شانزدهمین دوره سمینار آموزشی چندجانبه گروه شرکت‌های سپرده‌گذاری مرکزی و نهادهای تسویه و پایاپای کشورهای آسیا و اقیانوسیه (ACG) به میزبانی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ایران (سمات) برگزار شد.

به گزارش سنا، مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در این سمینار با اشاره به ظرفیت‌های ایران برای تولید علم و رشد اقتصادی گفت: ایران، کشوری است که حدود یک‌درصد جمعیت و همین حدود از مساحت خشکی‌های جهان را در اختیار دارد. با این حال، سهم ایران از تولید علم جهان، این روزها بیش از یک و نیم برابر سهمی است که از خاک و جمعیت جهان دارد.

حامد سلطانی‌نژاد ادامه داد: ایران همچنین طبق برخی رتبه‌‌بندی‌های بین‌المللی، جایگاه هفدهم جهان و اول منطقه در تولید علم را دارد. و موسسات معتبر رتبه‌بندی علمی در دنیا تایید می‌کنند که ایران در ۳۰ سال گذشته بیشترین رشد تولید علم در بین کشورهای جهان را داشته و این سرعت رشد علمی، اکنون یازده برابر متوسط سرعت رشد جهانی است. با این حال، هنوز زمان نسبتا زیادی باقی مانده تا این رشد حیرت‌انگیز علمی، نتیجه‌اش را در اقتصاد و مدیریت نشان دهد. وی به اهمیت جغرافیایی و اقتصادی منطقه آسیا - اقیانوسیه اشاره کرد و تاکید کرد: منطقه آسیا- اقیانوسیه هم به لحاظ فرهنگی، قدمت تاریخی و هم به‌خاطر تنوع بسیار زیاد دینی و مذهبی، یکی از غنی‌ترین مناطق جهان است. وی ادامه داد: این منطقه همچنین در ثروت بالفعل هم دست کمی از مناطق دیگر دنیا ندارد و از سوی دیگر دومین و سومین قدرت اقتصادی جهان را در خود جای داده است. در دنیایی که اقتصاد مهم‌ترین نقش را در حاکم کردن اهداف دارد، خود به خود اهمیت این منطقه نیز روشن می‌شود؛ به‌ویژه تا سه سال آینده که انتظار می‌رود یک کشور این منطقه، قدرت اول اقتصادی جهان شود. مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان اینکه این سمینار می‌تواند محفلی برای جمع شدن کشورهای مختلف این منطقه دور یکدیگر و انتقال تجربیات ارزشمند کشورها شود، گفت: ما امروز بخشی از پازل اقتصاد کشورهای خود و جهان هستیم و اینجا دور هم جمع شده‌ایم تا بیش از پیش به مسیر روشن و امیدبخش رشد اقتصادی خود و یکدیگر کمک کنیم. منطقه‌ ای که بیشترین جمعیت جهان و آن‌ هم بخش جوان آن را در اختیار دارد، انتظار می‌رود که صاحب بخش عمده تولید و بخش عمده ثروت جهان نیز باشد. سپس، جلسه کارگروه‌های تخصصی که در بعد از ظهر روز اول بود آغاز شد. جلسه اول به مدیریت کارگروه ابتکارات کسب و کار نو، به ریاست کره جنوبی، آغاز به کار کرد. در این جلسه ۶ نماینده از کشورهای پاکستان، چین، هند و کره جنوبی حضور داشتند که به ارائه مطالبی در این موضوع پرداختند. در جلسه دوم بعد از ظهر که به مدیریت کارگروه تخصصی حقوقی، به ریاست چین، صورت گرفت، شرکت‌کنندگانی از کشورهای ایران، چین، هند، ژاپن و ویتنام به ارائه مطالب خود پرداختند. در صبح روز دوم، شرکت کنندگان درباره موضوع ارتقای جهانی‌سازی سخنرانی کردند.

این جلسه با مدیریت کارگروه تخصصی تبادل اطلاعات، به ریاست ژاپن، به پایان رسید. در این جلسه نمایندگانی از کشورهای ایران، کره جنوبی، هنگ کنگ و پاکستان مطالبی را ارائه کردند. در جلسه دوم صبح روز دوم که به مدیریت کارگروه تخصصی فنی، به ریاست هند بود، شرکت‌کنندگان در مورد موضوع طرح تدوام کسب و کار و خروج از رسیک به ارائه مقاله پرداختند. ارائه‌کنندگان از کشورهای ایران، ژاپن، پاکستان و ویتنام بودند. در جلسه اول بعد از ظهر روز دوم که به مدیریت کارگروه تخصصی مدیریت ریسک، به ریاست هندوستان برگزار شد، شرکت‌کنندگانی از ایران، هند و مغولستان به ارائه مقاله پرداختند. لازم به ذکر است که در بعد از ظهر روز پایانی این دوره جلسه پایانی با دو موضوع «مدیریت بحران» و «جهانی سازی» برگزار شد که در آنها شرکت‌کنندگان به گروه‌های ۱۰ نفره تقسیم و دقایقی به بحث و گفت‌وگو درباره این موضوعات پرداختند. در پایان این جلسه به گروه‌های برتر جوایزی از سوی شرکت سپرده‌گذاری ژاپن و شرکت سپرده‌گذاری هند تعلق گرفت. در پایان این جلسه جایزه برترین ارائه به فرهاد مرسلی از شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بورس ایران تعلق گرفت.