ایسنا- تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری در سهام، موجبات افزایش سرمایه‌گذاری در بورس را فراهم می‌کند.

قائم‌مقام سرمایه‌گذاری غدیر، به چگونگی معامله در صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام پرداخت و گفت: این صندوق‌ها از سوی افراد خبره و کسانی که با مدیریت سبد و ریسک آشنایی دارند، اداره می‌شوند. همچنین این مدیران، سرمایه‌های افرادی که آشنایی لازم با بازار ندارند یا از وقت کافی برخوردار نیستند را جمع‌آوری کرده و به شکل حرفه‌ای بین سهام‌های پرریسک، کم‌ریسک و با ریسک متوسط توزیع می‌کنند. این توزیع به نحوی است که همه بتوانند ریسک را مدیریت کرده و بازده مورد انتظار را داشته باشند.

دکتر حجت‌ا... صیدی یادآور شد: به دلیل ناآشنا بودن افرادی که در این صندوق وارد می‌شوند کار کارشناسی که از طرف مدیر سبد‌ها انجام می‌شود و تنها این طور نیست که افراد غیرمتخصص وارد این صندوق‌ها شوند. زیرا ممکن است فردی متخصص بوده اما از وقت کافی جهت معامله و یا تجزیه و تحلیل آن به شکل حرفه‌ای برخوردار نباشد و یا به اطلاعات دقیق سهام و شرکت‌ها دسترسی نداشته باشد، بنابراین به مدیران صندوق اعتماد کرده و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی در مورد سهام‌ مورد معامله در این صندوق خاطرنشان کرد: سهام‌ مورد معامله عمدتا سهام پذیرفته شده در بورس است.

البته این امر تاکنون به صورت دقیق مشخص نیست.

او همچنین یادآور شد: سهام‌ مورد معامله در این صندوق می‌تواند هم از تالار اصلی و هم از تالار فرعی باشد و مانعی در این زمینه وجود ندارد، زیرا برخی از شرکت‌ها در تالار فرعی هستند که سهام آنها مقابل معامله بوده و از سود مناسبی برخوردارند.

قائم‌مقام سرمایه‌گذاری غدیر شرایط مدیران این صندوق را مورد توجه قرار داد و افزود: کسانی که قصد دارند مدیریت این صندوق را بر عهده بگیرند باید از افراد حائز شرایط از جمله کارگزاران، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بانک‌های سرمایه‌گذاری یا شرکت‌های تامین سرمایه باشند و در غیر این صورت افرادی که جزو این سه گروه نباشند باید شرایط مورد نیاز بورس را رعایت کرده و مجوز بورس را دریافت کنند و محدودیت قانونی در این مورد وجود ندارد.

وی مهم‌ترین مزیت این صندوق را هدایت کردن پس‌انداز و پول‌های مازاد افراد به سمت بازار سرمایه دانست و اظهار کرد: چون عده‌ای از مردم تمایل دارند بخشی از پس‌انداز و دارایی‌های خود را در بازار سرمایه‌گذاری کنند و از طرفی به علت ناآشنایی با بازار و یا نداشتن انگیزه کافی جهت سرمایه‌گذاری به سمت این صندوق‌ها جذب شده و مدیر این صندوق به جای سرمایه‌گذار، اقدام به خرید و فروش سهم کرده و حداقل سود تضمین شده را عاید سرمایه‌گذار می‌کنند.

صیدی همچنین در مورد افزایش اعتماد به بازار با واگذاری شرکت‌های اصل ۴۴ قانون اساسی اظهار کرد: این شرکت‌ها باعث رونق بازار و جذب افراد شده است. چرا که شرکت‌هایی مانند مس، فولاد و آلومینیوم باسابقه بوده و از مزیت نسبی برخوردارند و عرضه آنها باعث افزایش اعتماد و نیز افزایش سرمایه‌گذاری افراد شده است.

صیدی گفت: هر چقدر تعداد شرکت‌های بزرگ محکم و دارای سابقه بیشتر باشد انتخاب برای افراد بیشتر شده و در نتیجه به سمت بازار جذب می‌شوند که امیدواریم در آینده با واگذاری بیشتر این شرکت‌ها این امر محقق شود.