مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر نقش و جایگاه اقتصاد در بخش فرهنگ و هنر کشور اظهار کرد: مقوله اقتصاد فرهنگ و هنر از مباحثی است که کمتر در بازارهای مالی کشور مورد توجه قرار گرفته و به همین علت، دامنه وسیع و جذاب سرمایه‌گذاری در این بخش از دید فعالان اقتصادی مغفول مانده است. به گزارش روابط عمومی فرابورس ایران، امیر هامونی ضمن بیان این مطلب و با اشاره به برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: توجه به دو موضوع مهم یعنی تامین معیشت اهالی فرهنگ و همچنین تامین مالی انواع محصولات و آثار فرهنگی و هنری در این بخش ضروری است.

وی با اشاره به مطالعه صورت گرفته توسط تیم برنامه‌ریزی و توسعه فرابورس ایران درخصوص جایگاه اقتصاد فرهنگ و هنر و لزوم ارائه راهکارهای تامین مالی فعالیت‌های فرهنگی و هنری، خاطرنشان کرد: برای ارائه راهکار مناسب، ابتدا تفکیک رویکرد تامین مالی این بخش به دو دیدگاه تامین مالی متکی بر بودجه و تامین مالی عمومی می‌تواند راه را برای دستیابی به مدل‌های مناسب روشن سازد.

هامونی در ادامه با توجه به نتایج به‌دست آمده سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در آثار هنری و اماکن تاریخی و فرهنگی را مهم‌ترین‌ گام در جهت توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر کشور عنوان و تصریح کرد: وجود نظام یکپارچه ثبت آثار هنری نیز در بهبود وضعیت اقتصاد هنر نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند. وی همچنین ارائه تعریفی مدون از سیاست فرهنگی و نحوه اجرای آن را موجب تحریک حساسیت اقشار مختلف مردم به بخش فرهنگ و هنر دانست و افزود: این عامل در ایجاد تقاضای موثر در این بخش تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرعامل فرابورس ایران، ضمن برشماری راهکارهای تامین مالی اقتصاد فرهنگ و هنر از طریق بازار سرمایه گفت: تاسیس شرکت سرمایه‌‌گذاری فرهنگی و هنری، تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی پروژه‌های فرهنگی و هنری، تاسیس صندوق بازنشستگی قابل معامله هنرمندان، برگزاری نمایشگاه و حراج آثار هنری در بازار دارایی فکری فرابورس ایران و انتشار صکوک جهت تامین مالی عمومی پروژه‌های فرهنگی از جمله اقداماتی است که می‌تواند شرایط را برای ارتقای جایگاه اقتصاد هنر در کشور بیش از پیش فراهم کند.

وی با بیان اینکه این راهکارها پیش از این طی نامه‌ای از سوی دکتر فطانت به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده است، در تشریح برخی از این مدل‌ها گفت: ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی پروژه‌های فرهنگی و هنری برای تامین مالی پروژه‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه فرهنگ و هنر با توجه به انعطاف‌پذیری حقوقی و عمر محدود، مناسب‌ترین ساختار تامین مالی در بازار سرمایه است.

هامونی ادامه داد: یکی از انواع جدید صندوق‌های سرمایه‌گذاری که در دهه اخیر با استقبال چشمگیری در بازار اوراق بهادار مواجه شده است، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله است که امکان پیروی از روند بازدهی یک شاخص معین یا بخشی از آن را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.