با تلاش مدیریت و پرسنل سختکوش صورت گرفت
رشد بیسابقه سود خالص شرکت آلومینیوم ایران
آقای مهندس روحی به نمایندگی از سوی هیات مدیره ایرالکو اهم اقدامات و دستاوردهای شرکت در سال ۱۳۹۱ را به شرح ذیل بیان کردند. ۱- افزایش ۴۶۸ درصدی سرمایه شرکت از محل اندوخته توسعه و تکمیل در تاریخ ۱۲/۷/۹۱ از ۱۶۵۰۰۰میلیون ریال به ۶۰۷۴۱۷ میلیون ریال. ۲- افزایش تولید و کاهش مصرف مواد اولیه: الف) ثبت رکورد تولید انواع شمش در حدود ۱۸۰ هزار تن با افزایش میزان تولید ۷۰۰۰ تنی نسبت به سال ۱۳۹۰. ب) کاهش ۱۸۰ کیلوواتی مصرف برق به ازای تولید هر تن آلومینیوم با صرفهجویی سالانه ۱۳ میلیارد ریال نسبت به سال ۱۳۹۰.
آقای مهندس روحی به نمایندگی از سوی هیات مدیره ایرالکو اهم اقدامات و دستاوردهای شرکت در سال 1391 را به شرح ذیل بیان کردند.
1- افزایش 468 درصدی سرمایه شرکت از محل اندوخته توسعه و تکمیل در تاریخ 12/7/91 از 165000میلیون ریال به 607417 میلیون ریال.
۲- افزایش تولید و کاهش مصرف مواد اولیه:
الف) ثبت رکورد تولید انواع شمش در حدود ۱۸۰ هزار تن با افزایش میزان تولید ۷۰۰۰ تنی نسبت به سال ۱۳۹۰.
ب) کاهش ۱۸۰ کیلوواتی مصرف برق به ازای تولید هر تن آلومینیوم با صرفهجویی سالانه ۱۳ میلیارد ریال نسبت به سال ۱۳۹۰.
ج) کاهش مصرف ۴۰ کیلوگرمی آلومینا به ازای تولید هرتن آلومینیوم با صرفهجویی سالانه ۳ میلیون دلاری در مقایسه با سال ۱۳۹۰.
د) کاهش مصارف کریولیت و آلومینیوم فلوراید به ترتیب ۳۲/۱ و ۱/۱ کیلوگرم به ازای تولید هر تن آلومینیوم.
3- برنامهریزی و اجرای طرحها و پروژههای توسعهای شامل:
الف) انعقاد قرارداد با پیمانکار خارجی و شروع عملیات مربوط به بهینهسازی خطوط کارگاه احیای قدیم در قالب ایجاد سیستمهای اتوماسیون و کنترل آلودگی به منظور کاهش هزینههای بهرهبرداری و بهبود پالایش آلایندههای زیست محیطی.
ب) انعقاد قرارداد خارجی و شروع عملیات مربوط به احداث کارگاه ریختهگری تولید بیلت با کیفیت صادراتی (استاندارد اروپا) با ظرفیت 50 هزار تن در سال.
ج) انعقاد قرارداد خارجی و شروع عملیات مربوط به ایجاد سیستم مکانیزه انتقال پودر آلومینا (توسط هوای فشرده) به منظور کاهش ضایعات پودر آلومینا و جلوگیری از انتشار آن.
د) انجام مطالعات و اخذ کلیه مجوزهای مورد نیاز برای احداث کارخانه آندسازی به ظرفیت 100 هزار تن در سال جهت تامین آند مورد نیاز کارخانههای آلومینیوم و همچنین پیگیری تامین نقدینگی مورد نیاز.
ه) برنامهریزی و اخذ کلیه مجوزهای مورد نیاز (جواز تاسیس، مجوز خوراک از وزارت نفت و انتخاب سرمایهگذار) جهت احداث نیروگاه سیکل ترکیبی 500 مگاواتی به روش BOO به منظور تامین برق مورد نیاز کارخانجات آندسازی و آلومینیومسازی.
و) جابهجایی و بازسازی سیستمهای کنترل آلودگی خطوط، 3، 4 و 5 کارگاه احیای قدیم.
ز) راهاندازی و بهرهبرداری از کارگاه میلهگذاری با سرمایهگذاری ارزی 5/12 میلیون دلار و 115 میلیارد ریال به منظور میله واگذاری آند و کاهش مصرف برق به ازای تولید هر تن آلومینیوم در کارگاه احیا.
