۵ علت رونق نسبی بازار سرمایه
در خصوص دلیل اول این رونق آمده است که پایین بودن نقدشوندگی سرمایهگذاری در بازار مسکن، دوره بلندمدت کسب سود و برآورد رکود نسبی در این حوزه، از سوی دیگر با توجه به سیاستهای کلی دولت در بخش مسکن باعث ایجاد رونق نسبی در بازار سرمایه شده است.
ایران بورس- شرکت بورس اوراق بهادار در گزارشی به ۵ علت رونق نسبی بازار سرمایه را تشریح کرد.
در خصوص دلیل اول این رونق آمده است که پایین بودن نقدشوندگی سرمایهگذاری در بازار مسکن، دوره بلندمدت کسب سود و برآورد رکود نسبی در این حوزه، از سوی دیگر با توجه به سیاستهای کلی دولت در بخش مسکن باعث ایجاد رونق نسبی در بازار سرمایه شده است. همچنین کاهش نرخ سود سپردههای بانکی و نرخ پایین سود اوراق مشارکت موجب شده است اشخاصی که در اوراق مشارکت و سپردههای بانکی سرمایهگذاری کردهاند، مبادرت به تبدیل این سرمایهگذاریها به سرمایهگذاری در سهام کنند.اقدامات شرکت بورس در خصوص رفع موانع معاملاتی بازار در سال ۸۶ به عنوان دلیل سوم رونق بورس مطرح شده و در ادامه آمده است: «اقدامات شرکت بورس در سال ۱۳۸۶ در خصوص رفع موانع معاملاتی بازار از قبیل بازگشایی سریع نمادهای معاملاتی بعد از برگزاری مجامع، کاهش حجم مبنای شرکتهای بزرگ در دو مرحله و تصویب دستورالعمل رفع گرههای معاملاتی» از جمله راهکارهای شرکت بورس برای رونق دادن به بورس است.
در ادامه شرکت بورس تحلیل میکند: همه این اقدامات حاکی از ارسال علامت مثبت به فعالان بازار سرمایه است که مدیریت کلان بورس کشور در شرکت و سازمان با بینش جدید و در نظر داشتن شرایط محیطی کشور از قبیل شرایط فرهنگی، ذهنیتهای قبلی و غیره در صدد ایجاد بازار بورس با دانش روز دنیا است. همچنین ایجاد این نگرش در نظر فعالان آگاه بازار سرمایه موجب افزایش اعتماد و امید شده است.»
بهبود و ثبات نسبی در وضعیت سیاسی کشور به خصوص پرونده انرژی هستهای و اجرای مذاکرات در کشور عراق و کاهش نگرانی سرمایهگذاران درباره اقدامات احتمالی شورای امنیت به عنوان دلیل چهارم رونق بازار از طرف شرکت بورس مورد تاکید قرار گرفته است.
دلیل آخر هم به عرضههای سازمان خصوصیسازی مربوط است. شرکت بورس در گزارش خود اینگونه آورده است: عرضههای سازمان خصوصیسازی به خصوص فروش سهام شرکتهای موضوع اصل ۴۴ قانون اساسی نقش زیادی در رونق بازار داشتهاند. قیمت سهام این شرکتها در بورس روند رو به رشدی داشته و بازده سرمایهای (capital gain) زیاد باعث جذب سرمایهگذاران جدید شده است. رونق بازار محصولات این شرکتها موجب افزایش انتظار سودآوری و در نتیجه افزایش قیمتها شده است.
بنابراین گزارش شرکت بورس، بازدهی شرکتهای مشمول اصل ۴۴ را غیرقابل انتظار عنوان کرد و آورده است: «چهار شرکت ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، آلومینیوم ایران و فولاد خوزستان که در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در بورس معامله شدهاند و بازده غیرقابل انتظاری را برای سرمایهگذاران ایجاد کردهاند، بخش قابل توجهی از سرمایهها را به خود جذب کردهاند، به طوری که از ابتدای سال ۸۶ تا ۲۸/۵/۱۳۸۶ این چهار شرکت در کل از نظر تعدادی ۴۲درصد و از نظر ارزشی ۴۳درصد از کل معاملات بورس را تشکیل دادهاند.»
ارسال نظر