«ابعاد جدید گزارشگری تجاری و XBRL» منتشر شد
گروه بورس: تازهترین کتاب در حوزه گزارشگری مالی با عنوان «ابعاد جدید گزارشگری تجاری و XBRL» نوشته راجر دبرسنی، کارستن فلدن و مسیج پیچوکی با ترجمه کاظم وادیزاده و خدیجه حیدری، انتشار یافت. XBRL یا زبان گزارشگری مالی توسعهپذیر، یک سیستم گزارشگری مبتنی بر برچسبگذاری الکترونیکی است که برای تهیه و مبادله الکترونیکی گزارشهای تجاری و بازرگانی در سراسر جهان، ایجاد شده است. هدف بنیانگذاران این مدل، فراهم ساختن مجموعهای استاندارد برای کلیه رویدادهای مالی و مبادلات اقتصادی و همگرایی بینالمللی مبادلات مالی الکترونیکی است.
گروه بورس: تازهترین کتاب در حوزه گزارشگری مالی با عنوان «ابعاد جدید گزارشگری تجاری و XBRL» نوشته راجر دبرسنی، کارستن فلدن و مسیج پیچوکی با ترجمه کاظم وادیزاده و خدیجه حیدری، انتشار یافت. XBRL یا زبان گزارشگری مالی توسعهپذیر، یک سیستم گزارشگری مبتنی بر برچسبگذاری الکترونیکی است که برای تهیه و مبادله الکترونیکی گزارشهای تجاری و بازرگانی در سراسر جهان، ایجاد شده است. هدف بنیانگذاران این مدل، فراهم ساختن مجموعهای استاندارد برای کلیه رویدادهای مالی و مبادلات اقتصادی و همگرایی بینالمللی مبادلات مالی الکترونیکی است. در کشور ما نیز پس از چند سال مطالعه و بررسی درخصوص این مدل، تعدادی از موسسات حسابرسی و بورس اوراق بهادار تهران به تازگی به عضویت سازمان بینالمللی XBRL درآمدهاند اما به دلایل متعدد از جمله عدم همگرایی و تعامل سازمانهای اقتصادی و جوامع حرفهای استقرار XBRL هنوز در مراحل مقدماتی و آموزش مبانی آن است.
در حال حاضر اجرای این مدل گزارشگری به دلیل عدم تبیین زیرساختهای مناسب در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر احساس نشده و به تعویق افتاده است. کتاب حاضر که به عنوان نخستین کتاب در حوزه XBRL در کشورمان ترجمه شده شامل بیش از ۱۰۰ مقاله و منابع علمی و بینالمللی در ارتباط با این حوزه است. بیشتر این مطالب، تحقیقات و مطالعات موردی محققان بوده و چارچوبهای نظری، سیاستها و خطمشی تجاری، گزارشگری افشاگرانه، تبیین واژهنامهها، فرآیند و طراحی فنی، بررسی استانداردها و نتایج اقتصادی XBRL را تجزیه و تحلیل کرده است. زبان گزارشگری مالی توسعهپذیر (XBRL) با توجه به روند رو به رشد اقتصاد و تجارت جهانی، فرهنگ، روابط بینالملل و استانداردهای گزارشگری مالی همیشه در حال تغییر است و پیشبینی میشود برای توسعه این نوع ابزارها این کتاب بتواند مبنای تحقیقات آتی در حوزه دانشگاهی قرار گیرد.
کاظم وادیزاده، حسابدار رسمی و عضو پیوسته انجمن بازرسان رسمی تقلب آمریکا به عنوان یکی از مترجمان این اثر، پیشنهاد کرده است کمیته ویژهای تحت عنوان کمیته راهبردی، با همکاری دولت، سازمانها و نهادهای اقتصادی و جوامع حرفهای تشکیل شود تا نسبت به مطالعه، توسعه و اجرای XBRL و استانداردهای بینالمللی حسابداری IFRS و بقیه مواردی که به فراموشی سپرده شده اقدام کنند. کتاب یادشده از سوی انتشارات آسماننگار اصفهان در ۳۰۰ صفحه به چاپ رسیده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
ارسال نظر