بازار درباره قیمت«سینا» نظر میدهد
گروه بورس- بعد از عرضه «وسینا» در روز سهشنبه، قیمت آن سوژهای بود که سه خبرگزاری در مورد آن با فعالان بازار و مدیرعامل این سهام جدیدالورود به بازار مصاحبه کنند. ۱۰درصد (معادل ۱۵۰میلیون سهم) شرکت سینا در شرایطی توسط ۳۰۹خریدار به قیمت یک هزار و ۲۱۹ریال معامله شد که کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با توجه به شرایط صنعت بانکداری و شرکت سینا قیمت معامله سهام آن منطقی نبوده و سهام این شرکت گران خریداری شد.
قیمت عادلانه بود
اما دکتر عبدالناصر همتی، مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا، در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ۱۰درصد سهام موسسه مالی و اعتباری سینا، سهشنبه با فروش فوقالعاده همراه بود، تصریح کرد: همانطور که پیشبینی میکردیم این سهام با استقبال بسیار خوبی روبهرو شد و قیمتی هم که به فروش رفت، قیمت بسیار عادلانهای برای سهم بود. وی ادامه داد: هنوز هم معتقد هستم که ارزش ذاتی سهام موسسه خیلی بالا است و قطعا با گرفتن اخذ مجوز نهایی از بانک مرکزی و توسعه فعالیتهایمان ارزش سهم بالاتر هم میرود.
عرضه تدریجی
همتی تصریح کرد: برای فروش بعدی سهام ما یک فرصت قانونی لازم داریم و تصمیم بنیاد بر این است که در این فرصت قانونی به تدریج این سهام را عرضه کنیم که تاثیر غیرطبیعی هم در بازار نداشته باشد.
وی در پاسخ به ین پرسش که کارگزاران معتقد بودند این سهم ۷۰ تا ۸۰هزار تومان بیشتر ارزش ندارد، تاکید کرد: شاهد بودیم که پیشبینی کارگزاران اشتباه از آب درآمد و با استقبال بسیار خوبی این سهم به فروش رفت.
۷۰درصد «سینا» را دو سه حقوقی خریدهاند
از سوی دیگر، یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نسبت P/E هشت برای عرضه اولیه سهام موسسه مالی و اعتباری سینا گفت: با توجه به این نسبت، خرید سهم این موسسه را به سهامداران حقیقی توصیه نکردیم.
حسین خزلی خرازی، مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی نیز در گفتوگو با «موج»، در خصوص عرضه اولیه موسسه مالی و اعتباری سینا به نسبت P/E، معادل ۸ واحد این سهم اشاره کرد.
وی اظهار داشت: این نسبت P/E که در آن عرضه اولیه صورت گرفت، به نسبت P/E سهامی که در بازار وجود دارد و حتی P/E خود صنعت، بالا است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در حالی که معمولا نسبت P/E، در عرضههای اولیه ۴ است.
وی با بیان اینکه «این سهم را به سهامداران حقیقی و کوچک توصیه نکردیم»، ادامه داد: سهامداران حقوقی بزرگ که مایلند با دارا بودن ۵ تا ۱۰درصد سهام این موسسه و با شرکت در افزایش سرمایههای بعدی، این موسسه را به یک بانک بزرگ تبدیل کنند، این خرید در قیمتهای عرضه اولیه برای آنها مناسب است تا میانگین خرید خود را نسبت به آینده پایین آورند.
به گفته خرازی، ۷۰درصد خریداران روز گذشته در این سهم سهامداران عمده بودند که عمدتا از سوی دو تا سه فعال حقوقی صورت گرفته است.
یک کارگزار: گران بود
عباس حقانی نسب یکی از کارگزاران بورس در این رابطه به فارس گفت: با توجه به شرایطی که شرکت مالی و اعتباری «سینا» دارد، کشف قیمت یک هزار و ۲۱۹ریالی برای آن گران بود.
وی با اشاره به شرایط دیگر بانکهای خصوصی حاضر در بورس گفت: بررسی اطلاعات شرکت سینا نشان میدهد که این شرکت در حوزه مالی و بانکی سودده نیست و بیشترین سود را از محل اوراق مشارکت به دست آورده است. حقانینسب ادامه داد: بر اساس وضعیت فعالیت شرکت سینا انتظار این بود که نسبت قیمت به درآمد (P/E) این سهم از دیگر بانکها فاصلهای نداشته باشد.
وی افزود: اما قیمت بالای این سهم موجب خریداری برخی از سهامداران شد.
وی در پاسخ به این سوال «فارس» که آینده سهام این شرکت در بورس را چگونه ارزیابی میکند، گفت: با توجه به دو مزیت شرکت، سهام «سینا» برای سرمایهگذاری بلند مدت مناسب است.
وی افزود: مزیت اول بانک شدن شرکت سینا و مزیت دوم تعداد شعب آن است که در مقایسه با دیگر بانکهای خصوصی دارای بیشترین شعب در کشور است.
وی ادامه داد: با بانک شدن، این شرکت از روند تجهیز و تخصیص منابع مالی مطلوبی برخوردار خواهد بود.
پاشنه آشیل سینا
اکبر مردانی، کارشناس بازار سرمایه نیز به مانند حقانی نسب بر این باور است که کشف قیمت سهام سینا به درستی صورت نگرفته است.
وی در این خصوص به فارس گفت: عدم عرضه سهام دیگر شرکتها از یک طرف و وجود نقدینگی مناسب در بازار سهام از طرف دیگر باعث شد که برخی از سهامداران با دیدگاه کوتاه مدت یا ناشیانه سهام «سینا» را خریداری کنند.
وی ادامه داد: واقعیت این است که اگر سهام دیگر شرکتهای ارزشمند به طور انبوه عرضه میشد، کشف قیمت سهام شرکت سینا و دیگر شرکتها بیمنطقی نمیبود.
مردانی مدیریت این شرکت را مطلوب دانست اما در رابطه با سهامدار عمده شرکت سینا گفت: سابقه بنیاد مستضعفان به عنوان سهامدار عمده دیگر شرکت مطلوب نیست و این نهاد عملکرد مثبتی در حمایت از شرکتهای خود در گذشته نداشته است.
وی ادامه داد: نقش سهامدار عمده در آینده موفق یا ناموفق شرکتهای بورس بسیار مهم است و باید دید که آیا بنیاد مستضعفان رویه گذشته را در رابطه با شرکت سینا تکرار خواهد کرد یا خیر.
مردانی تاکید کرد: سهامدار عمده شرکت سینا فعلا پاشنه آشیل آن است.
ارسال نظر