«دنیای اقتصاد» بررسی میکند
خروج بورس از رکود بزرگ؟
دنیای اقتصاد: بورس تهران و دماسنج بازار سهام، اگرچه پس از سه هفته متوالی بالاخره هفته گذشته با روند نزولی به کار خود پایان داد و زیان ۳/۰ درصدی هفتگی را برای فعالان این بازار بر جای گذاشت، اما با شرایط متفاوتی نسبت به ماههای اخیر مواجه است؛ شرایطی که بیشتر حکایت از آرامش و ثبات دارد و نشاندهنده آمادهسازی بسترهای بازار سرمایه و اقتصاد کلان برای خروج از شرایط رکودی است. کارشناسان معتقدند روند بازار را بعد از دوره صعودی سال گذشته میتوان در سه بخش طبقهبندی کرد؛ نخست مرحله خروج از شرایط حبابی و تخلیه هیجانات خرید است که با افت شدید شاخص کل و خروج سرمایهگذاران همراه بود.
دنیای اقتصاد: بورس تهران و دماسنج بازار سهام، اگرچه پس از سه هفته متوالی بالاخره هفته گذشته با روند نزولی به کار خود پایان داد و زیان ۳/۰ درصدی هفتگی را برای فعالان این بازار بر جای گذاشت، اما با شرایط متفاوتی نسبت به ماههای اخیر مواجه است؛ شرایطی که بیشتر حکایت از آرامش و ثبات دارد و نشاندهنده آمادهسازی بسترهای بازار سرمایه و اقتصاد کلان برای خروج از شرایط رکودی است. کارشناسان معتقدند روند بازار را بعد از دوره صعودی سال گذشته میتوان در سه بخش طبقهبندی کرد؛ نخست مرحله خروج از شرایط حبابی و تخلیه هیجانات خرید است که با افت شدید شاخص کل و خروج سرمایهگذاران همراه بود. مرحله دوم آمادهسازی بازار متناسب با اخبار و موضوعات سیاسی بهخصوص در مورد بحث هستهای بود که طی این دوره محرک اصلی بازار سهام اخبار و شنیدههای سیاسی است و مرحله آخر نیز که اکنون در آن قرار داریم، به تناسب سیاستها و برنامههای دولت برای خروج از رکود، تدوین سند راهبردی بورس و همچنین شرایط مناسب بازار سهام از بُعد قیمت و تحرک سرمایهگذاران حقوقی رقم خورده که بهنظر میرسد به معنای پایان رکود و خروج از بحران است. خروج بورس از رکود بزرگ
این امر، در کنار سهم آنها نسبت به ارزش کل بازار باعث روند نسبتا متعادل شاخص کل بورس شده است (میانگین افت شاخص صنایع بورسی ۲ درصد، در حالی که میانگین بازدهی صنایع ۲/۲ درصد بوده است). در این میان، ابزار پزشکی، کانی غیر فلزی و منسوجات به ترتیب با ۹/۴، ۶/۴ و ۱/۴ درصد رشد توانستند بیشترین بازدهی هفتگی را در میان صنایع بورسی به ثبت برسانند. از سوی دیگر، سایر معادن، خودرو و استخراج زغالسنگ به ترتیب با ۶/۵، ۸/۴ و ۹/۳ درصد افت، منفی ترین گروههای هفته گذشته شدند. کاهش دامنه تغییرات صنایع نشان دهنده وضعیت متعادل بازار سهام است. همچنین، طی هفته گذشته، گروههای سرمایهگذاری ها، بانکی و خودرویی بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشتند. روند ۱۰ گروه با بیشترین حجم معاملات، چرخش اقبال میان آنها را نشان میدهد. در واقع، صنایع خودرو و لیزینگها که از ابتدای سال در میان پربازدهترین صنایع جای داشتند، طی معاملات هفته گذشته به ترتیب مقامهای دوم و چهارم را بین زیاندهترینها صنایع به خود اختصاص دادند. از سوی دیگر، گروه پتروشیمی که از اواخر سال ۹۲ پیرو افزایش نرخ خوراک روند منفی را در پیش گرفته بود، طی روزهای اخیر با توجه به برخی حمایتهای دولت و مجلس با اقبال سهامداران همراه شده است.
ارسال نظر