی فرسایشی را تجربه میکند.
در فرابورس ایران در دومین روز از ماه جاری، ۲۲۶ میلیون و ۴۷۹ هزار سهم به ارزش ۵۶۱ میلیارد و ۴۹۵ میلیون ریال در ۱۹ هزار و ۴۱۴ نوبت معاملاتی جابهجا شد. حدود ۲۰ درصد از ارزش معاملات بازار دیروز فرابورس توسط «صمپنا ۲» صورت گرفته است. در معاملات روز گذشته این بازار «میدکو» بیشترین تاثیر منفی بر آیفکس را از خود برجا گذاشت. بررسی معاملات این نماد حاکی از مشارکت ۱/ ۵۸ درصدی حقیقیها در خرید و مشارکت ۶/ ۷۸ درصدی این معاملهگران در فروش است. این تحرکات در نهایت افت ۴۸/ ۱ درصدی قیمت این سهم را رقم زد.
از سوی دیگر، دو نماد «ذوب» و«حکمت» بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص این بازار را از خود بر جا گذاشتند. در نماد «حکمت» حقیقیها ۱۰۰ درصد خرید این سهم را در اختیار داشتند و در نهایت موجب رشد ۰۲/ ۴ درصدی قیمت این سهم شدند. در نماد «ذوب» نیز حقیقیها ۱/ ۹۷ درصد از خرید و ۴/ ۵۴ درصد از فروش را در اختیار داشتند. این نماد در نهایت رشد ۸/ ۴ درصدی را ثبت کرد.
بیشترین افزایش قیمت بازار دیروز در اختیار «کیمیا» بود که روز سه شنبه عرضه اولیه آن صورت گرفت. حجم معاملات این نماد حدود ۴ میلیون و ۱۲۸ هزار سهم و ارزش معاملات آن حدود ۱۴ میلیارد و ۵۱۸ میلیون ریال بود. پس از «کیمیا» نماد «زنگان» با رشد ۹۶/ ۴ درصدی قرار داشت. قیمت «زنگان» از تاریخ ۲۴ آذرماه از قیمت ۱۵۹۸ ریال به ۱۴۳۲ ریال در روز سه شنبه هفته جاری رسیده بود (افت حدود درصدی۳/ ۱۰). در بررسی نمادها با بیشترین افت قیمت «بساما» و «ثتران» صدر نشین بودند. در معاملات «بساما» حقیقیها مشارکت۱۰۰ درصدی و در «ثتران» نیز مشارکت حدود ۹۵ درصدی داشتند. در پایان معاملات دیروز فرابورس «ذوب» بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت. پس از آن «قشیر» بیشترین ارزش و «حکمت» بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشت. بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد که قیمت «قشیر» از ابتدای آذرماه تا کنون با رشد چشمگیر بیش از ۳۸درصدی همراه بوده است. دیگر نماد زیرمجموعه گروه قند و شکر یعنی «قچار» نیز رشد حدود ۴۰ درصدی را تجربه کرده است.
سود 8/ 24 درصدی «اخزا 1»
قیمت اوراق اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا ۱»روز گذشته در ادامه مسیر صعودی روزهای اخیر خود، با رشد ۲/ ۰ درصدی مواجه شد. به این ترتیب قیمت هر ورقه از این اسناد به ۹۵۲ هزار و ۵۶ ریال رسید تا نرخ سود موثر این اوراق در پایان معاملات روز گذشته به ۸/ ۲۴ درصد برسد.
آغاز معاملات اوراق مسکن آذرماه
در بازار اوراق تسهیلات مسکن نیز روز گذشته شاهد سقوط دستهجمعی قیمت تسهها بودیم. در بین این اوراق، تنها «تسه ۹۴۰۸» که بر اساس وام جدید ۶۰ میلیون تومانی منتشر شده بود، با رشد ۹۵/ ۰ درصدی مواجه شد و قیمت آن به ۷۴۸ هزار و ۷۹۷ ریال رسید. در بازار مزبور دیروز همچنین نماد معاملاتی اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن آذر ماه ۹۴ عرضه شد.
99 درصد تقاضای «تسهها» واقعی است
در تحولات مربوط به بازار این اوراق روز گذشته مدیرعامل فرابورس ایران از اعمال محدودیتهای فروش برای جلوگیری از سفتهبازی روی این اوراق خبر داد. امیر هامونی در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: شفافیت بازار سهام بر کسی پوشیده نیست و کمک فرابورس به بانک مسکن از طریق راهاندازی معاملات اوراق «تسه» در بازار سهام باعث شده تا علاوه بر کاهش هزینههای مبادله و شفاف شدن معاملات این اوراق، تمامی شعب بانک مسکن به این سیستم بهطور آنلاین متصل شوند. وی با بیان اینکه اوراق تسهیلات مسکن به هیچ وجه به موج سفتهبازی در بازار مسکن تن نمیدهد، گفت: سفتهبازی در ادبیات مالی تعریف دارد و این در حالی است که اکنون نوسان قیمتها روی معاملات اوراق تسهیلات مسکن روندی طبیعی را دنبال میکند.
وی افزود: پیش از اعمال محدودیتهای زمانی فروش روی این اوراق شاید افرادی بودند که با دید سرمایهگذاری کوتاهمدت روی «تسه»ها نوسانگیری و بازدهی کسب میکردند، اما با اعمال محدودیتهای فروش با تصور اینکه اگر خریداری بیش از ۹۰برگه اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس خریداری میکند، حتما با دید سرمایهگذاری به این اوراق مینگرد، فرابورس اقدام به شناسایی خریدار واقعی در این بازار با اعمال محدودیتهایی کرد که بر اساس آن خریدار اوراق تسهیلات حق تقدم مسکن نباید قبل از دو ماه اجازه فروش در بازار را داشته باشد. هامونی با اشاره به مدت اعتبار دو ساله اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن افزود: با اعمال محدودیتهای زمانی فروش روی اوراق تسهیلات مسکن، میزان سفتهبازی روی این اوراق به زیر یک درصد رسید و ۹۹ درصد فعالان این بازار هم اکنون مصرفکنندگان واقعی تسهیلات مسکن هستند.
این مقام مسوول از بازگشایی نماد معاملاتی اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن آذر ماه ۹۴ از روز چهارشنبه خبر داد و افزود: این اوراق همزمان با اعمال بخشنامه جدید بانک مسکن به منظور دریافت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی به علاوه ۱۰ میلیون تومان تسهیلات جعاله است که برای دریافت این تسهیلات نیاز به خریداری ۱۲۰ برگه از اوراق تسهیلات مسکن از طریق فرابورس است. هامونی از محدودیت فروش ۴ ماهه اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در نماد تسه آذر ماه به بعد اشاره کرد و افزود: با اعمال محدودیتهای زمانی فروش با قاطعیت میگویم افرادی که در بازار «تسه» در فرابورس فعالیت میکنند، اکنون خریدارهای واقعی مسکن هستند.
ارسال نظر