گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد یک روز کم‌رمق دیگر بود به گونه‌ای که شاخص کل بورس مجددا با نوسان اندکی معادل ۱۰ واحد به کار خود پایان داد.

در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که خبر دیدار وزیر امورخارجه ایران و رئیس‌جمهوری ایالات متحده دارای اهمیت بود، این خبر تداوم شرایط بهبود روابط سیاسی تهران-واشنگتن را مجددا مطرح کرده است. در همین حال، در ابتدای وقت کمی تقاضا ناشی از نبود نقدینگی کافی را به نمایش گذاشت. دیروز صدر بازار از گروه‌های صدرنشین اخیر، عملا خالی بود و گروه‌های حمل‌و‌نقل، ساختمانی و قندی نتوانستند در صدر بازار خودی نشان دهند.

در بازار دیروز در تحولات کلان موضوع عرضه اولیه سهام پگاه فارس برای یکشنبه هفته آینده و همچنین بحث اوراق خزانه اسلامی که امروز در تالار عرضه می‌شود از اهمیت برخوردار بود. اوراق خزانه اسلامی که برای پرداخت مطالبات پیمانکاران منتشر شده است بدون کوپن بوده و نرخ سود آن با مکانیزم بازار تعیین می‌شود.

در بازار دیروز همچنین اعلام شد دومین شرکت خدماتی (یوتیلیتی) هلدینگ خلیج فارس یعنی فجر در بازار پذیرفته شده است. در پی موافقت ۴ اسفند سال گذشته هیات‌پذیرش بورس با پذیرش شرکت پتروشیمی فجر، این شرکت از ۶ مهر با پلاک ۴۹۵ در بخش «تامین برق، گاز و آب»، گروه «تامین برق، گاز، بخار و آب گرم» و طبقه‌ «تامین بخار وآب گرم» با کد «۴۰۱۱» و نماد «شفجر-shefajr» در فهرست نرخ‌های تابلوی بازار دوم معاملات بورس درج شد. پتروشیمی فجر دارای سرمایه اسمی ۲۵۰ میلیارد تومانی بوده و سود هر سهم سال اسفند گذشته را ۲.۶۱۳ ریال محقق کرده است.

در ترکیب سهامداری «فجر» هلدینگ خلیج فارس با مالکیت ۹/ ۶۹ درصدی صاحب اصلی بوده و سهام عدالت هم ۳۰ درصد سهام آن را دارد. مدیرعامل پتروشیمی مبین هم رئیس هیات مدیره پتروشیمی فجر است. این شرکت از مرداد ۷۷ توسط ملی صنایع پتروشیمی در منطقه پتروشیمی ماهشهر تاسیس شده و فعالیت آن مانند پتروشیمی مبین یعنی سرویس‌های جانبی (یوتیلیتی) برق، آب، بخار و... بوده و هم‌اکنون دارای ۶۱۲ نفر نیروی انسانی است. در گروه بانکی دیروز بانک کارآفرین اعلام کرد که برای افزایش سرمایه‌ای ۱۷درصدی از محل سود انباشته آماده می‌شود. در این گروه بانک دی هم در‌صدد افزایش سرمایه‌ای ۱۰۰درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران و سود انباشته است. در گروه مخابرات مدیرعامل اپراتور سوم تلفن همراه گفت: قصد داریم در قالب فروش سهام از نیروی فنی و تکنولوژی یک شریک خارجی استفاده کنیم اما هنوز مذاکرات با شرکت‌های مخابراتی مورد نظر قطعی نشده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، سیدمجید صدری مدیرعامل اپراتور سوم تلفن همراه درباره گفته وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه طی بازدید هیات تجاری فرانسوی از ایران، شرکت مخابراتی اورنج تلکام فرانسه برای خرید سهام یکی از اپراتورهای تلفن همراه وارد مذاکره شده است، گفت: با گروه‌های خارجی متعددی برای مشارکت مذاکره کرده‌ایم و هدفمان از این شراکت، استفاده از نیروی فنی و تکنولوژی شریک خارجی است که سرمایه‌گذاری خارجی نیز طی آن انجام می‌شود. وی گفت: هدف رایتل مشارکت در قالب فروش سهام خواهد بود. اکثر شرکت‌های طرف مذاکره در حوزه مخابرات و تلکام فعال هستند اما هنوز هیچ یک از مذاکرات نهایی نشده است. در مجموع بازار دیروز بازاری متعادل اما بی‌رمق بود که در آن شاخص با رشد ۹/ ۹ واحدی به ۶۱ هزار و ۵۷۸واحد رسید.ارزش معاملات هم دیروز در بورس به ۷۸میلیارد تومان و در فرابورس به ۵۷میلیارد تومان بالغ شد.