گروه بورس: گروهی از سرمایهگذاران اروپایی با هدف آشنایی بیشتر با ظرفیتهای موجود در بازار سرمایه ایران، دیروز از بورس تهران بازدید کردند. مدیران 9 شرکت بزرگ سرمایهگذاری، که نمایندگان تعدادی از برترین شرکتهای سرمایهگذاری اروپایی هستند به دعوت شرکت سوئیسی ACL Asset Management و شرکت کارگزاری بورسیران به کشورمان سفر کردهاند تا در مدت اقامت خود در ایران فرصتهای متنوع سرمایهگذاری را در بازار سرمایه در دوران پسا تحریم بررسی کنند. به گزارش «سنا»، این هیات متشکل از مدیران بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری هستند که در چند سال اخیر به کشورمان سفر کردهاند و امیدوار هستند که با پایان تحریمها فرصت سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران را داشته باشند. از جمله دلایل جذابیت بازار سرمایه ایران برای این گروه از سرمایهگذاران که از انگلستان، سوئیس، فرانسه و روسیه در کشور ما حضور یافتهاند، تنوع سهام و قابلیت انتخاب صنایع مختلف برای سرمایهگذاری است. گروه سرمایهگذاران اروپایی قصد دارند از تعدادی از مهمترین شرکتهای ایرانی که در عرصه بینالمللی نیز مطرح هستند، از قبیل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، همراه اول و سیمان
تهران بازدید کنند. براساس این گزارش، پس از رایزنیهای انجام شده تاکنون و در مرحله نخست، سرمایهگذاری 300 میلیون یورویی این گروه در ایران، پس از لغو تحریمها قطعی شده است. در این میان دکتر حسن قالیباف اصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران اعلام کرد: به عقیده هیاتهای سرمایهگذاران خارجی از لحاظ شفافیت بورس تهران قابل مقایسه با سایر بورسهای منطقه خاورمیانه نیست و بورس تهران از لحاظ استانداردهای بینالمللی برای فعالیت سرمایهگذاران خارجی در سطح بالایی قرار دارد. مدیرعامل بورس تهران با اشاره به ورود هیات جدید به کشور و بازدید از بورس تهران ادامه داد: در این جلسه مدیران صندوقهای سرمایهگذار خارجی با سازوکار معاملات، شرکتهای پذیرفته شده در بورس و پتانسیلهای موجود در بازار سرمایه آشنا شدند. وی در ادامه افزود: مدیران صندوقهای سرمایهگذار خارجی به بازارسرمایه ایران علاقه مند بودند و تنوع در این بازار را از مولفههای بسیار جذاب بازار سرمایه قلمداد کردند. وی در مورد نکات مطرح شده توسط سرمایهگذاران خارجی گفت: مدیران صندوقها برخی از موانع سرمایهگذاری شامل نقل و انتقال پول را مطرح کردند، که با توجه به توافقات
پیش رو و برداشته شدن محدودیتها در سیستم بانکی و همچنین در صورت فعالیت بانکهای خارجی، این موانع برطرف میشود. دکتر حسن قالیبافاصل ادامه داد: مدیران صندوقهای سرمایهگذاری بینالمللی درخصوص بانکهای امین بینالمللی و سپردهگذاری تسویه وجوه هم سوال داشتند که در سایر کشورهای دنیا برخی بانکهای بزرگ مسوولیت این کار را برعهده دارند. امیدوارم با برداشته شدن تحریمها شرایط پیوستن بانکهای خارجی به شرکت سپردهگذاری و انجام نقل و انتقالات مهیا شود. بانکهای امین بینالمللی جزو ضروریاتی است که میتواند به حضور سرمایهگذار خارجی کمک کند. این گروه از مدیران صندوقهای سرمایهگذار خارجی درقالب یک هیات از تالار معاملات حافظ بازدید و با مدیرعامل بورس تهران دیدار و گفتوگو کردند. مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع ایران نیز با بیان این مطلب گفت: کلیت بازار سرمایه ایران توسط گروه بینالملل شرکت بورس تشریح و تعریف میشود. بعد از بازدید از تالار، به شرکت هلدینگ خلیج فارس بهعنوان بزرگترین شرکت بورسی ایران میروند تا تمام فرصتهایی که برای سرمایهگذاری در هلدینگ خلیج فارس و پترول وجود دارد به این گروه معرفی شود. وی ادامه داد:
روز دوشنبه ضمن بازدید از هلدینگ سیمان تهران و آشنایی با این صنعت، وضعیت دیگر شرکتهای سیمانی چون هکمتان، ایلام و صادرات سیمان ایران به عراق برای این گروه تشریح شد.
