برنامه‌های جدید خرید و اجاره کشتی در کشتیرانی جمهوری اسلامی
گروه بنگاه‌ها: مجمع عمومی عادی سالیانه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حضور بیش از 93 درصد سهامداران برگزار شد. در این مجمع علاوه بر تصویب صورت‌های مالی سال منتهی به 31/ 3/ 94، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران، صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین و شرکت سرمایه‌گذاری استان هرمزگان به عنوان اعضای هیات مدیره این شرکت انتخاب شدند.


رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل این شرکت در ادامه مجمع با بیان اینکه طی دو ماه آینده شرایط جدیدی برای کشور رقم می‌خورد، اظهارکرد: براین اساس زمینه اجرای تعهدات تعریف شده در برجام برای طرفین فراهم می‌شود و آنچه به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود، باز شدن فضای جدیدی است که طی چهار و پنج سال گذشته مشکلات متعدد و دوچندانی را برای ما فراهم کرده بود. محمد سعیدی ادامه داد: در این شرایط جدید، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران باید از همه ظرفیت‌های خود برای توسعه ناوگان در بازارهای بین‌المللی بهره برده و این شرکت در تراز بزرگ‌ترین شرکت‌های بین‌المللی قرار گیرد. وی گفت: اولین نکته‌ای که در شرایط جدید به دنبال آن هستیم، این است که بتوانیم در زمان اجرای تفاهم، مقدمات آن را فراهم کنیم و آن ایجاد شرکت‌های بین‌المللی با همکاری شرکت‌های بزرگ دنیا است. وی با بیان اینکه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به دنبال شرکت‌های کوچک در منطقه یا در آسیا نیست،گفت: در صدد هستیم با مهم‌ترین و قدرتمندترین شرکت‌های بین‌المللی دنیا مشارکت کرده و با تاسیس شرکت‌های مشترک با آنها از شرایط و تسهیلات یکدیگر استفاده کنیم تا یک هم‌افزایی ایجاد شود. وی اظهار کرد: بدون تردید کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از شرکت‌های بزرگ کشور چه به لحاظ نیروی انسانی و سیستم‌ها و همچنین از لحاظ فرهنگ سازمانی قابل رقابت در تراز بین‌المللی با شرکت‌های مهم دنیاست. سعیدی با بیان اینکه رشد اقتصادی اروپا به‌جز چند کشور تقریبا متوقف است، همچنین رشد اقتصادی چین هم که قدرت اقتصادی شرق به حساب می‌آید متوقف شده یا با یک شیب ملایم به سمت پایین در حرکت است، افزود: به همین منظور منطقه CIS به عنوان اقتصاد نوظهور در سطح بین‌المللی و در سطح منطقه محسوب می‌شود. مدیرعامل کشتیرانی با بیان اینکه نقطه تمرکز شرکت‌های اروپایی و بین‌المللی برای سال‌های 2016 و 2018 میلادی منطقه CIS است، گفت: این منطقه بسیار بکر و دارای منابع بسیار زیادی است همچنین منابع معدنی و زیرزمینی بسیار گرانبها و ارزشمندی دارد که توسعه نیافته است.


وی تاکید کرد: اتفاقی که از سال گذشته در کشور رخ داده و موجب خشنودی اقتصاددانان و تجار ایرانی شده است، ایجاد خط ریلی بین منطقه CIS و ایران، همچنین ایجاد مسیر شمال به جنوب از مجموعه CIS با یک جمعیت ۲۰۰ میلیونی به دریاهای آزاد است که از طریق جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد. وی همچنین اظهار کرد: با راه‌اندازی منطقه اینچه برون در شمال کشور و دسترسی اقتصاد قزاقستان و ترکمنستان به ایران و همچنین به دریای آزاد، یک مجموعه بسیار فزاینده و ارزشمندی را می‌توان طی ماه‌های آینده شکل داد که کشتیرانی با جدیت به دنبال آن است.