فارس- رییس سازمان بورس از ایراد وزارت اقتصاد به تسهیلات 1500 میلیارد تومانی، تعیین تکلیف 89 شرکت تابلوی چهارم، بررسی بازار فرابورس، بازپرداخت بدهی پتروشیمی فناوران توسط دولت و خداحافظی از تالار حافظ تا پایان رمضان خبر داد.

علی صالح‌آبادی در رابطه با وضعیت تسهیلات هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی خرید بلوکی سهام که از چند ماه پیش مطرح شده بود، گفت: معاونت بانک‌ها و بیمه‌های وزارت اقتصاد در پیش نویس آئین‌نامه تسهیلات هزار و ۵۰۰تومانی نظراتی داشت و ایراداتی را وارد کرده است.
تسهیلات 1500میلیارد تومانی
وی با اشاره به این مطلب که شرکت سهامی بورس این موضوع را پیگیری می‌کند، ابراز داشت: رفع ایرادهای این طرح و اجرای آن در دستور کار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارد و در این رابطه مذاکراتی با مسوولان وزارت اقتصاد انجام خواهد شد.
صالح‌آبادی ادامه داد: این طرح که در دوره ریاست قبلی بانک مرکزی (ابراهیم شیبانی) ارائه شده بود، در دوره ریاست جدید نیز ظرف روزهای آینده پیگیری خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امسال این طرح عملیاتی خواهد شد گفت: تلاش خواهیم کرد که تا پایان سال این طرح اجرا شود.
به گزارش فارس، اعطای تسهیلات هزار و 500میلیارد تومانی به خریداران بلوکی سهام در خردادماه به تصویب ستاد اصل 44 قانون اساسی (به ریاست رییس‌جمهور) رسیده بود و براساس این طرح مقرر شده که شرکت‌های سرمایه‌گذاری که از ابزارهای درونی بازار سهام به شمار می‌روند، از طریق دریافت وام و تسهیلات تقویت شدند.
این طرح قرار بود بعد از بررسی تصویب و از نیمه دوم سال اجرایی شود.
تکلیف تابلوی چهارم
رییس و سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با تعیین تکلیف تابلوی چهارم معاملات و ۸۹ شرکت حاضر در آن گفت: براساس ماده ۳۰ قانون بازار اوراق بهادار دستورالعمل پذیرش تغییر خواهد کرد و دستورالعمل جدیدی برای پذیرش ارائه خواهد شد. وی ادامه داد: در این دستورالعمل جدید که هفته جاری به تصویب خواهد رسید، تکلیف شرکت‌های تابلوی چهارم نیز مشخص خواهد شد. صالح آبادی یادآور شد: امور مدیریت عملیات بازار از جمله تابلوی چهارم و شرکت‌های آن از سال گذشته به شرکت سهامی بورس واگذار شده است.
«کدال» در انتظار امضای الکترونیکی
صالح‌آبادی در رابطه با شبکه اطلاع‌رسانی «کدال» ابراز داشت: این شبکه بعد از انجام انواع آزمایش‌ها آماده استفاده است و سازمان بورس از ۲۰ شهریور ماه ۸۶ اعلام آمادگی کرده که اطلاع‌رسانی شرکت‌های بورسی از طریق شبکه اطلاع‌رسانی «کدال» انجام شود.
وی ادامه داد: به محض حل شدن موضوع امضای الکترونیکی این شبکه شروع به کار خواهد کرد. رییس سازمان بورس ادامه داد: آئین‌نامه تجارت الکترونیک در دولت نهایی شده و باید امضای الکترونیک به رسمیت شناخته شود تا شبکه «کدال» شروع به کار کند. صالح‌آبادای افزود: با راه‌اندازی این شبکه اطلاع‌رسانی، کاغذ حذف خواهد شد و شرکت‌ها با دریافت نام کاربردی و رمز ورود از طریق اینترنت اطلاعات مربوط را به سازمان بورس ارسال خواهند کرد.
وی با بیان این مطلب که برای راه‌اندازی این شبکه ۶ ماه شبانه‌روز فعالیت انجام شده گفت: این شبکه قابل نفوذ و هک کردن نیست و ۶ سطح لایه امنیتی برای محافظت از آن در نظر گرفته شده است.
رییس سازمان بورس در خصوص بازار فرابورس (OTC) ابراز داشت: شرکت بورس درخواست راه‌اندازی بازار فرابورس را ارائه کرده که این درخواست در دستور کار شورای عالی بورس قرار دارد.
صالح‌آبادی افزود: راه‌اندازی بازار فرابورس یکی از برنامه‌های اصلی سازمان بورس است که امسال اجرا خواهد شد.
دولت بدهی پتروشیمی فناوران را می دهد
صالح آبادی در رابطه با وضعیت پذیرش شرکت‌های نفتی در بورس ابراز داشت: موضوع پذیرش پتروشیمی فناوران به عنوان اولین شرکت وزارت نفت، روز سه‌شنبه گذشته مطرح شد و با عرضه سهام، این شرکت در بورس حاضر خواهد بود.
وی ادامه داد: بحث بدهی این شرکت نیز حل شده و دولت (شرکت ملی صنایع پتروشیمی) تعهد کرده ظرف 6 ماه آینده بدهی این را پرداخت کند.
صالح آبادی خاطرنشان کرد: این شرکت در حال حاضر منتظر گزارش به حسابرسی شده است.
پایان رمضان از حافظ می‌رویم
رییس و سخنگوی سازمان بورس در خاتمه ابراز داشت: سازمان بورس تا پایان ماه مبارک رمضان از خیابان حافظ به ساختمان جدید واقع در خیابان ملاصدرا منتقل خواهد شد.