رضا سلطانزاده درباره دومین روز سفر این گروه به ایران گفت: امروز بازدید از کارخانهها در نظر گرفته شده است. در ابتدا از ایران خودرو بازدید میکنند و بعد از آن، بازدید از دارو پخش و پارس مینو انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که کارخانههای آن صددرصد به دست نیروهای داخلی اداره میشود، اظهار کرد: برای این گروه چگونگی اداره کارخانهها به دست افراد بومی و بدون هیچ مدیر خارجی جذاب بود؛ به همین دلیل بازدید از کارخانهها و مشاهده اداره شرکتها و تولیدکنندهها از صفر تا صد به دست ایرانیها در این سفر سه روزه تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنایع ایران درباره برنامه روز سوم اظهار کرد: بازدید از بانک ملت، بانک خاورمیانه، شرکت چادرملو و همراه اول برنامه آخرین روز سفر این گروه به ایران است.
وی با بیان اینکه این افراد مدیران پرتفوی فوقالعاده حرفهای در سطح دنیا هستند، گفت: این گروه در همه جای دنیا از اروپا گرفته تا آفریقا و آسیا سرمایهگذاری کردند و این بازدیدها برای مشاهده عینی سازوکار اداره کارخانهها و مدیریت شرکتها انجام میپذیرد.
سلطانزاده تصریح کرد: بورس ایران پیشرفتهتر از آن چیزی است که دیگران فکر میکنند، در این سفر سه روزه چشمانداز مناسبی از صنعت ایران و تنوع بازار سرمایه نشان داده میشود.
وی گفت: در دنیا کشورهای خاورمیانه را کشورهای نفتی میدانند و ایران را هم به اشتباه یک کشور تک بعدی نفتی میدانند، به همین دلیل قصد داریم نشان بدهیم که ایران را نباید یک کشور صرفا نفتی دید. ایران یک کشور صنعتی است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: بعد از اینکه تحریمها برداشته شود برای خیلی از صنایع شرایط بسیار خوب و بینظیری رقم میخورد. دسترسی به پول ارزان، تنوع برند و انتقال تکنولوژی به ایران شکل میگیرد و وقتی این گروه این زمینه را ببیند بستر پیشرفته شدن این صنایع مورد توجه آنها قرار میگیرد و همین امر حجم تولید و کیفیت تولید را بالا میبرد.
سطانزاده با بیان اینکه ایران میتواند برای منطقه بستری فراتر از ایران در صنعت و تولید باشد درباره رفع موانع حضور سرمایهگذاران خارجی گفت: در سازمان بورس، کمیته سرمایهگذاری خارجی تشکیل شده که فعالیت این کمیته زیر نظر مستقیم هیات مدیره و رئیس سازمان بورس است.
وی افزود: 8 ماه در این کمیته کار شده است و حداکثر تا دو ماه آینده،آن بخش از موانع حضور سرمایهگذار خارجی که مرتبط با بازار سرمایه و سازمان بورس است مانند بوروکراسی داخل سازمان، گرفتن کد، گذاشتن سفارشات وکالتنامهها رفع میشود.
سلطان زاده در ادامه خبر داد: همچنین بحث سوئیفت در حال برطرف شدن است. در این خصوص با بانک هریتیج برای انتقال پول بعد از رفع تحریمها به ایران صحبتهای لازم شده است و همچنین با سپردهگذاری برای فراهم کردن بستر حضور سرمایهگذار خارجی گفتوگوهای لازم صورت گرفته است.
ارسال نظر