بازار سرمایه پس از توافق می‌تواند نقش بسیار مهمی در جذب سرمایه‌های جدید - چه داخلی و چه خارجی- ایفا کند و این پول تازه سبب افزایش قابل توجه حجم بازار و افزایش نقدشوندگی آن خواهد شد. مشاور بین‌الملل شرکت سمات، روند سرمایه‌گذاری خارجی پس از توافق احتمالی هسته‌ای را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: بازار سرمایه پس از توافق می‌تواند نقش بسیار مهمی در جذب سرمایه‌های جدید - چه داخلی و چه خارجی- ایفا کند و این پول تازه، سبب افزایش قابل توجه حجم بازار و افزایش نقدشوندگی آن خواهد شد. دکتر بهادر بیژنی در گفت‌وگو با «سنا»، افزود: به نظر می‌رسد پس از توافق هسته‌ای، جذابیت و بازدهی بازار سرمایه به‌صورت قابل توجهی از بازار پول بیشتر شود؛ جذابیتی که مسلما از مرزهای ایران فراتر خواهد رفت. وی از این حجم اقبال شرکت‌های خارجی به‌عنوان هجوم سرمایه‌گذاری خارجی یاد کرد و گفت: این جایی است که برخی کارشناسان اقتصادی از جمله وزیر امور اقتصادی و دارایی نگران ابتلای اقتصاد ایران به بیماری هلندی‌اند؛ بیماری که منجر به کمتر رقابتی شدن بخش تولیدی کشور می‌شود. این استاد دانشگاه اضافه کرد: البته تمهیدات لازم در دولت برای این مساله اندیشیده شده است و این امید می‌رود که پس از توافق هسته‌ای در ۱۱ تیر، حجم عظیمی از سرمایه‌های خارجی جذب حوزه‌های مشترک گازی و همچنین پروژه‌های نیمه‌تمام شود. وی ادامه داد: از طرف دیگر طراحی محصولات و ابزارهای جدید در سازمان بورس و اوراق بهادار، از جمله صندوق‌های ارزی که در حال اخذ مجوز از سازمان هستند، این چشم‌انداز را روشن‌تر خواهد کرد.

بیژنی سپس درخصوص راهکارهای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای شرکت‌های ایرانی تاکید کرد: وجود حاکمیت و شفافیت در شرکت‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در آنها بسیار مهم است. همچنین مواردی از قبیل مسوولیت‌پذیری شرکت‌ها در قبال ذی‌نفعان، مسوولیت اجتماعی آنها یا افشای مناسب اطلاعات از سوی شرکت‌های سرمایه‌پذیر به سرمایه‌گذاران خارجی در تصمیم‌گیری و اجرایی کردن تصمیم خود در جهت انجام سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سرمایه‌پذیر کمک شایانی می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه، قابل اتکا بودن و به موقع بودن افشای اطلاعات نیز بسیار مهم است و به سرمایه‌گذاران خارجی این امکان را می‌دهد که درخصوص اصول استراتژیک شرکت‌ها و سیاست‌های دستیابی به آن آگاه شوند.