رئیس سازمان بورس تاکید کرد
گزارشهای مالی شرکتها تا سال ۹۵ بینالمللی میشود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش استاندارد بینالمللی گزارشگری مالی گفت: هم اکنون استفاده از XBRL (زبان گزارشگری بینالمللی توسعهپذیر) در شرکتهای تولیدی آغاز و اطلاعات آنها بر این اساس روی کدال منتشر میشود. به گزارش «سنا»، دکتر علی صالحآبادی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۵، تمامی شرکتها گزارشها و صورتهای مالی خود را مطابق استانداردهای بینالمللی منتشر میکنند، ابراز کرد: این زمان با هماهنگی سایر مجموعهها تعیین شده و سازمان حسابرسی نیز اعلام کرده تا پایان سال ۹۳، استانداردها ترجمه شوند، بنابراین معتقدم نقش نهادهای آموزشدهنده، نقش تعیینکنندهای است و برای دستیابی به اهداف تعیین شده، آموزش ضروری است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در همایش استاندارد بینالمللی گزارشگری مالی گفت: هم اکنون استفاده از XBRL (زبان گزارشگری بینالمللی توسعهپذیر) در شرکتهای تولیدی آغاز و اطلاعات آنها بر این اساس روی کدال منتشر میشود. به گزارش «سنا»، دکتر علی صالحآبادی با اشاره به اینکه در سال 1395، تمامی شرکتها گزارشها و صورتهای مالی خود را مطابق استانداردهای بینالمللی منتشر میکنند، ابراز کرد: این زمان با هماهنگی سایر مجموعهها تعیین شده و سازمان حسابرسی نیز اعلام کرده تا پایان سال 93، استانداردها ترجمه شوند، بنابراین معتقدم نقش نهادهای آموزشدهنده، نقش تعیینکنندهای است و برای دستیابی به اهداف تعیین شده، آموزش ضروری است.
وی ادامه داد: در سال 94 نیز شرکتها سیستمهای لازم را تدارک میبینند و از ابتدای سال 95، صورتهای مالی بر اساس استانداردهای بینالمللی منتشر میشود.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه فضای بینالمللی در حال بهبود است، ادامه داد: در همین راستا شرکتهای ایرانی تعامل بیشتری با دنیا خواهند داشت و افقهای روشنی در این حوزه دیده میشود.
وی با بیان اینکه ضرورت استفاده از استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی بر کسی پوشیده نیست، ابراز کرد: هرچه جلوتر میرویم ضرورت این امر بیشتر احساس میشود. در عین حال، با بهبود فضای بینالمللی، تعامل اقتصاد ایران بهخصوص در بازار سرمایه با دیگر کشورها در دنیا افزایش مییابد و باید خود را برای تعامل مناسبتر آماده کنیم.
نیازمند قضاوت حرفهای در حسابداری هستیم
رئیس دانشکده حسابداری و علوم مالی دانشگاه علامه طباطبایی نیز گفت: موضوعات IFRS (استانداردهای بینالمللی حسابداری) بسیار تکنیکال است و برای درک مفاهیم آن، آمادگی فکری دانشگاهها اولین کاری است که باید انجام شود. دکتر علی ثقفی با اشاره به اینکه باید نگرش نسبت به حسابداری عوض شود، ادامه داد: باید آینده نگر بود و پنج سال آتی را دید، موسسات حسابرسی ما باید از آنچه در حسابداری جهان میگذرد، مطلع شوند و ما باید همان قوانینی را رعایت کنیم که در اتحادیه اروپا، جاری است.
دبیر علمی همایش ملی استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی با بیان اینکه سرمایه سیار و محدود است، ابراز داشت: IFRS بر مبنای اصول است و باید چترش باز باشد تا بسیاری از کشورها با فرهنگها و قوانین متفاوت را زیر سایه خود بگیرد.
وی طی صحبتهای خود چندین بار تاکید کرد که باید یک حسابداری برای کل جهان وجود داشته باشد و همه کشورها از قوانین مشترکی برای این حرفه استفاده کنند.
رئیس دانشکده حسابداری و علوم مالی «علامه» با تاکید بر اینکه باید شیوهها و مطالب آموزشی را تغییر دهیم، خاطرنشان کرد: تعداد استانداردهای حسابداری زیاد شده و بر همین اصل، نیازمند قضاوت حرفهای هستیم.
ثقفی ابراز داشت: اگر دستورالعمل سازمان بورس و اوراق بهادار به درستی اجرا شود، ثمرات خوبی دارد که موجب ایجاد تعداد قابل توجهی کار میشود.
وی با بیان اینکه به طور قطع در ابتدای مسیر استفاده از استانداردهای بینالمللی گزارشگری مالی مشکلاتی وجود خواهد داشت، گفت: با وجود مشکلات افق بسیار روشن است تا در نوع نگرش به حسابداری تغییراتی ایجاد کنیم.
استفاده از زبان گزارشگری بینالمللی سرمایهگذاران خارجی وارد بازار سرمایه کشور ما شده است و سهام شرکتهای ایرانی راحتتر میتوانند در سایر بورسها پذیرش شوند.
ثقفی خاطرنشان کرد: پذیرش استانداردهای بینالمللی گزارشگری اعتبار ایران را افزایش میدهد تا از درجات پایین شفافیت نسبت به کشورهای پیشرفته به درجات بالای شفافیت دست یابیم.
ارسال نظر