همگام با اصل۴۴مدیرعامل بورس اعلام کرد:
عرضههای اولیه ۱۰درصدی شد
دکتر علی رحمانی، مدیرعامل شرکت بورس، گفت: به دلیل ورود تعداد زیادی سرمایهگذار جدید و افزایش تعداد خریداران و پاسخگویی به نیازهای افراد، از این پس در عرضههای اولیه ۱۰درصد از سهام شرکتها عرضه میشود.
وی با اشاره به عرضه 10درصد از سهام موسسه مالی و اعتباری سینا در روز سهشنبه گفت: عرضه 10درصدی سهام این موسسه نشان داد که تقاضا برای عرضههای 10درصدی وجود دارد، بنابراین از این پس به این صورت عمل میشود.
رحمانی با اشاره به این که طبق قانون باید ۲۰درصد از سهام شرکتها عرضه شود، خاطرنشان کرد: در گذشته به دلیل نگرانی از به فروش نرسیدن سهام، در عرضه اولیه پنجدرصد از سهام شرکتها عرضه میشد که این امر اعتراضهایی مبنی بر کم بودن سهم و نرسیدن آن به افراد را به دنبال داشت ولی اکنون با توجه به وجود تقاضا در بازار برای شرکتهای جدید، ۱۰درصد از سهام آنها عرضه میشود تا به تدریج به ارقام بالاتر برسد.
مدیر عامل شرکت بورس در پاسخ به این که آیا ورود شرکتهای اصل 44 قانون اساسی به دلیل انجام بیشتر معاملات روی آنها موجب تسخیر بازار شدهاند؟ اظهار کرد: کمتر از 42درصد از معاملات بازار به این شرکتها تعلق داشته ضمن این که عرضههای جدید ورود سرمایههای جدید را به دنبال داشته است، این طور نیست که تصور کنیم همه صنایع به نسبت مساوی از آن بهرهمند شدهاند.
رحمانی با اشاره به این که در هر مقطعی یک صنعت در بورس پیشرو است، افزود: در حال حاضر شرکتهای اصل ۴۴ قانون اساسی نیستند که بیشترین معاملات را به خود اختصاص دادهاند، بلکه محصولات فلزی (فولاد و مس) هستند که به دلیل وضعیت بازار جهانی و بازار داخلی از موقعیت مناسبی برخوردارند، پیش از این نیز شرکتهای سنگ آهن و روی پیشتاز بودند.
وی اظهار کرد: آنچه که مهم است، سودآوری این بخشها است و هر زمانی که هر کدام از شرکتها سودآور باشند، در بازار تاثیرگذار بوده و بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و این مساله در سراسر دنیا امری رایج و معمول است، بنابراین بخشهایی که سودآوری بیشتری دارند، مورد توجه قرار میگیرند.
رحمانی توصیه کرد: افراد برای آگاهی از این که کدام یک از سهام شرکتها بیشتر معامله میشود و خریداران آن چه کسانی هستند، به اعداد و ارقامی که شرکت بورس به صورت هفتگی منتشر میکند، مراجعه کنند.
در همین حال یک کارگزار در گفتوگو با «ایسنا»، عرضه 20درصدی مس و روند خصوصیسازی در کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: قوانین موجود بازار سرمایه، مشوق ورود سرمایهگذاری خارجی در کشور نبوده و تا قوانین جدید به تصویب نرسد، سرمایهگذاران خارجی حضور نخواهند داشت، بنابراین به منظور جذب سرمایهگذاری قوانین جدیدی باید تصویب شود.
وی افزود: نبود شفافیت زمان ورود پول، نحوه صدور مجوز و نحوه حضور سرمایهگذاران در هیات مدیره شرکتها از دیگر دلایل حضور نداشتن سرمایهگذاران خارجی است که در صورت وجود یک نظام قانونمند در این زمینه، مشکلات موجود برطرف میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای عرضههای بعدی در صورت تمایل به حضور سرمایهگذاران خارجی باید مقدمات لازم فراهم شده و مجوز سرمایهگذاری اخذ شود، زیرا بر اساس مجوز به دلیل وجود ریسک بالای سرمایهگذاری، سرمایهگذاران خارجی حضور نخواهند داشت.
اسلامی ادامه داد: با دریافت مجوز سرمایهگذاری خارجی، اصل سرمایه در موقع فروش سهام توسط دولت تضمین میشود، به همین دلیل سرمایهگذار خارجی قطعا در صورتیکه تمایل به سرمایهگذاری در ارقام بزرگ داشته باشند، بدون دریافت مجوز، سرمایهگذاری نخواهند کرد و این امتیاز مثبتی است که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران به منظور تشویق و جذب سرمایهگذاری خارجی برای آنها قرار داده است تا برای ورود سرمایهگذاران خارجی در بازار سرمایه انگیزه ایجاد شود.
ارسال نظر