ح) اجرای برخی پروژههای تحقیقاتی شامل: دستگاه سرباره گیری، دستگاه بازیافت محلول خنککننده، دستگاه برش، دو دستگاه میزوصفحه ریختهگری قالب 7 اینچ، اتوماسیون و مونیتورینگ کورههای پخت آند، تولید خمیر سردآسترکاری دیگها و غیره.
ط) انجام مطالعات فنی- اقتصادی جهت ایجاد صنایع پاییندستی و تهیه گزارش توجیه فنی اقتصادی احداث یا خرید کارخانه کابل وراد.
ی) انجام مطالعات فنی - اقتصادی جهت احداث کارخانه تولید آلومینیوم با خلوصیت 97/99.
4- دیگر موارد شامل:
الف) تاسیس شرکت آلومینیوم سیلک کاشان با محوریت ایرالکو به عنوان سهامدار اصلی به منظور استفاده بهینه از تاسیسات و سرمایههای شرکت و همچنین افزایش درآمدهای شرکت ایرالکو.
ب) تاسیس شرکتی در کشور ارمنستان با محوریت ایرالکو به عنوان سهامدار اصلی در جهت سهولت خرید مواد اولیه، لوازم یدکی و تجهیزات مورد نیاز.
ج) اصلاح ساختار سازمانی شرکت به منظور تسریع و بهینهسازی امور اجرایی.
کسب تقدیرنامهها شامل:
الف) کسب عنوان پیشکسوت صادرکننده نمونه در بین شرکتهای تولیدی استان مرکزی.
ب)کسب عنوان مدیر برتر و خلاق سرمایهگذاری در بخش صنعت.
ج) کسب تقدیرنامه به عنوان صنعت سبز در دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست.
جایگاه شرکت در صنعت
فروش محصولات از شرکت در سال جاری از مبلغ ۶۶۷/۵ به ۹۵۰/۷میلیارد ریال نسبت به سال قبل افزایش داشته و ۴۰ درصد رشد داشته است و با میزان فروش معادل مبلغ ۷۴۷۲۰۷۴ میلیون ریال در بین شرکتهای فعال در این صنعت در رده اول قرار دارد.
شرکت آلومینیوم ایران اولین تولیدکننده انواع شمشهای آلومینیوم (به شرح ذیل) مطابق با استانداردهای بازار بورس فلزات لندن L.M.E با درجه خلوص ۷۰/۹۹ درصد و دارنده گواهینامه بینالمللی ۹۰۰۱:۲۰۰۰ ISO در صنعت آلومینیوم کشور میباشد.
برنامههای شرکت در سال ۱۳۹۲
1- بهینهسازی خط 3 کارگاه احیای قدیم در قالب ایجاد سیستمهای اتوماسیون و کنترل آلودگی.
۲- احداث کارگاه ریختهگری شمش بیلت با ظرفیت ۵۰هزار تن در سال.
۳- ایجاد سیستم مکانیزه انتقال پودر آلومینا (توسط هوای فشرده) برای کارگاه احیای جدید.
۴- تامین زمین و ایجاد امور زیربنایی کارخانه آندسازی.
۵- انعقاد قرارداد با سرمایهگذار، تامین زمین محل احداث و ایجاد امور زیربنایی نیروگاه سیکل ترکیبی ۴۸۶ مگاواتی برق.
۶- جابهجایی سیستمهای کنترل آلودگی احیای قدیم به خطوط ۴ و۵.
۷- حفظ تولید سال ۹۱ از طریق بازسازی حدود ۷۰ دیگ الکترولیز خطوط ۲۰۰KA.
۸- افزایش بهرهوری با طراحی سیستم اندازهگیری و ارتقای آن با نگاه فرآیندی.
۹- بومیسازی قطعات، لوازم یدکی، ماشینآلات و مواد اولیه مصرفی.
۱۰- اجرا و تکمیل پروژههای تحقیقاتی شامل اتوماسیون کورهها و دستگاههای ریختهگری، ساخت قالب بیلت با قطر زیاد، ساخت میز و صفحه ریختهگری با تکنولوژی روباز، جمعآوری و حذف آلایندههای کورههای القایی کارگاههای میلهگذاری، اتوماسیون سیستم پخت آند، تولید خمیر سرد آستر کاری، مونیتورینگ مرکزی کارگاه آندسازی و جایگزینی فاندری کک با آنتراسیت تولید داخل.
۱۱- افزایش کنترل با استفاده از سیستمهای اتوماسیون اداری.
ارسال نظر